Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
- Riasztó topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #145392 üzenetére
Nem gondoltam volna, de a driver booster megoldotta a hangproblémát.
Az érintés nem működik továbbra sem, hiába állítottam be a táblagép módot. Azon a driver booster sem segített, nem talált drivert hozzá.
Igazából már a hang is egy nagy előrelépés! Köszönöm! -
alratar
addikt
sziasztok,
Van egy Samsung Odyssey G7 monitorom, mai HDR képes.
Azonban a Win szerint mégsem. ([kép])
Mi lehet a probléma?? -
válasz
King Unique #145395 üzenetére
Köszi, pont a WTG-dolog nem volt egyértelmű - ez volt az oka a kérdésnek.
A placement meg még kérdéses, nyilván a külső SSD a legrosszabb scenario.
-
King Unique
titán
válasz
dellfanboy #145394 üzenetére
Ha egyszer már telepítve és aktiválva lett azon a laptopon a Windows 10 digitális licenccel, akkor a telepítő is világosan leírja, hogy ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadás újratelepítésénél nem kell újra megadni a termékkulcsot, hanem automatikusan aktiválódni fog a Windows 10, ami eleve nem újdonság, régóta így van. Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített laptop és BIOS OEM Key van, akkor ott szintén automatikusan aktiválódni fog az OEM licenchez tartozó kiadás.
A felhasználói fiókba történő bejelentkezés normál esetben eleve úgy történik a Windows 10-nél is, hogy a bejelentkezési képernyőn meg kell adni a jelszót / PIN-kódot, ott előtte kiválasztható másik felhasználói fiók is ha van, stb. Ha esetedben automatikus bejelentkezés lett beállítva alapértelmezetten az "A" felhasználói fiókba, akkor annyira nem meglepő, ha rendszerindításnál automatikusan az "A" fiókba jelentkezik be a Windows 10, ahol előtte abból ki kell jelentkezni vagy Win + L billentyűvel újra a bejelentkezési képernyőre váltani a másik felhasználói fiókba történő bejelentkezéshez.
-
King Unique
titán
válasz
sh4d0w #145393 üzenetére
Itt nem feltétlen csak a klónozáson van a hangsúly, hanem hogy utána bootol-e USB-s külső meghajtóról az eredetileg belső meghajtóra telepített Windows 10, mivel ugye az utóbbihoz alapesetben Windows To Go szerinti telepítés szükséges. Jó esetben igen és automatikusan átvált a rendszer WTG módra, de előfordulhat olyan is, hogy nem és utólagos local install to WTG átkonvertálás szükséges.
+ Ha be van kapcsolva, akkor a klónozás előtt javasolt kikapcsolni a Fast Startup funkciót vagy a Shift + leállítás módszert használni a rendszer leállításához.Ha egy lassú, belső HDD van a laptopban, akkor alapesetben adja magát azt belső SSD-re cserélni, ahol a klónozás idejére csatlakozhat az SSD akár USB-n is, de utána értelemszerűen a HDD helyére téve, SATA-n csatlakoztatva kellene használni és nem USB-n. Ha az előbbi semmilyen formában nem oldható meg, meg gyárilag készre szerelt külső SSD-ről van szó és nem belső SSD + külső ház = külső SSD megoldásról, akkor indokolt okvetlenül az USB-s használat, egyéb esetben viszont nem igazán világos a miértje, meg ha jelenleg is Windows 10 van a HDD-n és nem egyéb OS. Vagy ha két OS közötti szeparált telepítés és működés a cél, akkor lehet még reális, de akkor sem feltétlen létszükséglet, mivel lehet dual boot egyazon fizikai meghajtón belül is.
-
dellfanboy
őstag
vasaroltam egy hasznalt laptopot w10 pro-val. jogtiszta a szoftver, viszont ujratelepitenem a rendszert. a kerdesem , hogy honnan tudhatnam meg, hogy mi a kulcs? marmint nem akarok abba a hibaba esni, hogy legyalulom, es nem birom a jogtiszta szoft-ot feltenni ra...
ill. a masik kerdesem az lenne, hogy tobb felhasznalo fiok van rajta, viszont mindig csak az A-ba jelentkezik be es ha tesom akarja hasznalni akkor ugye elobb ki kell lepni.. van vhol olyan opcio, hogy bekapcsolaskor az user tudja kivalasztani a,b,c felh fiokba jelentkezik be, mint a regi windows-ok eseten, ( ha jol emlekszem 98 ota mindig volt lehetoseg valasztani, csak most itt 10 alatt log-ol be fixen 'a' felh fiokba..
-
Egy laptop belső HDD-jéről szeretném klónozni külső SSD-re a jelenleg használt rendszert, amely laptopot ezentúl arról a külső SSD-ről futtatnék
Kell vmi hókuszpókusz, vagy bármilyen klónozó megteszi? -
válasz
Ace Ventura #145385 üzenetére
Ha esetleg nem tetted meg eddig, akkor a Chipset driver-t (Asus gyári oldaláról) mindenképpen tedd fel, mert -többek közt- ez hivatott arra, hogy az ún. hardverazonosítókat "telepítse", ezzel biztosítva, hogy az OS be tudja azonosítani az alaplapra integrált hardverelemeket. Szóval chipset fel, újra próbáld meg a Windows Update-t, majd az Asus Live Update-t. Ha így sem jársz sikerrel, akkor meg pl. Driver Booster 9 Free. (Én magam nem kedvelem az ilyen progikat, de ez esetben már nem hiszem, hogy más lehetőség marad)
-
King Unique
titán
válasz
Soma01 #145389 üzenetére
Az előző válaszban leírtak nyilván ugyanúgy érvényesek Windows 7
—►
Windows 10 in-place upgrade során is. Ahol a frissítési alapnak (Windows 7) normál esetben nyilván aktiváltnak kell lenni, máskülönben a Windows 10 telepítője eleve aktiválást kér és addig nem enged továbblépni. -
Soma01
veterán
válasz
King Unique #145382 üzenetére
Köszi!
Csak úgy felmerült bennem, hogy nem aktivált és már jóideje e miatt reklamáló Windows 7-et is lehet ezen a módon frissíteni Win10-re? Aztán már csak a Win10-et aktiválni? -
ginola
addikt
válasz
King Unique #145387 üzenetére
Köszi, nem hittem volna, hogy van Win 7 topik.
-
King Unique
titán
válasz
ginola #145386 üzenetére
Ha Windows 7 van a régi PC-n, akkor miért a Windows 10 topikban kérdezed, miért nem a Windows 7 topikban?
Egyébként a másik topikban már linkelve lett hogyan lehet beállítani, ami Windows 7-nél is érvényes registry módosítással, meg hogy a TRIM-et nyilván nem kell külön bekapcsolni, stb...
A Windows 7 topikban már értelemszerűen nem kell feltenni ugyanezt, mivel megkaptad a választ.
-
ginola
addikt
Sziasztok
Amennyiben régi gépben szeretnék HDD-t SSD-re cserélni és klónozni a rendszert, utólag hogyan tudom beállítani utólag az AHCI és TRIM módot?
A gép Egy Lenovo M83 tower Win7-tel. -
Ace Ventura
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #145384 üzenetére
Első alkalommal ezt próbáltam. Nem sikerült vele semmit kezdeni. Nem talált drivert.
-
válasz
Ace Ventura #145383 üzenetére
ASUS Live Update. Ezt szokták alapértelmezetten telepíteni előtelepített gépeken, mert ez ez megszokta kereseni az Asus szervereken a megfelelő driver-eket, remélhetőleg esetedben is megoldja a gondot.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Van egy 4 éve vásárolt Asus Transformer book T101HA (billentyűs tablet) csodám, amit félek, hogy elcsesztem.
Évek óta nem volt használva, és eléggé belassult, illetve tele volt szeméttel. Gondoltam teszek rá egy új win 10-et.Legfrissebb verzió felment (természetesen minden particiót töröltem) , de sajnos az Asus oldalán található driverek nem működnek. Nincs érintőképernyő, és nincs hangeszköz. Windows nem talál hangeszközt.
Minden lehetőséget megpróbáltam, de semmi. (windowsos tablet topic-ban már írtam róla)
Az az ötletem támadt, hogy megnézném valami régebbi windows verzióval, de sajnos a microsoft oldalán nem találtam régebbit. 1709, vagy 1803 esetleg jó lehetne. Esetleg valahonnan letölthetők ezek még?
Esetleg egyéb hasznos ötletet is szívesen fogadok, mert 4 nap alatt már megette az idegrendszeremet.
Ő a delikvens [link] -
King Unique
titán
válasz
Soma01 #145379 üzenetére
• How to Upgrade to Windows 10
• How to Update to Latest Version of Windows 10 using Windows 10 Update AssistantIgen, megoldható a közvetlen Windows 8.1
—►
Windows 10 in-place upgrade, ahol megtarthatók a telepített alkalmazások és a személyes fájlok, lásd a linkelt útmutatókat."Vennünk kell majd a frissítés után majd egy Win10 licencet is?"
Ha aktivált a Windows 8.1 külön vásárolt érvényes termékkulccsal vagy előtelepített laptop esetén BIOS OEM Key megoldással, akkor az in-place upgrade során automatikusan és ingyenesen beaktiválódik a Windows 10 a kiadásnak megfelelő digitális licenccel., ami nem újdonság. Legalábbis technikailag még mindig működhet ez a korábbi határidő lejárta után is, bár az így szerzett Windows 10 licenc a Microsoft álláspontja szerint nem feltétlen lesz jogtiszta, lásd az előbbi cikk végén leírtakat.
De lehet akár új termékkulcsot, új licencet is vásárolni a Windows 10-hez, lásd egy másik válaszban leírtakat, -
Soma01
veterán
válasz
Soma01 #145379 üzenetére
Úgy látom, az összefoglalóban ott is a válasz. MCT intézi. Marad minden ami lehet. A licenc nem világos. Most olyan 8.1-ünk van amit a laptoppal együtt vettünk előre telepítve újonnan. Eredeti, gondolom. MediaMarktban vettük.
Vennünk kell majd a frissítés után majd egy Win10 licencet is? Honnan? Nekünk nem kell dobozos. Elég egy oem, csak erre a laptopra. -
Soma01
veterán
Windows 8.1-ről tudok frissítéssel váltani 10-re? Mi kell hozzá? A telepített programok, beállítások megmaradnak?
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Win 10-en Edge böngészőt használok, az eddigi Firefox helyett.
Ha frissül a böngésző (vagy maga a win, nem tudom), akkor olyan mintha alapállapotba állna: újra be kell jelentkeznem a google, face fiókomba, minden oldalon újra be kell jelentkeznem és el kell fogadnom a sütiket stb ... rettentően idegesítő, a Firefox soha nem csinált ilyet frissítéskor.
Edge-nél ez normális, vagy van valami rejtett beállítás? -
Ereshkigal
őstag
válasz
Ereshkigal #145371 üzenetére
Exportáltam, majd töröltem ezt a kulcsot, így nincs hibaüzenet a logban. Egyelőre jó minden.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\VshtD]
"Type"=dword:00000001
"Start"=dword:00000002
"Group"="Extended Base"
"ErrorControl"=dword:00000001
"ImagePath"="\\SystemRoot\\System32\\drivers\\VshtD.sys" -
Geth
veterán
válasz
Ereshkigal #145373 üzenetére
32 biten: System32
64 biten natív 64 bit: System32
64 biten 32 bit (WoW64 alrendszer): SysWOW64(Történelmi okai lehetnek, hogy az elején, amikor még nem volt 32 bit, System32-nek nevezték el, aztán bejött a 64 bit, de már macera lett volna átnevezni.)
-
Ereshkigal
őstag
válasz
movax #145372 üzenetére
De ha 32 bites, akkor a system32-ben kellene lennie, nem?
Gondoltam arra is, hogy kikapcsolom, aztán majd sír, ha hiányzik neki, de mégis hogyan kellene?Az a fura, hogy a laptopomon is jön ez a hibaüzenet. Közös hardverként egyedül egy EPSON L805-ös nyomtató merülhet fel, amit wifin használok néha.
Még valami, most jutott eszembe. Van egy régi szoftver, ami XP-n futott még, de a mai napig használom, mert fontos. Win10-en is elindul, de dob egy hibaüzenetet: [kép]
Viszont utána elindul a szoftver. Kicsit bugos itt-ott, de működik.
Ez barmolt volna esetleg valamit bele a rendszerbe? -
movax
őstag
válasz
Ereshkigal #145371 üzenetére
Kellene tudni, hogy mihez tartozik az a driver, nem találok semmit róla guglival, de valamelyik eszközödé lehet. Régi nyomtató, vagy egyéb régebbi periféria? Vagy a driver inkompatibilis a windowsoddal, vagy 32 bites driver, amit nem szeret a 64 bites rendszer.
-
Ereshkigal
őstag
Unalmamban elkezdtem "kitakarítani" az eseménynaplót. Mindent sikerült rendbetenni, ami hiba bejegyzést okozott, ezzel a kettővel (ami valójában egy) nem tudok mit kezdeni:
"A(z) Application Popup forrásból származó eseményazonosító 1060 leírása nem található. Az eseményt kiváltó összetevő nincs telepítve a helyi számítógépre, vagy a telepítés sérült. Telepítheti vagy kijavíthatja az összetevőt a helyi számítógépen.
Ha az esemény forrása egy másik számítógép, akkor a megjelenítési információkat is el kellett menteni az eseménnyel.
A következő információk tartoznak az eseményhez:
\SystemRoot\SysWow64\drivers\VshtD.sys
Az üzeneterőforrás jelen van, de az üzenet nem található az üzenettáblázatban""A szolgáltatás (VshtD) a következő hiba következtében leállt:
Ezt az illesztőprogramot nem lehet betölteni"Mindig csak bootoláskor jön elő. Semmit nem találtam ezzel kapcsolatban, mitől lehet?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
RoryBreaker #145359 üzenetére
Feladatütemezőből nem lehet indítani ezt az alkalmazást rendszer indításakor, ahol meg lehet adni milyen fiókkal induljon + a fiókhoz tartozó jelszót is be lehetne állítani?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #145352 üzenetére
Ekkora fail-t...
Én még ennyire nem is néztem át a nyomtatót, azt gondoltam az USB kábel integrálva van a nyomtatóba (forrasztva vagy úgy bekötve, hogy jobban szét kellene szedni). A videón mutatott módon felnyitottam és nem volt a nyomtatóba bedugva az USB kábel USB B vége... Tuti, hogy szállítás közben húzódhatott ki, ahogy vittem meghúzhattam a kábelt mert a kábelcsatornájából is ki volt húzódva.Ezt most csak gyorsan ebédszünetben néztem meg, este rádugom a gépre és megnézem felismeri-e a windows mert ennek ellenére nem akarom elkiabálni azt, hogy fogja-e telepíteni a drivert...
Köszönöm a türelmeteket és a tanácsokat!
-
norba69
senior tag
válasz
RoryBreaker #145364 üzenetére
-
válasz
RoryBreaker #145359 üzenetére
Nem, de ha tudod rendszergazdi jelszót, akkor tudod futtatni rendszergazdiként, úgy hogy általános jogú felhasználóval vagy belépve.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
RoryBreaker #145355 üzenetére
Vagy úgy is kérdezhetném:
(Lehet hülyén hangzik)
Lehet egy általános jogú felhasználónak rendszergazdai jogokat adni egy bizonyos szoftverre? -
törölt tag
válasz
Redpaladin #145356 üzenetére
beállítások/gépház/névjegy
a termékkulcs módosítása vagy újabb windows kiadásra váltás
(ezt én pro alatt látom, remélem van home alatt is)
-
válasz
Redpaladin #145356 üzenetére
'nem biztosított valamiért stabil kapcsolatot"
Szerintem a RD sem lesz jobb ha natolva vagy. Emiatt ne cseszd el a rendszered. -
Redpaladin
tag
Sziasztok!
Van a laptopomon sima Windows 10 home és át kell váltanom pro-verzióra... simán rátelepítéssel megoldható,hogy az alkalmazásokat meg egyéb konfigurálást ne kelljen újra elvégeznem?
Azért kellene a pro verzió mert Távoli asztal kapcsolat alkalmazásra lenne szükségem kiszolgálóként.
És alternativ megoldások mint teamviewer és anydesk nem biztosított valamiért stabil kapcsolatot csak szakadozás volt.Esetleg tudtok valami jobb megoldást mint windows kvázi ujratelepítése?
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Egy fontos problémám van.....
Adott 1 gépterem, sok géppel, a lényeg, hogy egy általános jogú felhasználói fiók alatt fut egy szoftver, aminek egy bizonyos részéhez (virtual network editor) rendszergazdai jogokat kér illetve rendszergazda jelszót. Lehet ezt valahogy a windowsnak megmondani, hogy az altalános jogú felhasználó is elérje ezt a cuccot rendszergazda jelszó megkövetelése nélkül?Elég sürgős lenne, nagyon köszi, ha valaki segít!
Üdv,
-
icp1970
senior tag
válasz
Maelephant #145353 üzenetére
Köszi az infot.
-
Maelephant
senior tag
Kedves Fórumtagtársak,
tapasztalataim szeretném megosztani veletek:
1. Adott volt egy relatíve modern hardver, ASROCK Z370 alaplappal, viszont a hozzá kapcsolódó Win10 rendszer eredetileg még ezer éve W7-tel lett telepítve és időről-időre tiszta újratelepítés nélkül "újult meg", így értem el a jelenlegi W10-hez. Az őseredeti, még nem általam végzett telepítés és a hozzáértésem hiánya miatt a rendszerlemez mindvégig MBR (master boot record) maradt, az említett alaplapon pedig boot beállítás CSM (compatibility support module) enabled, azaz "legacy" a W10 szemszögéből. Ez sok mindennek akadálya (W11 telepítés, ReBAR beállítás stb.), illetve idejétmúlt, korszerűtlen is.
2. Mindez alapján az UEFI-only működés beállítása, ehhez szükségesen a bootlemez partícióstábla konverziója vált szükségessé (indokolttá) GPT rendszerűre.
3. A neten talált információk, illetve itt a fórumon (King Unique) kapott segítség alapján nem külső alkalmazás (pl. a MiniTool is tudja elvileg e konverziót, de csak a fizetős), hanem a W10 újabb alverzióiba beépített mbr2gpt parancs használata mellett döntöttem. Amennyire lehet, utánanéztem, hogy az egyéb hardvereim UEFI-kompatibilisak-e (régebbi dVGA alátehet az egésznek).
4. Macrium Reflect (Free)-vel készítettem pendrive-ra WinRE alapú rescue mediát, egy külső HDD-re pedig egy full backupot, továbbá egy újabb pendrive-ra egy W10 telepítőt Media Creation Toollal, ha minden kötél szakadna.
5. A Gépház / Helyreállítás / Spec. rendszerindítás / Parancssor opcióval a reboot után kapott parancssorban (ez talán WinPE környezet, de majd kijavítotok, ha nem, ez az ajánlott környezet a parancs futtatásához) futtattam az mbr2gpt /validate, majd ennek sikere után az mbr2gpt /convert parancsot, sikerrel és igen gyorsan lefutott. Leállítás-újraindítás után a "BIOS"-ban a Boot menü CSM opcióját "Disabled"-re állítottam, majd save+reboot.
6. A rendszer betöltött, és úgy látszik, rendesen működik, AIDA64 vagy msinfo32 egyaránt az "UEFI" státuszt mutatja a BIOS működési móddal kapcsolatosan.Ha valaki hasonló cipőben jár, ne féljen ettől (annyira, mint én), netes keresés alapján sokaknál, így nálam is, működött az eljárás. Azért a backupot ne felejtse senki. Még egyszer köszönöm King Unique-nak a tanácsokat, figyelemfelhívásokat.
-
válasz
Dyingsoul #145347 üzenetére
1. OK
2. Rejtett helyett írhattam volna belső USB portot is, mivel a printeren kívül nincs USB port (nyomtatóport) Hol található az USB csatlakozó a készüléken? Nem találom a csatlakozót a készülék hátoldalán.
Video - 0:30-tól nézd meg ezt értettem rejtett USB porton.
3. OK
4. manuális hozzáadás | tovább | tovább | windows update gombon katt, elszöszöl valóban több percig, várd ki | és máris ott lesz a driver -
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Dyingsoul #145347 üzenetére
Az itt leírt módon próbálom de az "Add printer" tök üres. Akárhogy keresek egy darab gyártót/nyomtatót sem jelenít meg.
Ezért is próbálkozom ebben a topikban mert én arra gyanakszom vagy valami KBakármi update package hiányzik vagy valami rendszerbeállítás nem oké. De soha nem volt erre a gépre nyomtató csatlakoztatva ezért nem hiszem, hogy valamit én állítottam volna el.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #145340 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
1: Az USB kábel jó, az ismerősnél is arra volt kötve, csak nála Win7 volt az oprendszer. Láttam is működés közben.
2: A nyomtató fedele le volt/van csukva. Ez a "rejtett" usb / lan csatlakozó nem tudom mit jelent.
3: Nincs ilyen, hogy dedikált egér/bill port. Csak azt mondtam azokban a portokban is próbáltam, ahol például a billentyűzetem és egerem volt, jelezvén működik az alaplapi port is egészen biztosan.4: na ezt nem tudom megtenni. Egyrészt amit küldtem linket ott az áll, hogy nincs letölthető driver a nyomtatóhoz, mert a windows 10 automatikusan telepíti azt. Nincs a gyártó oldalán letölthető driver win 10-hez.
Ezt a képet amit küldtél, idáig nem tudok eljutni egyszerűen. Nem hoz fel nekem ilyen nyomtatólistát.
Ez itt malmozik egy darabig majd üres képernyővel csak a cancel gomb él.
-
Pityu.
nagyúr
Na lehetséges meg van a hiba a külső hangkártyával mi lehet.Találkozott már valaki olyannal,hogy a hang listából eltűnik pl nekem az asus xonar u5 hangkártya és csak az amd hang drivere meg a monitor hang kimenete marad bent?Alapnak a monitor hangkimenetét mutatta meg az amd high definition audio devicet a xonar sehol sem volt a listán.Most meg piszkálgattam és valahogy vissza került a listára és lett hang is.Bekattant volna valamiért a windows?
-
törölt tag
válasz
King Unique #145344 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
#73959936 #145343 üzenetére
Automatikus bejelentkezés beállítása (ne kelljen jelszót / PIN-kódot megadni):
• How to Automatically Sign in to User Account at Startup in Windows 10
• How to Enable or Disable Passwordless Sign-in for Microsoft Accounts in Windows 10
• AutologonAlvó állapotból történő ébresztéskor ne kérjen újbóli bejelentkezést a Windows 10
• How to Turn On or Off Require Sign-in on Wakeup in Windows 10
• How to Enable or Disable Require Sign-in after Specified Time when Display Turns Off in Windows 10Igen, már számos alkalommal volt szó itt ezekről a topikban - [link[, [link], [link[ - , amihez nem feltétlen kell hosszasan visszaolvasni, elég lenne a topik keresőjét használni.
-
törölt tag
kezdek biztosan meghülyülni
reggel felcsukom a gépet, látom nem vagyok bejelentkezve ms fiók. Uccu neki pin kód stb. bejelentkezés, de aztán rájöttem minek is ? Sohasem volt....
Most ott tartok, hogy a pin-es jelszókérést induláskor felh.jelszóra redukáltam, de én az alapot szeretném vissza, azaz se pin, se jelszó, semmi, sima/normál indulás egyetlen pikk nélkül...
biztos olvasnom kéne sokat vissza, akkor akadna biztos más is, aki ilyen gyagya...
gyors segítség kellene, köszönettel
-
marec1122
senior tag
Szaisztok!
Létrehoztam egy új profilt és próbálok bejelentkezni de a windows azt írja immáron kb fél órája a bekonfigolásra hogy ez a lépés egy kicsit hosszabb ideig tart a vártnál, de igyekszünk a lehető leggyorsabban befejezni. Na most ez van kb fél órája. ez vajon miért lehet és mit lehet tenni?
-
válasz
Dyingsoul #145329 üzenetére
Ha láttad is az ismerősödnél, hogy működött USB kábellal, akkor ezeket tudom javasolni
(Én csak "Néma Leventéknek" hívom az ilyen nyomtatókat, amik kussolnak, semmi reakciót nem mutatnak az OS irányába, más gyártóknál is vannak ilyenek)# nem jó az USB kábel
# mivel rejtett USB/LAN csatlakozója van, ezért csatlakoztatás(nyomtatóba) után a nyomtató fedelét le kell csukni
# driver telepítése előtt nem kell csatlakoztatni a PC-hez (egér/bill. USB portra sosem kötünk nyomtatót)
# manuálisan add hozzá a nyomtatót (helyi nyomtatóként), telepítsd fel a driver-t (addig nem kell csatlakoztatni a PC-hez) a Windows Update segítségével, majd ezt követően csatlakoztasd a PC-hez és kapcsold be és meglátod mi lesz.
(nem ismerem ezt a nyomtatót, de az tűnik logikusnak, hogy az USB Printer végződésű driver való USB kapcsolathoz, a másik "sima" driver (Brother MFC-5460CN) meg a hálózatoshoz, de majd meglátod, ha az USB Printer végződésű telepítése után sincs semmi reakció és nem működik, akkor ezt a sima driver-t is tedd fel, hátha) -
Geth
veterán
válasz
Golyobis #145338 üzenetére
2 gondolat:
A PIN-nek természetesen akkor is van értelme, ha van mögötte jelszó is: egyszerűbb a numpadon bepötyögni, mint a kilométer jelszavamat
Itthon a másik dobozon futó samba alá ugyanaz a felhasználónév+jelszó páros van beállítva, így a kliensként rá fellépő win alatt nem kell credentialt menteni, anélkül is belép. Ez csak PIN-nel még nem látom hogyan működne... -
Golyobis
tag
válasz
Golyobis #145337 üzenetére
OK, ez volt a "gond". Töröltem a helyi felhasználó rendszergazda fiókkot, és helyette bejelentkeztem a Microsoft fiókba, és abból csináltam rendszergazdát. Annál a fióknál nem is ajánlja fel a jelszót mint bejelentkezési lehetőséget, azután, hogy a pint beállítottam.
Emellett akkor is butának tartom a win10 megoldását, miszerint ez sima helyi fióknál nem működik, pontosabban működik, csak semmi értelme pin kódot megadni, ha helyette a sima jelszó is kiválasztható + nem volt egyértelmű a megoldás...
Sry a double postért.
-
Golyobis
tag
A pin kód előnye tudtommal, hogy néhány próbálkozás után letilt. A másik gépemen pedig sikerült beállítani hogy ne lehessen jelszóval belépni.
Lehet hogy ott microsoft fiókot használtam és nem helyi fiókot, és emiatt lehetett ott megcsinálni? -
King Unique
titán
válasz
Golyobis #145334 üzenetére
Miért lenne "gyengébb" a jelszó a PIN-kódnál, amikor a jelszó lehet kellően hosszú és változatos, a PIN-kód pedig alapesetben* csak 4 karakter és pont hogy az utóbbit könnyebb feltörni?
* Ez módosítható akár 127 karakterig is.
How to Specify a Maximum and Minimum PIN Length in Windows 10
Hát mondjuk az egyszerűbb és gyorsabb bejelentkezés az értelme a PIN-kódnak alapesetben (4 karakter), kevesebb karaktert kelljen begépelni mint egy hosszabb jelszónál.
Alapértelmezetten a rendszergazda fiók jelszavát kéri a Windows 10 illetve az UAC az általános jogú felhasználói fiókban emelt szintű jogosultságot igénylő műveleteknél.
-
-
Golyobis
tag
válasz
King Unique #145332 üzenetére
A jelszóval az a baj, hogy gyengébb mint a pin kód. Bejelentkezésnél ki lehet választani, hogy jelszóval, vagy pin kóddal akarok belépni. Ha valaki fel akarja törni a gépet, akkor simán kiválasztja a gyengébbet. Akkor mi értelme van a pin kódnak?
Ha pedig felhasználói fiókból akarok telepíteni valamit (vagy egy vírus akar valamit babrálni), akkor is a rendszergazdai fiók jelszavát kéri autómatikusan, és nem a pin kódot, ami zavar, és a régi gépemen máshogy volt. -
King Unique
titán
válasz
csixy #145331 üzenetére
How to Remove PIN from your Account in Windows 10
Pedig megoldható a PIN-kód eltávolítása, Windows Hello kikapcsolása, ahogyan szükség esetén a "password reset" is.
-
King Unique
titán
válasz
Golyobis #145330 üzenetére
"windows 10 fiókomnak ne legyen jelszava, csak pin kódja?"
Ha eleve PIN-kóddal akarsz bejelentkezni, akkor miért baj, ha tartozik jelszó a felhasználói fiókhoz, amikor úgyis a PIN-kódot kell megadni a bejelentkezésnél, meg nem világos a jelszó miért lenne "gyengébb" a PIN-kódnál?
Egyébként az alábbi útmutató szerint lehet hozzáadni PIN-kódot.
-
Golyobis
tag
Sziasztok,
Hogyan tudom azt megoldani, hogy a windows 10 fiókomnak ne legyen jelszava, csak pin kódja? Jelenleg úgy látom, hogy jelszónak mindenképp kell lennie, ami gyengébb mint a pinkód, így nem sok értelme van a pinkódnak.
A régi laptopomon szerintem valahogy ez be volt állítva, de most nem tudok rájönni, hogy ezt hogy kell megcsinálni.
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Kaptam egy MFC-5460CN nyomtatót egy ismerősömtől akinél tökéletesen működött. Én windows 10 Pro x64 21H2 PC-re rákötve semmit nem tudok vele kezdeni. Nem hallok USB eszköz csatlakozását jelző hangot sem, az eszközkezelő sem mutatja sehol, scan for hardware changes-re sem tűnik fel sehol a nyomtató. Próbáltam nyomtató hozzáadásával is csatlakoztatni de úgy sem jön fel semmi.
Próbáltam minden létező USB portba dugni (hátra is, billentyűzet, egér helyére is), úgy is, hogy először az USB-t csatlakoztatom aztán a power-t és fordítva is. A nyomtató persze világít, a kijelzője is oké és mint írtam, ismerősnél működött.A nyomtató oldalán ahol a driver kellene legyen csak az áll, hogy a Windows 10 automatikusan telepíti a drivert ezért nem lehet letölteni az oldalról drivert sem hozzá:
Brother support(driver)Van valakinek ötlete?
-
nesh_019
senior tag
válasz
King Unique #145326 üzenetére
elírtam a 21H1 nem engedi. KB5017380
-
King Unique
titán
válasz
nesh_019 #145325 üzenetére
• Fix: Windows 10 Update Error 0x8007000d
• How to fix Update error 0x8007000d in Windows 11/10
• How to Do a Repair Install of Windows 10 with an In-place UpgradeA "végigpróbáltam az összes javítási lehetőséget" akkor reális, ha a most linkelt leírásokban lévő javítási módszerek mind ki lettek próbálva, beleértve szükség esetén a repair install futtatását is.
"mindig nem tudok frissíteni 22H2 verzióra"
Arra normál (nem Insider) frissítési csatornán nem is, mivel az a Windows 10-nél hivatalosan még meg sem jelent, jelenleg a Windows 11-nél érhető el mától a 22H2 verzió.
Bár lehet helyi idő szerint 19 órától a Windows 10-nél is, de egyelőre még a Microsoft weboldaláról is a 21H2 verzió tölthető le. -
nesh_019
senior tag
Sziasztok.
0x8007000d hibám van ez valami frissítéssel kapcsolatos hiba, beírtam googleba és végigpróbáltam az összes javítási lehetőséget amit ti is írtatok, de még mindig nem tudok frissíteni 22H2 verzióra mert ezt a 0x8007000d hibakódot kapom, valaki tapasztalt hasonlót?
Esetleg valami megoldás van? -
AtHoS
nagyúr
válasz
King Unique #145321 üzenetére
Nem is értem miért került rá Enterprise, mikor legál matrica ott az alján
Végül Rufus-al letöltöttem egy 21h2 legfrissebb W10 X64 Home-ot, ami gond nélkül települt.
Majd holnap felszoftverezem és visszamásolom a lementett adatokatA korábban tapasztalt frissítési hibán így már meg sem lepődöm. Egy SSD még elférne bele, de amúgy normálisan lehet vele dolgozni
-
qdak
addikt
AltGr + UP/Down/Left/RightArrow
Winver: 21H1 19043.2006
MSI H81M-E34, i5-4460, 10GB DDR3, Chieftec 500W, LG 32"Közbe megtaláltam, Intel HD Grafika, csak ott a parancsikon, amit kinyomtam, most aktív volt...
Bár érdekes, mert CTRL+ALT+UP/Down/Left/RightArrow, de kikapcsolva, megoldottam, köszönöm. -
King Unique
titán
válasz
AtHoS #145310 üzenetére
10 Easy Tips to Fix 0xC1900101 Driver Error in Windows 11/10
Lehet a 0xc1900101 hibakódnak több oka is és arra különféle megoldási javaslatok, lásd a linkelt leírást.
Ha a Windows Update-en keresztül nem megy az in-place upgrade, akkor megpróbálható manuálisan az is az MCT-vel, vagy egyéb módon, lásd nemrég egy másik válaszban ismertetve a lehetőségeket.
"2GB RAM + jó lassú HDD stimmel"
Ha maga a hardverkonfiguráció is ilyen tré, akkor megint nem meglepő, ha sokáig tart a standard (nem enablement package) in-place upgrade.
"Szóval adódik a kérdés: Win7 Home Premiumnak mi felel meg W10-ből?"
Annak nyilván a Windows 10 Home kiadás felel meg, lásd az alábbi táblázatot. Ahol ha Home helyett Enterprise kiadás lett a laptopra telepítve, meg abból is "okosított", akkor az megint szép.
-
AtHoS
nagyúr
2GB RAM + jó lassú HDD stimmel. Raktam bele plusz 2GB RAM-ot, így nem kell egyből mindent kiírnia a lassú HDD-re.
De most nézem, hogy Win7 Home Premium matrica van az alján, közben W10 Enterprise van telepítve rajtaSzóval adódik a kérdés: Win7 Home Premiumnak mi felel meg W10-ből? Gondolom W10 Home lesz, mert az nem kérdés, hogy újrarakom a rendszert de nem W7-ről indulnék
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Pár hónapja, mintha valahol olvastam volna, hogy talán a Win 10 is megkapja Thread Director-t. Ezzel mi a helyzet, megtörtént már, vagy meg fog, vagy kamu az egész? Alder CPU-m lett, de nem nagyon nem akaródzik Win 11-re váltani, nagyon nem tetszik az a kigyomlált tálca és start menü...
-
Az összefoglalót néztem, ott nem volt benne, "licensz" szóra kereséssel az utóbbi 10 hsz-t megnéztem kb, nem adott ki semmi relevánst, ennél többre nem volt időm.
Ha ez visszatérő téma, akkor Pyttawrx által linkelt cikket és a pár mondatot, amit írt mellé, azt érdemes lenne összefoglalóba betenni, mert az teljeskörű választ adott.
-
-
Zoz
őstag
válasz
AtHoS #145310 üzenetére
Nem volt ilyen változás. Amúgy az egy Ivy Bridge magos proci, nem pedig egy Atom hulladék, így ha nem is egy erőmű, magának a Win 10-nek szépen futni kéne rajta.
Ha ilyen sokág frissít, akkor sejtésem szerint egy bazi lassú vinyó van a gépben... a prociból tippelve már jó pár éves, lehet, hogy hibás szektorok is vannak rajta?
Ha a vinyó hibátlan, akkor a rendszert kéne átnézni, SFC és társai...
De lehet, hogy jobban járnál egy újratelepítéssel, mintsem napokig bajlódni vele. -
-
Sziasztok!
Win 10 licensz beszerzéshez az eBayes/árukeresős pár ezer forintos kulcsok még mindig működő forrás?
-
flash-
veterán
mi jleenleg a pro hozzáállás cleaner alkalmazások tekintetében? mit javasoltok?
(illetve régebben -pár éve használtam - volt egy egyszerü alkalmazás semmi mást nem csinált csak törölte a visszamaradt updtae fájlokat, ilyen szürkés ablak volt, és szerettem, tudja valaki a nevét esetleg?)
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
W10 21h2 verziónál szűkítettek a használható/megfelelő hardverek körén?
Van itt nálam egy Miskolc Önkormányzat által osztogatott laptop Celeron 1000M processzorral. Bazi lassú a gép így a 21h2 frissítés 5...9 órán keresztül települget rá, amit nem tudok ébren megvárni, de reggelre mindig kikapcsolt állapotban van laptop - holott ki van kapcsolva az alvás - és bekapcsolást követően a végzett módosítások visszavonásával indít. Na ezt már másodjára játssza el, így felmerült bennem, hogy hardverkorlát miatt nem sikerül neki telepíteni.
De, ha hardver korlát van, akkor miért nem a frissítések keresésekor veszi ezt figyelembe és ne is ajánlja föl ennek a főverziónak a telepítését, amit egyébként nem is lehet kézzel sem kihagyni
Jelenleg 1909 b18363.1198 működik a laptopon
szerk. 0xc1900101 hibakód olvasható a frissítési előzményeknél 21h2 mellett mindkét alkalommal
-
Soma01
veterán
válasz
King Unique #145306 üzenetére
Köszönöm az információkat!
Azt írja pirossal a Windows update, hogy Fontos biztonsági és minőségi javítások hiányoznak az eszközön. De nem tölt le semmit, nem is ajánlja fel. Nincs lista sem, milyen frissítés érhető el. -
Soma01
veterán
válasz
Soma01 #145305 üzenetére
Ez kell nekem? [hsz #142374]
-
King Unique
titán
válasz
Soma01 #145305 üzenetére
• How to Upgrade to Windows 10
• How to Update to Latest Version of Windows 10 using Windows 10 Update AssistantMegoldható a közvetlen in-place upgrade MCT-vel, frissítési segéddel, letöltött ISO-fájllal, stb., nyilván nem kell csak emiatt újratelepíteni a 0-ról a Windows 10-et.
Sőt, a 2004
—►
21H2 (és 22H2) verziók közötti váltás még egyszerűbb, mivel ott elég csak a kis méretű 21H2 enablement package letöltése és telepítése.Egyébként mi az, hogy nem frissül, a Windows Update nem ajánl fel új verziót, új funkciófrissítést a keresés indításánál, vagy blokkolva van, vagy mi?
• How to Check for and Install Windows Updates in Windows 10
• How to Disable Safeguard Holds for Feature Updates on Windows 10 -
Soma01
veterán
Sziasztok!
A 20H2 verziójú Win10 már nem frissül. EOL szoftver. De mit tegyek, ha már/még ez van fent a gépen? Egy friss telepítővel lehet frissíteni? Vagy le kell törölni az egészet a gépről? Esetleg le lehet tölteni egy frissítő csomagot? -
mexel
veterán
Sziasztok! Vanegy kisgondom a win10 belépésemmel.Van egy otthoni pc-m és pár munka laptopom. Most a laptopokkaldolgozom, ezek klónozott rendszerek, mindegyiken ugyanaz van. ( lényegtelen miért, most nem eza fontos)
Az egyik laptopon gépnevet változtattam, ésutána nem tudok belépni merta jelszót kéri a microsoft fiókhoz. A másikon beenged, ugyanazzal a fiókkal st.Az lenne a kérdés hogy hol tudom megnézni hogy m a jelszó ezena gépen? ( úgy van beállítva hogy induláskor nem kéri. A fiókhoz tartozó mailba is be tudok lépni, de ott csak új jelszót tudok kérni, azt pedig most nem akarok -
dinersgala
tag
Sziasztok,
Asus rog g513 nál az a problámám hogy a kurzor néha eléggé belassul főleg a kis mozgásoknál. Az érintőpad beállításainál feltettem maxra a segességet de így sem túl pontos/gyors a kurzor. Aránylag új gép, szóval nem hiszem hogy hardveres proláma lenne, illetve sokszor jól működik. Mi lehet a probléma?
-
válasz
King Unique #145296 üzenetére
Olvasgatok,
megmondaná valaki ennek mi az értelme hogy egy ssd nem használható csak egy adott pl. laptopba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- A pornóóriások ellen indít vizsgálatot az EU
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Motoros topic
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest