Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igazad van azt nem írtam mivel igen sokrétű dolog maga a téma, ez leginkább azoknak segítség akik tudják mit is akarnak elérni vele. Szükséges az is hogy magában a biosban is ki legyen szedve a friss mikrokód.
Pár dolog:PS emulátor TSX utasításkészlet Intel általi tiltását feloldja, nem gyakori de azért régebbi procik tudják.
Specktre/Meltdown patch kiiktatása - ezt nem igazán kell részletezni, régebbi procikon igen nagy segítség, tipikusan procilimites játékoknál HT-t használva ad nem kevés pluszt valamint általánosan lemezműveleteknél. Hátránya nyilván a csökkent biztonság de ennek kihasználása otthoni gépen nem életszerű.
Stabilabb tuning némely procinál, nem mentem bele, googlén van rá példa.
Xeon V3-asoknál turbo hack esetén a régi bios mikrokód miatt én jobbnak láttam kiiktatni az OS féle kódot is
LGA2066 platformon ECC REG támogatás régi kóddal lehetséges, nálam ha a szoftveres kód fut akkor kékhalálozik a rendszer.
Fejből csak ennyi, de sok olyan dolog van ami nem érint engem és nem foglalkoztam vele. Ezért írtam hogy túl sok a lehetőség hogy mindent felsoroljak.
Összegezve részemről plusz 5-10% teljesítmény és stabilitás cserébe biztonság csökkenéséért. Nyilván nem egy céges gépen hanem egyszerű játszóson van értelme az egésznek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szólánc.
- Formula-1
- Külpolitika
- Milyen alaplapot vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- A KOReader ebook olvasó program
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- 96GB (2x48GB) Crucial Pro DDR5 kit/ új, bontatlan/ ingyen foxpost
- Év végi Laptop bazár - több elérhető márka, már 14.990.-től
- LG 38WN95C Ívelt Gamer monitor! 38"/3840x1600/Nano IPS/170hz/1ms/Gsync -Freesync/Thunderbolt 3/
- ASUS ZenScreen MB165B Monitor+Asus screen Tripod
- Thermaltake TH240 ARGB Sync Black
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest