- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen alaplapot vegyek?
- Elérhető a Fractal Scape
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Apple asztali gépek
- HP notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jubilleum
senior tag
-
VoidXs
nagyúr
Elvileg az Edu egy kiegészített Enterprise. Most se teljesen szereti a kulcsot, bár már nem Evaluation Copy, vízjel még van, de legalább azt legális módon meg lehet oldani (volt itt is rá link). Az előzőnél olyan helyzetbe kerültem, hogy crackelni kellett volna az eredeti Windowst.
-
BiP
nagyúr
Én úgy tudom, hogy az 1 hónap csak arra vonatkozik, hogy a rendszeren belülről nem tudsz visszatérni, mert törli a visszaállítási adatokat. Ettől még a Win7 kulcsod megmarad tudtommal, a hardverváltás után telepítheted is. (csak egyszerre, párhuzamosan nem használhatod a Win10-zel).
De ha mégsem így lenne, a nálam okosabbak javítsanak ki. -
-
VoidXs
nagyúr
válasz
VoidXs #21369 üzenetére
Oké, meguntam az Insidert, ilyen hülyeségekhez nincs kedvem, inkább az egyetem előtti utolsó napi alvásomat feláldozom arra, hogy felrakjak egy normális Edu-t, behúztam rá egy másik kulcsot. Szerencsére nem volt semmi fontos a gépen. Ahogy látom, a BitLocker maradt, és átpakolt egy Windows.old mappába, de úgy nem tarthattam meg a dolgaimat, mint az asztali gépen 8.1 és 10 között.
-
Hali!
Egy "kis" progit fejlesztek egy ideje, igazából a PH!-s közösség számára elsősorban, SSDOK névvel.
Ezzel kapcsolatban kérnék egy kis segítséget, mert csak ez miatt nem szívesen tenném fel a W10-t.Szóval a registry editorban kérném ellenőrizni egy kulcs értékét.
Az útvonal: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power
A kulcs: HibernateEnabledKérném a kulcs TÍPUSÁT és az ÉRTÉKÉT, de csak akkor, ha nem tiltottad le a hibernálást avagy nem módosítottál rajta, azaz csak akkor érdekel ha tiszta telepítést követően nem nyúltál a hibernáláshoz!!!
Előre is köszönöm, privátba küldhetitek az infót!
-
ksanc
őstag
válasz
lovace #21037 üzenetére
Ebben az esetben jogosult vagyok a felajánlott win10 frissítésre és az aktiválódni is fog gond nélkül?
Erre én is kíváncsi lennék, mert még csak eredeti kulcsos winekre húztam rá a 10-et.
De ki fogom próbálni
Egyébként szerintem esélyes, hogy ellenőrizni fogja a kulcsot és be fog kérni egy másikat, ha mókoltan aktivált a rendszer. Ekkor ugyanis a kulcs ugyan szabályos, de nem szerepel az MS adatbázisaiban.
Ha jól rémlik.Telda: flash-es oldalak pl, youtube
A többiről nem tudom, de a Youtube már biztosan html5 alapú az azt támogató böngészőkben. Vagyis az összes népszerűben. Hacsak nem nálad valamiért a flash van erőltetve és az a gond.
Vagy pont a html5. Nem tudom -
Tommee
aktív tag
válasz
MittuDomain_ #21015 üzenetére
Ezzel készíthetsz telepítő lemezt vagy pendrive-ot.
32 vagy 64 bit-et válaszd ami neked szükséges. Talán lehet egyből frissíteni is ezen alkalmazással, de ebben nem vagyok biztos, de telepítőt tudsz készíteni. Ha kulcsot kér telepítés közben, azt hagyd ki, csak akkor fogja aktiválni a 10-est, ha a meglévő 7-es vagy 8.x Windowsod is tisztán aktiválva van. -
Tikakukac
titán
válasz
this is life #20970 üzenetére
Ja, hát akkor ezekre nem megy Win10.
Hibaüzikből volt minden, néhányat még fényképeztünk utána már csak röhögtünk. Minden jelenlegi ismert módon megindítottuk, USB, gyári Win10 DVD, recovery akármilyen kulcs, update, reges program minden. A végeredmény az lett, hogy belement úgy 25-30 munkaóra abba, hogy darabonként 350k-s notikból egyik sem használható win10-en.
-
Tikakukac
titán
Üdv mindenki,
Windows 8.1 kulcsok tartoznak notikhoz, Windows 10 clean install ment rájuk. A kulcsot nem eszik meg nyilván. Van erre megoldás vagy átregelés? Update nem megoldás, 3 nap alatt 60 kísérletből kivétel nélkül mindig automatikus visszaállítás lett a vége, nem upgradelhetők vagy ha igen omlik az egész.
Teendők? (Ablakon kivágás nem játszik, szeretném pedig nagyon)
-
netpeti98
addikt
válasz
Vadászmenyét #20803 üzenetére
Elvileg be lehet adni neki más kiadás kulcsát is, ilyenkor átfrissíti magát a másik rendszerre.
-
Vadászmenyét
aktív tag
Hi!
Win 10 Pro-t tudom aktiválni Win 10 Education eredeti kulcsal?
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Windows 8.1 alól Media Creation Toollal gond nélkül upgradelt Windows 10 Pro-ra a rendszer. Most viszont szeretnék egy clean installt csinálni pendrive-ról, ha lehetséges. Hogyan tudom ezt megtenni? Media Creation Toollal nekem kicsit gyanús az a menüpont, amiben a telepítő pendrive készítése lehetséges, pontosabban a megnevezés, hogy másik gépet szeretnék frissíteni Win 10-re, és ehhez készít pendrive-ot. Honnan tudhatom meg a telepítéshez a Windows 10 kulcsomat? Vagy a Win 8-as seriallal lehet telepíteni?
Előre is köszönöm a választ!
-
BiP
nagyúr
válasz
Vadászmenyét #20397 üzenetére
Gyanítom azért, mert az Insider programban Pro-k vannak, ill. Insider kulcs kell hozzá, nem RTM kulcs. Szerintem.
(#20402) Vadászmenyét: Ha mindenképp Insidert szeretnél, én feltennék egy kulcs nélküli Pro-t, ilyet lehet szerezni, és szerintem arra felmenne a 10525.
-
trance89
őstag
feltéve ha az a win7 már telepítve és aktiválva van a gépen (ugyanis annak a kulcsa csakis 7-hez jó):
első lépésként leszeded a magyar nyelvű win10-et ezzel a tool-al: https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10
a win10 aktiváció nincs nyelvhez kötve, így ha pl egy magyar win10-et akarsz egy német win7-ről upgradelni simán lehet
második lépésként csinálsz egy upgrade-et, tökmindegy hogy megtartod e a beállításokat vagy nem
harmadik lépésként pedig (opcionális de nagyon ajánlott) simán újrahúzod a 10-est teljes win partíció formatálással, ez a legtisztább módszer
telepítéskor nem írsz be semmilyen kulcsot mivel upgrade-kor az alaplapodhoz kötötte a win10 licenszet a MS így reinstall után amint netet érzékel a win beaktiválja magát az adott gépen -
ksanc
őstag
válasz
V.Stryker #20366 üzenetére
Most raknád rá először a win 10-et? A minden partíció törlése ugye csak akkor jöhet szóba, ha volt már aktiválva rajta win10 vagy van win10-es kulcsod.
A 100 MB-os partíciót át kell méretezni 500-ra, ehhez az utána lévő partícióból le kell csípni 400MB-t.
Eléggé tekerős művelet.
Tudom ajánlani az Easeus Partition Manager free változatát. Évek óta azt használom. -
-
BiP
nagyúr
válasz
#78032384 #19977 üzenetére
(#19977) iwroteapoem
Színes fejléc: http://winaero.com/blog/get-colored-title-bars-in-windows-10/
Login screen megváltoztatása: http://www.howtogeek.com/223875/how-to-change-the-login-screen-background-on-windows-10/(#20014) VoidXs:
Ez a build újra tartalmaz vízjelet. Teljesen normális.
Semmi köze az RTM kulcsodhoz, főleg, mert nem is jó hozzá.
De elvileg el lehet tünteni, ha nagyon zavar:
http://winaero.com/blog/download-universal-watermark-disabler-and-remove-watermark-in-windows-10-and-windows-8/
Ha pedig az aktiválás zavar: Ameddig részt veszel az Insider programban, és frissítgetsz is, addig mindig kapsz aktivált változatot.(#20066) Zsüll:
Hivatalos megoldás nincs. Próbálkozás viszont itt:
[http://www.windowsnext-forum.com/index.php?topic=4965.0](#20125) wjbhbdux:
Ráadásul csak a desktop programokét színezi át (a metróUI-soké nem változik), és abból is csak az aktív ablak a színes, az inaktív ugyanúgy fehér.
De a feljebb linkelt "színes fejléc" trükkel kiegészítve egész jó, az inaktív is színes, de halványabb. -
-
VoidXs
nagyúr
válasz
cattus #20028 üzenetére
Azért kellett az Insider, hogy legyen egy nem MSDN-es Windowsom (volt egy legenda, hogy az Insider legális sima win lesz a megjelenés után), mivel akkor lehet frissíteni, lásd 8-8.1, ahol nekem újra le kellett tölteni, és tisztán telepíteni. Ez a kulcs már MSDNAA-s, jelenleg egy 10525-ös Education van a gépen, az lett a Pro-ból. Kulcs után csak egy restart kellett, azelőtt is evaluation volt, csak Insider Preview.
-
ksanc
őstag
A "Windows 10 beszerzése" értesítési ikont ez a registry hack nekem eltávolítja:
Létre kell hozni a Gwx kulcsot itt:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windowsabban pedig a DisableGwx duplaszót 00000001 értékkel.
Ez megcsinálja
(jobb gomb, link mentése másként aztán simán futtatni a letöltött .reg fájlt) -
TBT
addikt
Aida64 megjeleníti a kulcsot (viszont a termékkulcs nem ugyanaz lesz, mint a korábbi rendszer esetén). Ha tiszta telepítést csinálsz, akkor már a telepítéskor aktiválni fogja (a hardvered alapján) a rendszert. De jó érzés látni, hogy a frissen telepített Windows 10 rendszer alapból aktiválva van.
-
Lefty
addikt
Miután frissítettem win7-ről és kaptam win10 kulcsot, illetve aktiválódott a rendszer. A későbbiekre nézve, honnan tudom mi a win10 kulcsom? Meg lehet valahol nézni?
-
válasz
thomasa #19596 üzenetére
Nagyon valószínű, hogy a Store-os ill M$-termékekről lesz szó első körben. Mégis, hogy állapítaná meg pl, hogy az Ungabunga zrt által írt szoftver legális-e a gépemen
Esetleg jön pár kör a kalóz win-kulcsok kiszórására.
Hardver-vonatkozás: valami itt se kóser a hírben, vhogy az a feelingem, hogy kirúgták a jogászgárda felét és egy eulát írtak a windowshoz és az xboxhoz... Máskülönben, ha valamihez nincs aláírt driver, akkor dobjam ki
Vicces lenne azért, ha valakinek a munkájába rondítana ez a nagy "elővigyázatosság".
-
válasz
Permet Elek #19532 üzenetére
Eladás előtt én újraraknám a win10-et a gépen egy Admin nevű offline account-tal, aztán a vevő olyan fiókokat ad meg, amilyet akar, a tiédnek nyoma se marad.
Elvileg úgy is megoldható, hogy csinálsz egy helyi admin fiókot és az alól törlöd a személyes M$ fiókodat, de nem tudom, hogy a rendszer mélyén marad-e vmi a személyes adataidból, legjobb ha le van formázva a régi rendszer. A licensz nem a fiókodhoz, hanem az alaplaphoz van kötve, azt nem kell átírni. Kvázi a lappal együtt így eladod azt a win7 kulcsot is, ami a frissítés alapját képezte (ezt a későbbi problémák elkerülése érdekében írjátok is le a vevővel - neki később szüksége lehet a win7 kulcsra, ha pl gariztatja a lapot).
-
samgar
őstag
Sziasztok!
Minden esetben ha újra akarom telepíteni a gépemet, előbb fel kell tennem a windows 8.1-et a saját kulcsommal, majd ráfrissíteni és így feltenni a windows 10-et?
-
-
Régen vettem egy laptop-ot, amihez dobozos OEM Win7-et kaptam. A gép kuka lett, hogyan lehet WIn10 kulcsot igényelni a WIn -hez - lehet-e egyáltalán? Írni kell a support-nak?
-
genndy
addikt
válasz
Viper26 #19377 üzenetére
Ha WIn10-esa kulcsod akkor miért is kellene 8.1-ről kezdeni? Snip3r_HUN ezt írta.
Ha dobozos/OEM 8.1-ed van és frissítettél 10-re, akkor az új lapnál már nem frissíthetsz 10-re, hiszen az az előző alaplaphoz kötődik/kötődött. A 8.1 kulcsod megmarad, csak valószínűleg supportozni kell hogy újra aktiválható legyen. -
-
-
Viper26
nagyúr
Generált kulcsot frissítésnél, de 4x5 karakter, és tiszta installnál meg 5x5 kell neki, ilyenkor mi van?
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Win 8.1et frissíteném 10-re. Ha jól tudom, csak 2 lépésben lehet, mégpedig, először frissítem, és után pendriveról rakom föl, ekkor már nem fog kulcsot sem kérni. Amennyiben van könnyebb módja, kérem jelezzétek. A probléma, hogy amikor rányomunk, hogy win10 letöltése, megnyílik a windowsupdate-s ablak, ahol 80004005.ös hibakódra hivatkozva megáll. Nagyon gyér az angolom, próbáltam utánanézni, de náluk a már letöltött windowsnál jött a hibaüzi...
Azóta próbáltam USB-ről, de így sem megy! -
Vicces, hogy csak úgy registry kulcsokat importálgat a régi rendszerből. Ezekszerint simán hozzá is lehet adni a hiányzó kulcsokat, csak előtte exportálni kell 8.1-ből (vagy kézzel megírni). Alternatíva pro-enterprise(-education?) verziókban a group policy.
-
yozsee11
aktív tag
Nálad a Win 10 gondolom 7/8.1-ről update volt ugye?
Mert most virtualboxba felraktam egy Win 10 Home-ot és Pro-t is clean install-al, és csak a bandras0226 által felsorolt kulcsok vannak benne. A 8.1-be van ennyi registry kulcs, és szerintem az update miatt van nálad ennyi. -
megint én
őstag
Sziasztok!
Win 8.1et frissíteném 10-re. Ha jól tudom, csak 2 lépésben lehet, mégpedig, először frissítem, és után pendriveról rakom föl, ekkor már nem fog kulcsot sem kérni. Amennyiben van könnyebb módja, kérem jelezzétek. A probléma, hogy amikor rányomunk, hogy win10 letöltése, megnyílik a windowsupdate-s ablak, ahol 80004005.ös hibakódra hivatkozva megáll. Nagyon gyér az angolom, próbáltam utánanézni, de náluk a már letöltött windowsnál jött a hibaüzi...
Segítségeteket előre is köszönöm. -
válasz
junior11 #19166 üzenetére
Így van, jól gondolod, mind a két alkalommal amikor kéri a kulcsot tovább kell lépni, és elméletileg, meg remélhetőleg gyakorlatilag is automatikusan aktiválja a rendszert. Én még nem próbáltam, csak a frissítésen vagyok túl.
A kérdésed második részéhez részemről nem nagyon tudok mást javasolni. Ha eleve nem tölt be a rendszer, akkor még egy sima rendszervisszaállítással sem tudsz kísérletezni. Szerintem a pendrives módszernél is, a telepítés elején lenni kellene egy javítást választó opciónak is, esetleg azzal is próbálkozhatsz. -
pusihusi
addikt
[link] Termék kulcs!?
-
válasz
dannyl #19153 üzenetére
A win tizet nem tudod a win 7 kulcsal aktiválni. Az eredeti oprendszered frissítsd le a tízzel, ekkor regisztrálja az alaplapodat a microsoftnál és aktiválja. Ha ez megvan akár le is zúzhatod és közvetlen, tiszta telepítéssel újrarakhatod. Mikor telepíted kulcs nélkül tedd. Telepítés után ahogy net lesz aktiválja magát automatikusan.
-
dannyl
addikt
Biztos nagyon unjátok a kérdést, légyszi ne kövezzetek meg. Ha van egy eredeti win7-em, de most egy kulcsolatlan 8.1-et használok (nincs aktiválva). A win10-nek megcsináltam az install pendrive-ot, ahogy a microsoft honlapján írják. Simán felrakhatom a 10-et, és win7 kulccsal aktiválhatom, vagy telepítsek win7-et, aktiváljam, majd... majd?
Illetve: Aktivált win8.1 laptopon feldobta, hogy van friss win. Azt irta, majd küld értesítést, ha telepíthetem. Ez már vagy másfél hete volt. Semmi nem jött. Most ugyanazt a microsoft-os progit felraktam, és lehetett választani, hogy frissítek, vagy pendrive-ot csinálok. Frissítésre nyomtam, most tölti le. Ezzel nem törlődik semmi, ugye? Megmarad minden fájlom!?!
laleeee:
Akkor miért nem XP-t rak fel inkább, nem
? Atomgyors, atomstabil volt az SP3. Kinek kell a sok csillivilli, nem? Én is gondoltam, hogy felrakom a 3.1-et, mert sok a ficsör a win 95-ömben már.
Az emberek nagy többsége minden új win előtt ugyan ezt játsza. "Minek az?", "jó a régi" stb... Aztán később felrakják persze, mire jön az új win, már a mostani a király, és az új megint röhejes. És ez mindig kezdődik elölről. Nekem már akkor XP-m volt, mikor még magyar nyelven meg se jelent.
Amúgy a muszáj a pontos j.
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
Lenne lehet pár triviálisnak számító kérdésem de inkább megkérdem a szakikat:
Dreamspark accomon elérhető a Win 10 , továbbá a laptopomon lévő (eredeti) Win 8.1-el jelentkeztem frissítésre. A kérdésem az lenne, hogy frissítés alatt/után kap-e az ember valamilyen kulcsot?
Azért érdekel, mert jobban örülnék egy rendes telepítésnek, úgyhogy inkább lehúznám az ISO-t Dreamspark-ról, generic kulccsal felraknám, majd később aktiválnám.
Ez ilyen formában kivitelezhető?Előre is köszi!
-
válasz
thomasvold #18920 üzenetére
Pontosan, átugrod a kulcskérést és a HardwareID alapján első netre csatlakozáskor (vagy telefonosan) beaktiválja. MSDN-ről figyelj, hogy a megfelelő sku-t tölsd le (ha home-od van akkor a "multiple edition" kell, ami home+pro).
-
thomasvold
őstag
válasz
t72killer #18913 üzenetére
Köszi, most futtatom, nem kellett semmilyen virtual clone, meg Daemon tools-os játék, elindítottam és már kérdezte is, hogy akarom-e a Win10-et. Most járok 53%-nál. Tetszik a 10-es, mert már kipróbáltam, azt használtam, aztán eszembe jutott, hogy van egy eredeti Win7-em, feltettem a gépre és most itt tartok. Akkor ha ez felment, úgy jó, hogy felteszek egy tiszta MSDN-es Win10-et, szépen particionálva mindent és ha kéri a kulcsot, nem írok be semmit, megyek tovább és automatikusan megcsinálja az aktiválást? Úgy lehet, hogy rendszertelepítés után aktiválja? Már ha a rendszer fenn van, akkor nyomom rá a wifi-t általában vírusírtó telepítés után.
-
válasz
junior11 #18914 üzenetére
#18915: előfordul, nekem a céges win7 csinál néha ilyet, aztán egy frissítési kör után elmúlt. Intézőben a meghajtó ikonjára klikkelve is el lehet távolítani.
#18918: egyszer muszáj lesz frissítened, a 8.1 kulcsot nem fogadja el a 10es.
Frissít->aktivál (=hardwareID feltöltődik a M$-hoz)->clean install, ha akarsz. Bár szvsz az is használható, ha frissítéskor semmit se hozol át a régi rendszerből. -
mqm
senior tag
Sziasztok!
Most készülök windows10-re váltani és azt szeretném tudni ,hogy a windows8.1 kulcsommal aktiválható-e az alábbi windows 10? Nincs sok kedvem újra rakni a gépet majd utána megint megvárni ameddig frissül 10-re..
Üdv,
P. -
válasz
thomasvold #18907 üzenetére
Csak akkor csinál "tiszta telepítést", ha újraparticionálod a meghajtót - ezt első körben nem szabad. Simán futtasd az ISO setup.exe-jét a futó win7 alól (asszem virtual clonedrive-os vagy daemon-os mountolással is okés), első körben nem kell semmi pendrive-ra írós hókuszpókusz. A win7 kulcsát biztiamibizti írd fel vhova, ha véletlen nem tetszene a 10-es, akkor biztos vissza tudj rá térni.
-
válasz
daveoff #18838 üzenetére
Semmilyen kulcs nem kell hozzá, a M$ szerverein van a HardwareID-d, azóta, hogy az első win10-et aktiváltad. Ezekután bármikor újrarakhatod, a kulcs skippelésével netre kötve (vagy telón is?) hardwareID alapján menni fog a tiszta telepítés. (apropó tiszta: esetleg érdemes a frissítéseket integrálni a pendrivera.)
-
daveoff
veterán
29.-én frissítettem az eredeti 8-amat 10-re. Ha tiszta telepítést szeretnék, ugyanúgy működik, mint anno a 8 upgrade estében? Menni fog a 8-as kulcsommal, vagy elég hozzá a microsoft account is? Vagy amit az aida64 kiír win10 kulcsot, azzal is telepíthetem. Átböngésztem pár oldalt, és az összefoglalót is, de egyértelmű választ nem kaptam. Elöre is köszi!
-
Üdv!
Egy hete frissítettem Win 7-ről a 10-esre, az aktiválás is simán ment. Az AIDA64-ben látni egy új termékkulcsot. Tudom, hogy egy esetleges újratelepítésnél automatikusan aktiválódik a rendszer, de azért érdekelne a véleményetek, hogy az AIDA által kiírt kulcs mennyire lenne használható, elfogadná-e a Win? -
Darth_Revan
veterán
Azt lattam, hogy Win10 uj kulcsot ad, de ilyenkor letiltasra kerul a regi? Visszaraktam a regi OS-t es most nem tudja aktivalni, mert azt irja rossz a kulcs es vegyem fel a vasarlas helyevel a kapcsolatot
-
Aarpok
őstag
válasz
dredjudge84 #18731 üzenetére
Ezt passzolom nekem még aktiválta saját magát pedig nem adtam neki semmilyen kulcsot (bár nekem volt már frissítésként és tisztán is a rendszer a gépemen,lehet azért aktiválta) Utána feltettem az insider hud programot WU résznél kattintottam az insider nél a kezdésre és pár info után kérte az újraindítást.Újraindítás után már bent voltam az insider programban bár én most 8.1 - en vagyok volt egy - két bosszúság a rendszerrel.
-
NyuszyCaster
senior tag
majd ez
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting
Dátum: 2015. 08. 12. 15:56:38
Eseményazonosító:1001
Feladatkategóriaincs
Szint: Hiba
Kulcsszavak: Klasszikus
Felhasználó: n.a.
Számítógép: Dönci
Leírás:
Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x000000ea (0xffffe000c3abf7c0, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\Windows\MEMORY.DMP. Jelentés azonosítója: 081215-18578-01.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting" Guid="{ABCE23E7-DE45-4366-8631-84FA6C525952}" EventSourceName="BugCheck" />
<EventID Qualifiers="16384">1001</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-08-12T13:56:38.000000000Z" />
<EventRecordID>2753</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Dönci</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data Name="param1">0x000000ea (0xffffe000c3abf7c0, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000)</Data>
<Data Name="param2">C:\Windows\MEMORY.DMP</Data>
<Data Name="param3">081215-18578-01</Data>
</EventData>
</Event>és ez
Forrás: EventLog
Dátum: 2015. 08. 12. 15:56:36
Eseményazonosító:6008
Feladatkategóriaincs
Szint: Hiba
Kulcsszavak: Klasszikus
Felhasználó: n.a.
Leírás:
Az előző rendszerleállítás (2015. 08. 12. - 15:32:36) váratlan volt.
Esemény XML:
<System>
<Provider Name="EventLog" />
<EventID Qualifiers="32768">6008</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-08-12T13:56:36.000000000Z" />
<EventRecordID>2749</EventRecordID>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>15:32:36</Data>
<Data>2015. 08. 12.</Data>
<Data>
</Data>
<Data>
</Data>
<Data>29</Data>
<Data>
</Data>
<Data>
</Data>
<Binary>DF07080003000C000F00200024001F01DF07080003000C000D00200024001F013C0000003C000000010000003C00000000000000B00400000100000000000000</Binary>
</EventData>
</Event> -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
Partyface007 #18494 üzenetére
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Dátum: 2015. 08. 12. 15:56:15
Eseményazonosító:41
Feladatkategória63)
Szint: Kritikus
Kulcsszavak: (35184372088832),(2)
Felhasználó: SYSTEM
Leírás:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Esemény XML:
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>3</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000200000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-08-12T13:56:15.793515500Z" />
<EventRecordID>2767</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">234</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0xffffe000c3abf7c0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
</EventData>
</Event>pont abban az időben
-
sheep
addikt
Üdv,
olvasom a fórumot régóta, átnyálaztam az internetet, de sajnos valami még nem tiszta:
van egy win 8.1 pro-m, MSDN termékkulccsal, kb. egy éve használom. Ezt frissítettem most Win 10 pro-ra, és a termékkulcs is megváltozott ahogy látom a gépházban.
A kérdés:
-mi lesz ha alaplapot cserélek? (úgy néz ki döglődik és hamarosan le kell cserélnem)
Úgy tudom a termékkulcs az alaplaphoz kötött, tehát nem vihetem tovább a win 10-et a másik alaplapra.
Viszont úgy tudom hogy ha tönkremegy az alaplap akkor a kulcsot a MS át tudja vinni az új lapra ha kérem.Felhívtam az ügyfélszolgálatot de a hölgy elég tanácstalan volt, azt mondta hogy átvinni nem lehetséges, utána pedig azt mondta hogy szerinte másik alaplappal is használhatom.
Szóval nem lettem okosabb. Valaki esetleg tudja hogy ez hogy működik? Ha cserélek alaplapot akkor mit kell tennem hogy átvihessem a Win 10-et? Az ügyfélszolgálatot kell hívni?Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
thomasvold #18441 üzenetére
OEM = géphez kötött
Win 10 aktiválásához nem kell semmilye sorozatszám. Először frissíted a 7/8/8.1-et, majd aktiválódik magától. Itt elmenti a HW ID-t az MS. Friss telepítésnél (MIUTÁN EGYSZER MÁR AKTIVÁLTAD FRISSÍTÉSSEL!) ellenőrzi a HW ID-t és aktiválja magától. A telepítés során, amikor sorozatszámot kér, át kell ugrani (persze akkor, ha nem nincs Win 10-es kulcsod, a korábbiakét nem fogadja el).
-
sz.j
nagyúr
"Nem 100% a dolog, közben írták, hogy örökli a dobozos jogait.
Aztán meg nemrég azt, hogy egy év után már az így aktivált Win10 sem fog felmenni másik hardverre, a kulcs szigorúan kötődik az elsőre aktiválthoz így is.
Szóval ez még nem teljesen tiszta az MS-nél sem szerintem."A netten én is össze-vissza mindenféle infót olvastam, ezért is kérdeztem hátha van valaki "bennfentes" aki tudja a biztos infót.
Amúgy tényleg kiadhatna az MS egy végleges állásfoglalást. -
ksanc
őstag
Akkor nem lesz frissítés a 10-re, marad a win 7
Nem 100% a dolog, közben írták, hogy örökli a dobozos jogait.
Aztán meg nemrég azt, hogy egy év után már az így aktivált Win10 sem fog felmenni másik hardverre, a kulcs szigorúan kötődik az elsőre aktiválthoz így is.
Szóval ez még nem teljesen tiszta az MS-nél sem szerintem. -
kaszaf
aktív tag
válasz
Воланд #18391 üzenetére
Szerintem ha veszek új alaplapot, feltelepítem rá a dobozos 8.1-et majd frissítek 10-re az működni fog. Függetlenül attól, hogy már ezzel a kulccsal egy másik lappal már megtettem korábban.
Ha az ezen a módon frissített win 10-ből kinyerem a kulcsot azzal már nem biztos, hogy tudok telepíteni de nem tartom kizártnak. Retail channelen van a win 10-em megnéztem.
De ezek csak feltételezésen alapuló találgatások a részemről.
-
szunyi777
őstag
válasz
freelancer68 #18392 üzenetére
Nekem Retail kulcsom van, annál nincs ilyen korlát..
-
ksanc
őstag
akkor továbbra is megőrzi a dobozos verziók előnyeit,
Nem. Jelenleg minden frissítés az alaplaphoz fogja kötni a Win 10 licenszét, tökmindegy, hogy OEM vagy dobozos win 7/8-ról frissítetted. Ahogy Bali27 is írta.
Át tudom vinni asztali gépre? Szerintem igen, de meg kell próbálni.
Hát ugye az OEM verziók elvileg szintén egy adott hardverre aktiválódnak, ha pl. alaplapot cserélsz, mindjárt újra kell aktiválni. Viszont valamiért a Microsoft enged több aktiválást is egy OEM kulccsal totál különböző hardverekre is. Én eddig azt hiszem 3 különböző gépre próbáltam beaktiválni egy OEM kulcsot és sikerült is. De mindig csak egy gépen volt aktív.
De ez csak a korábbi Windows verziókra igaz, a Win 10-el ezt már nem lehet eljátszani. -
Crystalheart
őstag
"Tehát csak úgy tudsz frissíteni, ha először feltelepítesz egy NEM Enterprise 8.1 verziót és aktiválod." - Hiszen nem ezt írtam?
Az Enterprise feltolása azért kellett, hogy legyen miről futtatni a Media Creation Toolt, mert azt a célgépről kell, és minimum Win7/8-ból, nekem pedig egy tök halott OS-ű tabletem volt csak. De már készen vagyok, apróbb beállítások vannak csak hátra, programtelepítések, konfigolások, a szokásos szöszölés, aztán csinálok egy partíciómentést.
A gond, hogy egy év után már nem lehet majd a Windows8-as rendszerről a 10-re ingyen frissíteni. Szóval most még akárhova feltehetem a 8.1-et, aztán frissíthetem a 10-re, de ez később nem fog működni. [l]Tudtommal a frissítéssel nem jár új Windows10-es termékkulcs. (Vagy jár?) Mi lesz, ha egyszer meghal az alaplap vagy a processzor? Vagy ha a partíció épp tönkremegy, amikor meghal az egyik? (Egy hónap használat után ilyesmiért kellett elvinnem a szervizbe, szóval nem üres képzelgés.) A szervizben is legföljebb az eredeti rendszert telepíthetik vissza, jövő ilyenkor pedig az már kevés.
alfa20: Köszönöm. És ha épp ekkor változik a hardver? Mondom, egy hónap hímestojás-szerű használat után becsinált az SSD, tönkrement az alaplap, elromlott az akksi, szinte egyszerre, és a szervizben persze újratettek mindent, de ha ez egy év múlva történne, akkor ugyancsak Windows 8.1-et kapnék. (Ja, az érintőképernyő is elrepedt magától egy szép reggelen, egy kinyitás alkalmával, de az nem ide tartozik, és azt nem is szerelték meg garanciában, úgyhogy most van egy érintőképernyő nélküli netbookom. Tök selejt darabot fogtam ki.)
Azt persze evidensnek gondolom, hogy ha a tablet helyett mondjuk egy asztali PC-re szeretném portolni a rendszert, szintén csak a 8.1-et tudnám, a meglévő kulcsokkal.
-
alfa20
senior tag
válasz
Crystalheart #18163 üzenetére
röviden: semmi
tömörebben: újra telepítéskor, mikor kéri a kódot egyszerűen rányomsz a később adom meg szövegre. Majd még egyszer kéri, de akkor is csak tovább mész anélkül, hogy bármilyen kulcsot is megadnál. Ha csatlakozol Net-re telepítés közben mire végzel és eljutsz, hogy ellenőrizd aktivált-e a rendszer, már be is aktiválta magát.
-
ksanc
őstag
válasz
Crystalheart #18163 üzenetére
Szia!
Az Enterprise verziókat jelenleg nem lehet frissíteni Windows 10-re.
Tehát csak úgy tudsz frissíteni, ha először feltelepítesz egy NEM Enterprise 8.1 verziót és aktiválod.
Ezt tudod frissíteni Win 10-re a működő oprendszer alól.
Ez egyébként igaz minden frissítésre, NEM újraindítva dvd/pendrive-rol bootolni a telepítővel, hanem az oprendszer alól kell a frissítést elindítani, úgy fog működni.
Csak így nem fog kérni kulcsot a telepítés elején. Már persze ha legálisan aktivált a rendszer.A telepítési azonosító a hardverhez kötött, egészen pontosan az alaplaphoz és processzorhoz. Ha ezeket cseréled, újra kell aktiválni, persze most már rendes win 10-es kulccsal.
Vagy visszarakod a 7-et, 8-at és megpróbálod beaktiválni a meglévő kulcsoddal az új alaplapon. Ugyanis - ez nem agyonpublikált- az OEM kulcsokkal is lehet többször aktiválni, több hardveren. A fene tudja, mennyit enged az MS...
-
válasz
hunluki #18078 üzenetére
Eddig én se használtam ilyet, de most, hogy pár klikkel egy teljesen funkcionális rendszermentést lehet készíteni, rögtön csináltam is egyet a nejem gépéről. Egy teljesen tiszta telepítés az összes beállítással bő fél nap, ezt család mellett már eléggé luxus.
Igazából kéne egy script, amivel az összes beállítás az asztaltémától kezdve a group policy és a registry-módosításokkal bezárólag menthető lenne és csak alá kéne pakolni egy friss ISO-t.
#18080 "Ha nem tudná aktiválni a rendszert, akkor egy partíciómentés semmit sem ért volna." - hm, nem lehet kulcsot cserélni visszaállításkor?
-
-
peterk
senior tag
válasz
GEPESZ66 #17990 üzenetére
A netbankolásnak nincs semmi köze a víruskeresőhöz, az nem fogja biztonságosabbá tenni. Ha tartasz az adatlopástól, akkor netbankolás után törölj a böngészőből minden előzményt: cache-t, előzményeket, cookiekat. De ha kétlépcsős, külön hardverkulcsos, vagy külön mobilappos authentikációt használó netbankod van - pl. CIB -, akkor nincs mitől tartanod, azt egy netkávézóban is vidáman használhatod, az isten nem töri fel (hacsak nem hagyod ott a kulcsot vagy a telefont
)
-
Installer - office2013? Az pakolja ide havonta a ~gigányi frissítés hulladékát, ráadásul nem is engedi törölni. Ha az office-t áthoztad a régi rendszerből, akkor bizony jött vele a szemét is. A legtisztább, ha csinálsz egy clean installt.
#17831 SP4C3 : át lehet ugrani a kulcsmegadást bármilyen szituban, clean és frissítéses telepítésnél is.
#17830: a diagnosztika/troubleshooting mit mond? Esetleg próbáld meg ezt futtatni parancssorból:
ipconfig /flushdns
-
válasz
Borisz76 #17811 üzenetére
El kell távolítani a KB3035583-as frissítést.
A tiszta telepítéshez win10 licensz kell, ha az ingyenes ajánlatot ki akarod használni, akkor egyszer frissítened kell (bár a frissítéshez semmi szükség a gwx appra, simán iso-ból is megteheted).
#17818 freelanced: még nem tökéletes, de használható. A nejem az egyetlen használója a családban, én még nem tértem át, de komoly panaszt nem hallottam még (hp 720 noti).
#17821, #17815: Lehet frissíteni pendriveról is, én úgy csináltam. Viszont biztosamibiztos nem arról bootoltam, hanem win7 alatt indítottam a setup.exe-t a kulcskérést pedig átugrottam. (aztán az egészet visszacsináltam, de ez másik történet)
-
SP4C3
veterán
Na látod ez jókérdés. Azthiszem, hogy tudsz, ha elindítod a setup.exe fájlt, de ott kérni fog kulcsot a 10-hez. Akkormár mehetne a win10 clean install, de ugye nincs 10-hez kulcsod. Ezesetben, vagy kalózkodsz és használod illegálisan, és élsz ezzel a tudattal, vagy megveszed 199.99 amerikai pezóért. (esetleg 99 dollár a butított home verzió, vagy amazonon olcsóbban win-pró, a minap néztem, azthiszem 160 pezó körül van.)
-
-
jbl
senior tag
válasz
ambatenator #17640 üzenetére
Ha Windows 7- 8-8.1-ról frissítetted a rendszert, és úgy döntesz, hogy akarsz egy szűz telepítést csinálni, neked már nem kell aktiválni, érzékelni fogj a rendszer, hogy ezen a gépen már volt Windows 10 és kész.
Sőt még termék kulcsot se kell beírni!!!!!
-
válasz
King Unique #17442 üzenetére
"DreamSpark telepítők eleve külön kulcsot adó, retail OS-ek, nem keverendő a 180 nap újraaktiválosos tisztaszoftveres verzióval." - Ettől függetlenül ha neten aktiválod, 180 nap múlva újra aktiválni akarja majd magát.
#17502, dyzo és #17503, wjbhbdux : Én azért egy jobbféle vírusgyalut feltennék, a defender elég gyászos teljesítményt produkál.
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
front3r #17436 üzenetére
Az összefoglalóba tényleg sok minden le van írva, csak hivatalos MS nyilatkozat nincs sehol.
A HSW-is leírtak ilyet, majd cáfolták három hónap után, hogy mégis veszik a korábbi kulcs, akkor kinek van igaza?
Természetesen aktivált.
Az hogy nincs helyreállítási lehetőség stb. szintén minősíti a Ms-ot..Volt egy frissítés utáni ghostom azt visszahúztam, most megy újra az Edge.
Egyébként meg egy idei kiadású DELL laptop. Alig egy hónapos, milyen újabb hardvert vegyek 'pcikeszoftéknak'?CyberBob: Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #17384 üzenetére
DreamSpark telepítők eleve külön kulcsot adó, retail OS-ek, nem keverendő a 180 nap újraaktiválosos tisztaszoftveres verzióval.
(#17375) kope87: nekem 8.1 alatt sincs gondom, illetve a AutoCAD 2016-os verzió szerintem biztos megy Win10 alatt is, de lehet a korábbiak is.
(#17395) hunluki: nem értem mért vagytok annyira rápörögve erre a minialkalmazás témára...
Egyrészt már rég meg lett mondva, hogy ezeket váltották fel a modern appok a 8.x bevezetésével, másrészt ott egy csomó külső program a pótlására, ha vkinek annyira kell. A 8GadgetPack teljesen jó és folyamatosan frissítik, valamint sokkal többet tud, több alkalmazást tartalmaz, mint a Win7 beépített, basic kínálata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xbox Series X|S
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Renault, Dacia topik
- Futás, futópályák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest