- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- BIOS-t frissítenél? Jól gondold át!
- Milyen joysticket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
Frissítettem a Win 8.1-emet Win 10-re és megosztom veletek a tapasztalataimat, amik lehet hasznosak lesznek.
- Az itt letölthető media creation tool-al először Windowsból frissítettem a Win 8.1 rendszeremet.
- Ez után a Windows update-et is lefuttattam, majd egy rendszer újraindítás után ellenőriztem az aktiválást, amin örömmel láttam, hogy sikeresen aktiválta magát.
- Ezek után érdekelt, hogy milyen termékkulccsal rendelkezem, és nagy meglepetésemre az AIDA64-el mikor megnéztem már teljesen más volt a Win 10-hez megadva, mint anno volt a Win 8.1-hez.
- Mivel új termékkulcsot kaptam valahogyan, így kiírtam egy Win 10 Pro telepítő DVD-t, és ezzel az új kulccsal megpróbáltam egy teljesen tiszta telepítést, leformázva mindent.
- Az eredmény parádésra sikerült. Már a telepítő alatt beírtam ezt az új kulcsot, és el is fogadta, majd miután eljutottam a Windowsba, ott sikeresen be is aktiválta újra.Szóval a Win 10-re való frissítés után, számomra úgy néz ki, hogy mindenki új termékkulcsot kaphat, persze lehet nem egyből, hanem a legelső Windows Update használatot követően, de ebben nem vagyok biztos.
-
válasz
bero20 #14000 üzenetére
Nem tudom válaszoltak e már.
Itt egy út van... felrakod a Win7-et a kulcsával (ami gép alján van?).
Utána telefonon aktiválod (ez egy ingyen hívható autómata), ezt az opciót válaszot az aktiváláshoz.
Ha sikerült beaktiválni utána a win10 media tool-al frissíted 10-re.
Voilá, kész is.És végig legyél neten online természetesen.
-
Tényleg milyen szemét ez a Microsoft mert először frissítened kell egy hivatalos verzióról. Ha nem lennének ilyen köcsögök akkor mindenki kaphatott volna egy hivatalos retail kulcsot ingyen!
Arról tudsz, hogy most már csinálhatsz tiszta telepítést is?
A defender a rendszer része. Miért is ne kapcsolná be?
Azt, hogy mi a bajod a lockscreenel az még mindig nem derült ki.
Egyébként én a helyedben visszaraknám a régi rendszeremet. Mi értelme kínlódni egy ilyen sz.rral? -
simon7012
aktív tag
Ha nekem van egy Windows 7 Home Premium-om és egy Windows 8.1 prof-om
a hetet már aktiváltam Windows 10-re. Ebből lett 10 Home. Tehát az alaplapomat
már beregisztrálta a Home-ra. Tehát a 8.1 is regisztrálhatom erre a lapra
nem csak a 7-et? Mert akkor lenne 10 pro...
Tud a rendszer kezelni két " kulcsot" egy lapra?
Remélem értettétek hogy mit akartam kérdezni... -
szunyi777
őstag
válasz
Ditoo0225 #13968 üzenetére
Ha Retail kulcsod van, akkor fő darab csere után in aktív lesz, de a gépházban újra aktiválhato lesz épp úgy mint a win8.1- esetében. A MS telefonos aktiválás után (5 perc az egész, és magyarul kapod az infót) . Ez a hátránya a retail kulcsnak.. De utána újra tartósan aktív lesz.
Más.
Tiszta telepítést felesleges csinálni.. A gépházban teljesen felujithato az egész rendszer! Nem marad semmi felesleges dolog, mielőtt bárki is ezt irná! -
válasz
Doky586 #13893 üzenetére
Nem!
A win 7-8 serialok erre nem jók.
A feltelepített és aktivált win 7 ről kell frissítened 10-re és a serialnak csak annyi a szerepe, hogy ezzel ellenőrzi a progi eredetiségét. Utána a win 10 már a hardvered alapján fogja a gépedet azonosítani. Ha egyszer frissítettél egy eredeti Windowsról, akkor a 10-es bármikor telepíthető mindenféle kulcs nélkül az adott gépen.
A win 7-es kulcsoddal bármikor újra rakhatod a régi oprendszeredet! -
Elnézést, ha már többször átrágott csontot veszek újra elő; de nem tudom végigolvasni az egész topic-ot, a véletlenszerű beleolvasás meg nem hozott eredményt.
Szóval lenne egy kérdésem, amihez jöjjön a felvezetés...
Az addig tiszta, hogy egy legális retail Win7/8.1 rendszerről lehet frissíteni Win10-re. Az is tiszta, hogy innentől a Win10 géphez kötött lesz; és azzal sincs értelmezési gondom, hogy ha nem tetszik, akkor 1 hónapon belül visszatérhetek (dowgrade-del) az eredeti rendszerre. Sőt, még az is egyértelmű, hogy amíg a Win10 él, addig a korábbi oprendszer nem használható.
Viszont innen jönnek a kérdések:- Ha egy adott gépen fent van az upgrade Win10, akkor csak downgrade-del tudok visszatérni a korábbi oprendszerre, vagy simán 'legyalulva' is visszarakhatom az eredeti install lemezről (hiszen elvileg már a Win10-hez csatolódott a program felhasználói kulcsának használati joga - vagy ezt rosszul tudom)?
--- Ha igen, akkor megtehetem-e ezt az 1 hónapos határidő után is (amikortól már elvileg nincs dowgrade jogom)?
------ Ha ez utóbbira nem a válasz, akkor egy géphalál (sok alkatrész cseréje után) már se korábbi oprendszer, se Win10 (se régi gép)? Vagy itt a MS ügyfélszolgálatával való egyeztetés után (egy kis emberség használatával) újra használhatom valamelyiket?Előre is köszi, ha valaki venné a fáradtságot, és válaszolna.
-
-
bajnokpityu
félisten
Van egy WN7-00411 win8 oem 64bit szoftverem.
ugye ez nem home és nem is pro.
nem frissiteni akarom a rendszert, hanem full újrarakni.
csináltam a win10 telepítővel alig 4 óra alatt egy telepítő pendrivet magyar home 64bitre, és nem fogadja el a kulcsomat. az oem helyett pro lett, vagy mi a bánat?hibakód 0xc004f050
-
nanus
senior tag
Sziasztok!
Az aztali gépemen meglévő win7-m mellé a HDD másik partíciójára szeretném feltenni a win 10-t, a letöltött iso-t pendire kiirtam bootolható formában
A pendiről bootolva feltelepitem ,akkor hogyan tudom kiválasztani melyik rendszert töltse be (win7-ill 10), Aktiválni tudom a laptopom eredeti win7 kulcsával a feltelepített 10-t? -
dobobazsy
őstag
sziasztok! adott egy laptop és egy asztali gép, mindkettőn win7 pro sp1. a laptopomat felfrissítettem az adatok megtartásával win10-re, az asztalira még nem tettem fel.
a kérdés:
ha már felfrissítem egyszer a gépeket utána a win10 telepítő el fogja fogadni a win7 kulcsot, vagy hogyan működik majd az újratelepítés? mindig 7-ről kell 10-re frissíteni? eléggé homályos ez nekemköszi előre is!
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Windows 8.1 Retial kulccsal nem lehet aktiválni a Win 10-et, ha úgy töltöttem le és nem vártam meg a frissítést? Nem érvényes a kulcs, mert blokkolva van. Letölthető Windows 8.1 Upgrader simán elfogadja.
-
Azharel
aktív tag
Van valami mód arra hogy legalább 1 hétig használjam a win10et mielőtt megvenném, hogy letudjam tesztelni mi hogy megy ? Mi van akkor ha kulcs nélkül telepítem fel és nem is adok meg neki semmiféle kulcsot ? milyen korlátozások vannak így aktiválás nélkül ?
-
törölt tag
válasz
kengyel #13599 üzenetére
igen,én csináltam, a kulcsot kérő részt át skippeled, és mikor feltelepited, ha nincs leterhelve a szeró,.akkor fél percen belül aktiválódik, nekemis aktiválódott, és azt irja, a gép tartósan aktivált.
vagyis pardon, én manuálisan aktiváltam,mer még picit levolt terhelve, de rögtön akkor elsőre aktiválta véglegesre a win 10 promat
(#13604) szivesen
-
szpal17
őstag
Nekem valamiért nem tudja aktiválni az eredeti kulcsot a 8.1-ről a 10-re frissítés után. Hibakódot ír...
Külföldi fórumon azt írják, hogy leterhelt a server...
Lehetséges ez? -
szunyi777
őstag
válasz
Воланд #13445 üzenetére
Gondolom, hogy akkor ezért eggyezik mindenkinél a termék kulcs?!
Nekem is lecserélte az eredeti kulcsom, a képen láthatóra.Fő darab csere esetén RETAIL kulcsal rendelkezőknél, gondolom, hogy marad a telefonos újra aktiválás.. win8.1 esetében tökéletesen újra aktiválta nekem alaplap és cpu csere után...
-
JanR
addikt
Tisztába akarom magam tenni (
), segítsetek légyszíves.
Na most adott egy 8.1, de szeretném a 10-t kipróbálni. Hogy kell ezt most kivitelezni? Először frissítsem a 8.1-m 10-re és utána egy tiszta telepítéssel tegyem fel a 10-t? Igazából már megérett a rendszerem egy újratelepítésre, de gondolom a 10-t nem tudom aktiválni a 8.1 kulcsommal. Ezért kérdezném ezt. Amit olvastam, hogy a W10 megjegyzi a hardverem upgrade-nél, utána pedig már simán feltelepíthetem tisztán is és nem kell kulcsot megadnom?
-
válasz
wolfman #13411 üzenetére
Áttorrentezi másoknak a frissítéseket... A jóédes &#@€$! Az előző lakásban 10 giga felett fizetnem kellett az adatforgalomért, még csak az hiányozna, h extra költséget generáljon. A párom meg egyenesen mobilneten lesz havi 1gigával
.
#13410:
0 kiolvasod a mostani rendszered kulcsát biztiamibizti
1 media creation tool-lal letöltöd az iso-t , pl rufussal vagy natúr parancssoros módszerrel pendrivera teszed2 frissítesz, hogy jogosult légy a 10-re, aktiválsz -> így a hardwareID-d bekerül a M$ adatbázisába
3 tisztán telepítesz, kulcs megadása nélkül. Az aktiválás a hardwareID alapján történik amint netre kapcsolódtál.
-
takessz
senior tag
Nekem is lassúnak tünik a betöltés így vissza raktam az eredeti win 7 addig azt majd késöbb ha lesz frissités 10 re vissza rakom
Win 7 eredeti kulcsal lehet aktiválni úgy is
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Goblin12 #12813 üzenetére
"A notimat, Win7-el vettem. Aztán mikor megjelent a Win8 pont aznap vettem meg (online) 30€-ért. Tegnap frissítettem Win10-re, aktiválva van, de kulcsot nem látok sehol.
"
Nem is kell, mert nem az alapján tartják nyilván a használati jogodat, hanem az alaplapodból képzett hardverazonosító + a régi oprendszered serialja. Bár ez utóbbit lehet hogy csak ellenőrzik hogy legális, aztán nem tárolják el, mint a számlatömböt, de előfordulhat."Akkor most mi lesz a 8-as kulcsommal?"
Hivatalosan: ahhoz a géphez van kötve amelyikhez előtte a win7-ed, és utána a win10-ed. Nem hivatalosan pedig mindenki csak találgat. Eddig a win7/8-nál volt egy 3-4 hónap türelmi időszak, ami után újra engedte aktiválni, akár másik gépen is. Pont azért hogy ne minden garis javításnál őket basztassák telefonon az ügyfelek. Hasra ütöttek és kitalálták hogy 3-4 hónapon belül nem reális hogy elromlik valami, utána igen, tehát itt húzták meg a határt. Most ugye nem kapsz serialt a frissítéshez, hanem a régi alapján aktiválják neked, de nem tudjuk feljegyzik-e hozzá a régi serialodat vagy nem. Ha igen, akkor hiába tudod másik gépen is aktiválni a win8-at 3-4 hónap után, frissíteni már nem fogod win10-re. És az is lehet hogy win8.ként se tudod már másik gépre átrakni 3-4 hónap után. Persze legálisan eddig se lehetett volna. Újratelepítésre, a notidon amelyikhez vetted, viszont mind a 7, 8 és 10 is korlátlanul használható lesz."A 10-et 1 év után meg kell vennem?"
Nem. Ha már befrissítetted, akkor arra a gépre (pontosabban: alaplapra) örökre jogot szereztél a win10 használatára. De ha elromlik az alaplap, akkor telefonálgatni kell az MS-nek elsírni a problémát, aztán ha jó napjuk van, leokézzák. Ha nem, mert úgy vélik másik gépre raktad át, akkor meg nem. Utóbbi esetben új win10-et kell venni, de csakis akkor."Hol kapnék új 10-es kulcsot ha kapok?"
Boltban, windows storeban, pénzért."A 10-es kulccsal hányszor rakhatom újra a mostani gépemet?"
Igen, ameddig az alaplapod nem változik. -
choco01
addikt
Van itt valaki aki Insider programban volt/van?
Sikerült feltenni a végleges buildet, és most kéri a kulcsot, de sehol sem látom az Insider fiókban.. -
dtraveller
csendes tag
Eredeti Windows 8.1-ről lehet insideres windows 10-re frissíteni úgy, hogy az eredeti kulcsom maradjon 8.1-es? Azért kérdezem, mert lesz még pár alaplap cserém később.
-
-
galmat
aktív tag
Én W7-ról frissítettem 10-re, és nekem se akarta aktiválni egyből és automatikusan, mert kiírta, hogy nem érvényes a kulcs, meg hiba, meg ilyenek. Aztán pár óra múlva magától megoldódott és aktivált lett. Szerintem nagyon nagy terhelést kap a rendszer, és időbe telik, mire feldolgozza a kérést. Azt tudom javasolni, hogy várj 1 napot vele, addigra meg kell oldódnia szerintem.
Ha ez megvan, és aktiválttá válik, akkor csinálj egy tiszta telepítést, ahol amikor a serial-t kéri, egyszerűen hagyd ki, és úgy telepítsd. Ez esetben is automatikusan aktiválódik, mert a hardver kulcs alapján látja, hogy korábban már erre a gépre aktiváltad egyszer (ezért kell megvárni, míg a frissítéses módszer után aktiválódik legalább). Ezzel pedig remélhetőleg megoldódik a stabilitás gondod.
-
Tigi
őstag
Na, felraktam a 8.1 Core-t a lányom notijára, de azt írja, hogy "Ez a termékkulcs nem érvényes".
Akkor most már nem tudom, hogy mit csináljak.
A Bios-ban a Windows License-nél azt írja, hogy STD.
Nem tudja jól kiolvasni a kulcsot -
Воланд
titán
válasz
GazVezír #13092 üzenetére
de, tudom mindenkinek a w10 kulcsat.
amugy komolyra forditva a szot: ezek a kulcsok a telepito mediaban vannak benne, ahhoz kell, hogy ervenyes kulcs nelkul is fel lehessen telepiteni. de aktivalni nem ez alapjan aktival. frissiteskor a frissitett rendszer aktivaciojat nezi, majd ha azzal minden rendben, akkor elkuldi a hw id-t az ms servereinek ahol mentesre kerul, ugyan azon a gepen tiszta telepiteskor pedig szinten elkuldi a hw id-t az ms servereinek es ott ha mar szerepel az a hw id, akkor aktivalja automatikusan.
-
GazVezír
tag
Nem tudom, hogy írta-e már valaki, nálam a következő vált be, mellyel problémamentesen zajlott az aktiválás Clean Install esetében is:
1. Windows 8.1-ről frissítettem 10-re (media creation tool).
2. A frissített Windows 10-ből – ami már eleve aktiválva volt – kiolvastam a hozzárendelt kulcsot. Ez nem összetévesztendő a 8.1-et aktiváló kulcssal, erre a lépésre azért van szükség, hogy a Microsoft a meglévő licensz alapján generálhasson egy újat.
3. Az ismételt telepítéskor már ezt a kulcsot adtam meg, amit gond nélkül el is fogadott. Hogy ISO-ból vagy media creation tool-ból dolgozunk, szerintem teljesen mindegy.
4. Végül a telepítés befejezésekor ismét aktivált Windows fogadott.Ha ezt a Microsoft is leírja, sok fejfájástól szabadíthatott volna meg, mivel úgy mentem az egésznek neki, hogy ezúttal biztos ők gondolkodnak helyettem. Nem így lett.
-
Assdak
őstag
válasz
Воланд #13014 üzenetére
Nem tudom eddig ki kivel beszélt.US supportot hívtam fel. Ha jól értelmezem amit mondott, a bizonyítási folyamat, annyi, mint eddig volt. Telepítés lemegy, aktiválásnál, supportot fel kell hívni, és bediktálgatni az eredeti kulcsot. A w10 es licensz elvileg össze van kapcsolva a kulcsal amit upgradelt a user, és onnan látják, hogy melyik előző verziós keyhez tartozik w10-es licensz.
-
gg72
veterán
Újabb kérdés: van egy legális Win7-em, de MAK kulccsal, amit viszont a Win8.1 nem fogadott el. Mennyi esély van arra, hogy ha a MAK-os kulcsos Win7 gond nélkül frissül Win10-re?
-
Assdak
őstag
Na a support szerint amennyiben rendelkezem origi w8.1 retail kulcsal, és frissítettem w10-re ingyenesen 1 éven belül, alaplap cserekor fel kell hívni a megadott számot.Ha bizonyítani tudom, hogy rendelkezem eredeti win 8.1 kulccsal, akkor a W10 aktivációt transferelik az új harver környezetbe, míg a régit deaktiválják. Tehát röviden, eredeti kulccsal rendelkezők, átvihetik az ingyenes w10 frissítést új alaplap esetében is.
Azért köszi valid infót..
-
törölt tag
válasz
bopeti98 #12977 üzenetére
A 8-as kulcsoddal semmi sem történik, elteszed a fiókba. Aktiválásakor megnézik, hogy eredeti 8.1-ről frissítettél-e, és ha igen, akkor az alaplapodhoz kötik a 10-et. Onnantól nem kell semmit megadni, a rendszer aktivált marad (OEM-ként), újratelepítéskor pedig nem kell megadnod kulcsot (nem is lenne mit).
-
válasz
bopeti98 #12977 üzenetére
Elég keveset olvashattál vissza..... le lett írva vagy 100x......
A win 8-as kulcsod nem lesz win-10es! A win10 az alaplapod után fogja azonosítani a gépedet és az első aktiválás után bármikor újra telepíthető tisztán! A win 8-as kulcsod is megmarad és az adott hardveren használhatod is!
-
Assdak
őstag
válasz
mefistofeles #12967 üzenetére
Tudnád linkelni, hogy hol volt leírva, hogy origi retail w8.1-ről hardver limitált w10-re lehet cska frissíteni? Mert akkor valószínűleg elsiklottam felette.
Nem a kétforintos w10 kulcs vásárlása zavar, hanem, hogy nem ez volt kifele kommunikálva, bár lehet ezek szerint én nem voltam elég alapos, majd linkeled.
Az meg már csak nyilván nekem fura, hogy itt mindenki tapsol ehhez, miközben valójában ha ez tényleg így van, akkor a jelenlegi modell egy jó nagy visszalépés az előzőekhez képest, mikor 10-40 dollárért upgradeltél úgy kulcsot, hogy nem volt hardverkörnyezethez kötve....
-
bopeti98
őstag
Most olvasgatom vissza a hsz-ket, de még mindig felmerült egy kérdés.
Nekem OEM-es Windows 8 kulcsom van ( amikor megjelent a Win 8 akkor vettem a Media Markt-ba ).
Ha frissítek Win 10-re akkor az OEM Win 8 kulcs automatikusan Win 10-es kulcs lesz, vagy ugyanúgy az alaplap ID-je alapján fog egy későbbi újratelepítés után aktiválódni, és a kulcs marad 8-as? -
-
válasz
Assdak #12942 üzenetére
A w 8.1 retail kulcsodból sosem lesz oem.
Azzal a kulccsal a 8.1 et más gépen is újra telepítheted akármikor.
A win 10 frissítésnél annyi szerepe van a 8-as kulcsnak, hogy látják belőle, hogy eredeti a Windowsod. Ezért ingyen frissíthetsz win 10-re! Innen kezdve a win 10-nek semmi köze a 8-as kulcsodhoz.
Oké szívás ha deszkát cserélsz de ugye nem gondoltad, komolyan, hogy ingyen adnak retail win 10-et mindenkinek. Ezt sosem mondták!
Ha tényleg olyan sokszor cserélsz alaplapot és kell a win 10 akkor valóban érdemes venned egyet. -
Assdak
őstag
válasz
alfa20 #12937 üzenetére
De csak számomra tűnik hülyeségnek ez? Részemről nagyjából úgy is évente cserélek lapot, és a tököm gondolta, hogy a w8.1 retail key-ből a frissítés után oem kulcs lesz...
Nem alaplpa cserekor akarok még windows vásárlássla is bajlódni... De legalább akkor lenne arra lehetőség, hogy most még kedvezményesen lehessen a Retail w8.1 kulcsot retail w10-re upgradelni...
-
Assdak
őstag
válasz
whitezo88 #12932 üzenetére
Itt feljebb nem ezt írják, hanem, hogy alaplap cseréig él csak a licensz. Akkor inkább veszem most a w10 retail kulcsot, minthogy később szívjak vele, csak így meg nem értem, mi ingyenes a frissítésbe..
W8.1 esetében alaplap cserénél, ugyan úgy be tudtad aktiválni a kulcsodat, még ha support is kellett kozzá. -
válasz
Boonen007 #12925 üzenetére
Ha jól értem amit írsz akkor nem kell semmiféle "átalakított" kulcs. Ha a 8.1-et frissítetted 10-re és minden ok, aktivált a rendszer akkor a 10-et annyiszor telepíted most már tisztán ahányszor akarod, fel fogja ismerni a gépedet. A win 8.1 kulcsát kellene tudnod de csak akkor ha vissza akarod később rakni. (Egy hónapon belül visszarakhatod a frissítés során keletkezett windows old könyvtárból is)
-
Assdak
őstag
válasz
FollowTheORI #12916 üzenetére
Van arra mód, hogy hivatalos W8.1 Licenszet W10 re upgradeljek pénzért?
Mert ez így akkor nettó faszság, inkább megveszem most..
Azt gondoltam volna, hogy az ingyenes frissítés, azt jelenti, hogy akkor onnantól kezdve van egy teljes értékű Win10 retail kulcsod, nem azt, hogy egy szaros próbaverziót kapsz, amit használhatsz 1 évig, vagy alaplap cseréig... -
Boonen007
őstag
Van nekem egy Toshiba Tabletem gyári 8.1-es a windows aktiváló serial a biosba van égetve. Ha valamikor szükségem lenne arra, hogy telepítsem rá a szűz Win10-et kitudom olvasni valahogy a most ráfrissített Win10-ből az átalakított kulcsot, hogy azzal tudjam majd telepíteni, ha szükség lenne rá?
-
alfa20
senior tag
válasz
FollowTheORI #12884 üzenetére
itcafe-n is volt egy cikk a napokban erről 2. oldal első bekezdés:
"Ha műszaki hibából adódóan valamilyen fő komponenst cserélni kellett a gépen, az ügyfélszolgálat segít majd a rendszer megtartásában. A dobozos (nem OEM) Windows 7, 8, illetve 8.1 tulajdonosoknak nem jó hír, hogy az ingyenes frissítési ajánlat a géphez kötődik, így a Windows 10-es frissítési licenc nem hordozható tovább másik számítógépre. Az a furcsa helyzet áll elő, hogy aki egy éven túl cseréli a program keretében frissített, Windows 10-et futtató gépét, az eredeti rendszert lesz kénytelen használni, vagy megvásárolhatja a Windows 10-et."
De ha abból indulok ki, hogy az alaplap hardware ID az "legális kulcs" és csak egy évig lehet ingyenesen frissíteni, akkor ha 1 év eltelte után az alaplap cserével új hardware ID azonosítót küld a szervernek, ami mivel nem ismeri nem fogja beaktiválni, így meg kell venni a W10-et. Viszont az eredeti OS a dobozos verzió miatt feltelepíthető.
-
alfa20
senior tag
válasz
Akinek van legális Windows 7/8/8.1 annak van ezekhez legális kulcsa is, ami ezen op.rendszer telepítéséhez kell.
A 10-est az MS "jófejségből" ajándékba adja a legális Windosw-al rendelkezőknek, ennek egy feltételt szabtak: - működő rendszerről kell frissíteni!, ami után senki nem fog MS-től új kulcsot kapni, hanem az alaplap ID-ját fogja tárolni egy szerveren ami későbbi újra telepítés során (Clean Install esetén is!) automatikusan be aktivál.Alaplap csere esetén ugrik a Windows 10, de az előző op.rendszeredet (amire frissítettél 10-esre) újra telepítheted, annak kulcsával, ha az dobozos verzió volt.
-
válasz
arcitec #12836 üzenetére
Nos anno volt közölve a MS blogon hogy retail az retail marad és viszi tovább a jogait.
Szóval szerintem ezesetben (ha tényleg retail) menni fog a frissítés másik gépen is és telefonon aktiválható lesz (ha automatikusan nem tenné meg).
(- "backup" lehetőség hogy kimented a 10 kulcsát most és azzal telepíted legközelebb és azt aktiválod telefonon.)
De ha valaki tud hivatalos MS forrást is az ne tartsa magában.
Hivatalos FAQ-ba csak ennyi van:
"Can I reinstall Windows 10 on my computer after upgrading?
Yes. Once you’ve upgraded to Windows 10 using the free upgrade offer, you will be able to reinstall, including a clean install, on the same device. You won’t need a product key for re-activations on the same hardware. If you make a meaningful change to your hardware, you may need to contact customer support to help with activation. You’ll also be able to create your own installation media like a USB drive or DVD, and use that to upgrade your device or reinstall after you’ve upgraded."
-
válasz
cross56 #12832 üzenetére
Mivel ha jól értem egyszer már volt aktivált 10 a gépeden...
Media Tool-al csinálsz egy telepítőt (USB, ISO lemez stb) egy 64 bites 10-esről (telepítő másik gép számára opció).
És szépen feltelepíted tisztán:
- legjobb ha telepítésnél törlöd a régi particiókat és onnan kezdve szépen telepítessz az üres gépre.
- a kulcsbeírós részeket átugrod
- ha minden jól ment akkor telepítés után ott lesz a 64bites aktivált 10-es a gépeden. -
-
gbela
senior tag
válasz
Nincs a 10-eshez kulcsod, nem is lesz. A 10es összehaverkodott az alaplapoddal, míg ezt az alaplapot használod bárhányszor, bármikor újratelepítheted, aktív lesz, kulcsot nem kell megadnod.
Ha alaplapot cserélsz, akkor kell teljesen új win10-et venned, dobozosat vagy OEM-et, akkor lesz kulcsod.
A 8as kulcsa viszont örökké élni fog, win8at azzal bármikor telepíthetsz. Viszont mivel a win10 a mostani alaplapodat szereti, így más gépen már upgrade nem fog menni. -
Goblin12
őstag
Dr. Akula + woland_y2k + meg aki tudja a választ.
Akkor, hogy végre tisztázzuk a dolgot, mert nem értem, és nem látom át.
A notimat, Win7-el vettem. Aztán mikor megjelent a Win8 pont aznap vettem meg (online) 30€-ért. Tegnap frissítettem Win10-re, aktiválva van, de kulcsot nem látok sehol.
Akkor most mi lesz a 8-as kulcsommal?
A 10-et 1 év után meg kell vennem?
Hol kapnék új 10-es kulcsot ha kapok?
A 10-es kulccsal hányszor rakhatom újra a mostani gépemet? -
tomboy0013
veterán
válasz
FollowTheORI #12740 üzenetére
De nem értem... Jött a 8.1-re az autómatikus frissítés lehetősége. Frissítettem tegnap és mindent felismert, működött minden. Most meg, hogy Clean Install-t csináltam már hirtelen semmi nem működik? Most akkor tegyem vissza a 8.1-et és frissítsem fel újra 10-re? Az eszem megáll.
Az Acer honlapján alig találtam valami drivert, azok is mind 8.1-ek. Érdekes mert a táblázatban ahol mutatja a 10-es támogatással rendelkező tipusokat, ott szerepel a Switch 10 SW5-011-es változat ami az enyém is.
Még szerencse, hogy aida 64-gyel kiszedtem a 8.1 kulcsot, a kérdés csak az, hol találok olyan 8.1 ISO-t ami rajta volt a tableten.
Valaki segítsen már ebben. Már tiszta ideg vagyok emiatt a szar miatt. Minden Atomost tablet szinte ugyanolyan és nincs hozzájuk 10-es driver. Ez azért vicces, vagy inkább szánalmas.
Tényleg nem értem akkor frissítésnél, hogy a fenébe működött minden.... -
Nordekk
tag
Ahhoz ,hogy az upgrade utáni tiszta telepítéssel is aktivált legyen a Win ,előtte bekell lépni a Microsoft fiókommal? Vagy ha már aktiváltnak írja akkor a BIOS-ba bent van a kulcs?
-
pecze
aktív tag
Gondoltam, kipróbálom a rendszert, friss telepítést akartam nyomni, megadtam a Win8-as serialt, de nem fogadta el, mi lehet az oka, a Win8 természetesen elfogadja, kipróbáltam, nem e a kulcsnak van valami baja.
Ez tegnap volt, lehet behalt csak a hitelesítő, mert mindenki akkor akart telepíteni?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Воланд #12628 üzenetére
navazze igen ez az
na akkor újra kell kezdenem az egészet? WIN 8 megint fel és arról frissít?
Mert az a baj, hogy csak win8as kulcsom van, azzal nem tudok egyből 8.1-et telepíteni csak a simát aztán meg 8.1 frissítés, utána 10-re frissít majd aktivál utána clean install....macera
-
Воланд
titán
válasz
#65388800 #12638 üzenetére
tipp: csak igy lehetett egyszeruen, a felhasznalok szamara minel kisebb beleavatkozas nelkul megoldani a frissitest. ha mar uj kulcsot adnak, akkor mar adatokat kell megadni, aztan a kulcsot felirni valahova, a userek 90%-a ezzel a frissites soran nem foglalkozna, kesobb meg problemaznanak, hogy hol a kulcs, aztan lennenek olyanok is, akik egyaltalan nem foglalkoznanak a frissitessel, ha nem next-next-finish lenne. maradt az a megoldas, hogy adnak a pro-nak egy kulcsot meg egyet a home-nak, de nem ez alapjan aktivalnak, hanem a frissitett operacios rendszer aktivaciojat nezik frissiteskor. tiszta telepiteskor ugye meg jon a hw ellenorzes.
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #12594 üzenetére
Ha már frissítettél 10-re nem kell kulcs, automatikusan aktiválja magát ha ISO-ból telepítesz.
Nem frissítettem, hanem a telepítőt töltöm. Akkor ezek szerint kell egy aktivált 8-at frissítenem 10-re a laptopomon és ezután törölhetem az SSD-t és mehet egy teljesen szűz install?
-
törölt tag
Segítséget kérnék. Kipróbálnám a Win10-et.
A laptopomhoz Win8 Pro kulcsom van, amit még Win7 x64-ről frissítettem.
Tiszta telepítést szeretnék feltétlenül.
Honnét tudom az iso-t letölteni illetve miként lesz Win10 kulcsom? Vagy valami más menete van a dolognak? -
Воланд
titán
válasz
Dr. Akula #12555 üzenetére
ha van egy dobozos win8-am, akkor azt annyi gepre viszem, ahany gepre akarom, de egyszerre csak egy gepen lehet aktivalva. ha en frissitek egy gepet win10-re, majd ezt a gepet kidobom a kukaba, felteszem egy masik gepre a win8-am, akkor azt minden tovabb nelkul frissithetem az egy eves idoszak alatt. nem lesz ervenytelen a win8 kulcs, csak azert, mert egyszer mar frissitettem. win10 frissites soran csak az aktivacio allapotat nezi.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Goblin12 #12543 üzenetére
Ha a 8-ról frissítesz, akkor a 8-as kulcsodat fogja hozzákötni a win10 frissítéshez. Előtte érdemes downgrdelni 7-re, és annak a kulcsát beáldozni, a 8-é pedig megmarad, és ha van egy haverod akinek nincs frissítési alapja, akkor kreatív módon meg tudjátok oldani a helyzetet.
Persze ha már win8-ról frissítve megtörténik az aktiváció, utána már annak annyi.
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Sikerült tegnap frissítenem a 10-re. Kegyetlenül gyors per pillanat, nem új install.
Noti: Lenovo W510 Samu 830-as SSD-vel.
Viszont van egy kérdésem az aktiválással kapcsolatban.
Anno a a Win7-en megjelenés napján vettem meg olcsóbban a Win8 Pro-t asszem 30€ volt. Ma próbáltam aktiválni a rendszert és azt írta, hogy "Windows cant activate please try again later".
Értem mit jelent a szöveg, de miért nem tudja aktiválni? Ha aktiválom akkor mi is lesz a jelenlegi 8-as kulcsommal? 1 év után meg kell vennem a Win10-et?
Köszi a segítséget.
-
fityere
senior tag
Sziasztok.
Elindítom a MediaCreationToolx64 es ha frissítést kérem akkor ki írja hogy valami baj van. Ha letöltöm az isot és elindítom frissítésre akkor egyből termek kulcsot kér.Mi lehet a baj ?
Aktival eredeti kulcsos win 8.1 pro-m van. -
whitezo88
nagyúr
válasz
#93794560 #12440 üzenetére
lehet kell neki egy restart, mert mióta rendesen először elindult, nem volt, és mintha más is írta volna, hogy így már jó. mivel is lehet kiolvasni onnan a kulcsot? mert itt is volt erről szó, hogy így ment.
(#12442) woland_y2k akkor jó, végülis csak talán fél órája megy az új rendszer.
viszont a saját updateja se bírta rendesen feltenni a VGA-hoz a drivert, bár install közben átváltott legalább rendes felbontásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Macska topik
- Videó stream letöltése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest