Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- Raspberry Pi
- Azonnali fotós kérdések órája
- Valami új eszköz készülhet a Valve-nál
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
mefistofeles #121783 üzenetére
Router másik portját próbáltad, másik kábelt próbáltad, másik OS-t próbáltad... szóval más már nem lehet. (max még mivel integrált hálókártya, esetleg a BIOS-ban lehet opciója, ami lekorlátozza...)
Hm... nem ismerem a szolgáltatód modem - router cuccát, de még annak a beállításaiba érdemes esetleg belenézni, hátha MAC cím alapján le van korlátozva a te kártyád 100 Mbitre... nem tudom tud-e ilyesmit egyáltalán, kicsi rá az esély. (meg miért lenne, ki álította volna be) -
válasz
mefistofeles #121783 üzenetére
A melóhelyemen kb. 10 eszköz, modem, switch, router, wireless yagi, átjátszó, AP-router után nálam van hogy akár 40-80kB/s is előfordul.
Egy Win update fél nap alatt általába le is jön.
Mit nem adnék stabil 90 megáért... -
Male
nagyúr
válasz
mefistofeles #121777 üzenetére
Akkor már nem teheti tönkre az új kártyát
-
Male
nagyúr
válasz
mefistofeles #121771 üzenetére
Pl ha rossz a kábeleden a csatlakozó, szétnyomja amikor bedugod... akkor nagy rá az esély, meg arra is, hogy utána rádugod az új kártyára, és azt is tönkreteszi.
-
válasz
mefistofeles #121774 üzenetére
akkor gigabit hálókártya, beszerled, letiltod biosba az integráltat, felteszed az uj driverét használod.
-
movax
őstag
válasz
Szinte semmit nem kell mókolni, beszereled és a win jó eséllyel felteszi a drivert, ha meg nem, akkor kézileg, ennyi. Az alaplapit meg letiltod és kész is (ez nem feltétlenül szükséges, de minek legyen aktív, ha nem használod).
-
válasz
Ez a leggyorsabb megoldás igen, berakod, max driver-t teszel fel. És anank is kevés az esélye, hogy mindkét lapnál ez van. azt próbáltad amit írtunk, hogy a router azon portjába is bedugod a kábeled, amibe tuti van gigabit, pl amibe a fiad gépe van, illetve másik eszköz laptop is átvált 100-ra?
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
mefistofeles #121765 üzenetére
Ez ennyi kísérletezés után valószínűleg alaplapi hálókártya probléma lesz (néha csak kitörik/elmozdul 1-2 tüske a csatlakozóban, ilyenkor már nem tudja a gigabitet csak a 100m jön). Az egyszerű megoldás egy gigabites hálókártya beszerzése (pár ezer forint).
-
válasz
mefistofeles #121765 üzenetére
Igen a telekom-os routered 4 gigabittel rendelkezik,a géped is elég hozzá bőven.
Linux alatt is ezt produkálja meg másik lan portban is a telekomos routeren, akkor valószínűleg hálókártya hiba lesz. Ha linux alatt jön 100 felett bőven, akkor meg csak driver hiba lesz
-
movax
őstag
válasz
mefistofeles #121763 üzenetére
Ennek a modellnek mind a 4 LAN portja gigabites, dugdosgatnám a kábelt ide-oda, ki tudja...
-
válasz
mefistofeles #121760 üzenetére
Várj! Ha csak a telekom router van, akkor lehet a másik portja csak 100mb-est és nem gigabites nem? Vidd át a másik helységbe az asztali gépet, vagy dugd ád a telekomos router másik portjába a te kábeled, amibe a fiad-é van, ha úgy jó, akkor megvan az ok is.
-
movax
őstag
válasz
mefistofeles #121755 üzenetére
Ha eddig ment a Gb-sávszél, de most már nem, és a router valamint a gép rendben van, akkor kizárásos alapon csak a kábel lehet. A jó kábelen kívül a gigabit-közeli kapcsolathoz elég bika (i7-es, ssd-s) gép is szükséges, és a router sem a belépő kategóriából kell érkezzen.
-
válasz
mefistofeles #121755 üzenetére
Értem, de valamerre el kell indulni
Vagy ezt asz asztalit vidd át oda ahol megy a gigabit. ezek a lehetőségek vannak.
Hátha tudja a lapos is
-
válasz
mefistofeles #121753 üzenetére
És másik eszköz, amit rá tudsz tenni erre a kábelra? Pl laptop?
-
válasz
mefistofeles #121745 üzenetére
Ahogy írtam, ha van lehetőséged ezt kábelt is dugd be másik portba, meg ezt a gépet teszteld linux alatt is (live rendszer) Bár még mindig csati/kábel hibára gyanakszom.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #121750 üzenetére
Nálam se gondolnám, hogy lap lenne.
Kábelt is újrakötöttem, habár fentről egy slim kábel jön lefelé, de addig azzal se volt gond.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #121731 üzenetére
Ugyanezt csinálja nálam is egy ASRock lap
Nem jöttem rá még én se a hibára
-
zolee001
őstag
válasz
mefistofeles #121742 üzenetére
Sima CAT5E
-
válasz
mefistofeles #121742 üzenetére
A realtek oldaláról a legfrissebb driver telepítve, a gép újraindítva de a helyzet változatlan...
-
zolee001
őstag
válasz
mefistofeles #121740 üzenetére
Másik kábel esetleg kéznél?
A windows elcseszett driver telepitésében jómagam nem bizok,a gyártó (realtek ebben az esetben) csak jobban tudja milyen hardware-t gyártott és hozzá windows drivert mint az MsA tuloldali eszközben (router?) az adott portot is nézd meg,hogy nincs e korlátozva 100 Mbitre
-
zolee001
őstag
válasz
mefistofeles #121738 üzenetére
Ebben az esetben a tuloldali eszköz (router,switch ,akármi) lehet a gond illetve maga a kábel
Amennyiben mindkét oldali eszköz támogatja a gigabites kapcsolatot akkor az alap "auto negotiation" beállitást
A driver aláirója ki illetve van e frissebb esetleg régebbi? -
zolee001
őstag
válasz
mefistofeles #121736 üzenetére
A legelsö " Realtek PciE xxxxx duplakatt és advanced fül
-
zolee001
őstag
válasz
mefistofeles #121733 üzenetére
Eszközkezelö-Hálózati Adapterek-Realtek kártyád-Advanced fül-majd a listában keress vmi hasonlót "Link speed & Duplex"
-
válasz
Megpróbálnám másik portba, vagy csak kihuz bedug ha van laptop azt kiprobalni azzal a kabellel, par percig. Stb. Illetve a driver hiba kizarasa, live linux alatt teszt.
-
zolee001
őstag
válasz
dev.manager-Realtek-Advanced-Link speed -nél mit ir?
-
válasz
mefistofeles #121722 üzenetére
Szia. És a kapcsolat típusánál mit ír? 100mb vagy gigabit? Lehet a router és a gép közti kábel/ csatiknál van hiba. Vagy a routered portja de ezt tenném utoljára.
-
CanceRed
tag
válasz
mefistofeles #121728 üzenetére
WiFi-s a cucc? Hálókártya típusa?
-
CanceRed
tag
válasz
mefistofeles #121722 üzenetére
99%-ban bizonyosan a szomszéd a gond okozója.
-
válasz
mefistofeles #121674 üzenetére
Asztalon jobb egér/Személyre szabás/Téma/Asztali ikon beállításai (jobb szélen) és Lomtár elől pipa ki
szasanyi
Lehet, hogy kell Codec hozzá... Nálam simán lejátsza, de én mindig telepítek Codec-t is alapból... -
Beni2360
félisten
válasz
mefistofeles #116992 üzenetére
Amint visszakerestem már tavaly Jún-ban is kérdeztem és azóta sem jött válasz. Ez egy tartalék laptop tegnap vettem elő. Júniusban frissült 1903-ra és tegnap frissült vagy 2x.
-
válasz
mefistofeles #116981 üzenetére
"Gyakorlatilag mindenkinek jól van ez így."
Pontosan így van.Nem véletlenül működik ez évek óta nagy volumenben, rengeteg nyílt platformon. De akinek nem tetszik, vegye meg nyugodtan listaáron a ms-tól, senki nem tartja vissza.
Csak ne terjessze, mert nem igaz, hogy minden kulcs illegális, amelyik "olcsó" és nem közvetlenül a ms-tól van. A dolog ettől lényegesen összetettebb, és nem fekete-fehér, legalábbis az eu-ban.
-
válasz
mefistofeles #116981 üzenetére
Tudjuk már azt, hogy bárhonnan töltöd le az os-t, az az aktiválás pillanatában dől el, hogy legális marad vagy nem. Amúgy nem is érdemes töltögetni torrent oldalakról, hisz letölthető mct-vel is. Hogy miből látszik? Pl az hogy kapsz egy kulcsot licensz nélkül.
Ajánlom figyelmedbe:
[link]
Nem szeretnék ettől jobban belemenni. Meg kell érteni ez illegális és kész.
Mi meg azt értjük meg, hogy mindenki azt vesz amit szeretne.
Sokkal jobb úgy venni gépeket, amihez alapból van os az nem sokkal drágább úgy és legális. -
pontyos
senior tag
válasz
mefistofeles #116976 üzenetére
Köszi szépen, úgy néz ki meg is vettem!
-
válasz
mefistofeles #116976 üzenetére
Szia. Esetleg árat tudsz írni?
-
adika4444
addikt
válasz
mefistofeles #116943 üzenetére
A feladatkezelőben lődd le a discord.exe-t.
-
adika4444
addikt
válasz
mefistofeles #116938 üzenetére
Nyisd meg a futtatásból a resmon.exe-t, lépj a CPU lapra, a leíró keresésébe írd be a fájl nevét, enter, utána fogod látni mi használja.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
mefistofeles #116932 üzenetére
-
mezis
félisten
válasz
mefistofeles #116932 üzenetére
[link]
Ebből a GodMode mappából gyorsabban megtalálod a filekezelő beállításait. (Mint a Gépház - ....- "dizájjjjjn" vonalon.) -
junior11
veterán
válasz
mefistofeles #116929 üzenetére
Nemrég telepítettem, de végül töröltem, mert nekem elég a böngészőből, amúgy gond nélkül futott.
-
mezis
félisten
válasz
mefistofeles #116152 üzenetére
Gépház - Rendszer - Tárterület: Karbantartás és egyéb nyalánkságok.
A Win gátlástalanul tudja elfogyasztani a rendszer particiót, (WinSxS alkünyvtár, SoftwreDistribution,...) leterhelni a processzort,...
-
King Unique
titán
válasz
Önmagában a W10 és az O365 normál esetben nyilván nem, ellenben az extra terebélyes játék, illetve azzal együtt már igen. A megoldás a nagyobb tárolókapacitású SSD, vagy a játékot HDD-re telepíteni, áthelyezni.
-
TRob1
veterán
válasz
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #115344 üzenetére
Ha OEM licenc, termékkulcs, akkor másik hardverkörnyezetben max. azt, az aktivált állapotot bukod, nem a Windows nem fog elindulni, bár akár az utóbbi miatt is lehet gond, ha nem stimmelnek egy egyes beállítások a régi-új hardvernél (pl. IDE/AHCI | CSM/UEFI). Vagy az előbbit sem feltétlen, lásd egy másik válaszban leírtakat, azaz előtte a licenc Microsoft-fiókhoz kapcsolása, utólag telefonos újraaktiválás, stb. De a kérdésre válaszolva egyébként igen, ha nem menne az újraaktiválás és pl. Home kiadásról van szó, azt nyilván újra lehet aktiválni egy ahhoz való új termékkulccsal, amihez nyilván nem kell újratelepíteni a Windowst.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
mefistofeles #112718 üzenetére
Nem egy fájlban vannak, és nem is tudom, hogy külön exportálhatóak-e..
-
válasz
mefistofeles #111560 üzenetére
"minden indulásnál elindul az edge"
A gyorsindítás be van kapcsolva nálad? -
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #111073 üzenetére
Ha az új köteten nincs semmilyen fontos adat, akkor kötet törlése, majd a C-nél kötet kiterjesztése, csak hogy le legyen írva. Meglévő partíciókat meg 3rd party particionáló programmal lehet összeilleszteni (példa).
-
mrbego
aktív tag
válasz
A 'C' meghajtóra azt írja 14% szabadhely, tehát nem üres (feltételezem azért mert azon van éppen a rendszer..?).
Biztos, hogy a c: -t akarod letakarítani? -
válasz
...bocsánat, sikerült... rég windowsostam...
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #110833 üzenetére
A háttérben futó alkalmazásoknál nem tudod kikapcsolni ?
-
válasz
mefistofeles #110833 üzenetére
A onedrive nincs ezzel összefüggésben, az alapból bent van az indítópultban. Nincs jelenleg több tippem.
-
válasz
mefistofeles #110828 üzenetére
Amikor leállítod is fut? Lehet amiatt indítja el induláskor is. Ha nem, nézd meg esetleg a gépház, alkalmazások, indítópult ablakban ott van-e és kapcsold ki a kapcsolóját. Vagy a start menü, feladatkezelő, indítás ablakban és ott engedélyezés/letiltás.
-
Bodz
nagyúr
válasz
mefistofeles #103948 üzenetére
Gépház/Fiókok/Bejelentkezési lehetőségek
(#103949) Geth: Pin nálam is csak bekavart valamiért, szóval kivégeztem, rögtön működött az automatikus bejelentkezés.
-
Bodz
nagyúr
válasz
mefistofeles #103936 üzenetére
Szabadulj meg a pintől, ennyi a megoldás, utána működni fog.
-
norba69
senior tag
válasz
mefistofeles #103936 üzenetére
Login ablaknál nem a felhasználóneved látod, hanem az elnevezést amit a felhasználódnak adtál.
Alatta kéri a pin kódot. A felhasználóneved online, más néven MS fióknál minden esetben emilcímnek látszik.Kicsit lejjebb bejelentkezési lehetőségek. Jobb oldali lehetőség jelszó beírása.
Ha ezt választod, és beírod a jelszavad, akkor be kell engednie. Ha nem, akkor rossz jelszóra emlékszel.Csak, hogy érthetőbb legyen.
Win telepítéskor létrehozod a felhasználóneved: joska.pista@outlook.com.
Ezt elnevezed Jóska Pista felhasználónak.A telepítés után, a win indításakor a login ablakban azt látod kiírva: Jóska Pista, és kéri a pin kódot.
Netplwiznél pipa kivesz.
A fölső sorba nem Jóska Pista kell, hanem joska.pista@outlook.com, majd kétszer a jelszó.Jóska Pista a felhasználód elnevezése, joska.pista@outlook.com a felhasználónév.
-
Geth
veterán
válasz
mefistofeles #103932 üzenetére
Direkt nem válaszolsz?
A jelszó az jelszó, a PIN meg PIN. Ennyi.
Te megpróbáltál egy Jelszó: promptnál PIN-t beütni, az meg nyilván nem megy. -
Geth
veterán
válasz
mefistofeles #103930 üzenetére
Persze hogy nincs mert kikapcsoltad az automatikus login-t, így annak a sikertelen próbálkozása nem generál egy második bejegyzést a login screenre
A PIN meg alapértelmezett ha be van állítva (de oda-vissza váltható loginnál).Ha megpróbálod megint bekapcsolni az autologint és bejön az ablak ahol kétszer bekéri a jelszavadat, ott milyen értékkel tölti ki a felhasználónév mezőt?
Esetleg e-mail címmel? -
Geth
veterán
válasz
mefistofeles #103926 üzenetére
Értsd: a rosszul beállított (nem működő) autologin bejegyzést látod viszont mint második account.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #103924 üzenetére
Ez az autologin miatt van. Nekem akkor volt így, amikor beállítottam az autologint, de megváltoztattam a pc nevét, de más is írt már hasonló dologról itt.
-
norba69
senior tag
válasz
mefistofeles #103921 üzenetére
Ha ms fiókod van (a pin meglétéből erre lehet következtetni) akkor a netplwiz ablakában a felhasználónevet be kell írni teljesen, a @ utáni résszel együtt, nem elég elfogadni a felajánlott rövid formát.
-
Geth
veterán
válasz
mefistofeles #103919 üzenetére
Ahol jelszót kér, (most kapaszkodj) oda jelszót kell megadni.
Nem meglepő módon a PIN az nem jelszó -
Tibro5
senior tag
válasz
mefistofeles #59678 üzenetére
Úgy látszik van baj CU frissítéssel, nálam amd driver okozott ugyanilyen error 41 újraindulásos bugot
-
Micsurin
nagyúr
válasz
mefistofeles #59678 üzenetére
NVidia volt az is? Pedig elvileg az Experience clean installal tette fel a frísset.
-
Egon
nagyúr
válasz
mefistofeles #59263 üzenetére
Szerintem próbálj meg egy régebbi AMD drivert felrakni, lehet az lesz a gond.
-
válasz
mefistofeles #59001 üzenetére
A hibaüzenet ugyan valamilyen drivermizériát sugall, de tegyél egy próbát, hogy a Gépházban kapcsold ki ezt az új játék üzemmódot, ha be van. Többek tapasztalata a különböző játékfórumokon, hogy több kárt csinál, mint hasznot, főleg ott, ahol nem épp egy combos konfig fut.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #47676 üzenetére
Szia,ez régóta így működik,internetes időfrissítés még pontosít is rajta-naponta.
-
lev258
veterán
válasz
mefistofeles #47678 üzenetére
Már linkelte egy ismerős kolléga, hogyan lehet megoldani. A Windows, a világ nagy részével ellentétben, még mindig local time-ot használ, eszerint manipulálja a rendszerórát is. Vagy ráveszed, hogy változtasson a szokásain, vagy a másik rendszert degradálod ilyen értelemben a céljaidért.
-
lev258
veterán
válasz
mefistofeles #47676 üzenetére
Akkor ne mondjam?
Ez a dolgok normál menete. Mert különben nem lenne értelme a netes időszinkronizációnak se (hol tárolódna?). -
lev258
veterán
válasz
mefistofeles #47672 üzenetére
De mindkettő kapcsolatban áll a BIOS-szal/UEFI-vel.
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #47670 üzenetére
-
Rimuru
veterán
válasz
mefistofeles #47670 üzenetére
Azert lesz mert a Windows nem UTC-t hasznal Linux alatt pedig ez lett beallitva.
-
ufonauta
aktív tag
válasz
mefistofeles #47573 üzenetére
Isten ments, hogy valaki téged megkövezzen. De amikor már majd leragad a szemem és mennék aludni, de a gép a kék képernyőnél szüttyög órákig frissítés címén a leállás helyett, akkor az MS-t szívesen megkövezném.
-
TRob1
veterán
válasz
mefistofeles #47368 üzenetére
-
válasz
mefistofeles #47305 üzenetére
Amit írtál (először frissíteni kell, aztán lehet tisztán telepíteni) az csak a legelső kiadásra volt igaz, tavaly novemberi 1511-es kiadástól kezdve elfogadja a telepítő a 7/8/8.1 kulcsokat, egyből lehet tiszta telepítéssel kezdeni.
Az ingyenes frissítés elvileg lejárt, de egyrészt ott van az a bizonyos kiskapus módszer, másrészt a gyakorlat azt mutatja, hogy az aktiváló rendszert nem módosította a Microsoft, minden megy ugyanúgy mint a határidő letelte előtt. (Szerintem azért mert úgy vannak vele, hogy inkább szaporodjanak a Win10 felhasználók.) Persze azt nem lehet tudni, hogy ez meddig lesz így. -
Stonerice
őstag
válasz
mefistofeles #47305 üzenetére
Jelenleg 7 particio van a vinyón amelyből 2 szolgálja ki a Usert. A maradék a 8.1 recovery amelyet a lenovo állíthatott be. Úgy gondolom ezekre nem leszükségem. Amennyiben tudok majd aktiválni adathordozórol telepitett windows 8at vagy 10 et később.
-
twine
veterán
válasz
mefistofeles #47201 üzenetére
"Fasza a rendszerem" (azóta is)
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #47198 üzenetére
Én befejezem csak egy utolsó gondolat az előbbiekhez.
Azokban a topikokban is benne vagyok és természetesen látom.
De azt te is tudod, hogy pl a win 7 topikban 80 % user error-ból adódó kérdéseket tesznek fel és nem rendszer hibákról bezsélgetnek.
A " hogy kell ezt vagy azt kikapcsolni és, hogy rakjam fel ezt a programot, nem ugyanaz mint az összeomlik, nem válaszol stb.
Ott most a legnagyobb kérdéskör a windows update magához térése adja.
Ugyanis sok user kikapcsolta az update szolgáltatást mert a microsoft olyan erőszakosan akart frissíteni 10-re.
ÉS sok hónap elteltével alig tér magához az update eszköz.
De ez sem a win7 hibája sokkal inkább a microsofté. Bár ha áttérnek az új frissítési módszerre (Kumulatív frissítés) ez is megoldódik.
OFF lezárva -
PuMbA
titán
válasz
mefistofeles #47198 üzenetére
Az egész cégnél Windows 10-et használunk, otthon én is, szüleim is, sok ismerősöm is és mindenhol jól működik. Ha én arra várnék, hogy akkor rakjam fel, ha nem írnak problémákat ilyen topikokba, akkor sose raknám fel. A megjelenés után 1 hétre rá már Windows 10-em volt, hiába irkált mindenki hibákról, mert nálam nem volt.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #47193 üzenetére
A megérzéseid nem biztos, hogy helytállóak.
Mint sokan közülünk és is telepítettem dos-t nagy floppyról annó.
Szerkesztettem config.sys-t és autoexec.bat-ot, megküzdöttem egy hangkártyáért win 3.1 alatt
Végig kísértem a windows pályafutását napjainkig, és ha bele kacsintasz a blogomba, akkor látni fogod ,hogy van oprendszerem és használom is.
Természetesen mindegyik windows-t elsők között próbáltam ki, ahogy a win 10-et is.
Az anniversary frissítéstől vártam a nagy dolgokat, de ugyanolyan bizonytalan a rendszer mint előtte volt.
A mikroszaggatásokat az érthetetlen várakozásokat (pl boot során az üdvözlő képernyőnél) vagy amikor a rendszer mintha nem tudna magához térni és sorolhatnám napestig.
Sok dolgot megtudtam oldani, de egyelőre úgy éreztem, hogy ennyit nem ér ez a bizonytalan rendszer.
Valamikor biztosan jó lesz és kicsiszolják Redmondban de amint az előzőekben kérdeztem is, ha van valami ami "tökéletes" miért alkudnék meg és miért mondanám azt, hogy "jóvanazúgy"
Most megelőzöm mielőtt az jönne, hogy nem jól raktad fel, nem jól optimalizáltad stb tudok windowst telepíteni, tudok optimalizálni több száz alkalommal megtettem már.
A gépem is bőven túlmutat a rendszerigényen (nem részletezem, mert akkor az lenne, hogy nagyképűsködök).
Hát ennyi-ez van olyan, hogy az ember mellélő -
törölt tag
válasz
mefistofeles #47190 üzenetére
Jajj bocs, igazad van, akkor már rakom is fel
-
hroberto
veterán
válasz
mefistofeles #47140 üzenetére
Akkor nálam miért nem jó?! Meg miért mondta az ügyfélszolgálat, hogy nincs felhő szinkron az Edge alatt?!
Egy gépet használsz? -
persil
nagyúr
válasz
mefistofeles #46092 üzenetére
mefistofeles
vigyori78Akkor megpróbálom értelmesen ..
Szóval az van, hogy eddig csak az asztalimon volt win10, ott is azért, mert frissíteni akart a 7-et, mondom akkor hajrá. Azon nem volt jelszó, mert ugye minek nekem itthonra, mégis a lockscreen-t beadta minden bekapcsolás után. Szóval az eredet innen van, én azt hittem ez így normális, szóval win10-en van lockscreen mindig, hacsak én direktbe le nem tiltom.
Na most az asztalit eladva, a laptopon sosincs lockscreen, ebből fakadóan azt hittem, hogy ott kéne legyen, de nincs, tehát ez bug. Az ilyen meg engem mindig zavar, ha használom, ha nem, mködjön minden normálisan. Szóval ezért görcsöltem.
De akkor ezek szerint lockscreen-nek is csak akkor kéne lennie, ha ténylegesen le van valamivel zárva a gép(pl jelszó) és pont az asztalimon volt valami anomália, amiért mindig rá kellett kattolni a záróképernyőre, az szépen felúszott és bejött az asztal. (mint egy mobilon, ami nincs védve "csak lezárva", feltolod[elhúzod stb] a lockscreen-t, de jelszót, egyebet nem kér, csak bejön a főmenü)
De akkor lenyugodtam és köszi a válaszokat mindenkinek!
-
vigyori78
őstag
válasz
mefistofeles #46092 üzenetére
Ehez én nem értek
-
válasz
mefistofeles #44740 üzenetére
Nem, oda mindig a jelszavadat kell beírni, ha csak helyi felhasználó, akkor azét, ha MS fiók, akkor azét.
-
válasz
mefistofeles #44638 üzenetére
Igen, az. Jött a frissítés, nem ment fel. Utána próbáltam a Windows telepítési segéddel(netről tölti az anyagot), ezzel se. Próbáltam MCT-vel szintén nem. Most 0-ról dettó nem.
8.1 nem jött be. Nem tudja olvasni már a DVD-t, csak, hogy jó napom legyen
-
válasz
mefistofeles #44636 üzenetére
Egész eddig semmi baja nem volt a laposnak. Pont most döglött meg valami? Érdekes lenne..
Mindegy, most települ épp a 8.1. Ha ezt se tudja feltenni, akkor valóban. Minden esetre akkor is elég érdekes, hogy eddig jele sem volt semmi hibának.
-
norbert0622
csendes tag
válasz
mefistofeles #44237 üzenetére
De egy régi verziós drivert jobban mondva eszközillesztőt rak fel de ezzel semmi beállítási lehetőség nincs a kártyához.
-
Воланд
titán
válasz
mefistofeles #44218 üzenetére
Ne nevetess már, kérlek. Ha rendszerkorlátozás van, akkor el sem indul a telepítés.... Tényleg, tök jó, hogy megjelenik egy cikk a ph-n, és akkor a legelső driveres problémát rögtön erre a korlátozásra fogjuk.
-
bozont
veterán
válasz
mefistofeles #44218 üzenetére
Pontosítva, van olyan gyártó aki csak a saját drivereit engedi feltelepíteni. De némleyiknél nem feltétel, ott működik az AMD drivere is.
-
norbert0622
csendes tag
válasz
mefistofeles #44210 üzenetére
Nem támogatja a Microsoft az AMD által kiadott Crimson Edition Drivert???? Ne viccelj már
Az AMD honlapjáról szedtem le. Crimson Edition 16.7.3 -
Воланд
titán
válasz
mefistofeles #44210 üzenetére
Ez nyilván nem úgy fog kinézni, hogy telepítés közben csak úgy lefagy az adott gép...
-
juve600
nagyúr
válasz
mefistofeles #44202 üzenetére
nekem is települt minden gond nélkül
másnap meg összeomlott a rendszer,pont amikor használni akartam a gépet és frissités miatt voltazért vettem oprendszert hogy használjam és most a pénzemért kaptam hozzá egy f@st ami miatt nem tudtam használni,persze MS szerint én vok a hülye
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
mefistofeles #44100 üzenetére
Köszönöm szépen annak, aki reagált. A keresztkérdéseket nem nagyon értem. Ha érdekel a dolog és fel szeretném rakni akkor az miért baj ? Nem jött meg, de szeretném mihamarabb a laptopon tudni, hogy kipróbálhassam. Minek várni, ha van módszer arra, hogy rákerüljön hamarabb ? Miért kell mindig belekötni mindenbe? Nem értem...
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #44100 üzenetére
Aki itt fórumozik, azt érdekli az újdonság? És ki tudja mi alapján "sorsol" az MS, volt nem egy eset a novemberi nagyobb update (amivel javítottak a memóriakezelésen) csak tavasszal ért el valakihez. Főleg ha még halasztást is nyomtak egy ijesztgető cikk alapján. MCT telepítés nem "felerőszakolás", teljesen hivatalos módszer.
(#44103) Éjszakai gépezéshez flux vagy sunset screen, nézz utána.
-
raidx
őstag
válasz
mefistofeles #40930 üzenetére
Majd ha fizettél érte. Napokba próbáltuk de semmit nem telepített hál istennek mert annyi mindent felsorolt, hogy tizedére ha van a gépnek szüksége. Amúgy csak a vásárlást ajánlgatta. Szomszéd gyerek mindég bűvészkedik én meg nem győzöm a gépét rendbetenni.
Ami ingyenesen tényleg működik az az IOBIT Driverboostere csak a fréé egyenként és lassan csinálja.
Van egy HP Scenner és 2 TV kártya ami már Win 7 drivert sem kapott 64 bites meg akkoriba még csak álom volt. Ugyan 32 bites Win 7 alatt sikerült életrekelteni őket de nem hozták már az elvárásokat. Vagyis sok minden funkció nem működött náluk.
-
lanszelot
addikt
válasz
mefistofeles #40930 üzenetére
mindenféle reklámmal, meg szeméttel tele pakolná a rendszert....
más ötlet? -
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #40476 üzenetére
Ahogyan már linkelte valaki, ha Windows alól írod ki az ISO-t, akkor a Rufus javasolt, ahol a fölső legördülő listában csak a GPT-UEFI opciót kell kiválasztani [link]. A FAT32-es fájlrendszert eleve létrehozza + GPT partíciósémát állít be, szóval azzal sem kell foglalkozni. Sőt, akár NTFS-re állítva is képes kiírni a telepítőt. De az arról való bootolás csak bizonyos újabb alaplapoknál működik UEFI módban.
-
Rimuru
veterán
válasz
A lenyeg hogy FAT32 legyen a faljrendszer.
-
zzola
titán
válasz
Semmit! Innen töltsd le a DVD/USB creatort, ez letölti megcsinálja az USB-s telepítőt...
-
Máté94
addikt
válasz
-
miresz
veterán
válasz
mefistofeles #31398 üzenetére
Hát ez az,hogy én sem tudom. Gondoltam már arra is,hogy egyes lapok biosa miatt nem lenne jó? De akkor a régebbi Win 10 ISO telepítő miért jó? Szerintem itt az ISO-val lesz a probléma,csak mi?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Társasjáték topic
- World of Tanks - MMO
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mesterséges intelligencia topik
- iPhone topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest