- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- BIOS-t frissítenél? Jól gondold át!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brave_86
aktív tag
Hali
A következő reg fájlt kellene módosítanom:[HKEY_USERS\S-1-5-21-1203333075-707786600-3051073733-1002\Software\XXXXXX\YYYY\PRINTSETTINGS\5@~1585]
"Horizontal"="38.00000"
"Vertical"="5.00000"
"SameAsDefault"="Hamis"
úgy, hogy a 'user' az adott user legyen.
Ez egy exportált reg fájl, más gépen importálva nem tudom lefuttatni. Van erre valamilyen 'kulcsszó'? (GPO-val lenne publikálva x db kliensre.) -
King Unique
titán
válasz
SaNyEe #109516 üzenetére
Igen, nem hivatalosan általában még megoldható az ingyenes váltás, aktiválható a W10 a W7 kulcsával, viszont W7 Ultimate N kiadásról csak az annak megfelelő W10 Pro N kiadásra lehet frissíteni. ahhoz lehet jó az előbbi licence. Ahol maga az N-es kiadás általában szívás, hiányoznak belőle bizonyos funkciók és a normális használathoz rendszerint szükséges a Media Feature Pack utólagos telepítése.
A licencelésre, esetleges hardvercserére és utána történő újraaktiválásra, valamint a jelenlegi telepítés új hardveren történő használatára vonatkozóan meg lásd az egyes korábbi válaszokban leírtakat. Példák: [link], [link], [link]. Ahol a licencnél az ingyenes upgrade során generálódott W10 digitális licenc nyilván nem vész el arra a gépre, miután lejárt a W7 támogatása. Aztán ha nem N-es kiadást akarsz használni, vagy egyéb okból új kulcs kell, akkor nyilván lehet új W10 kulcsot vásárolni, sőt akár kedvezményes áron is.
-
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok,
Hát jobb későn, mint soha, vagy?
Lassan fogynak a frissítések a 7-hez és lett a közelmúltban 1-2 inkompatibilis appom, nomeg itt van lassan a háttértár csere.
Azt hiszem itt volna az ideje az OS cserének 10-re.Anno automatikusan jött volna a gépre, de az update-t letiltottam helyhiány miatt, meg nem szeretem a kéretlen változásokat.
Szval van egy Windows 7 Ultimate N release-m, melynek kulcsát még anno egy corporate fiókkal tudtam szerezni HPs munkásságom alatt.
Ezzel a Win7 kulccsal aktiválható Windows 10 még a mai napig is? Ha kifut a Win 7 támogatása, mi lesz a Win10 licence-el?
Interneten látom Microsofttól 44e forintért a licence-t, G2A-n 7e Ft. Mi a buktatója a G2A-nek?
Microsoft hardverhez kötés alatt az alaplapot érti, vagy az egész konfigurációt? Egy ódon Sandy Bridge configról van szó, de mind a mai napig kiszolgálja az igényeim -
King Unique
titán
válasz
Ocean #109456 üzenetére
Akkor marad a közvetlen upgrade az abban a hozzászólásban leírt módon, ahol a frissítési alapnak (W7) megfelelő kiadásra fog frissülni a W10. Ami ha pl. Home lett, akkor alapesetben nyilván ahhoz való kulcsot kell megadni, már ha mindenképpen az a cél. Ha netán Pro kiadásra akarsz közvetlenül váltani Home-ról, akkor az is megoldható a termékkulcs módosításával.
-
Zoz
őstag
válasz
Ocean #109397 üzenetére
Xp-ről soha nem lehetett Win10-re frissíteni (arról csak Vista-ra lehet).
De amúgy igen, Win7-et simán lehet 10-re frissíteni, megmarad minden. És bár elméletileg már rég lejárt a határidő, de még mindig aktiválja magát a 7-es kulcs alapján.Szerintem első körben mindenképpen a frissítést érdemes megpróbálni, ha valami nagyon nem működik, akkor még mindig neki lehet állni tiszta telepítésnek.
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Buta kérdés lesz lehet.. Vett már itt valaki Ph-n WIN10 kulcsot? Ha igen, mennyire megbízhatóak ezek a kulcsok?
Vagy hogy müködik ez?Köszönöm!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
liszi70 #109379 üzenetére
Opció nincs, de a feladatütemezőben benne van,ami minden rendszerindításkor lefut. Nem csak azért , hogy ne töredezettségmentesítsen,hanem azért is, hogy a betöltési időből ne vegyen el.
A kolegám gépére visszatérve.Azért szólt mert nagyon lassú,megkért hogy nézzem meg neki. 1,5perc volt a betöltési idő mikor leültem elé. Letiltottam a listás dolgokat, 47másodpercre csökkent, ezután a felesleges fájlokat töröltem+a registry-ből is a feleslefes kulcsokat, 25-35másodperc lett a betöltési sebesség.Stoperrel lemértem, kikapcsolt állapotból indulva az asztal betöltéséig. Ezek szerint volt valami haszna a listás dolgok letiltásának.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #109320 üzenetére
Egyrészt a "netplwiz" a kulcsszó, amire itt a topikban is rá lehet keresni, valamint vannak leírások a témában (példa). Ha az a cél, hogy alvó állapotból ébresztve se kérjen, akkor azt alapesetben a gépházban lehet beállítani, de akár csoportházirendben és parancssorban is (bővebben). Azt viszont nem éppen reális, hogy utána még manuálisan rá kelljen nyomni a belejelentkezésre, ha ez a cél, akkor nem kell kikapcsolni az előbbi módon. Meg ha amúgy sincsen beállítva semmilyen jelszó, akkor értelme sem nagyon van.
-
kpykpy
tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy win10 kulcsot, formáztam a gépet és új ssd-t is kapott. Szépen fel tudtam mindent telepíteni, de olyan gondom van, hogy amikor asztalon jobb klikk után a képernyő-beállításaiba lépek (hogy megjelenítők közül tudjak választani), akkor az eddig lefelé görgetésre használt lefelé nyíl megnyomásánál kilép a képernyő-beállítások ablakból... Ha egérrel húzom le a csúszkát akkor minden oké, de a lefelé nyílnál mindig kilép, mintha lefagyna az ablak és bezárná magát.
Másik gondolom szintén a megjelenítőknél van, monitornál kiírja a felbontást és engedi állítani is, de amikor csak a tv-t használom monitornak, ott nem enged semmin módosítani.
Ilyennel már találkozott vki? Mi lehet a gond? Minden eredeti. A gép erős gamer gép, a tv egy full hd plazma (nem hiszem h ennek van jelentősége). -
Sanyi.mTs
addikt
tegnap végre áttértem Win7 HP-ról Win10 Home-ra. Simán megette a W7-es kulcsot aktiváláskor, amit nem upgradeltem anno az ingyenes időszakban.
Viszont volna egy kérdésem: szeretem ha a feladatkezelő kis méretben indul a géppel. (W7-en és most W10-en is) létrehoztam egy ikont a windows\system32\Taskmgr.exe-nek. beállítottam, hogy futtatás kis méretben, majd az ikont beraktam az indítópultba. Feladatkezelőben beállítva, hogy "Indításkor kis méret" és "Elrejtés kis méretnél".
DE mindig nagy/normál méretben indul el. Mi lehet a gond? -
peterattila
aktív tag
Sziasztok! Windowsos fiókomhoz van kötve az aktiválás. 2 gépen használom, mindkettő működik. Most magamnak cseréltem gépet, és ezen a gépen (a harmadikon) már nem működik az aktiválás (céges kódot használtam). Gondoltam, veszek kulcsot a Goodofferen, de ezt sem fogadja el (tegnapi friss gép, új telepítéssel). Hiba: nem tudtuk aktiválni a Windowst ezen az eszközön. Ennek mi a megoldása? Az a baja, hogy a hozzám kötött kulcs nem jó? Telepítem újra, ne lépjek be MS fiókkal és regeljem úgy?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Crytek #109187 üzenetére
nekem ebay-ről vett kulcsaim vannak(office 2016 pro plus,win10pro, eset smart security premium), eddig csak egy korábbi online telepítős office 2016 és egy eset kulcsot lőttek le, az officehoz fejlesztői kulcsot kaptam, az esethez kínában kiadottat. a win10pro kulcsok a mai napig működnek
ezek a kulcsok többnyire leselejtezett gépből visszanyert deaktivált univerzális kulcsok,azaz nincsnek gyártóhoz kötve és nincsenek aktiválva
sőt,az egyik win10pro kulcsomat ajándékba adtam egy ismerősömnek úgy hogy előtte deaktiváltam a gépemen(azaz eltávolítottam),az ő gépét gyönyörűen beaktiváltam. a másik win10es kulcs meg egy eredeti vista kulcsos gépre aktiváltam be -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Polemius #109170 üzenetére
A windows update-t legkönnyebben úgy tudod letiltani, hogy letiltod a szolgáltatások között, ha ott nem engedné, akkor a regisztrációs adatbázisban 1 kulcsértéket kell módosítani, bár én nem javaslom a frissítések letiltását
Ha teszel új VGA-t, akkor az integrált IGP-t elvileg letiltja automatikusan, a driverét nem kötelező leszedni, de ha zavar és útba van, akkor leszedheted
-
Gabró
tag
Sziasztok!
Most frissítenék eredeti win 7 pro-ról Win 10-re. Van még ingyenes upgrade lehetőség? Egy új ssd-re tervezem telepíteni a win 10-et először. El fogja fogadni a win7 kulcsot, vagy hogy működik az upgrade?
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Ha veszek egy win10 kódot, hogy eredeti legyen
És összerakok egy teljesen új gépet akkor arra is meg tudom majd később adni? Vagy annyi a lényeg hogy egy aktiváló kulcs egyszerre egy gépen fusson vagy hogy működik ez?
Egyébként őt néztem kuponnal
Vagy van jobb?
[link] -
Szinyák
őstag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem van egy eredeti win 8.1 prom amit win10.-re upgradeltem a kulccsal ..
E hónapban jelentős hardverváltozásom lesz lap + proci csere marad AMD . Kérdésem elfogja fogadni a kulcsot ? vagy mi a legegyszerűbb megoldása , hogy tudjam majd gond nélkül telepíteni ?Előre is köszönöm.
-
zoli62
addikt
válasz
King Unique #109095 üzenetére
Köszönöm. Az újratelepítéskor biztos nem fog kulcsot kérni, ha például Microsoft fiókkal összekapcsolt digitális liszensszel lett aktiválva, akkor sem?
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy elég fura problémám, több helyen is próbálkoztam már vele, de hiába, hátha itt szerencsém lesz. A konfig az adatlapomon. A következő a hiba: két monitorom van (nem egyformák, de a felbontásuk egyforma). Ha az egyiken valamilyen média megy teljes képernyőn (pl.: YouTube (akármilyen böngésző), VLC, stb), akkor a másikon ha megpróbálok teljes képernyőre kirakni egy alkalmazást, egy pillanatra kifagy mindkét kijelző. Ezen felül, ha az egyik kijelzőn van teljes képernyős tartalom, olyankor a másikon lesz egy sáv (ott, ahol át lehetne húzni egyik monitorról a másikra az ablakot), ami fölé ha ablakot húzok, szintén kifagy egy pillanatra az egész. + YT full képernyőre tétel közben is megfagy minden egy pillanatra. Live ubuntu alól kipróbálva minden pöpec, semmi ilyesmi nem jön elő (munkahelyi gépen kipróbálva (szintén két kijelző) sem jön elő, de laptop + másik képernyővel sem). Próbáltam már driverekkel zsonglőrködni, win reinstall is volt már többször is, semmi (Win10 Education 1909 van most fönt éppen (legális, egyetemtől kapott kulcs))
Találkozott már valaki ilyesmivel?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #108972 üzenetére
Nos, az helyzet az, hogy a telepítőbe semmyilen kulcsot nem adtam meg, úgy telepítettem, hogy Nincs termékulcsom... kíváncsi voltam, hogy a win7es kulcsból generált új win10es kulcsot elfogadja-e(erről korábban írtam hsz-t is meg a win7ről frissítés 10re blogomban is)... de meglepően mint írtam, wifire fellépve automatikusan aktiválódott a win10
USB3as bővítőkártya: ha a 1903 alatt gond nélkül működött az a verzió amit adtak hozzá, akkor miért nem megy a 1909 alatt? ez is egy bug lehet, sőt, a gyártó oldaláról letöltöttem a legfrissebb verziót, azzal sem megy a telepítő... a poén az, hogy 1903 alatt telepítettem,majd frissítettem a 1909-re, ugyan úgy működik. De ha legfrissebb 10es kiadást telepítem fel tisztán, akkor nem megy.
Ezért szeretjük az MS-t... mert mindig profi verziót adnak ki
-
King Unique
titán
válasz
Johnny_vT #108893 üzenetére
Ha a korábbi MSDNAA/DreamSpark licenc és adtak a letöltésnél külön termékkulcsot, akkor az általában Retail szokott lenni, ami egyszerre akár 2 gépen is használható (példa).
A W8.1 kulcsa nem hivatalosan pedig továbbra is jó lehet W10-hez, aktiválható a telepítésnél azzal, vagy upgrade-elhető frissítési segéddel, MCT-vel stb. W10-re. -
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Meghalt a videókártyám és úgy tűnik a processzorom is a végét járja (most még annak az iGPU-jával írok ide
). Ergo új gép kell, amit már amúgy is terveztem. No de:
1) Aggódom, hogy elbukom a Windows licenszem. Online olvastam, hogy regisztrálnom kell magam a Microsoftnál, ott hozzárendelik a kulcsot a profilomhoz és újratelepítés után azt tudom ismét igénybe venni. Így lenne?
2) Újratelepítés nélkül átrakva az SSD-t és HDD-t tutira biztos, hogy szólni fog a Windows? Nem lehet az esemény előtt valahogy szólni neki, hogy "hé haver, most átraklak egy másik gépbe, mert a mostani megdöglött, de azért még maradj az enyém, jó?"?
3) Ha a mostani SSD tartalmát egy az egyben migrálni akarnám az új NVMe SSD-mre, akkor a fentiekhez hasonló problémákon kívül szembesülni fogok más gonddal is a Windows működésében?
Köszi a válaszokat a noob kérdésekre
-
válasz
King Unique #108846 üzenetére
A kulcs nem N-es, de a képfájl azt is tartalmazza mindegyik verzióból.
-
King Unique
titán
Azt neki/nektek kell tudni, hogy milyen kiadáshoz lett igényelve a licenc, termékkulcs és értelemszerűen azt kellene telepíteni. Az adott kulcs pedig nyilván egy adott kiadáshoz használható csak, tehát az Education kiadáshoz való nem lesz jó a Pro kiadáshoz, ami fordítva szintén igaz. Ha naprakész verzió (1909) telepítése a cél, akkor pedig lásd az előző válaszban leírtakat, jó a letöltéshez + kiíráshoz az MCT (kivétel pl. Enterprise, Pro Education kiadás), valamint a Rufus egyaránt.
-
A dashboard felületén olvashatod - a képfájl felett -, hogy milyen verzióhoz kaptál kulcsot, de már abból is tudnod kell, hogy az igénylékor melyik nyomtatványt töltötted ki és azon mit jelöl(het)tél be.
Az a két lehetőség van, amit korábban írtam, a verziók között pedig nincs átjárás a kulcsok tekintetében. -
gg72
veterán
válasz
King Unique #108824 üzenetére
Kösz a kimerítő választ. Én tegnap azt a kepfajlt kaptam (+kulcsot), aminek a nevét linkeltem, ebben benne van az edu szó, vagyis gondolom ez educationt jelöl... Nem tudom, hogy a pro valtozathoz is elfogadja-e a kapott kulcsot, de megpróbálom akkor feltenni abból a legujabbat a rufus-szal, nem ragaszkodom az edu verzióhoz.
-
válasz
zolee001 #108816 üzenetére
Az intézményi az Enterprise verzió.
Maga az adott képfájl tartalmazza ugyan az Education verziót is (Pro_Ent_Edu), de kulcs hivatalosan az Enterprise verzióhoz kérhető és kapható: [link]
Pedagógusi és rendszergazdai otthoni valóban a Pro: [link]gg72: Nem a legfrissebb Windows verzió sajnos az általad hivatkozott képfájl, hanem az eggyel korábbi.
-
King Unique
titán
válasz
ngabor94 #108785 üzenetére
Ha mondjuk tönkrement a régi alaplap és azért kellett újat venni, akkor erre hivatkozva általában működni szokott a telefonos újraaktiválás. De hogy esetedben biztosan fog-e, az úgy derülhet ki, ha kipróbálod. Vagy másik opció "A" gépen, hardverkonfiguráción W10 digitális licencet a Microsoft-fiókhoz kapcsolni és a "B"-n azzal telepíteni, belépni, szükség esetén újraaktiválni, aztán vagy/vagy. Ezek le vannak írva, leírásokkal szemléltetve abban a hozzászólásban.
Viszont előtte lehet nem ártana tisztázni, hogy ez az "ismerős rakott fel" esetedben pontosan mit is jelent. Ha feltákolt egy W7-et, majd az aktiválást nem megengedett módon végezte, akkor az úgy ciki... Vagyis ha nincsen érvényes W7 licenced, termékkulcsod, akkor lehet célszerűbb lenne inkább venni egy új W10 kulcsot, akár kedvezményes áron beszerezve (példa: 1, 2), aztán nem kellene szórakozni az előbbiekkel. -
King Unique
titán
válasz
ngabor94 #108782 üzenetére
Ha ingyen, a W7 kulcsát megadva (előtte szükség esetén kiolvasva pl. ProduKey programmal) akarsz W10-re váltani, akkor az a jelenlegi hardveren elvileg megoldható továbbra is, még ha hivatalosan már meg is szűnt az ingyenes váltás lehetősége. Viszont ha teljesen új gépet raksz össze és azon akarod a másik hardverhez tartozó OEM licencet használni, akkor az úgy alapesetben nem fog menni, mivel ahhoz Retail kulcs, vagy eleve másik, külön az új hardverhez vásárolt termékkulcs kell. Max esetleg úgy lehetne megoldani, amiről nemrég egy másik válaszban volt szó. Maga a licenc nem 32/64 bit függő, tehát van lehetőség 64 bites Windowsra váltani, de csak tiszta telepítéssel. Vagyis ha 64 bites W10-et akarsz, akkor nyilván olyat telepítesz és nem 32 biteset.
-
ngabor94
tag
Hali. Szeretnék összerakni majd egy teljesen új gépet SSD-vel, és ha lehet a telepitést is megoldani házilag, ismerősök meg pcbolt nélkül. Jelenleg win7 pro 32bit megy amit még ismerős rakott fel. Vezérlőpultban azonosítónál 00371-OEM-899xxxx-xxxxx szerepel (nemtom fontos lehet-e de neten pár képen már láttam ua a kódot, vagy szinte ua). Arra már rájöttem, hogy win10-et le lehet tölteni ms-ről, kíír usb vagy dvd-re, telepít, kulcs átugor, és kész. Utána megcsinálhatom hogy a genuineticketes módszerrel átviszem a kulcsot? És ha meg lehet, van ilyenkor kikötés hogy csak pro 32-re, vagy áttérhetek 64-re?
-
King Unique
titán
válasz
fogirobi #108747 üzenetére
Ha jogtiszta 7-esről történt korábban az ingyenes upgrade és a gépházban digitális licenc volt aktivált állapottal, akkor annak újratelepítés után is annak kellett volna lennie. Feltéve, hogy a licencnek megfelelő kiadás lett újratelepítve, + ha W10 alatt esetleg Microsoft-fiókhoz volt kapcsolva, akkor az újratelepítés után is azzal legyen használva a rendszer. Ha a gépházban megadod a W7 kulcsát, akkor nem aktiválódik? Mi az, hogy már nincsen meg?
Ha alaplapcsere történt és OEM licencről van szó, ami a hardverhez kötődik, akkor viszont nem meglepő az aktiválatlan állapot. De akkor már utána kellett volna jelentkeznie az aktiválási problémának, nem egy évvel később. Meg ilyenkor, hardvermódosításnál előtte kellett volna a licencet a Microsoft-fiókhoz kapcsolni, majd úgy megpróbálni az újraaktiválást. Ha ez elmaradt, nem sikerül újraaktiválni, akkor fel lehet hívni a telefonos ügyfélszolgálatot, azon keresztül megpróbálni az újraaktiválást, többeknek sikerült már (példa). Vagy másik lehetőség, hogy veszel egy új W10 kulcsot, meg ha amúgy is annyira akarsz.
-
törölt tag
válasz
Orlin #108741 üzenetére
Admin powershellben még lefuttathatsz egy
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
parancsot, ártani nem tudsz vele és újraindítás után újra kerestetni. Ha így se akkor ISO-ból Windows alól ráfrissítesz erővel adatok, programok megtartásával.
ivcsi: érdekes, még újraindítással próbálkozz, rákeresve előfordulhat ilyesmi frissítéskor mert az aktiválási szerverek nem bírják, aztán magától megjavult és észrevette magát 24 óra után amit én olvastam eseteket, esetleg még az lehet ha a kulcs szürkezónás és éppen lelőtték, de mivel megjelenéskor történt inkább az előbbi esélyes egyszerűen a Microsoft oldalán a probléma és csak várni kell
-
Sanyi.mTs
addikt
Windows 7 esetén volt elehetőség liszensz kulcs nélkül telepíteni az OS-t. 30 napig lehetett használni kulcs nélkül, majd 2x30 napra ezt még ki lehetett tolni.
Windows 10 esetén mi a helyzet? -
steele80
senior tag
válasz
pcsabat #108472 üzenetére
Két lehetőséged van: 1 beírod a megtalált termékkulcsot és remélhetőleg aktiválni fogja. Ha nem, akkor jön a 2-es megoldás. Bejelentkezel a Microsoft fiókoddal amivel előtte használtad a rendszert és az aktiválás lapon a hibaelhárításra kattintasz. Ha az előző hardverhez használt kulcsod legális volt, akkor aktiválni fogja a rendszer. Ha egyik sem működik, akkor vegyél egy kulcsot.
-
válasz
pcsabat #108469 üzenetére
Nem tudod újraaktiválni, csak akkor, ha az MS ügyfélszolgálatot felhívod, hogy megdöglött a gép, van másik de van kulcsod. Csak hát oda kellene valami amivel tudod igazolni,.
Ha nincs, akkor inkább vegyél egy másikat, már pár ezerért kapsz egyet.
Én is vettem inkább. Azóta még vagy 4 gépre vettem. -
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Alaplap, processzor és ram csere vátható a gépemben. Újra szeretném rakni a gépet (mint indokolt ilyen esetben). A windows jogtiszta, külön egyedileg vásárolt kulcs volt hozzá (ami már ki tudja, hol van fizikailag). A kérdés, hogy újra aktiválni kell a rendszert ha újrarakom, vagy elegendő csak a rendszerhez regisztrált e-mail címmel bejelentkeznem, vagy vegyem meg újra a win 10 licencet?
-
Cs1csó
titán
válasz
st3v3np3t3r #108426 üzenetére
Nem értem a háborgást: Win7 kulcsom nem fogadja el a tiszta Win10 telepítő, viszont 7ről 10re frissítve nincs gond,a 10generál egy másik kulcsot
Konkrét eset: notebook Windows 7-el, csináltam egy Windows 10-es telepítős pendrive-ot és feltelepítettem rá a Windows 10-et nem is írtam be kódot aktivált lett és kész.Jellmezően a noteobook-okon nem továbbvihető licenc van, hanem géphez kötött tehát a Windows 10 is géphez kötött licenc-es lett. Hogy pontosan mi a kód vagy a licenc kulcs az lényegtelen, aktivált és kész.
-
King Unique
titán
válasz
Elydan #108436 üzenetére
Hivatalosan már megszűnt ez a lehetőség, tavaly januárt volt a legutolsó határidő [link], de nem hivatalosan akár továbbra is működhet és általában szokott is.
A hogyan, a technikai megvalósítás lehet közvetlen upgrade az innen letölthető frissítési segéddel / MCT-vel, vagy a már letöltött W10 ISO-val in-place upgrade, vagy W10-es telepítési adathordozóval (pendrive) tiszta telepítés W8.1 kulcsát megadva. -
King Unique
titán
válasz
st3v3np3t3r #108426 üzenetére
Annak okát a Microsofttól kellene megkérdezni, ahogyan más dolgokat is. De amúgy a Vista nem meglepő, arról nem támogatott az ingyenes váltás, oda 7 és 8.X kell, amely utóbbiak kulcsát 1511-es verzió óta közvetlenül is elfogadja a W10-es telepítő. Meg nem muszáj a telepítésnél megadni a kulcsot, lehet utólag a gépházban is. BIOS OEM Key pedig tudtommal rendszerint W8.X és W10 előtelepített gépeknél szokott lenni, a korábbi Windowsoknál a matricázás megoldás volt elterjedt.
A licenc ára manapság pont kevésbé érv arra, hogy egy réteg miért nem használ még W10-et. Több lehetőség is van kedvezményes áron beszerezni (pl. egyes online források, onnan vásárolt olcsó kulcsok), vagy akár ingyen (7/8.1 free upgrade, munkahely, oktatás), W10-zel előtelepített hardver is akad olcsóbban, vagyis korántsem kell már mindenkinek ahhoz a bizonyos régi módszerhez folyamodni. Az ok inkább az szokott lenni, hogy (még) nem akarnak váltani, vagy az adott hardveren nem támogatott, nem működik megfelelően.
Ha visszaolvasol, akkor nem azt volt állítva, hogy mindenképpen az, hanem hogy kérdéses lehet. Ugyanis hivatalosan nem erősíti meg az MS sehol az ellenkezőjét, sőt inkább azt írják, hogy már megszűnt ez a lehetőség és utána vegyed meg. De az igaz, hogy nem hivatalosan továbbra is engedik és vsz a részesedés növelése az elsődleges cél, sőt többeknél állítólag még tört alapról váltva is működött. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #108422 üzenetére
Szia.Számomra a mai napig nem tiszta,hogy akinek van eredeti COA matricás vagy akár biosba égetett licence,az miért nem frissíthet ingyen babrálás nélkül Win10-re, ha a számítógép hardveresen megfelelő
nekem is van itthon 2 laptopom, mind2 eredeti licences, csak az egyik Vista Business,a másik Windows 7 Pro... oké, hogy a Vistás kulcs már muzeális, de az én Win7 kulcsom nem fogadja el a tiszta Win10 telepítő, viszont 7ről 10re frissítve nincs gond,a 10generál egy másik kulcsot
Sokan csak azért nem használnak 10et, meg feltört 7 van a gépükön, mert sok ember nem tudja megfizetni az eredeti licenc jogot,ami valljuk be, nem olyan olcsó, windows meg kell,a legtöbb app csak azon fut és nincs linuxos alternatíva(itt most nem a böngészőre vagy officehoz hasonló programokra gondolok)
Az, hogy valaki eredeti 7re frissít MCT-vel 10re, az nem illegális,miért is lenne az? a lehetőség módja szerintem szándékos, ezzel is növelve a win10 elterjedését, bár azok nincsenek kisegítve, akiknek a hardvere nem alkalmas a 10 futtatására.
Igazából monopol helyzet áll fent, mert nincs windowshoz hasonló rendszer,ami képes windowsokra írt appok módosítás nélkül futtatni(a linuxos wine egy herélt és módosított alap windows futtató környezet )....és ezt,nagyon ki is használja az MS... látva a licenc áraikat,nem csak windowsos hanem officeos fronton is
-
xeon forever
addikt
válasz
King Unique #108411 üzenetére
Ez nem egyszeruen technikai kerdes, hanem az utolso megadott upgrade datum elotti licencekre 100%-ig igaz, egyebkent az esetleg utana kiadott w7 licence is upgradelheto arrol fogalmam sincs, de szerintem akkoriban mar uj kulcsot nem adtak ki. Akkoriban mar inkabb a 8 es a 8.1 volt, amik szintugy upgradelhetoek.
Illetve mintha a home licencekkel is lett volna valami... -
cigam
titán
válasz
King Unique #108367 üzenetére
Pontosan. Anno végigsöpört az Interneten, hogy ingyenes lett az Adobe CS2, mivel szabadon letölthető, és aktiváló kulcsokkal együtt. Pedig ez nem igaz. Az Adobe leállította a CS2-t aktiváló szervert, és a legális licence-el rendelkezőknek tette elérhetővé ezt a megoldást, ha újratelepítésre kerülne a sor. Attól, hogy valami elérhető, működik, letölthető, még nem válik automatikusan legálissá.
-
King Unique
titán
válasz
CirrMee #108366 üzenetére
Nem tudom az megvan-e, hogy az ingyenes frissítési ajánlat hivatalosan határidőhöz volt kötve, ami az első fázisban 2016. július 29-én lejárt. Ez szerepel a hivatalos weboldalon is [kép]. Utána volt az akadálymentesítő technológiát használók számára további ingyenes váltási lehetőség eredetileg 2017. december 31-ig, ami végül 2018. január 16-ig lett kitolva. Utána viszont hivatalosan már végképp megszűnt az ingyenes váltási lehetőség és nem nagyon lehetett olyan hivatalos leírást találni és olvasni, ami a hátáridőn túli, újonnan indított (korábban meg nem szerzett digitális jogosultság) ingyenes váltás legalitását megerősítette volna. Vagy te talán tudsz ilyet mutatni??? Vagyis kérdéses lehet, hogy utána mennyire oké, még ha technikailag továbbra is működik. Aztán ha sikerült értelmezni a leírtakat, akkor abban a hozzászólásban az is szerepel, hogy technikailag továbbra is működhet/működik az ingyenes váltás, digitális licenc keretében aktivált lesz 7/8.1
—►
10 upgrade, kulcsos telepítés után a W10. Valamint ha a Microsoft továbbra is nyitva hagyja a kiskaput, akkor az az ő felelősségük és esetlegesen nem a felhasználókon kell utólag számon kérni. -
King Unique
titán
válasz
Brekkk #108353 üzenetére
Ez az ingyenes váltási lehetőség hivatalosan már rég megszűnt, de technikailag még mindig működhet és általában működik is, amiről korábban is cikkeztek. Ugyan a linkelt cikk végén van egy megjegyzés a hátáridőn túli frissítés elvi jogtisztaságára vonatkozóan, de egyrészt ha tartósan aktivált most a W10, akkor az a része rendben, másrészt ha a Microsoft továbbra is simán engedi, akkor az nem igazán a felhasználók hibája. Ha korábban, az ingyenes időszak alatt már történt azon a gépen sikeres W7
—►
W10 upgrade és aktiválás Pro kiadásnál, akkor viszont az előbbi sem téma.(#108355) _DiEGO_:
De hisz amit linkeltél, ott le van írva a lényeg, amiről itt a topikban is volt szó (példa). Azaz esetedben a mellékelt screenshotok alapján az általános kulcs, a Generic Key van bent a rendszerben. Amúgy meg sikeresen aktiválódott a W10, ismered a megadott termékkulcsot, akkor mi a gond? -
_DiEGO_
őstag
-
King Unique
titán
válasz
Dinter #108308 üzenetére
Mármint ha úgy érted, hogy egyszerre csak 1 db HDD lehet helyileg (pl. SATA) csatlakoztatva, vagyis pl. csak a forrásmeghajtó, ellenben a célmeghajtó nem, akkor az úgy problémás. Ez esetben a forrásmeghajtóról esetleg pl. egy lemezképet lehetne készíteni valahova, majd utána azt másolni, pontosabban visszaállítani a többire. Vagy megoldani, hogy fizikailag lehessen egyszerre több meghajtót is csatlakoztatni, ami ha helyileg nem opció, akkor ott az USB-s lehetőség is. Az utóbbi lehet a másik válaszban is linkelt IDE/SATA-USB adapter, vagy külső ház, vagy HDD dokkoló.
(#108310) petymeg:
Hát pl. ezen leírás alapján, amúgy meg a "netplwiz" a kulcsszó, amire itt a topikban is rá lehet keresni. -
Kivettem a rendszer SSD-m, betettem az új konfigba, egyből indult is a Win10, és azt írja, hogy aktiválva is van! Régebben nálam ilyen esetben elveszett a kulcs, mivel alaplaphoz volt kötve a Win10. Most egyből beléptem a MS fiókomba rendszertöltés után, hogy talán majd így aktivál, de el se vette a kulcsom. Ez normális? Lehet az is, hogy frissít egyet, és majd akkor veszik el a kulcs? Vagy a MS fiók miatt tényleg egyből vette a lapot?!
-
CirrMee
addikt
Elsüllyedt kérdés újra:
egy m$ fiókhoz lehet több retail kulcsot is rendelni? -
twollah1976
őstag
Abba a problemaba utkoztem, hogy a Windows Update feldobja a 1903-as frissites (2019 May Update), elkezd molyolni a frissites, majd 0xc1900223 hibaval leall az egesz.
Probaltam a hivatalos MS fele kulonallo Windows frissitesi seged programot, ott jo par ujraindulas utan kidobott egy hibauzenetet a rendszer es visszaallt a 1809 Build 17763.832-re.
Leszedtem az emlitett oldalrol a masik telepito programot amivel ISO-t, stb lehet kesziteni, elinditottam, molyolt a rendszer, ujraindult, majd ujra a fentebb emlitett hibauzenettel leallt a frissites es visszaallt az eddig a hasznalt rendszerre, 1809 Build 17763.832 x64 jogtiszta dobozos licensz, nem innen onnan olcson megvett, hanem a hivatalos magyarorszagi MS boltban vasarolt kulcs.Kinomban elinditottam a Windows update hibakereso programjat (wu10.diagcab), az sem talalt semmi hibat.
A neten olvashato vajakolos modszerekkel nem probalkoztam, nem sok kedvem van a mukodo rendszert leolni.
Tobb kerdesem is lenne:
- mi a megoldas a problemara?
- hagyjam a fenebe az egeszet?
- varjam meg a 2019 november update-et?
- ne piszkaljam, amikor eljar felette az ido frissitsem az aktualis verziora? Bar lehet, hogy addigra uj rendszer meghajto lesz a gepben, akkor meg mar az uj Windows 10 lesz felrakva.Az az erdekes az egeszben, hogy VirtualBox alatt csont nelkul felment a 1903-as rendszer.
-
Ga3rieL
senior tag
Amúgy ha akár most megveszem a W10 Pro retail kulcsot,akkor pár hónap múlva is kéne tudnom aktiválni, az új deszkán a rendszert az innen vásárolt kulccsal?
-
Ga3rieL
senior tag
És a retail kulcsal való újbóli aktiválás,hogyan is működik? Ha új lesz a deszka?
-
Ga3rieL
senior tag
Helló!
[Erről az oldalról tud valaki valamit?] Nyugodt szívvel lehet innen W10 bármilyen kulcsot vásárolni? Csillag szerinti értékelése az 5-ből 4és fél. Valaki valami hasznos infót róla? Előre is köszi a segítő infót mindenkinek.
-
JohnYBoVs
csendes tag
válasz
King Unique #107791 üzenetére
A Bejelentkezési lehetőségek alatt csak ilyen Windows Hello, biztonsági kulcs, Jelszó, képjelszó lehetőségek vannak, olyan nincs amit a képen látni. De Parancssorból sikerült megoldani, köszi a segítséget.
(lejebb kellett volna görgessek a Google találatokban...
)
-
válasz
Doky586 #107794 üzenetére
Tekintsünk el a példádtól szerintem, mert az nem sikerült valami jól. Te hogy állapítod meg, hogy a kódot árusító oldal, az általuk árult kulcs megbízható-e?
Megint más kérdés, hogy semmit sem kell tudnom róla. Max annyit bukhatsz, hogy lelövi a mikrofos. De lelőheti a 10 ezerért vett kulcsot is, ezt ne feledjük. Aztán reklamálhatsz, mert max azt mondják, te cseszted el a kulcsot, mert másik gépre is fellőted.
Ha aktiválja a windowst, kész vagy. A wint nem érdekli, hogy mennyit fizettél a kulcsért.
-
válasz
Lauda #107792 üzenetére
"nem fogja tudni megállapítani a kulcs forrását. Más kérdés, hogy nem is kell tudnia"
Igen. Ha kínálnak nekem a sikátorban egy gyémántos aranygyűrűt hihetetlen olcsó áron elég ha kihúzzák belőle a gazdátlan levágott ujjat és leöblítik a vért, és meg lehet venni..(?) (miközben mondogatja az eladó hogy siessünk siessünk mert üldöznek)
De valóban nem fogja tudni megállapítani sajnos.
-
válasz
Cs1csó #107789 üzenetére
Szerintem is jó. Azt gondolom a felhasználó nem fogja tudni megállapítani a kulcs forrását. Más kérdés, hogy nem is kell tudnia. Attól, hogy valahol 10 ezerért adják a kulcsot, még nem lesz semmivel sem másabb az aktivált winfos, mint az ezer forintos kulcstól.
persze aki nyugodtabb attól, hogy drágábban vesz kulcsot, az ő dolga.
Az autómhoz féláron veszem az olajszűrőt, mert nem a GM dobozban veszem meg a mahle filtert, hanem a mahle dobozban. A szűrő ugyan az. Biztos van olyan, akit a GM doboz tudata nyugtat meg.
-
válasz
Tigerclaw #107778 üzenetére
nem valami szürke zónás kínai volume licenszes dolgot, mert olyat gondolom ingyen is tudok szerezni
Szerintem ember meg nem állapítja, hogy az a licenc milyen zónás, meg kínai-e és volume vagy sem. annyit tudsz az egészről, hogy működik-e a kulcs vagy sem. Ha működő kulcsot tudsz ingyen, akkor jó neked és használd azt. -
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #107728 üzenetére
Ezek szerint mégsem, lehet pl. valami driveres probléma van, mert csak úgy ok nélkül nyilván nem dobál BSOD-ot a 1903 sem. Milyen helyreállítási kulcs, BitLocker? Ha igen és újratelepíted, akkor első körben anélkül is ki lehetne próbálni.
A 1909 hivatalosan még nem érhető el a nagyközönség száma. Ha mindenáron 1909-es ISO kell, akkor pl. innen letölthetők az MSDN ISO-k, valamint az UUP / UUP dump oldalakról letölthető CMD-s eszközzel is legenerálhatók.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Dumi86 #107729 üzenetére
Hát most meg vagyok lőve rendesen...
Sehogy nem tudom helyre állítani, helyreállítási kulcsot sem tudom megadni, mert csak számokat tudok írni, betűket nem (bármit csinálok)
Honnan szedjem le a 1909-t? Link jöhet, vagy privátban!
Most újra húzom a 1903-t hogy legyen valami "rendszer" alapom.... -
CirrMee
addikt
Ha már kulcsos kérdések: ha van több kulcsom több gépen aktiválva, és teszem azt belépek mindegyiken a fiókommal, akkor a fiókhoz kapcsolni fogja a többi kulcsot is...?
-
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #107619 üzenetére
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Tegyük fel, hogy
1) egy Retail kulcssal aktiválok egy gépet,
2) az így aktivált rendszerről Macriummal készítek egy imaget,
3) a Retail kulcsot uninstallálom a Victorio által fentebb leírt módon (természetesen online közben a gép, Ms szerverei rögzítik, hogy Uninstalláltam a kulcsot).
4) Uninstallát kulcssal újraaktiválok egy másik gépet
de mi van ha
5) az első gépre Macriummal visszamásolom a 2) pontban készített image-t?
Ekkor elméletileg a még aktivált rendszer kerül vissza rá. Amikor bootol Win ismét ellenőrizni fogja, hogy megfelelően aktivált-e a Win? Fog sípolni, hogy immár érvénytelen az aktiváció, mert közben másik gépre lett flhasználva ugyanaz a kulcs? -
Dave567
addikt
Írtam a Úriembernek akitől vettem a kulcsot, Ő is megkérdezte, hogy a régi lapon töröltem-e az MS profilt, mondtam hülye voltam és nem (számomra még ÚJ ez kicsit, mert azt hittem az Ms fiókhoz van rendelve, tehát ha belépek Email címmel, meg a kódot megadom akkor aktiválva lesz, NA MINDEGY)
De rendes volt, adott másikat, és most jó minden.
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #107617 üzenetére
Ha Retail licenc, akkor az átvihető másik gépre és használható azon, de egyidőben csak 1 gépen lehet használni. Vagyis ha másikon újraaktiválod vele a W10-et, akkor azon lesz érvényes.
Másrészről ha digitális licenc van a gépházban, akkor az alapesetben a hardverazonosítóhoz van rendelve, vagyis attól hogy törlöd a lemezről a Windowst, előtte azon a kulcsot, utána elvileg még újra lehet telepíteni és újraaktiválódik a megfelelő kiadásnál. Ha Microsoft-fiókhoz kapcsolod a licencet, fiókba belépve kiválasztod ott az új eszközt és azon újraaktiválod, az biztosabb módszer lehet. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Dave567 #107598 üzenetére
Megpróbálnám az aktiválásnál a hibaelhárítást, hátha segít.
Ha nem, akkor esetleg lépj be az ms profilodba és ott először próbáld az új gépre varázsolni a mentet kulcsot, ha nem megy, akkor válaszd le az előző géped, eleve ha eladtad, akkor a kulcsod a következő tulaj használhatja, mivel a géphez rendeli hozzá a kulcsot, ez után már szerintem engedni fogja az új gépen az aktiválást. -
Dave567
addikt
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy vettem egy Win10 pro Retail kulcsot azt aktiváltam, ki is írta, hogy eredeti windows.
Most vettem egy másik alaplapot, és processzort, már nem tudom aktiválni, azt írja ki, hogy nem rendelkezek eredeti kulcsal. -
törölt tag
válasz
Zsoxx #107482 üzenetére
Nem számít a kulcsnak a nyelv. Egyébként ne támogasd a goodoffert utálom a fizetett cikk reklámjaikat, inkább a konkurenciától vegyél még olcsóbban
-
King Unique
titán
válasz
havri1 #107294 üzenetére
Ott nem is lehet és nem is kell a letöltésnél külön kiválasztani a Home kiadást, mivel az a konzumer ISO eleve tartalmazza ehhez hasonló módon többek között azt is. Ami egyébként egyáltalán nem újdonság és már a régebbi Windows 10-verzióknál, sőt akár egyes régebbi Windowsok telepítőinél is így van.
A megfelelő kiadást (Home) a telepítésnél lehet majd kiválasztani az előbbi screenshoton szemléltetett módon. Ha nem jelenik meg az az ablak, akkor vsz UEFI OEM kulcs van a laptopnál, ahol ilyenkor alapértelmezetten az annak megfelelő kiadás kerül kiválasztásra és telepítésre. Vagyis ha gyárilag Home van rajta, akkor nyilván az és ez esetben nincs teendő. De szükség esetén az EI.cfg / PID.txt módszerrel akár az is kijátszható és úgy választható a telepítésnél akár másik kiadás is.
Az újraaktiválás meg eleve nem téma, mert ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a laptopon a Windows 10, eltárolásra került ahhoz társítva a hardverazonosító, akkor ugyanazon kiadás újratelepítésénél nem kell még egyszer a termékkulcsot megadni, később automatikusan aktiválódni fog. Ha az UEFI BIOS tartalmazza gyárilag az OEM kulcsot, akkor pedig szintén. De ezt egyébként világosan és egyértelműen leírja maga a Windows 10 telepítője is az aktiválásnál.
-
Zoz
őstag
válasz
havri1 #107294 üzenetére
"itt nem lehet kiválasztani home-t. Miért?"
Ugyanaz a telepítő van a Pro/Home-hoz. Kulcs alapján dönti el melyik verzió.
Ha BIOS-ba égetett a termékkulcs, akkor fel se jön az a ablak, ahol a kulcsot kéri, és egyből a megfelelő verziót telepíti.
Nem BIOS kulcs esetén újratelepítésnél azt kell mondani, hogy nincs termékkulcsom, és aztán a listából a megfelelő verziót választani. Amint netet kap, az alaplap azonosítója alapján aktiválja magát. -
szepsy
senior tag
Hali!
Ha letöltöm a hivatalos oldalról a win10-et és vásárlok hozzá kulcsot az ugyanolyan, mint ha lemezen venném meg?
Van különbség?
És ha már itt tartunk avirág verziómiben marad el? -
Zoz
őstag
válasz
icp1970 #107208 üzenetére
Még mindig simán megy a 7/8-ról a frissítés. Itt valami más gond lesz. Tényleg gyári Windows volt rajta? Nem mókolt rá valaki valami virágbolti verziót?
Van Windows matrica a gépen (sokszor az aksi alá dugják el)? Ha BIOS kódos is, akkor is egy hologramos Windows logós matricának lenni kell.
Az is lehet pl, hogy gyárilag Home volt, és rámókoltak Pro-t.Ha 10-es telepítőről bootolsz, és úgy indítod a telepítést, akkor ha van BIOS-ban termékkulcs, akkor fel se jön a kulcs bekérő ablak.
-
icp1970
senior tag
Sziasztok.Adott egy Dell 6 genes noti,amihez gyári Win 8.1 Pro 64 bitvolt. Ezt sikerült frissítenem Win 10 Pro ra.De ha a gépházban a Win aktiválására megyek,azt írja hogy nem talál termék kulcsot,és nem lehet aktiválni.Mi közben a rendszer nem kér aktiválást. Kérdésem.Ha úlyra tiszta telepítéssel fel raknám a Win 10 et akkor nem lenne jog tiszta,és kérné az aktiválást?Már meg szűnt az a lehetőség hogy win 8.1 ról frissítve,Win 10 -re kapjon digitális kulcsot a rendszer?Köszönöm a választ előre is.
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #107111 üzenetére
A Secure Boot a firmware-ben tárolt kulcstárban lévő kulcsokkal veti össze a bootolt EFI bináris digitális aláírását.
Ha nem bootol, akkor az aláírás nem megfelelő.
Ennek jellemzően két oka lehet:
1) Nincs bent az MS kulcsa a kulcstárban. Ez elég ritka, általában az MS kulcsa szerepelni szokott benne (van hogy más is van mellette). Esetleg át kell állítani Setup módba a Secure Boot-ot (ha van erre opció).
2) Nem jó a bootolt EFI binárison az aláírás. Pl. Rufus NTFS módban a pendrivera csinál egy FAT32 partíciót ahonnan bootoláskor betöltődik az NTFS EFI driver (tehát nem KÖZVETLENÜL az MS EFI binárisa töltődik be). Na, az nem lesz aláírva MS kulccsal... -
törölt tag
válasz
jozdavab #107098 üzenetére
Másik flash drive-val is próbáld. Ami volt rajta 10 az melyik build volt? A laptoptól is függ mikori hardver, láttam már olyat 16XX build még simán, 18XX már nem. A 8.1-ről frissítés jó ötlet, nem kell a nyolcast aktiválni, csak ha a végén minden jó a 10 alatt beírod a kulcsod.
-
jozdavab
tag
válasz
#86564352 #107097 üzenetére
Rendben, köszi. Nekiugrottam, megpróbálni felrakni egy 1809 et.
(annál régebbi biztos nem volt a laptopon)Nem jött össze. Ugyanaz a hibajelenség (windowsos töltő karika, végtelenítve, majd ~15 perc múlva kékhalál, semmitmondó üzenettel, ami disk hibára utal (a disk 100/100 hdd sentinel szerint, másik gépben beindul róla a win, illetve ha kicserélem a disket, másikra se megy fel a win10 ebben a laptopban)
Szóval a 10es nem települ. Semmilyen verzió. (Pedig eddig az volt rajta)Közben viszont felhúztam rá egy 8.1-et. Próbálkozásképp. Az felment.(Bár ezt meg nem fogom tudni aktiválni, mert csak 10eshez van kulcsom és jogtiszta wint szeretnék)
Van akármi különbség a 8.1 és a 10 telepítési folyamata között, ami ekkora galibát okozhat?
Nekem már ötletem sincs mi a francért nem akar felkúszni semmilyen 10es.Még jobb ötlet híján megpróbálhatom frissíteni a 8.1 et 10 re, de szerintem beledöglik...
-
TRob1
veterán
válasz
#86564352 #107012 üzenetére
"(természetesen adatmentés, játékmentések, Office kulcs legyen, böngésző kedvencek és jelszavak mind kéznél legyen, nem csak úgy nekiugrani formázni lelkesen)"
Ha ez mind megvan előtte, mi is az értelme rögtön tiszta telepítéssel indítani, és nem egy próbát tenni a frissítéssel? Mert hátha bejön és túl sok órát/napot spórolhatna valaki vele?
Azt azért tudni kell hogy a többségnek nincsenek gondjai, a "kissebbségnek" vannak... és nem fordítva. És itt is azt veszem észre, hogy legtöbbször ugyanazoknak van sorozatosan, sokaknak meg sosem. (Persze mindig akadnak kivételek, ahogy mindenben)(#107002) Zafir78:
Persze legyen mentésed minden fontos adatról, de kb annyi az esély mint bármely nagyobb win10 frissítés után. -
törölt tag
válasz
Dilikutya #107011 üzenetére
Minden forgatókönyv más, elég alacsony a léc hurrá nem veszett el semmi és működik lekorlátozott munkaállomáson egyen hardveren és más a helyzet egy otthoni jobban belakott olykor változó gépen driverek, játékok és ilyen-olyan 3rd party AV szoftverek esetében. Nem mindenki unalomból tiszta telepít. Valószínűleg a kérdező Win7 rendszere is megvan egy ideje, ha már Win10 váltásra határozta el magát szerintem is érdemes ilyenkor tiszta lappal kezdeni.
A ráfrissítés is működik persze, viszont gond esetén vakarózhatunk talán Win7-Win10 ráfrissítés közben támadt zavar az erőben, tiszta telepítéskor és újra belakás esetén ez kizárható. (természetesen adatmentés, játékmentések, Office kulcs legyen, böngésző kedvencek és jelszavak mind kéznél legyen, nem csak úgy nekiugrani formázni lelkesen) -
King Unique
titán
válasz
Zafir78 #107002 üzenetére
Lásd a másik topikban - ahova szintén beírtad ugyanezt a kérdést - a választ.
Azt nem írtad milyen hardverre akarsz W10-et telepíteni, de először célszerű lenne annak utánanézni, hogy van-e hozzá egyáltalán megfelelő támogatás, driverek.Frissíteni, pontosabban upgrade-elni W7-ről W10-re hivatalosan már nem lehet ingyenesen és a Windows Update sem ajánlja fel. De gyakorlatilag még működhet, meg ha korábban sikeresen upgrade-eltél már azon a gépen W10-re és aktivált volt, akkor most is aktivált lesz. Maga az upgrade technikailag elvileg az innen letölthető és az alábbi képen szemléltetett MCT-vel és frissítési segéddel oldható meg, vagy esetleg egy letöltött W10 ISO-t a fájlkezelőben felcsatolva és a gyökerében a setup.exe fájlt futtatva. Ahol értelemszerűen az alkalmazások, beállítások, személyes fájlok megtartását kell kiválasztani ahhoz, hogy ezek megmaradjanak. Meg előtte akár egy rendszermentést is lehetne készíteni pl. a nemrég említett Macrium Reflect programmal, hogy ha mégsem jönne össze megfelelően, akkor könnyen vissza lehessen állni az előző Windowsra.
Másik lehetőség a clean install, vagyis az újratelepítés W10-zel, ami bizonyos esetekben jobb megoldás lehet, mint pláne egy régebbi, ki tudja esetedben esetlegesen mennyire szétcseszett W7-ről próbálva a közvetlen upgrade-et. De a hátránya ennek az, hogy eleve destruktív, azaz minden programot újra kell telepíteni, mindent újra a 0-ról beállítani, személyes adatokat a lemezről előtte szükség esetén lementeni, stb. Ha korábban történt a gépen sikeres upgrade és aktiválás W7-ről W10-re, akkor a telepítésnél nem kell termékkulcsot megadni, automatikusan aktiválódni fog később a rendszer. Ha nem történt, akkor lehet a W7 kulcsát a megfelelő kiadáshoz társítva, aztán vagy elfogadja még, vagy nem. Ha van külön licenced és termékkulcsod W10-hez, akkor meg értelemszerűen azt. -
szasanyi
félisten
Üdv srácok! Vettem legális OEM kulcsot (Win10 X64 Pro) amivel egy új PC-n teljes install lesz. A kérdésem az, hogy ennek megfelelő telepítőt (vagy ISO fájlt) honnan lehet / érdemes letölteni? A a legnaprakészebb verzió kellene, hogy install után a lehető legkevesebb frissítést töltse le pluszban.
-
King Unique
titán
válasz
Dilikutya #106821 üzenetére
A TechBench eleve a Microsoft szervereire mutató letöltési linkeket generál, ami nyilván hivatalos forrásnak mondható, vagyis lényegében de.
Meg kb. ugyanez a Windows ISO Downloader is, sőt a leírás alapján az előbbire alapoz.
A W7-nél ez pl. az OEM kulcsokat sem fogadja el (példa), vagyis annak a letöltése már problémás, ahogyan az előbbi 2 opciónál is.
(#106841) bazsi83vp:
Eddgi se volt feltétlen kötelező MCT-t használni, megoldható a direkt letöltés is a böngőszőben. Meg ha eleve olyan eszközön, OS-en van megnyitva, ahol nem futtatható az MCT, akkor eleve nem is fogja felajánlani a letöltőoldal. Amúgy igen, hasznos a TechBench.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bluetooth hangszórók
- Egyszerű kávé topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest