Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Athaualpa

csendes tag

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni UEFI-vel kapcsolatban. Elég sokat olvasgattam itt a fórumokon ezzel kapcsolatban, de valahogy most egyre jobban összekeveredtem.

A számítógép fejlesztések nekem kimaradtak az elmúlt 5-6 évben, most raktam össze egy új konfigot: MSi 970a G46 alaplappal, phenomII x4 procival és 8 gb rammal, SSD+HDD. 64 bites windows 8-at szeretnék rá telepíteni.
    Hogyan tudnám ezt megvalósítani és honnan tudom leellenőrizni, hogy sikerült e az UEFI-s telepítés?

A hétvégi próbálkozásaim eredményeként (még ssd nélkül) egy fat32-re formázott pendriveról próbáltam installálni. a hdd-t nem particionáltam előre. A boot menüben kiválasztottam az uefi: pendrive helyet, innen települt is rendesen és örültem is. Viszont a lemezkezelő szerint mbr-es partíciót hozott létre. Ennek uefi-nél nem gpt-nek kellene lennie?

Azt sem értem, hogy a biosban, az eszközöknél csak a pendrive kapott uefi cimkét. (Ezt kell kiválasztani az uefi módban való telepítéshez, igaz?) A hdd-t miért nem látja el ezzel a cimkével? Hibás volt a telepítés, vagy valami egyéb oka lehet, netán nem is fog így kiírni más hardvert?

Frissítettem a biost, így már látok win8-hoz kapcsolódó menüt (fast boot) Ez nem csak uefi esetén működik?

Végül pedig, ha az ssd-re rendesen sikerülne feltelepíteni az oprendszert, utána a hdd-t is gpt-re kéne formázni, vagy mit csináljak vele? Mi az előnye/hátránya a gpt partíciónak?
    Esetleg nem tudna valaki írni (esetleg linkelni) egy tényleg érthető leírást, hogy mit, milyen sorrendben, stb?

Bocsi, ha sok a hülye kérdés, de tényleg kicsit össze vagyok zavarodva. Ráadásul megint hétfő :(

A segítséget előre is mindenkinek köszönöm!

Üdv

Új hozzászólás Aktív témák