Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségssége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igazad van azt nem írtam mivel igen sokrétű dolog maga a téma, ez leginkább azoknak segítség akik tudják mit is akarnak elérni vele. Szükséges az is hogy magában a biosban is ki legyen szedve a friss mikrokód.
Pár dolog:PS emulátor TSX utasításkészlet Intel általi tiltását feloldja, nem gyakori de azért régebbi procik tudják.
Specktre/Meltdown patch kiiktatása - ezt nem igazán kell részletezni, régebbi procikon igen nagy segítség, tipikusan procilimites játékoknál HT-t használva ad nem kevés pluszt valamint általánosan lemezműveleteknél. Hátránya nyilván a csökkent biztonság de ennek kihasználása otthoni gépen nem életszerű.
Stabilabb tuning némely procinál, nem mentem bele, googlén van rá példa.
Xeon V3-asoknál turbo hack esetén a régi bios mikrokód miatt én jobbnak láttam kiiktatni az OS féle kódot is
LGA2066 platformon ECC REG támogatás régi kóddal lehetséges, nálam ha a szoftveres kód fut akkor kékhalálozik a rendszer.
Fejből csak ennyi, de sok olyan dolog van ami nem érint engem és nem foglalkoztam vele. Ezért írtam hogy túl sok a lehetőség hogy mindent felsoroljak.
Összegezve részemről plusz 5-10% teljesítmény és stabilitás cserébe biztonság csökkenéséért. Nyilván nem egy céges gépen hanem egyszerű játszóson van értelme az egésznek.
[ Szerkesztve ]
-
Ha persze elég csak a spectre/meltdownt kiiktatni akkor elég hozzá az inspectre progit használni.
https://www.grc.com/inspectre.htm
Ez már önmagában igen sokat segít régi gépeken.
Igazából játékoknál [link] és háttértár kezelés amit javít [link]
Pontosabban nem javít hanem visszaállítja a teljesítményt az eredetire.
Értelemszerűen minél inkább cpu limites egy játék és függ a HT-tól annál nagyobb lesz a visszanyert teljesítmény. Lemezművelet gyorsulása látványos ugyan teszteken de gyakorlatban már az nvme vs sata sem annyira érzékelhető játékoknál.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Milyen autót vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M3 2024 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia2025.10.17
- PlayStation 4 Slim 1TB, automata GOLDHEN!!! gyönyörű szép állapotban, 6 hó garanciával, üzletből!
- Eladó okosórák és néhány egyéb
- RedmiBook 14 II - Lightweight and Fast Laptop for Sale
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest