- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeroM
senior tag
válasz
Szirtimorc #71424 üzenetére
win10 LTSC valami 2006 os kiadást keress az max 18.XX ig frissít azt csinálja amit beálítasz, nincs semmi extra sallagmentes win10 ha bírja a gép mindenképp
-
King Unique
titán
válasz
7Heads Drago #71443 üzenetére
Amúgy is el kellene engedni, sőt bele sem kellett volna fogni, mert az ilyen lejárt szavatosságú Windowsok éles telepítésének és használatának már nem sok értelme van manapság. Nemcsak a további Windows-frissítések hiánya miatt, hanem egyre több program, beleértve népszerű böngészők, stb. sem támogatják már a Windows 7, 8.1 rendszereket.
Ha megoldható, akkor eleve Windows 10/11-et kellene telepíteni, ha nem, akkor meg valamilyen Linuxot. Netezni stb. nyilván az utóbbi is megfelelhet, meg ha nem cél Windows only programok használata.
-
King Unique
titán
A Windows 10-nél az már régóta tudatosan úgy van, konkrétan a 20H2 verzió óta, szóval nem véletlen.
-
King Unique
titán
válasz
Armagedown #71441 üzenetére
Az az egyenként kiválogatom a havi csomagból a nekem kellő frissítéseket módszer már rég értelmét vesztette, mert már rég kumulatív (összesítő) frissítések vannak, amiket a Windows 7 és a Windows 8.1 is rég megkapott.
A "hibás frissítések" meg olyan, hogy nagyban hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is hogy kinél okoz problémát, pont ezért a felhasználók egy jó részénél semmilyet nem szokott egy-egy ilyennek kikiáltott frissítés.
A 7 nap halasztás nem feltétlen mindig megoldás az előbbire, mert ha a 2. héten kiadott havi "B" kumulatív frissítésben (CU) hiba van, akkor azt vagy a 4. héten kiadott "D" kumulatív frissítésben, vagy csak a következő havi "B" kumulatív frissítésben szoktak javítani. Bár ha nagyon kényes probléma, akkor soron kívül ki szoktak adni "Out of Box" kumulatív frissítést, de ilyen már jó ideje nem volt a Windows 10/11-nél.
A funkciófrissítéseket első körben eleve csak választható frissítésként ajánlja fel a Windows Update és csak akkor telepíti automatikusan, amikor az adott Windows-verzió a támogatása végéhez közeledik. Vagyis azt külön halasztani sem feltétlen muszáj.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71435 üzenetére
Köszi a segítséget. Sehogy se ment fel. Elengedtem a win 8-at. Amúgy eredeti win telepítőt használok, nincs semmi se integrálva. Win7-et raktám rá vissza. Ez meg így kezdett: a telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni. De a 8-as win-el megcsináltattam a particiókat aztán már boldogult vele a 7-es telepítő... bonyodalom nélkül.
-
cocka
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71440 üzenetére
a windows update még normális volt.
Én mai napig ezt használom: még működik a wuapp, nem úgy, mint a 10-ben.
A 10-nél az a vicces, ha a régi vezérlőpultban akarod betölteni a rendszerinfókat, csak úgy jön be, ha fent a Minden vezérlőpultelem\ után kézzel beírod (vagy bemásolod) a Rendszer szót. Mert kattintással megint az új felületre dob.Én dönthettem el, hogy mikor keresek frissítést, a letöltött listából külön-külön kijelölhettem, hogy mit telepítsen és mit nem, ha valamelyik frissítést egyáltalán nem akartam telepíteni, akkor egy jobb egér/frissítés elrejtése módszer és többet nem töltötte le és nem cseszegetett, hogy telepítsem...
Mintha a 10-ben is meglenne a régi GUI, csak elrejtve. Gondolom ott még lehet is ezt állítgatni vagy nem tudom, annyira nem ismerem mélyebben a 10-et.
-
Armagedown
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #71440 üzenetére
A csoportházirendben most is részletesen be lehet állítani a Windows Update működését, ugyanott, minden Windows verzióban, amióta ez megjelent.
Sajnos így sem lehet egyenként kiválasztani, hogy melyik frissítés települjön.
Én pl mindig halasztom 7 nappal a frissítések telepítését az esetre, ha hibás frissítést adnának ki, így már a kijavítottat kapom meg.
A feature updateket pedig 1 évvel halasztom. -
Azért nem adtak ki ilyet (legalábbis szerintem), mert mindenképpen W10-re kellett terelni az embereket. MS nem megszüntette a W8.1-t, hanem kvázi "lemészárolta", amihez az AMD, Nvidia és még pár ismert cég segítsége kellett, hisz minden W8.x-s szoftvert eltávolítottak (chipset (W7-hez mai napig van), vga driver-k, MS szándékosan hack-elte meg a W8.1 update mechanizmusát, hogy Ryzen cpu-sokat szívassa stb stb)
Hozzáteszem, nekem nagy kedvencem volt a w8.1, mert mindent meg lehetett találni és -és ez volt a legfontosabb számomra- a windows update még normális volt.
Én dönthettem el, hogy mikor keresek frissítést, a letöltött listából külön-külön kijelölhettem, hogy mit telepítsen és mit nem, ha valamelyik frissítést egyáltalán nem akartam telepíteni, akkor egy jobb egér/frissítés elrejtése módszer és többet nem töltötte le és nem cseszegetett, hogy telepítsem...W10 óta meg a Windows update az Orosz rulett kategória, minden 2. kedden (ami ilyen véresvizelethozó kedd) a szakma csak szív miatta, halasztják a frissítést, mert kivárnak, hogy mit xar el megint az MS, rendszermentést kell előtte csinálni stb stb.
Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor az egyetlen értelmes dolgot/örökséget, a vezérlőpultot is ki fogják irtani a W11-ből is, remek, gratula... -
cocka
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71438 üzenetére
Aztán ilyet miért nem adtak ki 8.1-hez? Ha már ebben a topic-ban vagyunk?
-
Készséggel elhiszem, amit írsz, bele lehet szaladni ilyenbe is, de ez is ritkább esetek közé tartozik. Ha meg amúgy sem tudja felpakolni a 8.1-t, akkor nem lesz más választása, hisz W7-től szeretne szabadulni.
Armagedown alternatívája se rossz, Én ezt szoktam telepíteni ezeréves gépekre (esetleg ha nagyon muszáj, akkor a 2019-s verziót)
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021
Az IOT változat pehelysúlyúbb verzió, sok felesleges alkalmazás nincs alapból benne, hosszú támogatási idővel rendelkezik ez is. 7Heads Drago topiktárs laptopjánál ( Dell Inspiron m5010) régebbi/kisebb teljesítményű laposokra is feltettem már, azóta is mennek és frissülnek... Persze itt is bele lehet futni, hogy nem lehet valamiért telepíteni, de egy próbát megér. -
cocka
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71435 üzenetére
Nem tudom, hogy miért pont W8.1 kell, de ha ez az OS elfut, akkor a W10 is, ergo Én egy W10-l próbálkoznék.
Erre azért ne vegyél mérget! Nálam azért maradt a 8.1 a laptopon, mert az teljesen jól fut.
A Windóz 10-ből felmegy kb. a 2019-esIG, amit utána örökké funkciófrissíteni akar a 2020-asra, de az már nem települ fel, mert a frissítési folyamat megakad, csinál egy rollbacket és kiírja, hogy a telepítés nem sikerült. Visszadob megint a régi 10-be és mivel a frissítéseket nem lehet letiltani, megint elkezdené feltelepíteni a 2020-ast, de megint nem jön össze és ha hagyod, ennek sosincs vége.
Ha pedig alapból bármelyiket feltenném, ami a 2020-as vagy az azutáni, akkor kék képernyő és CRITICAL_PROCESS_DIED. -
válasz
7Heads Drago #71434 üzenetére
1. Az eszközfrissítésnél van az, hogy próbálja beazonosítani a hardvereket, az azonosítás során a BIOS által (is) szolgáltatott infókra is támaszkodik... Én kapásból legújabb BIOS-ra frissítek ilyen régi masinákat, pláne ha hivatalosan nem támogatott OS-t kell rávarázsolni (említett gépnél W7 támogatott hivatalosan)
2. Nem tudom milyen telepítőt használsz, eredeti vagy valamilyen integrált dolgokkal teletűzdeltet. Utóbbi esetben chipset-, USB, AHCI és még ki tudja miket integrálnak bele, ami lehet, hogy 10-ből 9 gépnél nem okoz gondot, de ennél az 1-nél meg igen.
3. Nem tudom, hogy miért pont W8.1 kell, de ha ez az OS elfut, akkor a W10 is, ergo Én egy W10-l próbálkoznék. Ha a laposban esetleg 4GB RAM van, akkor is 32 bites OS-t szoktam felpakolni, gyorsabban szalad, mint az x64 társa, az hogy pár száz megával kevesebb RAM-t fog kezelni/elérni, az ilyen esetben lényegtelen.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #71433 üzenetére
Ezt csak azért nem értem mert a telepítés elindul rajta. Felmásolja a fájlokat és restart után kiírja hogy eszköz frissítés és ott fagy le fekete képernyővel. A vinyó mutat a háttérben aktivitást 2-5 mp-enként és ennyi inne nem lép tovább.
Most azt próbáltam hogy mindent letiltottam a biosban ami nem fontos. De ez sem segített.
Én ahol eddig találkoztam bios problémával ott a telepítő el sem indult. Viszont ott meg másik bios-t sem találtam és ott segített nekem az hogy egy másik gépen indítottam el a telepítést. És menet közben átraktam a gépbe a vinyót, az eszköz frissítést már ebben a gépben végezte el. Sajnos most ezt se jött be.
Köszike a tippet. -
válasz
7Heads Drago #71432 üzenetére
Lehet, hogy egy BIOS frissítés segítene rajta, ellenőrizd, hogy nem-e valami ezeréves BIOS van rajta. (Rufus-l FreeDos pendrive-t hozz létre, arra másold az exe fájlt (bios frissítés fájlt) bebootolsz a pen-ről és futtatod az exe-t)
Arra figyelj, ha esetleg nagyon régi BIOS lenne rajta, akkor nem biztos, hogy 1 lépésben lehet a legújabbra frissíteni, ennek -ha ez lenne a szitu- előtte olvass utána, hogy melyik bios-ra kell első lépésben frissíteni, hogy utána a legújabb bios is felmenjen. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Armagedown #71431 üzenetére
Sajnos nincs hiba.
De köszi a tippet. -
Armagedown
őstag
válasz
7Heads Drago #71430 üzenetére
Teszteld le a memóriát bootolható memtest86+al, a hibás memória is okozhat ilyen hibát.
Jobb esetben attól is helyrejöhet, ha kiszeded a memóriát és visszarakod. -
7Heads Drago
veterán
Üdv
Van egy inspiron m5010 gép. Valamiért folymatosan kifagy, megáll a win 8.1 telepítő vele. Mindegy hogy usb vagy dvd-ről próbálom. Sőt máskor volt már hogy egy másik gépen telepítettem egy wint. És az első indítás után átraktam a meghajtót a rossz gépbe és minden ment rajta csak csökkentett módban indítottam elöszőr. Mindig ugyanott fagy ki win betöltés közben. Sajnos nincs már több ötletem. Előtte win7 volt rajta, sajnos az lassú volt rajta. Viszonylag új ssd van benne. Valami ötlet mit próbáljak?
2-300 gépre azért már raktam fel win 8-at, de ez kifog rajtam. -
cocka
veterán
válasz
Szirtimorc #71428 üzenetére
Igen de már csak 64 biteshez.
Nekem meg véletlenül 7-ből másik gépen pont 32 bites van.
-
Szirtimorc
senior tag
Én se értem, pedig jó rendszer, csak a bevezetését cseszték el azzal az idióta csempés baromsággal. Meg itt találták ki a Gépház+Vezérlőpult párost, amit teljesen érthetetlen, és ragaszkodnak hozzá, még W11-ben is van állítólag.
W7-hez valami POS terminál kiadáshoz még most is jön frissítés. Az XP-nél is volt ilyen, azt föl lehetett varázsolni rá -
cocka
veterán
válasz
Szirtimorc #71426 üzenetére
Jaa én régebb óta, most számoltattam ki a date to date calculatorral, kb. 7 éve és 7 hónapja használok 8.1-et, mert én XP után nem 7-re, hanem 8.1-re váltottam.
Hát a classic shell az alap.
Szerintem is, viszont arra nem tudtam rájönni, hogy a maradék "ESU" update-et, ami kb. 6 hónapnyi adag hogy lehetett telepíteni.
Mondjuk az is érdekes, hogy a 7-et tavaly decemberig támogatták (ESU cuccal), a 8.1 nem értem, hogy ennyit miért nem érdemelt.
-
cocka
veterán
válasz
Szirtimorc #71424 üzenetére
Mióta használsz Windows 8.1-et? (gondolom 8.1, mert a 8 tényleg agyrém!)
-
válasz
Szirtimorc #71419 üzenetére
No és ha elöbb - szintén a boot CD-ről indítva - a lemezellenörzést végzed el?
Esetleg egy Live rendszerrel még lementheted a fontos adatokat újraformázás elött. -
MeroM
senior tag
válasz
SunMount3r #71409 üzenetére
win8.1 helyett win10 LTSC t rakjál fel . azzal jobban jársz sajnos a 8.1 et nagyon nem támogatja már semmi.
-
válasz
Szirtimorc #71417 üzenetére
BIOS-ban ellenőrizted, hogy a jó boot mód van beállítva? (Pl. lemerült az elem, és resetelte a beállításokat?) a dátum jó?
Indítsd a gépet BootCD-ről, és válaszd a javítást/újratelepítést az adatok megtartásával. -
Szirtimorc
senior tag
Annyit csinál, hogy boot-nál (még induláskor a logo-nál) kiírja, hogy hibát érzékelt, majd megpróbálja kijavítani, és kiírja, hogy nem sikerült. Olyan érzés, mintha nem is találná a rendszert. Próbáltam a telepítő CD-ről mindenféle javításokat, de szerinte zárolva van a rendszermeghajtó, és innentől semmit se hajlandó. Ami képet fölraktam, azt Command promptból sikerült. Legacy-ban lett fölrakva. Amikor egyszer valamiért uefi-ként akart bootolni, akkor volt hasonló a jelenség.
Csökkentett módban is ugyan ez a helyzet. -
válasz
Szirtimorc #71415 üzenetére
Csökkentett módban indítva hol akad el? Van konkrét hibaüzenet?
-
Szirtimorc
senior tag
Igen, az jó
-
válasz
Szirtimorc #71413 üzenetére
Na de maga a lemez jó, a fájlrendszer hibátlan?
pl. chkdsk rendben talált mindent? -
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Tegnap restart óta nem indul a windowsom. Jó lenne újratelepítés nélkül megúszni.
Azt írja, hogy megpróbálja kijavítani a hibát, de nem sikerül. Ha bootcd-ről próbálom meg javítani, nem hajlandó semmit csinálni, mert szerinte a lemez zárolva van. A fájlok úgy ránézésre rendben vannak, másolni-törölni tudok a meghajtóról.
Ezt is próbáltam, nem megy: -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #71411 üzenetére
Oké megtaláltam a BIOS-ban, bekapcsolva már a Coreinfo is támogatottnak jelzi.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
jimmy399 #71410 üzenetére
Execute Disable Bit-> Ugye ez lenne az? Mert akkor nem értem a Coreinfo miért azt jelzi, hogy nem támogatott? Van valami más módja a csekkolásnak?
(Esetleg a BIOS-ban lehet kikapcsolva? De hát miért is lenne? Meg nagyon alap BIOS, nem hiszem, hogy van benne külön ilyen "kapcsoló").
-
jimmy399
senior tag
válasz
SunMount3r #71409 üzenetére
Az intel oldalán azt írja, hogy támogatja az NX-et.
[link] -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van egy T4300-as procis laptop-om, amin most win 7 van, de szeretnék rá 8.1-et. De akkor erre semmiképp sem lehet Windows 8.1-et rakni?
A Coreinfo szerint hiányzik az NX utasításkészlet, de a PAE és az SSE2 megvan:Vagy mégis van valami módja?
Köszi!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Armagedown #71407 üzenetére
Vicces: a Supermium több helyen is említve van a linkelt oldalon... Közös téma megvan
-
Armagedown
őstag
válasz
ledgeri #71404 üzenetére
A Thorium is fut Windows 8.1 alatt, persze csak a Windows 7hez kiadott verzió.
-
-
ledgeri
nagyúr
OS-t még mindig használóknak újabb böngészős infó:
Ha valakinek kellene friss chrome alapú böngésző, elméletileg a yandex(csak cikk róla) felmegy, és van még egy github-projekt is [supermium] : . Nem néztem rájuk, nem állandónak szánt telepítésre ajánlom "felpróbálni" őket beszámolóért!
Véletlenszerűen találtam a cikkre, de eléggé megbízható az oldal (cikk oldala), hogy kíváncsiaknak megérje rájuk próbálni!
(persze eredeteket figyelembe véve) -
-
Üdv!
Tudom nem teljesen idevágó kérdés, de Win8.1-et szeretnék SSD-re klonozni.
A Macriummal eddig ( Win10) teljesen jól ment, de a 8.1-nel már indulásnál dob egy 0xc0000225 hibát...
Nem tudom mi "romlik" el.
Hivatalos Win8.1-gyel jött a gép.
( Dell Inspiron 15)
Vissza rakom a HDD-t gond nélkül indul, klonozott SSD-nel elszáll ezzel a hibával..
Fizikai klónozót nem tudom bevetni, mert 1TB-ról 256-ra klonoznék... Nagy kört nem futnék vele , marmint ezért nem venném ki az 1TB-os SSD-t az asztali gépembol...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest