- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha persze elég csak a spectre/meltdownt kiiktatni akkor elég hozzá az inspectre progit használni.
https://www.grc.com/inspectre.htm
Ez már önmagában igen sokat segít régi gépeken.
Igazából játékoknál [link] és háttértár kezelés amit javít [link]
Pontosabban nem javít hanem visszaállítja a teljesítményt az eredetire.
Értelemszerűen minél inkább cpu limites egy játék és függ a HT-tól annál nagyobb lesz a visszanyert teljesítmény. Lemezművelet gyorsulása látványos ugyan teszteken de gyakorlatban már az nvme vs sata sem annyira érzékelhető játékoknál. -
Igazad van azt nem írtam mivel igen sokrétű dolog maga a téma, ez leginkább azoknak segítség akik tudják mit is akarnak elérni vele. Szükséges az is hogy magában a biosban is ki legyen szedve a friss mikrokód.
Pár dolog:PS emulátor TSX utasításkészlet Intel általi tiltását feloldja, nem gyakori de azért régebbi procik tudják.
Specktre/Meltdown patch kiiktatása - ezt nem igazán kell részletezni, régebbi procikon igen nagy segítség, tipikusan procilimites játékoknál HT-t használva ad nem kevés pluszt valamint általánosan lemezműveleteknél. Hátránya nyilván a csökkent biztonság de ennek kihasználása otthoni gépen nem életszerű.
Stabilabb tuning némely procinál, nem mentem bele, googlén van rá példa.
Xeon V3-asoknál turbo hack esetén a régi bios mikrokód miatt én jobbnak láttam kiiktatni az OS féle kódot is
LGA2066 platformon ECC REG támogatás régi kóddal lehetséges, nálam ha a szoftveres kód fut akkor kékhalálozik a rendszer.
Fejből csak ennyi, de sok olyan dolog van ami nem érint engem és nem foglalkoztam vele. Ezért írtam hogy túl sok a lehetőség hogy mindent felsoroljak.
Összegezve részemről plusz 5-10% teljesítmény és stabilitás cserébe biztonság csökkenéséért. Nyilván nem egy céges gépen hanem egyszerű játszóson van értelme az egésznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest