Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen házat vegyek?
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen asztali médialejátszót?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Athaualpa
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni UEFI-vel kapcsolatban. Elég sokat olvasgattam itt a fórumokon ezzel kapcsolatban, de valahogy most egyre jobban összekeveredtem.
A számítógép fejlesztések nekem kimaradtak az elmúlt 5-6 évben, most raktam össze egy új konfigot: MSi 970a G46 alaplappal, phenomII x4 procival és 8 gb rammal, SSD+HDD. 64 bites windows 8-at szeretnék rá telepíteni.
Hogyan tudnám ezt megvalósítani és honnan tudom leellenőrizni, hogy sikerült e az UEFI-s telepítés?A hétvégi próbálkozásaim eredményeként (még ssd nélkül) egy fat32-re formázott pendriveról próbáltam installálni. a hdd-t nem particionáltam előre. A boot menüben kiválasztottam az uefi: pendrive helyet, innen települt is rendesen és örültem is. Viszont a lemezkezelő szerint mbr-es partíciót hozott létre. Ennek uefi-nél nem gpt-nek kellene lennie?
Azt sem értem, hogy a biosban, az eszközöknél csak a pendrive kapott uefi cimkét. (Ezt kell kiválasztani az uefi módban való telepítéshez, igaz?) A hdd-t miért nem látja el ezzel a cimkével? Hibás volt a telepítés, vagy valami egyéb oka lehet, netán nem is fog így kiírni más hardvert?
Frissítettem a biost, így már látok win8-hoz kapcsolódó menüt (fast boot) Ez nem csak uefi esetén működik?
Végül pedig, ha az ssd-re rendesen sikerülne feltelepíteni az oprendszert, utána a hdd-t is gpt-re kéne formázni, vagy mit csináljak vele? Mi az előnye/hátránya a gpt partíciónak?
Esetleg nem tudna valaki írni (esetleg linkelni) egy tényleg érthető leírást, hogy mit, milyen sorrendben, stb?Bocsi, ha sok a hülye kérdés, de tényleg kicsit össze vagyok zavarodva. Ráadásul megint hétfő
A segítséget előre is mindenkinek köszönöm!
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Milyen házat vegyek?
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest