-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #110367 üzenetére
Köszönöm! Még egy kérdés: Van egy MCT-al készített Win10 telepítő pendrájv. Ha a jelenlegi partícióm GPT, Win10 telepítés alatt törlöm a partíciót (ami az egész SSD lemez, nincs többfelé szedve) majd formázom, telepítek, megmarad a GPT rendszer igaz?
Vagy hogyan járjak el újratelepítés alatt? -
King Unique
titán
válasz
King Unique #110390 üzenetére
Amúgy ez a 1909, x64, hu standard ISO SHA1 ellenőrzőösszege.
-
OldMike
őstag
válasz
King Unique #110386 üzenetére
Köszönöm
-
balazs1956
senior tag
válasz
King Unique #110386 üzenetére
-
OldMike
őstag
válasz
King Unique #110381 üzenetére
Nem tudtam, hogy a Gépház és a Vezérlőpult listája nem azonos. Mindenesetre a Vezérlőpultban szerepel az 569 és az 570 is. Ezek szerint SSU terén jól állok, vagy lehetne (vagy kellene) valamit még tennem?
-
OldMike
őstag
válasz
King Unique #110376 üzenetére
Itt is van egy furcsaság. Írtad az SSU (KB4524569) telepítést, amit a linkelt cikk is ír. Nekem ez nincs fent, csak a KB4524570, ami szinte ugyanannak látszik, de az 569 a 1909-hez is van, az 570 meg csak a 1903-hoz. A méretek viszont nagyon eltérnek, az 569 csak kb. huszada az 570-nek. A jelenlegi build 18363.476.
Most meg kellene próbálnom az 569-est feltenni? -
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #110371 üzenetére
Köszönöm a választ.
Végül nem DT-t használtam hanem a saját Windows intéző részt. Na most először szépen adott képet, és ment is szépen a számolás felfelé míg el nem ért 100%-ra majd újraindult a gép.(Számolás alatt ki írta, hogy a számítógép többször újraindul.) Újraindulás után csak fekete kép, és csak töltött a gép, majd pár perc és újraindult, aztán megint pár perc és még egyszer újraindult. Ezután megint csak dolgozott, majd, egy idő után a kis led megint elaludt mint mikor semmit nem csinál a gép. Na nyomtam én ezután többször is reset illetve bekapcsoló gombot is többször, de csak fekete képernyőt láttam. Majd miután meguntam, kikapcsoltam a gépet, lehúztam minden HDD-t és újraindítottam a gépet, hogy akkor tiszta telepítést végzek. Rögtön adott képet, így hagytam elindulni és nem bootolni a telepítő lemezről és a rendszer fel is állt. Létrejött a C-n egy Windows.old mappa. Na mondom ez hátha annak a jele, hogy az újratelepítés sikeres volt. Gép kikapcs, majd HDD-k visszaköt, mert ugye DX telepítő külön egy kikötött HDD-n van. De a hiba ugyanúgy fent áll, így marad az SSD formázása és újratelepítés amit el akartam kerülni, de úgy tűnik nem úszom meg.Mivel megy a rendszer és csak 120GB-os SSD-m van az sem tele, leszedtem róla amit kell, és amint időm engedi nekiugrok a telepítésnek.
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #110340 üzenetére
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #110332 üzenetére
1909 van fent, és elvileg mivel a legfrissebb MCT-vel csináltam az ISO fájlt annak is 1909-nek kéne lennie. Kiírtam újraírható DVD-re és azzal próbáltam egyébként.
Szerk: Ha Daemon Tools-ba teszem és onnan indítom, akkor is menni fog?
-
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #110301 üzenetére
A win és játékok sebessége is fontos számomra, ezért inkább egy 500GB SSD lesz, amire mehet mind. A hdd nekem egyéb adattarolasra lesz.
-
válasz
King Unique #110302 üzenetére
Igen, előtelepítve Win10-el jött.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #110289 üzenetére
-
válasz
King Unique #110296 üzenetére
Kértelek a múltkor is, hogy a személyeskedést tartogasd másoknak. Most is erre kérlek. Biztos nehéz lehet elviselni, hogy mások más tanácsokat adnak, de ez van. Ezt muszáj elviselned, mivel ez nem a saját fórumod.
szerk: látom kiszerkesztetted a személyeskedést.
Nem kezdek semmit. Akinek reagáltam, értette, te megint belefolytál úgy, hogy teljesen másról beszélsz, aztán meg beszólsz, hogy én aztán ehhez is nagyon értek. Figyu, ne baszogasd a másikat. Ez nem a te fórumod.
szerk: nem átszerkesztettem, hanem hozzáírtam, nagyon nem mindegy. Te teljesen átírtad a hozzászólást, ellenben én csak kiegészítettem plusz mondatokkal.
De fejezzük ezt be, nem érdekel.
-
válasz
King Unique #110292 üzenetére
A lényeg nem a C-n volt, hanem hogy az ssd-n legyen.
King Unique Mindegy, akinek írtam értette, csak te értetlenkedsz megint.
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110191 üzenetére
Nem talál nálam magyar nyelvi csomagot a win update,direktben nem lehet letölteni a magyar nyelvi csomagot és úgy telepíteni win7-re?
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110208 üzenetére
Köszönöm szépen!
Jó éjszakát! -
VGYke
addikt
válasz
King Unique #110127 üzenetére
Van egy keresztkérdés, csak úgy:
Laptop, előtelepített Win8, kulcsot nem ismerem. BIOS-ban van?
Ebből lett Win10Home.
Erre a laptopra felteszek egy Win10Pro-t, minek kódját a Goodoffer24.com -on vásároltam.
Tegyük fel el is fogadja a Win10 aktíválást, ilyenkor mi van?
Legközelebbi telepítésnél a BIOS kód (Win10Home) , vagy a legutóbbi (Win10Pro) fog győzni?
És ha probléma lesz a Goodoffer24 Win10Pro-val, hogyan tudok visszatérni az eredeti Home verzióhoz, minek a kulcsot nem ismerem?
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110200 üzenetére
Igen, erre gondoltam.
A Windows külön partíción van a programoktól. Régen egyben volt, de nem vált be. Elvileg a rendszer majd kap egy SSD-t, de akkora a világon sincs, amire ráférnek a programok is (sok a játék).Köszi, már töltődik.
Az ESD mire jó?Látom, közben szerkesztetted. Köszönöm az ötletet. A gépházas visszaállítás jól szokott működni? Még sosem próbáltam.
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110197 üzenetére
A Sandboxie nem akar frissülni, próbáltam többször is a programon belül. A jelenlegi W10 a következő SB verzióval már nem működik rendesen, gondolom, ezért nem települ. Köszönöm a linket, már előre letöltöttem az összes ezutáni verziót belőle, de igazad van, egy próbát megér, hogy a legújabbat ráeresszem a gépre, aztán vagy fölmegy vagy nem.
A Sandboxie egy telepakolt 3TB-s meghajtón van, nincs akkora szabad helyem a biztonsági mentésnek. Ebből a SB "csak" fél tera, de akkora helyem sincs, mert kidőlt egy HDD-m, össze kellett húznom magam.
Attól tartok, ha a Win frissítése miatt leszedi a Sandboxie-t, akkor a rendszerleíró-adatbázisból is kitakarítja a bejegyzéseit, emiatt a beletelepített promós szoftvereket buknám, mert azokat nem lehet újra aktiválni. Hiába volna mentésem a benne lévő programokról. A jelenlegi rendszerben és a bizt. mentésében ezek még szerepelnek.
Szerk.:
A Windows letöltő oldalon mit kell választanom? Windows (final) vagy ESD - Electronic Software Donload? Nincs telepítőlemezem, csak legális kulcsom.
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110194 üzenetére
Nem ajánl az a világon semmit!
Köszönöm szépen!
Ha jól értem, ez olyan lesz, mintha a hagyományos módon frissíteném a Windows-t, nem babrál el semmit. Úgy legyen!A Sandboxie miatt kell így. A Windows 10 nagy frissítései rendre elkaszálják, és azt próbálom elérni, hogy ne legyen törölve a frissítés során, mert már sok programot telepítettem bele. A jelenlegi SB verziót pedig még nem engedi a következőre frissíteni, mert öreg neki a W10, ezért megy a sakkozás. Azt remélem, hogy az 1809-essel már menni fog. Majd kiderül.
-
C. s.
addikt
válasz
Szia megint!
Van egy újabb bökkenő.
A frissítés gombot nyomkodtam, amíg talált újat, és annyi újraindítás volt, amennyit kért. Jelenleg még mindig csak az 1803-asnál tartok, de abból már a 17134.1069-es buildnél.Közben fölmerült egy másik probléma, ami miatt először az 1809-est kellene telepítenem, és csak azután a többit. Ezt hogyan tudnám megvalósítani?
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110191 üzenetére
Igen,ezt a leírást találtam én is,majd próbálom de előtte 128 frissítést csinálja meg...
-
ngabor94
tag
válasz
King Unique #108786 üzenetére
Hali, pár hete már voltam itt, és úgy néz hogy a héten meglesz az új gép. A történet megint röviden: A gép: win7 oem kód, B új gép win10 a régi 7 kódjával. Akkor már kaptam választ, hogy ms-fiókkal vagy telefonos segítséggel. Azóta kiderítettem progival hogy a szóban forgó kulcs egy acer-es lemezes? kulcs, ami másoknál is előfordulhat.
Kérdés: Így is működhetnek a fenti módszerek, nem baj hogy nem egyedi? -
Ga3rieL
senior tag
válasz
King Unique #110149 üzenetére
A legkönnyebb és legegyszerűbb út,akkor ha megmondom neki,hogy új gép, és ezt felejtse el. Azt meg ha kell szivesen megcsinálom majd neki.
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
King Unique #110146 üzenetére
Akkor eme felállással semmi esély nincs semmit csinalni:
Mobile AMD Sempron
Processor 3100+
792MHZ , 448MB ram. és xp home edition van rajta 2002-es SP3Új Válasz 2019-12-08 21:21:20 (#110147) csicso82 Akkor inkább neki se kezdek, iszonyat lassú. És érdekes, hogy Fat32-re formázott a disc amin a rendszer van, és a másik meg NTFS. és csak 56gb az egész lemez
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110140 üzenetére
Ez szuper, köszönöm a jóhírt! Így sokkal egyszerűbb volna, a házirendeben való matatás sosem tetszett igazán.
Közben leesett!
Azért gondoltad, hogy problémázom ezzel, mert mindenhol frissítést írtam. Az én magyar és laikus agyam egy kalap alá vesz minden ilyesmit. Update, upgrade, egyre megy.A lényeg, hogy a "legabszolútabb" értelemben naprakész legyen, mire végzek vele.
(#110139) csicso82:
Köszi!
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110137 üzenetére
Igen, az a cél, hogy naprakész legyen.
"De ez nem tudom miért gond..."
Nem gond, csak nem szeretem, ha olyankor kezd frissítésbe, amikor nekem épp alkalmatlan bármi miatt. Volt már olyan, hogy indulnom kellett volna, ez meg frissítgetett. (Illetve egy korábbi Windows, de nem ez a lényeg.) Legyen némi beleszólásom!
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110135 üzenetére
Köszi szépen, remélem, pont ennyire egyszerűen megy majd.
Megnéztem, a buildszám 17134.1. Az nem most volt! Ezután jobban odafigyelek erre, és amint kész a frissítés, csinálok egy új mentést. -
C. s.
addikt
válasz
King Unique #110131 üzenetére
Köszönöm szépen!
"18363.476 = 1909 (19H2)"
De megcifrázták!
Akkor marad a házirend állítgatása. Ha a frissítések automatikus keresését bekapcsolom, attól még véletlenül sem telepíti, ugye? Szimplán csak ellenőrzi. (Régebben valahol olvastam, hogy akkor is szeret önállóskodni. Bár egy vadidegen azt mond, amit akar, és az is lehet, hogy ő csűrte el.)
Köszönöm a képet is. Igen, a rendszerről van mentésem, a többi háttértárat pedig lehúzom, úgysem kell olyankor.
-
C. s.
addikt
válasz
Köszönöm a gyors választ!
Jó régi, az biztos!
A frissítési segéd nem töröl semmit? (telepített programokat, adatokat, stb.) Olyan, mintha magától frissítene a Windows? -
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #110079 üzenetére
Vagy 15-20 évig nem volt ilyen problémám, igaz a nagy gépen cd-re írás telepítés többféle oprendszer, egyéb, és kb az elmúlt él év alatt 3-4xpendri se okozott semmi akadályt. De ezen a mini pc-n a windws pendis mód feladta leckét alapsan.
A nagy régi gépemen miden érthető a biosba, felismert mindent jelenleg is. Már sajna nem vagyok fejlődőképes......... -
lucky07
aktív tag
válasz
King Unique #110115 üzenetére
Nah mindegy eldobja mindig hibával amikor próbálom klónozni valami partició kínja van
Amikor majd telepítem a szűz rendszert akkor majd minden más Meghajtót húzzak ki? Vagy csak elég kihúznom a meghajtóból sata kábelt vagy alaplapról is vagy minden maradhat a helyén csak a leírás alapján telepítsek? -
Elamaas
tag
válasz
King Unique #109999 üzenetére
Hát amit még tudni lehet az az, hogy ha az eszközkezeböen minden usb portot letiltok, majd restart, majd utána engedélyezem őket akkor megjavul. de csak a következő leválasztásig. teljesen mindegy hogy melyik portot használom és az is mindegy hogy mit dugok rá.
-
moody90
csendes tag
válasz
King Unique #110112 üzenetére
Beszarok, működik. Hallod örök hálám. Délelőtt óta olvasok nonstop angol cikkeket meg nézek videokat de semmi.
A gond az volt, hogy miután eltávolítottam az ismeretlen eszközt az Eszközkezelőben, nem indítottam újra az oprendszert, csak simán csatlakoztattam ismét a pendrivot... hát öcsém ilyen nincs.
Köszönöm!
-
lucky07
aktív tag
válasz
King Unique #110111 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm nagyon tökéletes volt a válasz!!!
Azt szeretném kérdezni hogy a jelenlegi rendszerem klónozására van lehetőség mint anno a GHOST? -
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #110112 üzenetére
Ilyenkor lenne jó távolról belépni a gépre, és szétnézni, mi lehet a gond.
Ha internet megy, kivitelezhető is akár a dolog. -
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110099 üzenetére
Igen ezzel az "active" parancs-al volt a gondja.
Eleinte azt se tudtam melyik hsz-t kövessem és ezért maradtak ki az info-k de végére jó lett minden!Doky586: legalább megjártam a hadak útját,mindig a hibáiból tanul az ember leghamarabb..
-
lucky07
aktív tag
válasz
King Unique #110093 üzenetére
Sajnos úgy sikerült bele gabalyodnom a dolgokba, hogy ezer éve nem foglalkoztam ilyen és ehhez hasonló dolgokkal és kiestem a gyakorlatból emiatt van a galiba 🤣
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110093 üzenetére
Megcsináltam úgy ahogy Lauda ajánlotta és így már jó lett és a Macrium is jól látja a pent!
Köszönöm a segítséget neked is és Laudának is!
Egyébként sztem mind a ketten jó megoldásokat ajánlottatok csak kicsit "elbeszéltetek"egymás mellett.
Legyen béke és maradjatok hasznos tanácsadói az ilyen gyenge usereknek mint én!
Köszi még egyszer mindkettőtöknek!
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110079 üzenetére
Végig csináltam parancs sorból ahogy a linken van,win alatt látom a pen driv-ot,de a Macrium "not suported"-nek írja továbbra is...
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #110082 üzenetére
+ Vagy ha a screenshot alapján eleve legacy/CSM bootolást akarsz, csak (?) azt tudja a gép, akkor meg értelemszerűen az MBR-BIOS séma szerinti kiírást kell, kellett volna választani. Sőt, ezt még a BIOS is világosan leírja abban az üzenetben...
-
válasz
King Unique #110041 üzenetére
Jó, csak hajtsad a magadét.
Akinek pedig reagáltam nyugodtan használja erre a célra a programot, mert kiválóan fog neki működni.
-
válasz
King Unique #110037 üzenetére
Az éppen futó Win alól max. másik fizikai meghajtóra állít vissza a mentésből Windowst,
Nem, ez nem igaz.
ellenben "önmagára önmagát" alapesetben nyilván nem,
Ez sem igaz.
ahhoz külön bootolt WinPE/WinRE live rendszer kell.
Szintén nem igaz, a macrium mindent megcsinál.
Meg ha éppen nem bootol be a Windows és pont amiatt akarja a mentésből visszaállítani, akkor nyilván megint nem fogja tudni Win alól, ellenben pl. pendrive-ról bootolt WinPE alól igen.
Ez így van, nem állítottam az ellenkezőjét.Mint írtam is, próbáld ki nyugodtan. Addig kérlek ne szóld le amit a másik írt és ne állítsd róla, hogy az nem működhet. Egy kipróbált dolgot elkezdtél ide-oda csűrni-csavarni, most meg engem kezdesz ki. Legyél szíves vegyél vissza magadból. Köszönöm.
-
válasz
King Unique #110031 üzenetére
Persze, nincs ezzel semmi gond, hogy más megoldást is javasolsz.
Azonban te először azt állítottad, hogy amit írok nem működhet, pedig működik. Ennyi a lényeg.
-
válasz
King Unique #110029 üzenetére
Konkrétan nem értem amit most csinálsz.Amit írtam egy kipróbált, működő és tök egyszerű megoldás Részemről zártam.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #110027 üzenetére
Köszi, megprobalom elsokoron.
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110023 üzenetére
Ezt a mentésemet rátudom tenni egy másik gépemre amin win 10 van?
Sejtem hogy nem de hátha,mert akkor nem kellene oda sem egyesével telepítgetnem a programokat..
-
válasz
King Unique #110025 üzenetére
Elolvastam először is figyelmesen. Alapesetben sem kell semmit csinálnod, csak elindítanod a restoret, a többit megcsinálja a macrium. Ezt írtam. Te azt írod ezt így nem lehet. Szerintem felesleges ezt magyarázgatni. Eddig nem tudtad, hogy ezt így lehet, most már tudod. Az ember holtig tanul.
-
válasz
King Unique #110023 üzenetére
Ezt értem. Te állítottad, hogy ez nem lehetséges. Nekem viszont már többször megcsinálta simán kisújjból, ezért írtam amit.
-
válasz
King Unique #110008 üzenetére
Már többször visszaállított win10-et nekem ugyan arra a meghajtóra, ezért a tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy az általad írt információk nem felelnek meg a valóságnak.
Simán restoret elindítod, feldobja a figyelmeztetőt, majd újraindít és ott saját maga egy ablakot elindítva elvégzi a visszaállítást. Próbáld ki nyugodtan.
Így csinálja: https://www.youtube.com/watch?v=m2ilIpH3zTY
A végén nekem nem volt ott, hogy válasszak a win10 és a rescue media között, enélkül indult a visszaállított win.
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110016 üzenetére
Letöltöttem az x64 winhez valót (amit linkeltetek oldalról)és kiírtam pendriv-ra a Rufus-al.
Nem próbáltam ki de lehet mindjárt megcsinálom hogy beboot-ol e róla.
Doky586: azt nem tudtam hogy így is lehet..(egyszerűbb lett volna)
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110013 üzenetére
Köszi,közben megoldottam a Rufus-al.(gondolom ezzel is jó)
Így már értem hogy a Macrium softverben is van beépített író program.
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #110004 üzenetére
"A program WinPE/WinRE változatát kell a pendrive-ra írni," de ezt honnan töltöm le és mivel írom ki a boot pendriv-ot?
Bocs de ezt qrvára nem értem.
Külön író programmal (NERO) KELL BOOT cd-ként kell kiírni?
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #110008 üzenetére
+ A WInPE/WinRE előnye, hogy azokban szükség esetére ott van a "Fix Boot Problems" lehetőség is, míg a Windowsra telepített változatban nincsen.
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #109995 üzenetére
A visszaállítás hogyan megy?
Fel kell telepítenem a programot egy pendrive-ra ami bebootol és betallóznom az image file-t és feltelepül?szerk:Most olvasom hogy készíteni kellett volna egy boot cd-t
-
tobias40
veterán
válasz
King Unique #109992 üzenetére
Igen,teljesen jogos amiket írtál de már mindjárt végzek a kiírással a külső usb-s vinyóra.
És erre a vinyóra megcsinálom a másik 2 gépem mentését és így minden meglesz egy helyen.
Természetesen még a NAS-ra is felmásolom mert jobb ha több helyen van meg a mentés!szerk:30,3 GB lett a mentés,gondolom azért kisebb mert a lapozó file meg a többi rejtett rendszer file nem kerül rá.
-
kisapa
senior tag
válasz
King Unique #109925 üzenetére
Igazad van természetesen az én hibám, hogy nem tudok angolul ezért próbálok segítséget kérni egy erre való fórumban. Te megtetted amit jónak láttál és én kérek elnézést, hogy ennek ellenére még kérdezni mertem. Nem kell válaszolnod mert nem vagyok rá kíváncsi.
-
kisapa
senior tag
válasz
King Unique #109909 üzenetére
A beépített eszköz csak a windowst menti le a nem előre telepített alkalmazásokat nem és nekem pont azokkal van a problémám. A macrium reflect-et már használtam klónozásra de az a komplett meghajtót klónozza. Abból, hogy lehet helyreállítani hiba esetén?
-
válasz
King Unique #109870 üzenetére
1x már kiderült, hogy az a Btrfs az valójában ReFS. Nem?
-
válasz
King Unique #109875 üzenetére
Kizárólag gyártói oldaláról deszedek drivert.
-
válasz
King Unique #109872 üzenetére
Amíg telepít kézzel leszedem, kb 10 perc alatt, pendrive-ra másolom majd onnan az adott gépre. Például sokszor találkoztam hogy a ide/atapi vezérlőt nem teszi fel, csak szabványosként. Ekkor lassabb is volt a gép. Ezért már alapból manuálisan teszek mindent.
-
válasz
King Unique #109869 üzenetére
Driver miatt tuti offline, mert azért sokszor belefutottunk, hogy a windows simán rosszat tett fel.
Mindegy ki így ki úgy telepít.
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #109830 üzenetére
Önmagában a WSL bekapcsolása tudtommal semmit nem módosít a Windows által natívan támogatott fs-ek listáján.
Ha ez nem így van, szeretnék egy leírást, mert érdekelne. -
válasz
King Unique #109842 üzenetére
bocs, akkor benéztem a neveket..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #109825 üzenetére
Lehet, mert én hozzá sem nyúltam a telepítése óta semmihez, erre a VM mikor kikapcsolt és megszűnt az USB filtering a külső eszközre (ergo, VirtualBox elengedte azt), a host W10-em átvette és felugrott a friss btrfs üres partícióm, hogy heló, megjöttem.
Én meg magamban: hääääää ?
Jóóól látok ???
-
Rider74
tag
válasz
King Unique #109821 üzenetére
Köszönöm a választ, legalább tudom mi van... Nem volt drága, sajnos úgy tűnik, annyit is ér.
Úgy döntöttem, hogy inkább beszerzek egy Retail WIN 10 pro-t. A mostanit MAK kulcsot deaktiválom és az újat kötöm a gyerek fiókjához.
Remélem nem vernek át ismét... Van ajánlott eladó, aki tényleg azt árulja, amit hirdet? ( priviben is jöhet javaslat, ha nem akarjátok a topicba írni)
Mert a mostanit is Reatil ként hirdették. -
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109786 üzenetére
Értem, nagyon prof vagy igazán, meg gyors!
Az összes utalások nagy tudásokat, segítséget tárolnak!
De jó hogy ide találtam.... -
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109496 üzenetére
Kikerestem mit irt a gép eladója a windowst érintő kérdésünkre, amit nem is használtak végül csak feltelepítették. " jelenleg win10 pro GB van rajta de kulcs nincs hozza"
Szóval illegális? Ha telepítem a magyart kulcs is kell valahonnannehogy baj legyen.
-
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109780 üzenetére
Elolvastam persze.
Köszönöm a gyors segedelmet!
-
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109780 üzenetére
Értem, kétszer is figyelmesen elolvastam.
A mostani gépen lunuxmint van. Letöltöm a honlapról a magyar prot, kiírom pendire, és gondolom aránylag könnyet tudom telepíteni, -
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109496 üzenetére
Ha jól értem, előnyösebb új, magyar win 10 pro telepítés, és ok?
Az SSD-t kell formázni, vagy csak törölni ami rajta van valahogy?
Jut eszembe telepítéskor minden eltűnik, lesz a win 10 pro ugye?
A kulcs meg marad amúgy is?! -
petilaco
csendes újonc
válasz
King Unique #109777 üzenetére
Köszönöm!
-
Zsolt_16
tag
válasz
King Unique #109712 üzenetére
1000
ei.cfg és pid.txt megoldotta a gondom.
Sajnálom h ennyit kell szenvedni már ezzel is -
minek?:S
őstag
válasz
King Unique #109649 üzenetére
Na.. mindent kipróbáltam(leszámítva az MCT-st, nem volt kedvem már azzal szórakozni ma), egyik sem volt jó, szóval maradt -volna- az újratelepítés, de végülis rábeszéltem őket, hogy vegyenek SSD-t, mert fényévekkel jobb lesz nekik is.. egy Maxtor 80 gigás 7200-est használtak, persze abból a tárhelyből <5 GB van szabadon, szóval nem volt amúgy sem egészséges.
Köszönöm a segítséget -
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #109679 üzenetére
Pedig használtam a keresőt...de ezek szerint szarul!
Ezer hála,puszi, nagy ölelés... -
minek?:S
őstag
válasz
Köszönöm. Ezeket akkor még megpróbálom. Hogy 5400 vagy 7200-as-e azt nem tudom, de nem is SSD-hez képest lassú, hanem önmagához. ~Fél éve telepítettem fel a gépet, akkor szószó használható volt(persze közel sem volt egy SSD-hez), viszont most emlékeztet arra, amikor gyerekkoromban teleszemeteltem a kis WinXP-t, állandóan tele volt a C meg a D meghajtó is és volt vagy félóra, mire 0-ról felállt a rendszer(közben szépen kerregett a kis HDD), meg 5 percek, mire egy programot megnyitott.
-
voyi
aktív tag
válasz
Kosz a segitseget, idokozben egy sima restart megoldotta a problemat.
-
kocsiska15
tag
válasz
King Unique #109639 üzenetére
Persze, teljesen jogos az is amit te mondasz
Egyébként még egy apró személyes kiegészítés ha érdekel: nálam az is közrejátszott, hogy majd' 10 év után ez az új PC-m, és az égvilágon minden egyes dolog új nekem, (hardverek, win10, programok, beállítások stb.)- és minden egyes dologra rengeteg, tényleg rengeteg időt szántam, hogy utánanézzek, de ez a végére elhasználja az agyad, és becsúszik 1-2 ilyen "ezt bevállalom látatlanban" dolog - pozitívum, hogy ez már gyanús lett és a többi ajánlott beállítást már nem is csináltam meg
(ja, kb.1 hónapba telt mire a fiúkkal a "Milyen asztali gépet vegyek?" topikban összeraktuk a cuccot..
akkor regeltem ide, és ők is nagyon sokat segítettek amiért szintén hálás vagyok - és a végeredmény szerintem nagyon jó lett)
A lényeg, hogy tapasztalatból a legjobb tanulni (elsősorban másokéból), és nekem most ez sikerült hála nektek.
Nagyon köszi a segítségért!
-
kocsiska15
tag
válasz
King Unique #109633 üzenetére
Na itt az a probléma (azaz azért nem érted a miértjét), hogy nem váltasz nézőpontot a megértés idejére.
Nyilván ez sokkal nehezebb ha TE érted a témát
(tudom mert más dolgokban nekem is szokott így lenni)
Én pl. ezzel tisztában vagyok amit írtál és személy szerint eszembe sem jutott volna hozzá nyúlni ha nem mondják.. ráadásul így, hogy csupa pozitív dolgoknak vannak feltüntetve
És nem érzi magát az ember okosabbnak az OS-nél, csak jót akar magának és többszörösen megerősített tanácsokra hallgat.
Persze, netes forrásokból könnyű kiválasztni a jókat - ha értesz hozzá (ugye csak akkor tudod megmondani melyik jó melyik nem), de akkor meg nyilván nincs is szükséged rá
Én pl. prohardveren is nagyon új vagyokBtw egy gyors guglival az első oldalon vannak ilyen cikkek mint ez, - 2019. szeptember:
"Fontos, hogy SSD-t semmiképp ne töredezettségmentesítsünk! Az SSD-k más elven működnek (flash chipek), mint a hagyományos merevlemezek, így ezzel a folyamattal nem csak feleslegesen írogatunk rajtuk, de abszolút nem is növeljük a teljesítményüket és ráadásul az élettartamukat is megrövidítjük."Na de remélem érted, hogy nem kötözködni próbálok, csak kicsit rávilágítani
a sötét oldalrólhogy miért is lehetnek ilyenek -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #109633 üzenetére
Ezt én is így gondolom, de a valóság az amit írtam: tuti elavult cikket talál, tuti lesz egy ismerős aki megmondja a tutit stb.
Ez van.(megjegyzem én is egyre kevesebbet bizgálom a Windows 10-et:
- nem vadászom a chipset driver-eket meg egyéb driver-eket amit a Windows 10 telepít azzal használom
- vírusvédelemmel sem kell már szenvedni elég a Defender (kicsit nálam fogta a fájlműveleteket ezért visszatértem a régebben használtra de nem a védelmi hiányosságok miatt mert azok nem nagyon vannak)
- A Gépházban lévő dolgok kikapcsolásán kívül - amiket ugye maga a Microsoft tett könnyen kikapcsolhatóvá - nem nagyon állítgatok már mást.Tényleg "hülyebiztos" lett a Windows 10 (szerintem már a Vista óta nagyjából az)
Számomra az indexelés is az amiről nem tudom, hogy van e program aminek kell vagy sem úgyhogy inkább nem foglalkozom vele.
Réges-régen (egy messzi-messzi...) pl. használtam a Perfect Disk-et vagy O O Defrag-ot töredezettségmentesítésre de már ezeket is elhagytam.
-
kocsiska15
tag
válasz
King Unique #109629 üzenetére
Értem, innen nézve ahol most én állok, azt hiszem nagyjából tudom miért:
Ugye nyilvánvalóan nem lehet mindenki hozzáértő ugyanabban a témában (én vagyok az élő példa
), és több az átlagfelhasználó (akár felületes vagy több tudással/tapasztalattal) mint az aki ténylegesen érti miről is van szó. Ők pedig az internetet használják kutatásra ami tele van elavult infóval.
Ha pedig mint én, újabb infókat szeretnének megtudni ráakadhatnak olyan videókra, infókra mint amit fent is linkeltem - az a vidi egy éve volt feltöltve nem pedig 3-4 éve és mégis a fentieket tanácsolja benne a srác, ráadásul nem volt frissítve sem. Jó a stílusa, jó a kivitelezése és jók az értékelései, pozitívak a kommentek - na ezekből azt gondolná az ember, hogy jó helyen jár, pláne ha rövid "guglizás" után nem nagyon talál cáfolatot. Azt hiszem nálam is ez volt a gond ennél a résznél. (a legtöbb dolognál sokkal hosszabban használom a google-t, meg ugye mostanában már előre kérdezek pl. itt)Szóval valami ilyesmiről lehet szó szerintem
(..sorry ha nem igazán érdekelt annyira, csak gondoltam hátha mégis szeretnéd látni a dolog egy részét a másik oldalról
)
Szerk.:
(#109630) csicso82
igen, leegyszerűsítve- egyébként nekem is ez a legelső SSD-m (meg szinte mindenem, eddig Win7em volt egy kb 200 gb-os HDD-vel, meg ilyenek
)
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #109629 üzenetére
Ezért is felettébb röhejes, hogy miért téma ez újra és újra manapság is...
Újszülöttnek minden új. Neked a kisujjadban van más még nem is hallott róla, csak hirtelen hozzájutott egy SSD-éhez - amije szintén nem volt korábban - és ekkor mondta neki valami nagytudású, hogy erre vigyázni kell mint a hímes tojásra. -
mckay
aktív tag
válasz
King Unique #109602 üzenetére
Igen, szerintem sem a klónozásnál keletkezett a gubanc.
Mondom, emlékeim szerint 2-3 restartom is volt a klónozás után, szóval tutira működőképesen hagytam ott a laptopot.
És utána pár nappal szóltak, hogy ne bootol... -
sarkany01
tag
válasz
King Unique #109550 üzenetére
Tudtam szerezni win 10 telepítő lemezt, és egyébként igen, Dvd. Nem szeretném folytatni ott ahol abbahagytam. A hdd-t le is fogom formázni utána.
-
access_denied
senior tag
válasz
King Unique #109550 üzenetére
Köszönöm, Macrium lesz a megoldás. Sok időt takarítottatok meg nekem (privát üzenet is érkezett).
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #109530 üzenetére
A 2. SSD átkonvertálva GPT-re, a HDD-k majd hétvégén, teljes adatmentés után.... ...még egyszer köszi az információkat!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #109526 üzenetére
Sok partícióm volt a 2 SSD-n és a 3 HDD-n, ezek szerint - az általam igen utált - logikai partíciók helyett fizikaiakat hozhatok létre, jól értem?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #109524 üzenetére
Köszönöm a kimerítő információt!
Akkor csinálok a 2-es számú (csak adat) SSD-ről egy biztonsági mentést, és megpróbálom átkonvertálni. Amúgy ebből a konverzióból származik majd bármilyen előnyöm a későbbiekben? Vagy csak feleslegesen túráztatom magamat?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
King Unique #109521 üzenetére
Köszi a választ, akkor marad.
(Csak az okát nem értem, a második - egyébként szintén NVMe - SSD eddig a laptopban szolgált, és természetesen GPT volt. Az asztali gépbe átkerült, ott a Windows telepítővel letakarítottam róla az összes partíciót, majd - már benn a Windowsban - simán megformáztam. Mitől lett akkor GPT helyett MBR formátumú? Egyáltalán egy "friss telepítéskor" mikor dől el / mikor dönthetem el a formátumát?!
)
-
-
norrberth
addikt
válasz
King Unique #109493 üzenetére
Köszönöm
Nekem minden újdonság windows világban.
Ezért is követem a topicot.Életem első windows telepítése volt pár hete.
Eddig volt aki csinálta, vagyis csak összecsapta a telepítést. Már elköltözött.
És nem ismerek senkit aki megcsinálná a win telepítést, vagy értené.
Az összefoglalók sokat segített az elindulásban.Sajnos azt se tudtam ki kivel van, meg mi micsoda.
Felosztottam volna a telepítés előtt.
Ha tudom hogy kellSSD-t kicsit benéztem, vettem laptompba rgb ledes Kingston Hyper X et.
Led ki van kapcsolva persze, de teljesen felesleges volt 10 ezerrel többet adni csak ezért.
Ráadásul ahogy olvastam TLC vezérlős [link] nem MLC.
Papírforma szerint a fele, gyakorlatban talán 35% körüli élettartam csökkenéssel számolhatunk az MLC-hez képest.Samsung EVO lett volna a jó.
Utólag olvastam, előbb vásároltam. -
Ocean
tag
válasz
King Unique #109458 üzenetére
Pro van, és Pro-t akartam venni w10-ből is, szóval ez nem gond.
Köszi a helpet, akkor remélem ezzel így nem lesz fennakadás. -
Ocean
tag
válasz
King Unique #109455 üzenetére
Pont ezt szeretném, azaz a telepített mindenséget megtartani, de windows kódot cserélni. (egy olyat, amit a fél internet felhasznált anno, egy olyanra, amit remélhetőleg max 1-2 telepítésnél használtak)
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #109446 üzenetére
Gondolom ezért is adnak 5 év korlátozott garanciát... A korábban említett Samsinf Evo 860 esetében ugye 2400TBW-ig vagy 5év a jótállás... Ezt az adatotmennyiséget napi >1.4TB írással lehetne összehozni
Lényegében mondhatjuk akár azt is, hogy egy átlag felhasználással előbb hal meg a vásárló mint hogy megdöglenne az SSD a sok írt adattól
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #109425 üzenetére
Végre valaki, aki hozzá tudott szólni érdemben és értékes infókat adott, nem csak. Bár naprakész infók, de nagyon hasznosak voltak számomra. Visszaállítottam mindent gyárira, kivéve a hibernálást és a virtuális memóriát, nincs se érezhető javulás/gyorsulás,sem pedig romlás/lassulás. Bár én az évek alatt egyetlen 1 programmal, pontosabban játékkal találkoztam, ami megkövetelte a legalább 2GB-os virtuális memóriát, de biztos van még jópár.
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #109324 üzenetére
köszi.
Épp ma frissült be a gépem 1909-re, és ha jól értem, akkor továbbra is támogatott maradok.
Akkor kire vonatkozik ez a terméktámogatás megszűnése? Hisz mindig frissül a verzió. -
g@bo
nagyúr
válasz
King Unique #109349 üzenetére
köszi.
ha valamit letörlök, a felszabaduló tárhely azonnal fogyni kezd.
a spacesniffer szerint a lapozófájl 15 gb, az "unaccessabble space" 55+ gb.
valami folyamatosan falja a helyet.
-
Selymes Zs
csendes újonc
válasz
King Unique #109336 üzenetére
köszönöm szépen sikerult
-
javorszky
tag
válasz
King Unique #109342 üzenetére
Köszönöm szépen!!!
-
brugo
aktív tag
válasz
King Unique #109340 üzenetére
Közvetlenül frissítettem W7-ről W10-re és nem létezik Windows.old mappa a C particion. Tehát akkor minden rendben.
Köszönöm a segítséget .
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Corsair HS35 ( v1, nagyobb fülpárna méret) Stereo Gaming fejhallgató
- Dualsense Edge PS5 kontroller
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Bomba ár! Acer Travelmate P214-53 - i5-1135G7 I 8GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest