Hirdetés
- Több helyről érkező SteamOS-t jósol a Valve arculati irányelveinek frissítése
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségssége
- Egyelőre nem alkalmas tömeggyártásra az Intel készülő gyártástechnológiája
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségssége
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
ééééés ennek a hákolásnak a valós értelme az, hogy:
?"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Igazad van azt nem írtam mivel igen sokrétű dolog maga a téma, ez leginkább azoknak segítség akik tudják mit is akarnak elérni vele. Szükséges az is hogy magában a biosban is ki legyen szedve a friss mikrokód.
Pár dolog:PS emulátor TSX utasításkészlet Intel általi tiltását feloldja, nem gyakori de azért régebbi procik tudják.
Specktre/Meltdown patch kiiktatása - ezt nem igazán kell részletezni, régebbi procikon igen nagy segítség, tipikusan procilimites játékoknál HT-t használva ad nem kevés pluszt valamint általánosan lemezműveleteknél. Hátránya nyilván a csökkent biztonság de ennek kihasználása otthoni gépen nem életszerű.
Stabilabb tuning némely procinál, nem mentem bele, googlén van rá példa.
Xeon V3-asoknál turbo hack esetén a régi bios mikrokód miatt én jobbnak láttam kiiktatni az OS féle kódot is
LGA2066 platformon ECC REG támogatás régi kóddal lehetséges, nálam ha a szoftveres kód fut akkor kékhalálozik a rendszer.
Fejből csak ennyi, de sok olyan dolog van ami nem érint engem és nem foglalkoztam vele. Ezért írtam hogy túl sok a lehetőség hogy mindent felsoroljak.
Összegezve részemről plusz 5-10% teljesítmény és stabilitás cserébe biztonság csökkenéséért. Nyilván nem egy céges gépen hanem egyszerű játszóson van értelme az egésznek.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
válasz MasterDeeJay #2 üzenetére
ah, ok, köszi a listát.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Ha persze elég csak a spectre/meltdownt kiiktatni akkor elég hozzá az inspectre progit használni.
https://www.grc.com/inspectre.htm
Ez már önmagában igen sokat segít régi gépeken.
Igazából játékoknál [link] és háttértár kezelés amit javít [link]
Pontosabban nem javít hanem visszaállítja a teljesítményt az eredetire.
Értelemszerűen minél inkább cpu limites egy játék és függ a HT-tól annál nagyobb lesz a visszanyert teljesítmény. Lemezművelet gyorsulása látványos ugyan teszteken de gyakorlatban már az nvme vs sata sem annyira érzékelhető játékoknál.[ Szerkesztve ]
-
Ügyes a megoldás, köszi a cikket!
-
Esetleg egy régebbi verziót odatenni, amiben az van, ami neked még megfelel?
Mondjuk security updateket kiiktatni nem biztos, hogy érdemes, de mindenki azt csinál, amit akar
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptop szerviz - Alaplap javítás ingyenes bevizsgálással
- Intel i7 11700k, MSI Suprim 3070ti, MSI Z490, Phanteks rgb ház, SSD, 16GB ram teljes konfig eladó!
- Iphone 15 PROMAX 256GB 2026. decemberig számla, jótállás, natúr titán, független
- Értékcsökkentett, HP ProBook 430 G6, 13,3" FULL HD IPS, I5-8265U CPU, 8GB RAM, 256GB NVMe SSD, WIN
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FULL HD IPS, I5-8265U CPU, 8GB RAM, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GAR
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest