Hirdetés
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Fujifilm X
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
BluEyes
őstag
válasz
Neil Watts #30397 üzenetére
Olcsó a bontott alkatrész, fölösleges kínlódni a linuxszal.
-
-
BluEyes
őstag
válasz
Atlantisz48 #30388 üzenetére
Legjobb megoldás:
Socket P lista Benchmarklist Hardverapró
Vegyél egy kétmagost, 2 Ghz körül, aztán vegyél +1 giga ramot, és hagyjad a 7-et, ismerik, hadd használják. A procierő és a memória hiányát nem tudja a linux se pótolni. -
dzsidzsas
tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írók-e? Kellene egy kis segítség. Vettem egy windows10-es tabletet. Mikor a Battlenettel telepítettem a StarCraft2-t egyszer csak újraindult a gép. Innentől nem települt semmi a downloaderrel. A következő hibát írja ki: BLZBNTAGT00000AF0 (a honlapon lévő segítséget végig csináltam, nem segített semmit),sőt azóta az áruházból se telepít semmit. Ott a következő hibaüzenetet írja ki: error code is 0x80070006. Találtam rá megoldási kísérleteket: wsreset.exe, sfc /scannow, Windows Áruház és alkalmazások újra regisztrálása (ezzel azt értem el, hogy minden program/word, excel, stb/ használhatatlanok lettek. Microsoft azt javasolja, hogy új fiók létrehozásával javítható a dolog, de ez sem segített. Gép alaphelyzetbe állítása - minden adat törlésével. Ez sem segített, a probléma mintha beéget volna a rendszerbe. Nem tudom, hogy még mit lehetne csinálni. Újratelepíteni teljesen újra, nem tudom hogy lehet megoldani egy tableten. Köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #30388 üzenetére
Te sem értesz nagyon hozzá nem csak ők.
Linux Mint Xfce pl mehetne rá. kb 250mb ramot eszik alapban és a rendszert sem vírusoznák össze.
Be kell nekik állítani és használják.Amire nekik kellhet oda nem kell azt állítgatni. -
Atlantisz48
őstag
Üdv Mindenkinek!
A segítségeteket/véleményeteket szeretném kérni, hogy érdemes-e erre a hardverre feltennem a Windows 10-et.
Intel Celeron M 540 1,86ghz
1gb ram
GPU: GMA x3100 256mb
150gb HDDJelenleg Windows 7 van rajta és eléggé lassú, sőt.
Egy idős házaspáré a gép, és azért került hozzá, hogy próbáljak feltenni rá egy olyan rendszert, amitől gyorsabb lesz. Én igazából Ubuntut tennék rá, de hát akkor meg kell tanulják azt kezelni, ami nem tudom, hogy mennyire fog menni, mert teljesen Wondows-hoz szoktak hozzá.És mivel a neten sok helyen olvastam, hogy a Windows 10 gyorsabb mint elődei, így gondoltam megpróbálkoznék annak a telepítésével. De előtte kikérném a véleményetek.
Szerintetek, mi lenne a legjobb megoldás?
Előre is köszönöm.Üdv:
Zoli -
cattus
addikt
válasz
redwhite78 #30386 üzenetére
Igen.
-
redwhite78
aktív tag
Üdv, ha a jelenlegi 32 bites win7-ről udgradelek win10-re és aktiválom a 32 bites win10-et, akkor később majd fel tudok tiszta telepítésből tolni 64 bites win10-et jogtisztán? Tehát a 32 bites generált termékkulcs jó lesz-e a 64 bithez? köszi
-
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Van 2 hónapja egy 10 colos tabletem, amin win 10 van. 6600 mAh-s akksi van benne.
Pár napja szólt, hogy van frissítés a win10-hez, le is szedte, fel is rakta, kb fél nap alatt. Ezzel nincs is semmi gond, viszont azóta 1 nap alatt lemerül 100-ról 0-ra az akksi, holott semmit nem csinálok vele, csak itt van az asztalon, kikapcsolt képernyővel. Korábban ennél jobban bírta, 2-3 nap után is még 30-40% volt benne, ha nem nyúltam hozzá. Mit kellene vissza/beállítanom? Ez azért bosszantó, hogy 4 óra mire feltöltődik, aztán reggel kihúzom, majd mire hazaérek és használnám, 0%...
Nézegettem a power settings-t, beraktam, hogy a wifit kapcsolja ki, meg power saving, meg mindent bekapcsoltam, de hátha kihagytam valamit... -
peterm711
aktív tag
Üdv!
Szeretném újratelepíteni az oprendszert (win 10 pro) ami 8.1-ről lett frissítve, alaplap proci ram csere miatt. Hogyan kezdjek hozzá, ismét 8.1 és frissíteni, vagy mehet egyből a 10?
-
hawrlantb
tag
Csak azt gondoltam, hogy a hardveres része is számít.
-
krealon
veterán
válasz
hawrlantb #30376 üzenetére
"Bocsánat ha off, de nem tudtam hova kéne, DE:
Mit ajánlanátok, win8.1 vagy win10? És ha lehet egy kis indoklást is."En nem gep specifikaciok alapjan allok neki az ilyen kerdeseknek.
-
hape60
aktív tag
Nem találom... az asztali ikonok alatti program név betűszínét lehet valahol változtatni, vagy csak fekete lehet? Elég sötét a hátterem, csak akkor olvasható, ha megnyitom az ikont. (win10 pro, új verzió)
-
hawrlantb
tag
Bocsánat ha off, de nem tudtam hova kéne, DE:
Mit ajánlanátok, win8.1 vagy win10? És ha lehet egy kis indoklást is.
A gép amire kell:
i7-6700
Gigabyte GTX960
MSI B150M MORTAR
Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz
Samsung 250GB EVO SSD
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
FSP 400W HEXA+Köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
junior11 #30374 üzenetére
Erre azért nehéz ötletelni, mert minden gépen, hardveres és szoftveres (driverek) környezetben másképp viselkedhet. Ami egyik helyen előjön bug, az másutt nem jelentkezik. Ilyen probléma, amit írsz, nálam max a korai TP/ IP buildoknál volt. A 10240 és 10586 esetében nem nagyon tapasztaltam, főleg nem olyan szinten, hogy csak a restart segített.
-
raidx
őstag
válasz
Neil Watts #30362 üzenetére
A nyolcat miért kell 8.1-re frissíteni a 10 előtt?
-
Kakumix
senior tag
Szerintem, ha az USB-s kártyaolvasódról képes a géped bootolni, akkor telepítheted róla. Próbáld meg, pár perc alatt megcsinálja - attól függően mennyire gyors az SD kártya és az olvasó/adapter - és indítsd el. Fél óránál többet nem veszítesz vele, ha mégsem működik és még a jelenlegi rendszered is megmarad, ha be sem tudsz bootolni.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Kérdésem lenne,hogy Windows 10-et tudok microsd-ről telepíteni?
Van USB adapterem hozzá és most néztem a MediaCreationTool fel is ismerte!Mert akkor nem vszek DVD-ét és innen telepítem a 10-et.Köszi!
-
cattus
addikt
válasz
Ciccuka #30365 üzenetére
A win7-et felfrissítettem 32-es win10-re ahogy a rendszer felkínálta, ezzel win10-es regisztrált gép lett, majd tiszta telepítéssel ment fel a 64-es win10. Ennyi.
Tehát egy tiszta telepítés mindenképp szükséges. Nyilván ugyanazzal a kulccsal fel lehet rakni a 32 és 64 bites változatot is, de egyetlen frissítéssel nem lehet egyikről a másikra áttérni.
-
Gabis
őstag
válasz
Éppen ezt a frissítgetős mizériát szeretném kikerülni egy clean W10 frissítéssel, csak nem tudom kér e kulcsot, ezért kellene kinyernem a W8-ból.
-
Ciccuka
veterán
válasz
netpeti98 #30359 üzenetére
32bit-ről 64bit-re pedig lehet.
-
netpeti98
addikt
válasz
Elvileg a Media Creation Tool tud 8.0-ról is frissíteni.
A Nirsoft ProduKey programja ki tudja olvasni a kulcsot, ha még kellene.Ha BIOS-ba égetett a 8.0 kulcsa akkor a 10-s telepítő ki tudja olvasni onnan, ettől függetlenül érdemes valahova kiírni. -
-
Gabis
őstag
Sziasztok,
egy előtelepített W8-ból ki tudom valahogyan nyerni a serial-t, hogy a W10-et fel tudjam tenni (a korábbi frissítgetős megoldás helyett) ? -
Ciccuka
veterán
Win7HomePremium(64bit)-ról lehet Win10(32bit)-re, érdemes?
-
Az-X
őstag
Újabb problémám merült fel.
Kolléganőm HP laptopja. OEM Win7 Home, rátelepült a Win10, szépen megy is. Most ki szeretnénk cserélni a HDD-t egy SSD-re, de sehogy nem akar aktiválódniHa a Win10-et telepítem tisztán az SSD-re akkor nem Home, hanem Premium települ fel. Ha a 7-est teszem fel az SSD-re, az eredeti 7-es kóddal akkor az szintén nem akar aktiválódni, gondolom hardver csere miatt.
Microsoft-ot hívtam, elhajtottak. Sikerült már valakinek ezen átverekednie magát, pozitív eredménnyel?
-
raidx
őstag
válasz
Wiz Khalifa #30280 üzenetére
Különböző trükkökkel kilőhető de az MS is kilövi egy idő után az aktiválást és lehet új licencet venni!
-
törölt tag
válasz
easy...rider #30349 üzenetére
Hát, sajnálom, bíztam benne, hogy jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fujifilm X
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest