- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jammalan
tag
Sziasztok!
Szerettem volna ma win7ről win 8.1re váltani, de sajnos nem akar összejönni a dolog. Dvdről bootolok, gomblenyomás után bejön egy fekete képernyő középen kék windows logo és itt gondolkodik a gép 5 percet majd resetel. Újraírtam már a dvdt így elvileg nem azzal lesz a baj (pendriveom nincs). Tudna esetleg valaki tippet adni nekem, mert nagyon szabadulnék a pár éves belassult win7től.
-
törölt tag
az egészből nem lenne semekkora probléma, ha MS nem baszott volna belerakni plusz egy opciót erre vonatkozólag. nem hiszem el, hogy nem fért volna el egy 20+ GB-t foglaló behemótba... és kétlem, hogy nem lett volna rá pár ember, aki "megírja" (már megvolt) és leteszteli. de ahelyett hogy minden téren okosodna a Windows, inkább félig-meddig elhülyül... egy jó kis csomagkezelő rendszer kéne még és be is fognám. de előbb leszek reaktor-technikus pápa, minthogy ez bekövetkezzen...
anno mikor megjelent a GNOME3 Linuxra, miért ment a sírás? nem azért mert más, hanem azért mert abszolút 0 konfigurálási lehetőség van benne. -
Blyan
félisten
-
tagagaba53
tag
válasz
Tournament #53386 üzenetére
Perpillanat most írom kb. 100x-ra.
Igazából lemezről is max. 15 perc a telepítés.
De most már b.....a a csőröm, hogy a kütyüről miért nem megy. -
Tournament
aktív tag
válasz
tagagaba53 #53385 üzenetére
Miután kiválasztotad az isot utána fat32 átváltod nfts-re és már irhatod is rá .
-
tagagaba53
tag
válasz
Tournament #53384 üzenetére
A kütyüre írás előtt vagy utána ?
-
nbware
senior tag
válasz
worxland #53364 üzenetére
az, hogy a sok marha, hozzászokott a jóhoz és sír, ha leveszik tőle, amiatt ne a többiekkel basszanak már ki. Akinek nem tetszik, használjon win7et. Linuxnál már régen elmentek ebbe az irányba, érdekes módon ott senki nem sírt, mivel a linuxot az értelmes használja és nem a gyökerek... de hát kinek mi a véleménye. nekem tetszik így, ez van. Kénytelen az MS meghajolni a gyökerek előtt, mivel azok is megveszik a terméket és a pénz az nagy úr
mivel a linux ingyen van, leszarják mi a véleményed, nem tetszik, majd letöltesz valamit azt jól van. -
Petyyyyy
addikt
válasz
tagagaba53 #53379 üzenetére
Én sem voltam elég pontos.
EUFI módban telepítettem, oda muszáj volt FAT32-re állítani, így nem számított mekkora az ISO.
Kíváncsi leszek mit sikerül kihozni belőle. -
nbware
senior tag
válasz
tagagaba53 #53379 üzenetére
mindegy, hogy ntfs, vagy fat32, mind a kettőnél be kell bootoljon, főleg miután a 8.1nél már csak ntfst tudsz használni
-
TIT
veterán
válasz
szabonagyur #53374 üzenetére
Havernál se megy.
A szolgáltatások hol vannak?
Energiaséma adatai nem érhetőek el és piros x van a szöveg előtt. -
Petyyyyy
addikt
válasz
tagagaba53 #53373 üzenetére
Nem lehet másképp? Olyan nincs. Beállítgatsz mindent, utána valóban átvált magától NTFS-re, ha jól emlékszem, de állítsd vissza FAT32-re, különben az életben nem fog bootolni róla.
PS: Itt most pendrive-ról - Rufusról beszélük ugyebár. -
TIT
veterán
Sziasztok!
8.1-nél miért nem érhető el az energiagazdálkodás?
Nem elérhető,így nem tudom változtatni a moncsi kikapcsolást és az alvó módot. -
Petyyyyy
addikt
válasz
tagagaba53 #53369 üzenetére
Láma kérdés, de pendrive FAT32-re van formázva, boot menüben elsőnek az USB van kiválasztva?
-
kraftxld
félisten
válasz
tagagaba53 #53365 üzenetére
Tehát mégegyszer, gyári ISO file-t használsz és a Microsoft féle USB download tool-t használod?
-
-
worxland
addikt
válasz
nbware #53357 üzenetére
Toljátok csak a hülyeséget. Lehet nyomni a begyepesedett meg a lusta dumát is, oszt a magas lóról nézni körben elégedetten. De az új még mindig nem szinonimája a jónak vagy az ergonómikusnak vagy a hatékonynak. A közvélemény már nyilatkozott a start menüről, de Ti csak nyomjátok tovább széllel szemben...
-
kraftxld
félisten
válasz
tagagaba53 #53356 üzenetére
Hogyan csinálod a pendrive-ot? Rendes gyári ISO + a Microsoft féle USB download tool?
-
nbware
senior tag
válasz
tagagaba53 #53356 üzenetére
nekem megy a 8as is penről, valamit akkor nem jól csinálsz...
-
nbware
senior tag
válasz
daimonion #53348 üzenetére
igazából nem tudom, szerintem az a bajuk, hogy már megszokták és az agyuk nehezen szokja az újat.
szerintem meg épp hogy sokkal jobb, hogy nincsen qrva start menü, semmi értelme nem volt, ami keresek, az ott van, elkezdem beírni és megjelenik, meg mutatja, mi az amit telepítettem legutoljára. Szerintem sokkal jobb az élet start menü nélkül, csak hát sokan lusták tanulni az újat és a megszokás meg nagy úr -
tagagaba53
tag
Üdv !
Pár napja feltettem már a kérdést.
Miért nem enged win8-8.1-t telepíteni, pendriv-ról?
Win7-t lehet.
A 8-t csak lemezről engedi.Köszi
-
trialboj
őstag
Win 8.1 kikapcsolás közben le lett hajtva (laptop), és most mikor be akarnám kapcsolni akkor csak tölt és még mindig azt írja hogy ShutDown...
Nincs restart gomb a gépen, ha kikapcsolom akkor ugyan ide jutok megint.
Van valami ötlet mit lehetne csinálni?
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #53313 üzenetére
Valószínűleg a partíciós tábla miatt borul meg:
A gép 150km-re van tőlem, valaki ismer biztonságos módszert, hogy takarítsam ki, és még a windows is elinduljon?
Vagy csak kitörlöm a kezdő recovery partíciót, meg a végén lévő másikat mondjuk EaseUS-al, a maradékot megnövelem, aztán reménykedek, hogy elindul? -
Sanya
nagyúr
-
Blyan
félisten
Ez a startmenü mizéria az agyamra megy és ahogy nézem, jól elcseszik a W9-et majd ennek hatására....
-
daimonion
senior tag
Legyenszíves csinálna valaki egy videót , hogy amikor napi szinten használja a gépét hogy akkor hogyan és mire használa a sokat hiányolt startmenűt ? Mitől ilyen fontosságú dolog ez ? vagy csak annyira hozzászoktak az userek az évtizedek alatt hogy képtelenek lemondani Róla ? Vagy amióta nincs lassabb lett a rendszer elindulása? Több helyet foglal a rendszer a startmenű nélkül? Vagy miért olyan létfontosságú és nélülözhetetlen hogy ennélkül nem is Windows a windows ? Mit tud a startmenű ?
-
quailstorm
félisten
válasz
Petyyyyy #53346 üzenetére
Mihez dobjak pm-et?
Startisback felhasználó vagyok tavaly május óta, most ugye már startisback plus. De a trialnál tovább sose jutottam, viszont az kívül hogy zaklat és üres a legutóbb használt alkalmazások listája, még mindig könnyebben kavarok benne mint metron.Bár most már metron átraktam magam kategórianézetre, meg betanultam a charms billentyűkombókat.
Viszont eddig rohadt drága volt. 3$-t már kiadnék érte. Ha vóna
Most a telómba a kijelző meg a gépembe a HDD sürgősebb. -
Petyyyyy
addikt
válasz
quailstorm #53345 üzenetére
Akkor StartIsBack. Ha az ingyenes verzió kevés - 30 nap trial - dobj PM-met.
-
Sanya
nagyúr
válasz
quailstorm #53343 üzenetére
a classic shell startmenü meg ingyenes.
-
quailstorm
félisten
-
MrCsiT
addikt
telepítéskor a 8.1 Ent. eleve rendszergazdai jelszót kér, ha az MSIAfterburnerSetup301.exe telepítőt futtatom, de még mindig ugyanott tartok. Feltelepül, az alkalmazásban be van pipálva, hogy indítás a windows-al, és nem és nem indul. Ha kézzel ráindítok, minden indításkor kéri a rendszergazdai jelszót, ami egyrészt unalmas, másrészt az automatizmus ellentéte.
Nem hiszem el, hogy az MS még mindig képtelen volt egy trusted listet csinálni, hogy ha X program Y verzióját, amit Z gyártott, és más infókkal is ellenőrizhető (pl. Md5 hash szerint is megegyező egy tárolt hash-el), ÉS telepítve van a rendszerben, akkor ha ezt egyszer elindítom, többször ne szívasson már a köcsög kérdezgetésével.(#53301) kispx : ez meg szégyen. 20M db felhasználó sírdogál, hogy nincs kib*szott start menü, és nem képesek visszarakni.
Bezzeg, külsős cég 25$-ért eladja neked a win 8 start menü alkalmazását. Ez ám a felhasználóbarát hozzáállás. -
bon
őstag
válasz
Janika-1982 #53336 üzenetére
Az áruház beállításainál kapcsold ki az első két opciót.
-
Lokids
addikt
Sziasztok. Van eredeti (upgrade) win 8-am.
Namost úgy néz ki, hogy alaplap+procit cserélnék. Ráadásul AMD -> Intel. Szerintetek túlélné ezt az oprendszer?
Ha jól tudom a reinstallt elkerülendő van 2 féle "factory reset" lehetőség is. Ez mennyire használható hw csere esetén?
Reinstall esetén az upgrade verziót fel tudom rakni más alaplaphoz? Ha jól tudom valamennyire kötődik az oem verzió a géphez amihez először felrakják. -
Janika-1982
tag
Sziasztok,az hogy lehet,hogy az áruház alkalmazásban nekem alig jelenik meg alkalmazás-kínálat?A gépem DELL INSPIRON 3537.
ACER típusú laptopnál pedig tömve van az áruház alkalmazásokkal!
PL:Tuneln Radio vagy Audials Radiot keresővel sem találja meg a gépem,az ACER laptop azonnal megtalálja!
Segítséget előre is köszönöm. -
Dhampir
félisten
válasz
#19617792 #53334 üzenetére
Na ja, az Unchecky-t Win 7 alatt is elsőnek pakoltam fel. Egyes szoftverkészítők jól megpakolják a programjaikat. A régebben kedvelt SMPlayerben is legalább 3 kéretlen alkalmazás kívánja feltornászni magát telepítés közben.
Linuxon talán még nincsen ilyesmi, illetve az Ubuntuban már fent csücsül az Amazon-kéretlenül.
-
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
8.1 alatt hogyan érjem el, hogy nem rendszergazdai fiók alatt elinduljon az MSI Afterburner?
Ha az exe-t indítom, rendszergazda jelszót kér.Próbáltam feladatütemezőbe betenni, hogy bejelentkezéskor indítsa el, de a tálcaikon nem jelenik meg, így meg nem megyek vele semmire..
-
premete
veterán
válasz
Dhampir #53326 üzenetére
Elméletileg menne 2 admin cmd paranccsal, és a net megosztás bekapcsolásával, windows 7 esetében megy is simán, de mondom, a windows 8.1 még saját magával sem kompatibilis.
„netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=hálózatnév key=WLANjelszó“
majd a start: "netsh wlan start hostednetwork" leállítás pedig a "start" helyett "stop" -
Dhampir
félisten
válasz
premete #53324 üzenetére
Köszi a választ!
Közben találtam egy működő programot:
Rendszergizdaként a parancssorba be kellett pötyögni és utána működött:
netsh wlan set hostednetwork mode=allow
Pozitívuma, hogy nem kell installálni, cserébe "agyonkonfigurálni" sem lehet.
Mindenesetre egy kis céemdézés nélkül nem lehetett megúszni.
-
premete
veterán
válasz
Dhampir #53323 üzenetére
A Wi-host elméletileg egyszerű, mint a faék, próbáld ki. Nálam nem ment mondjuk a 8.1 pro-n (azt írta, admin módban megy, de eleve abban voltam), de 8.1 vlk-n ment.
Sajnos, a windows 8.1 kb. önmagával sem kompatibilis, nálam az utolsó húzása az volt, hogy apps-okat nem volt hajlandó telepíteni, kiírt egy hibaüzenet linket, rákattintottam, erre megnyitotta a windows helpet, és kiírta, hogy biztos elírtam a kódot, amit ugye a windows 8.1 adott ki, és rákattintva ez nyílt meg.
Virtual routerrel is voltak gondjaim, a Connectify pro ami ment rendesen. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Windows 8.1 Pro alatt szeretném a laptopba beépített wifi-adapterrel megosztani az Internetet. A Conectifynél egyszerűbb (reklámmentes legyen, ne dúlja fel a rendszert) programot keresek, amely valóban működik.
-
Petyyyyy
addikt
Ezt neked. Nincs a Win 8 kompatibilitási listán a géped. Másrészt többen mondták már, hogy a hetes driverekkel is boldogul a 8/8.1, de ahogy a figyelmeztető szöveg írja, ők csak arra a rendszerre vállalnak garanciát, amivel szállították az eszközt.
-
Mat86
tag
Windows 8.1 alatt mennyire működnek a Windows 7-es driverek? Konkrétan Samsung NP300E5Z laptopom van.
-
bolcsodal
addikt
Én a rendszerlemezről áthelyeztem a OneDrive könytárat egy másik fizikai meghajtóra...ez lehet probléma vajon? Dropbox-ot különösebben nem zavarja.
Olyan, mintha minden rendszerindításkor elfelejtené, hogy melyik file-okat töltötte már fel és újra leellenőrizné az egész állományt.
Nekem nem volt szükségem Office-ra, de igazából megfontolandó lehetőség (ugyanannyiba kerül).
-
-
bolcsodal
addikt
110GB-nyi adatot tartok OneDrive-on. Hogyan lehet elkerülni, hogy a gép minden bekapcsoláskor hosszadalmas szinkronizációba kezdjen (setting up)? Dropbox nem csinál ilyesmit, még akkor sem, ha állando sync be van kapcsolva. Ez így elég béna szerintem (főleg, hogy még fizetek is érte, hogy fogja a HDD-t minden bekapcsoláskor).
-
ph2012
senior tag
Sziasztok!
Mikor belépek pasziánszt játszani mindig belép az Xbox Game egy DrasticAlloy82 néven: kép. Ezt a nevet nem én készítettem. Az Xbox kioszt mindenkinek egy nevet, ha saját maga nem készít? Vagy honnan jött ez a játékosnév?
Köszi!
-
VoidXs
nagyúr
válasz
szabonagyur #53307 üzenetére
Uram, talált egy Windows bugot. Én ilyet még nem láttam. Kipróbáltam, tényleg bug.
-
szabonagyur
félisten
Hali
Egy kis okosság kéne a következő helyzetre:
A gépem mindig lezárom ha otthagyom. Ma is így történt, visszajöttem a géphez, monitor stand by módban volt... megnyomtam egy gombot fel is ébredt a gép.. kérte adjam meg a jelszavam. Azonban hirtelen el kellett mennem így nem léptem be sem meg semmi. Mire visszamentem megint stand by a monitornak, de hiába nyomtam meg bármilyen gombot nem történt semmi. A gép egyik esetben sem ment alvó módba, tiltva van neki. Mivel nem kelt fel a gép, TeamView segítségével állítottam le a gépet, utána be kapcs és megy tovább.Win7 alatt ilyen nincs, ott is zárolom a gépet.
-
TBMC
addikt
sziasztok!
oly kerdesem lenne, az mitol fordulhat elo, hogy lomtar uritesere kattintva kb 5-10mp kell neki mire elojon a felugro ablakocska? eleg idegesito, par napja kezdte el csinalni.
win 8.1
cfg: Zalman ZF11 plus HF1 - Gigabyte Odin Pro 800w - ASUS MAXIMUS VII Ranger - i5-4570 + Zalman cnps 9900LED - ASUS Radeon R7 260X DirectCU II OC - 2400mhz Kingston HyperX predator 8gb kit - 240 GB Kingmax SSD, 2x1TB Samsung HDD, 750GB Samsung HDD
-
rover45
őstag
Sziasztok, szeretném áttelepíteni a saját gépem egy másikra.
Biztos én vagyok a csacsi, de egyszerűen nem találom a Windows Áttelepítő funkciót. Sem ezen a néven, sem Easy Transfer néven.
Valahol úgy olvastam, hogy két win8/8.1es gép között csak a OneDrive-val tudok szinkronizálni, de szerintem ezzel csak a fájlokat tudom átvinni, a beállításokat nem.szerk: Illetve létezhet megoldás arra, hogy a rengeteg Picasa webalbumomat szeretném átrakni a OneDrivera?
-
Romvr
őstag
Sziasztok,
Windows 8.1-em van, naprakészre frissítve és gondoltam kipróbálom ezt a csodás IE11-et Metro (mondernUI) alatt, de mintha nem lenne benne helyesírás ellenőrző. Áttúrtam a gépházat de ott se leletem válaszra pedig azt olvastam sok helyen hogy már létezik hozzá.
Miként tudom elővarázsolni?
-
kispx
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest