Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pete_21

    addikt

    válasz Taifa Díaz #51379 üzenetére

    Köszi! :R

    Más: Lenne még egy kérdésem: 8 GB memóriám van, a lapozófájl kezelése automatikuson van. Egyik hdd-n, sem, és egyik partíción sem találok pagefile.sys-t. Ez nekem fura, most akkor semmilyen lapozófájlom nincs? Még egy minimálisat sem hozott létre a rendszer?
    Win7 azért készített lapozófájlt.
    Ha valamilyen programnak (pl. játéknak) kell, akkor majd gyorsan készít egyet?

    (#51391) csabyka666: Látom, hogy a felmerült problémára már kaptál választ, de a 32/64 bites rendszeres kérdésre nem láttam.
    2 GB memóriára is feltehető 64 bites oprendszer (feltéve ha teljesülnek a követelmények, pl. processzor utasításkészlet), szóval ilyen jellegű memórialimit nincs. A 32 bites rendszer összesen 4 GB memóriát tud megcímezni/kezelni. Ebben tehát benne van a rendszermemória (RAM), a videokártya memóriája, és esetleg a hangkártyáé, ha van. De ez utóbbi néhány MB szokott lenni maximum, tehát nem jelentős.
    Ezért lehet, az, amit írtál, hogy a 32 bites a 4 GB-ból 3-at kezelt, mert a videokártya memóriája is benne volt a 4 GB-os korlátban.
    4 GB memóriánál, és fölötte már ajánlott a 64 bites rendszer, hogy a memóriát ki tudja használni. Ez az egyik legnagyobb előnye a 64 bitesnek. További plusz, hogy egy 64 bites program (jó optimalizáltság mellett) jobban fut a 64 bites oprendszeren, mint a 32 bites társa. Pl. renderelő, kódoló programoknál már jelentős lehet a sebességnövekedés. Illetve ha jól tudom, egy 32 bites program csak maximum 2 vagy 3 GB memóriát foglalhat le, de a játékok többet is meg szoktak enni, így ebben már nem vagyok biztos. Lehet, hogy a maiak már 64 bites játékok, így nincs ezzel gond, vagy lehet, hogy 64 bites oprendszeren a 32 bites programnál nincs ilyen limit. (csak 32 bites oprendszeren) Ha valaki ebben tud pontosabbat, akkor kérem javítson ki. :)
    Illetve a 64 bites oprendszernek van plusz néhány beépített védelmi funkciója, a kártékony programok ellen, ha jól tudom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák