Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz 7Sony7 #118259 üzenetére

    Kinél melyik a gyorsabb, hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is lehet. Nálam inkább a W8.1 és W10, sőt van ahol a W8.1 a legfürgébb, amit mai napig szívesen használok. Bár már egyre ritkábban, mert Windowsoknál már a 10-es az elsődleges.

    A "ne kapcsolja ki a gépet, mert frissítek" ugyanúgy van a W7-nél is, ez nem érv mellette. Illetve végül is már az lehet, mert megszűnt a támogatása és nem kap több frissítést... :DDD Kivétel az ESU, de az hivatalosan nem elérhető home usereknek. + Korábban el lett magyarázva itt részletesen, hogy a Windows 10-nél is lehet konfigurálni a frissítsek telepítését, az utána történő újraindítást, stb.

    A 4700 forintos W7 max. az EU-ban elérhető használt szoftver, de ennyi erővel van ilyen W10 alapon is, akár az általad nézett boltban/webáruházban is. Meg anno pl. egy W7 Home Premium, Professional kiadás teljes áron nyilván ennél többe került, sőt még az OEM is, nemhogy a "dobozos" Retail.

    Azért legacy, mert már 10+ éves OS a W7, egyre inkább elavultabb lesz. Az EOL = End Of Life, vagyis lejárt életciklusú, már nem támogatott OS.
    A Windows 10-ból is eleve volt/van többféle kiadás, amelyik közül otthoni használatra adott a Home. Viszont ha célirányosan kihasználod a Pro kiadás többletfunkcióit (összehasonlítás), kedvező áron tudsz olyat beszerezni, akkor mehet akár az is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák