Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Ezt hogy lehet leállítani hogy ne dobálja fel naponta 3x?
Helyicsoportházirend-szerkeszőben a frissítések letiltva, nem frissítgetném, amíg nincs gondom.
Eleinte ki tudtam X-elni, de most már rá kell kattintani, hogy letöltések megtekintése, és csak a felugró ablakot tudom ki X elni. Elég zavaró amikor játék vagy film közbe kirakja
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz MaxxDamage #86000 üzenetére
Lényegében nem is használom (amúgy hivatalos verzió)
Sajnos mindkettő Adobe termék (a hivatalos verzió) sok biztonsági hibával jön ki, amit csak későn szoktak javítani. Ezért lettek száműzve.
A flash-t a Google is üldözi, a mobilodon sincs, a flash-es weboldalakat is száműzni szeretné.Ha érted, akkor már elavult.
-
Cs1csó
félisten
válasz ArthurShelby #86006 üzenetére
Ha fizetős terméket választanák az ESET valamelyik megoldása tuti dobogós lenne, de így marad az Avast free Windows Firewall Control-lal, ami az 5.4-estől funkciókorlátozás nélkül is ingyenes.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Benhill #86002 üzenetére
Nem lenne célszerűbb inkább rendesen lefrissíteni? Ha teljesen letiltod a frissítéseket, ráadásul hosszabb időre, akkor nem meglepő, ha egy idő után elkezd miatta nyaggatni a rendszer. Ráadásul mindennemű frissítést teljesen és véglegesen letiltani amúgy sem javasolt... Ha a frissítések miatt parázol, akkor meg ott van a rendszer-visszaállítás, rendszermentés lehetősége, hogy szükség esetén vissza lehessen állítani a korábbi állapotot. De normál esetben gond nélkül lefut.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz fabri07 #86009 üzenetére
Mi a kérdés valójában?
Amiket linkeltél, azokról a weboldalakról a Windows 10-es ISO-k tölthetők le, amik nyilván nem kétes eredetűek, hiszen eleve Microsoft forrás mind a kettő. Az aktiválás, illetve a termékkulcs és a licenc pedig megint más dolog, azzal neked kell rendelkezned, ha pl. megvásároltad a szoftvert. Egyébként meg csak azért nem feltétlen muszáj újratelepíteni a Windowst, mert pl. a HDD ki lesz cserélve alatta SSD-re. Erre a célra találták ki a klónozást, amihez Windowson rendelkezésre áll számos program (példák).
[ Szerkesztve ]
-
fabri07
aktív tag
válasz King Unique #86010 üzenetére
Szeretném újratenni, mert szerintem valami vírust benyelt a gépem.
-
totyino77
tag
Hello lenne egy kérdésem, vettem digitális kulcsot win 10pro, be is aktiváltam vele a windowst na most ellenörzés céljából productkey kis progival megnéztem hogy egyezik e a kulcs mint amivel aktiváltam, de teljesen más kulcsot irt ki ez hogy lehetséges?
HaliMindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!
-
Zotya84
őstag
válasz totyino77 #86012 üzenetére
A digitális kulcsok már csak ilyenek.
Pl. Offie 2016-nál is csak egy kulcskártyát kapsz, ami termékkulcs. Viszont nem tudod vele aktiválni a szoftvert. Mert azzal a kulccsal csak regisztrálni tudod. Azután meg kapsz egy aktiválókulcsot, ami kicsit sem hasonlít a termékkulcsra - ellenben regisztrálás nélkül aktiválja a programot akármikor később is. (Hogy én mennyire utálom ezt, mint tegnap, mikor 15 kulcsot kellett rögzítenem egy ügyfélnek, majd aktiválgatnom őket...) Gondolom a Win-nél is így megy, automatizáltan kicseréli a termékkulcsot egy olyanra, amivel aktiválni lehet.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Új céges gépet kaptam, Windows 10 Enterpise-al, rendszergazdai jogosultságom nincs hozzá. Rendszergazda letojja az apró problémáidat, max akkor foglalkozik veled, ha mondod hova kattintson
Legfőbb gondom, hogy állítólag nem lehet hálózaton mappába scannelni, csak a win 7-el megy. A scanner er Xerox B1025. Jelenleg pendrive-al szórakozok, de nem valami hatékony.Másik dolog, hogy nálunk kb 5 perc üresjárat után lezár a gép, win7 a monitort kicsapcsolta, most pedig csak fekete képernyő van, de nem teszi alvóba a monitort, fekete kép van, de megy a háttérvilágítás.
Köszi előre is a segítséget.
-
Sziasztok!
Skálázási problémémám van. 16299-es verzió fut a gépemen.
A felállás: Laptop (13,3" FHD, DP kábellel van összekötve a monitorral (Dell P2419H) és elsődleges kijelző a monitor másodlagos a laptop kijelzője. (Kép üzemmód: asztal kiterjesztés) Viszont az összes Office alkalmazás szőrösen jelenik meg. Mindenhol máshol tű élesek a betűk (pl FF) de pont azoknál az irodai alkalmazásoknál amiket a nap 99 százalékában használok élvezhetetlen. Valami tipp?
Köszönöm
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Cs1csó
félisten
válasz flegga92 #86015 üzenetére
Sajnos a rendszergazda tud segíteni a nyomtatóval kapcsolatban mond meg neki a munkádhoz szükséges. A másik problémáról volt már szó nem tudom melyik topikban de sajnos ott is az a probléma hogy programmal megoldható lehet de gondolom nincs telepítési jogköröd. Ami megoldás lehet - ha van a gépen valami media lejátszó programot indítasz ami nem engedi alvóba a monitort és zárolni a gépet.
-
-
King Unique
titán
válasz fabri07 #86011 üzenetére
Ahhoz előtte nem ártana ténylegesen megbizonyosodni erről. Ott vannak pl. az MBAM, HitManPro, Emsisoft Emergency Kit stb. szoftverek, amelyekkel felkutathatók és eltávolíthatók a különféle vírusok. Vagy akár a rezidens antivírus szoftver ellenőrzését lefuttatni, Defender esetén akár offline vizsgálatot. Valamint komolyabb vírusfertőzések kipucolásához léteznek pendrive-ról bootolható Live antivírus megoldások is (példák). Szóval a lényeg, hogy ha esetleg benyeltél valami vírust, akkor még nem feltétlen kell amiatt újratelepíteni a Windowst. Az akkor indokolt, ha pl. emiatt teljesen szétgányolódott a rendszer, vagy egy ransomware lekódolta a fájlokat és nem akarsz fizetni, illetve eleve van máshol a fontos adatokról biztonsági mentésed.
De ha mindenképpen újra akarod telepíteni, akkor telepítsd, a te dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
Sziasztok újrahúztam a gépem lenovo y720 és azóta fagy a chrom vagyis pl a híreket vagy a hír 24 nyitom meg a startlapon 2 percet gondolkozik...
A másik a játékoknál PL farmarama minden alkalommal engedélyezni kell a flasht .
Előtte ezt nem csinálta ...Nállatok is ilyen?
Lehet a chrommal vagy a flashel lesz a hiba?
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
flegga92
senior tag
válasz Cs1csó #86017 üzenetére
Igen sajnos nem tudok feltenni semmit. Próbálkozott egy keveset a rendszergazda, de nem sokra jutott. Van egy olyan sejtésem, hogy az SMB1 windowsos letiltása miatt van ezt kéne neki visszakapcsolni és lehet menne.
Lehet nem fogalmaztam egyértelműen, nem azzal van a gondom, hogy lezár a gép és jelszót kér, hanem hogy lezár, viszont a monitort nem kapcsolja ki és tök feleslegesen megy. -
Sátán44
addikt
Egy ismerősömnek a 2 éves HP laptopja megadta magát, előtelepített W10 home rendszer volt rajta. A winyó tartalma sértetlen, tehát rajta van a jogtiszta W10. Kérdésem az lenne, ha kiolvasom a serial numbert, és vásárol egy oprendszer nélküli notebookot, majd én feltelepítem a W10 home-ot a korábbi serialt megadom, akkor jogtiszta lesz? Vagy ha tönkrement a Hp notija, akkor bukta a jogtiszta Wint is? Remélem nem kérdeztem nagy butaságot
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
bucc
csendes tag
Sziasztok
Ismeri valaki a veyon nevű hálózat megfigyelésre használt progit?
-
Angel2014
addikt
válasz Sátán44 #86024 üzenetére
Szerintem bukta...és amit te szeretnél ez képtelenség.
Inkább szerezz egy win7 , win 8, vagy win 8,1 oem licen cet egy régi laptopról leolvasva ami nem volt 10 re frissítve.
Vagy tegyél fel win 7 et aktiváld tegyél fel minden drivert...töltsd le a win 10 média creatort és ne a usb vagy iso képfájra menj hanem ezt az eszközt frissítsd fel és beégeti a win 7 kulcsot. Tegbnap így csináltam.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
King Unique
titán
Az nem derült ki, hogy milyen típusú licencről van szó. De az előtelepített laptopoknál jellemzően OEM licenc szokott lenni, vagyis az eleve csak arra a hardverre érvényes és nem vihető át másikra. Az utóbbihoz retail kellene, az hordozható. Vagy esetleg elvileg még azt lehetett volna csinálni, hogy már előtte összekapcsolni a licencet a Microsoft-fiókkal és akkor hardvermódosítás után is újraaktiválható a rendszer. De az is normál esetben úgy értendő, hogy maga a hardver (eszköz) alapvetően marad ugyanaz és csak bizonyos hardverelemek lesznek cserélve.
Egyébként garancia nincsen már arra a laptopra? Ha van, akkor le lehetne adni javításra és az előtelepített Windows 10, illetve az OEM licenc sem veszne kárba.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Az adott gépre vonatkozóan az OEM licenc szól. Az is tartósan aktivált, de az géphez kötött. A retailt át lehet vinni másik gépre. /szóval ha tudsz, szerezz be egy retail kulcsot és no problem/
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
svgyula
addikt
válasz adamssss #86020 üzenetére
Az amire neked szükséged van az egy dolog. Amire a hardver és a driver képes az pedig egy másik dolog.
Ha a két kívánság nem egyezik akkor kompromisszumot kell kötni vagy beszélsz egy "emberrel" aki megoldja a dolgot. Azért a laptopok VGA vezérlői nem egészen az "acélos" kategória fogalmai közé tartoznak. Tehát amikor két különböző felbontású kijelzőn kell két programot futtatni és folyamatosan számolni a pontokat azért nem mindegyik van a toppon. Vagy állítsd be mindét monitort azonos felbontásra(nyilván a külsőt kell lefele skálázni) akkor talán lesz esélyed arra, hogy megfelelően kezelje "széleket". Gondolom a lapos tud 1366x768 a monitor meg FHD és itt más el is dőlt a kérdés.
A duplicate=klónozás nálam magyarul írja ki.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Graphics
Jómunkásember
Akkor hálózati megosztási problémával senki nem küzd 10 alatt? 1803-as
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Sátán44
addikt
Köszönöm a válaszokat! OEM licenszes gép volt, amit kft-be volt bevéve. Akkor bukta a dolog. Új gép kell, új windowsal.
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
fabri07
aktív tag
Windows 10 pro vagy home?
-
enginev3.0
félisten
Ez mi lehet?
qBittorrent version: v4.1.3 (32-bit)
Libtorrent version: 1.1.9.0
Qt version: 5.6.3
Boost version: 1.68.0
OS version: Windows 10 10.0.17134 x86_64Caught signal: SIGABRT
```
# 0 qbittorrent.exe 0x000000000105c03d straceWin::getBacktrace()[ app\stacktrace_win.h : 191 ]
# 1 qbittorrent.exe 0x000000000105ec49 sigAbnormalHandler(signum, signum)[ app\main.cpp : 302 ]
# 2 qbittorrent.exe 0x00000000018a47d3 raise(signum, signum)[ minkernel\crts\ucrt\src\appcrt\misc\signal.cpp : 541 ]
# 3 qbittorrent.exe 0x00000000018a88d8 abort()[ minkernel\crts\ucrt\src\appcrt\startup\abort.cpp : 64 ]
# 4 qbittorrent.exe 0x00000000018a0e36 terminate()[ minkernel\crts\ucrt\src\appcrt\misc\terminate.cpp : 58 ]
# 5 qbittorrent.exe 0x000000000189bac0 __scrt_unhandled_exception_filter(pointers)[ f:\dd\vctools\crt\vcstartup\src\utility\utility_desktop.cpp : 75 ]
# 6 KERNELBASE.dll 0x0000000076685ff0 UnhandledExceptionFilter()
# 7 ntdll.dll 0x000000007749d511 RtlCaptureStackContext()
# 8 ntdll.dll 0x000000007746302a RtlValidSecurityDescriptor()
```A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
JamesHun
addikt
Sziasztok
Adva van egy PCI-E VGA 1 hdmi 2 DVI és egy sima régi ősöreg VGA bemenet
Eddig a monitor az egyik DVI-on volt és a 1 db HDMI ment ki a TV re mert az csak HDMI-t tud fogadni
Most szereztem végre egy full HD-s monitort és naívan azt gondoltam az alaplapi integrált VGA HDMI portjára ha rádugom a TV-t és a VGA ra a monitort akkor hagyja klónozni a képet és tudok filmet nézni a TV-n ha olyan kedvem van, vagy kilőni a Witcher 3-at és a TV-n játszanék
Sajnos valamiért csak kiterjesztést ajánlja fel, de klónozást nem
Van valami javaslat mit tehetnék, vagy vessem el a monitor HDMI kábelezését és dugjam rá sima régi ősöreg VGA kábellel a VGA ra és ne problémázzak?SeriesX: JamesSHun
-
Csupingo
veterán
válasz JamesHun #86039 üzenetére
Másik bemenet nincs a monitoron, csak hdmi? Talán eltérő a monitor és a tv felbontása (frissítése), azért nem engedi a másolást. A kiterjesztett módot lehet ilyenkor használni, az eltérő beállításokat is enged. Ha a TV-t az alaplapra kötötted, az max. filmet nézni jó, mert ha játékot indítasz arról a kijelzőről, akkor a prociban lévő igp-t használja, ami nem túl acélos.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Sequadon
tag
Sziasztok,
Erre van valami megoldás/workaround?
Ha jól értem lényegében ez a "feature" a gond.
Több NAS-on megosztott mappát szeretnék hálózati helyként csatlakoztatni és nem megy.
Egyik szemem sír, a másik üveg...
-
mpo
veterán
válasz enginev3.0 #86038 üzenetére
A Windows 10 Home x64 verzió 1803, build: 17134.286
qBittorrent v1.4.2 (64 bit)Nálad miért 32 bites, amikor ott van a 64 bit installer?
Ha érted, akkor már elavult.
-
JamesHun
addikt
válasz Csupingo #86040 üzenetére
HDMI és sima régi kék VGA csati van
sajnos ahogy nézem az idei nagy frissítés vágta haza ezt az opciót és azóta szívnak nagyon sokan akiknek addig ment így a klónozás, most meg nem megy az integrált inteles megoldás és az nvidia duó
lehet holnap veszek egy vga kábelt és nem vacakolok, csak gondoltam ha már HDMI-s a monitor jobb lenne azzal használni, de MS másképp gondolja :SSeriesX: JamesSHun
-
-
Geth
veterán
válasz JamesHun #86039 üzenetére
Ha jól értem be van kapcsolva az IGP is a diszkrét mellett, és külon van kötve a két megjelenítő.
Klónozni csak ugyanarra a GPU-ra kötött kijelzőt lehet, és csak olyan felbontáson/frissítési rátán amit mindkettő tud. Az alapelv, hogy nem tudják "megosztani" a kimeneteket klónozáskor.
A D-sub-ot (ősöreg VGA csati) felejtsd el ha lehet, mert az analóg, és minden tekintetben rosszabb.
A legegyszerűbb, ha beszerzel egy DVI-HDMI átalakítót, mert az csak egy olcsó, passzív eszköz.
Ha nem használod valami speciális célra, én le is tiltanám az IGP-t diszkrét GPU mellett, csak bekavarhat, de segíteni nem segít (ha amúgy elég kijelzőt meg tud hajtani a diszkrét kártya a digitális kimenetein).(#86042) Sequadon: Tehát 1 db. NAS, több megosztás van? Nincs egy NAS user, aki minden csatolni kívánt megosztáshoz hozzáfér? Amúgy milyen márkájú NAS?
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz enginev3.0 #86047 üzenetére
Mert az nem okozott ilyen hibát.
Mi lenne, ha a másik hasonló programot nem indítanád el, ebből meg a 64 bitest használnád pár napig?Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz enginev3.0 #86049 üzenetére
Mivel?
Úgy gondoltam, csak a qbit 64 bites menne, a másik nem.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest