Új hozzászólás Aktív témák
-
Npeter25
tag
"Elkezdi telepíteni és 78% körül ugye újraindul a gép telepítésnel ez normális, de amikor újraindult nem folytatódik a telepítés hanem újra el akarja kezdeni elölről az egészet ugyan úgy a telepítés ablakot dobja fel."
Ujrainditaskor pendrive lehúz, és menni kell tovább a telepítésnek.
Valószínú restartkor nem az ssd-ről bootol hanem a usb-rúl ezért kezdi újra a telepítést -
Van hozzá topik:
-
Krugszvele
senior tag
válasz
mefistofeles #23 üzenetére
"Már próbáltam win10 telepítővel is, biosban is néztem érzékel mindent a gép. Biosban a prioritást próbáltam beállítani de az szürkén van nem tudok belenyúlni."
Ebből gondoltam, hogy a bootsorrend a gond. Sőt, valójában pontosan az lehet a baj, amit írsz, hogy nem a win csinálta a partíciókat. Majd ha reagál, akkor kiderül.
Valami banális próbléma, de pont jól van ez így.
-
válasz
Krugszvele #22 üzenetére
Ha elolvastad volna mit ír, te sem írod le azt amit egyébként mindenki tud. Be tud ő lépni a biosba (értelmezésem szerint legalább is) nem kell azt leírni, ott van a probléma, hogy a boot kiosztásnál látja az SSD-t de elmondása szerint az nem kiválasztható.
Már vagy 10x leírtam a feltételezett megoldást de nem reagál rá a probléma megosztója. Formázni kell az SSD-t és a windowsra bízni a többit, mindenféle manuális particionálás nélkül.
-
Krugszvele
senior tag
21 komment de még senki sem írta be a megoldást?
Akkor itt van:
Amikor újraindul 78 vagy akárhány százaléknál, utána az újraindulás közben, még a legeljén nyomkodjad az F10 billentyűt (sokat kerestem, de nem találtam meg az alaplap leírásában, lehet, hogy másik gomb kell, néha F8) és feladja a boot sorrendet. Ott kiválasztod az SSD-t, hogy ne a pendrive-ról induljon el újra a telepítő.
Egyébként az is megoldás, ha belépsz a bios-ba, F2, vagy DEL gomb nyomogatásával és ott átállítod a boot ordert.
Alaplapod neve + boot order vagy boot priority néven megtalálod pontosan hol kell.Ha a boot sorrendben nincsen meg az ssd, csak egyedül a pendrive van, akkor valami nagyon elszúródott. Akkor javaslom, hogy indítsd el ugyanúgy a win telepítést és hagyd automatán, mikor ő kezelje a patríciókat! Ezután mennie kell.
Ha mégsem, akkor komolyabb a baj, további hibakeresés szükséges.
-
válasz
mefistofeles #20 üzenetére
Persze nem kell, ha a telepítőre hagyod a háttértár beállításait.
Ha kézzel állítgatja valaki, akkor mindent neki kell beállítani.
150GB-os partíció készült a rendszernek.
Sok értelme nincs így darabolgatni a rendszermeghajtót. Utoljára a FAT32 esetében fordult elő, hogy egy hiba teljesen agyonvágott egy partíciót, viszont a többi ép maradt.Én következő telepítés kezdetén mindent törölnék és ráhagynám a telepítőre a háttár beállításait.
-
-
válasz
mefistofeles #18 üzenetére
Vaszeg azért nem bootol mert még mindig a pendrive van első helyen a biosban
Laptopnál már találkoztam olyannal hogy újraindította a telepítést amíg bent volt a pendrive vagy nem állítottam át a sorrendet.A boot sorrendben ilyenkor nem az SSD-t kell keresni hanem "windows boot manager néven"
-
-
válasz
Hieronymus #15 üzenetére
Mikor telepítés közben az újraindításhoz ér akkor már nem üres a rendszerlemez.
-
Nem ezzel van baj.
A rendszerindító lemezek sorrendjét be lehet állítani UEFI/BIOS. Az elsőnek kell lennie annak a meghajtónak, amiről indulni fog a rendszer. Mivel azon nincs semmi, a Második, USB meghajtóról indul a rendszer.
A következő indulás után már van indítórendszer a fix háttértáron. Arról kell indulnia a gépnek. -
Ha fizikailag látja a meghajtót de nem tud róla bootolni, akkor a particiós táblával a fájlrendszerrel vagy valami hasonlóval lehet gond.
"Akkor volt formazva telepítés előtt telibe. Utána csináltam egy particiót"
Sokadszorra sem árulod el, milyen rendszerben, milyen programmal és mire particionáltad az ssd-t.
Már rég telepítettem win 11-et de elvileg a telepítés elején lehet a lemezt kezelni. Telepítés elején formázd a meghajtót és ne csinálj rá semmiféle particiót. Utána jöhet a telepítés.
információk hiányában ennyit tudok segíteni. -
válasz
mefistofeles #12 üzenetére
Akkor volt formazva telepítés előtt telibe. Utána csináltam egy particiót ugye ez már az új gépen történik mindez. BIOS látja bocsi csak nem tud bootolni róla.Win11pro
-
-
válasz
mefistofeles #10 üzenetére
Esetleg hardveres probléma?
-
válasz
razorka777 #9 üzenetére
Ha nem láttja az ssd-t hiába veszi ki a pendrive-t. Amúgy sem lehet az a probléma egy normális telepítésnél.
-
razorka777
veterán
-
-
válasz
mefistofeles #7 üzenetére
fájlrendszerre gondolsz? NTFS, FAT32?. Arra is gondoltam az SSD lehet valami de minden rendben van vele, de biosban nem látja ott ahol kéne. Csak a Pendriveot látom biosban ott ahol ki kell választani honnét bootoljon.
-
-
válasz
mefistofeles #5 üzenetére
1TB az SSD külön particiót csináltam 120gb rendszernek.
Ugye azt is feldobja milyen típusú Windows szeretnék Pro, Pro N, Home stb .
Próbáltam úgy is kihagyás nem aktivaltam úgy se volt jó. Igen úgy is próbáltam de nem volt ott az SSD nem tudtam kiválasztani, pedig észleli hogy a gépben van. -
Valami nem tiszta. mit választottál az elején? Az USB telepítő létrehozása opciót válaszd.
ha elindul a telepítő semmiféle aktiválást nem ajánl fel.
Mekkora az SSD? Mire formáztad?
ha telepítés közben feldobja az aktiválást akkor is menj a kihagyás gombra. majd a telepítés befejezése után aktiválod.ha újra akarja kezdeni a telepítést akkor lépj be a bios boot menübe (mikor újra akar indulni9 és válaszd az ssd-t és úgy indítsd újra.
-
-
PuMbA
titán
CPU tuning vagy memória EXPO profil van belőve? Azokat kapcsold ki a telepítés idejére.
-
válasz
mefistofeles #1 üzenetére
Igen azt szedtem le. Feldobta az ablakot most vagy később akarom aktiválni én végig mentem sorba minden folyamaton.
-
Szia!
Először is van erre topic, nem kellett volna egy külön logout bejegyzés.
Másodszor, pár dolog kissé nehezen érthető abban amit írtál.
Mit szedtél le a "windows oldaláról"? A media creation toolt szedd le és az minden lépésen végig vezet és elkészíti a telepítő pendrive-ot.
Azt sem értem, mi az, hogy bootoláskor aktiváltad a win 11-et. Azt nem akkor kell és kíváncsi is lennék, hogy csináltad.
Harmadszor, nem kell semmiféle partíciót létre hoznod, a windows mindent megcsinál és annyi helyet fog lefoglalni amennyire szüksége van.
ha így csinálod nem lehet probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Dobozos új Lenovo Ideapad Slim 5 Laptop /R7-7730U/16 GB Ram/512 SSD/14" FHD+ OLED/ Garancia16 hónap
- Dell Inspiron 15 3530 /13.gen i7-1355U/16GB/512 GB SSD FHD Garancia
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 4K /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ IPS
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest