Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hardvergyülekezet a Pilvax előtt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Találtam jópárat, miután a copy-paste nem működött csak ilyenekbe botlottam. amit persze használtam is linux esetén ugye ott a fentiek miatt nem volt gondom. Más kérdés, hogy nem is ástam bele magam anno, mert annyira adhoc jellegű dolog ez nálam. ha jön 1-2 évente egy ilyen buli akkor mindig sos-be kapkodok valami telepítő után. pedig tényleg már egy párszor megfogadtam, hogy az ilyen esetekre felkészülök egy pen-el előre. lassan tényleg rászánom magam
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
Doky586 #19008 üzenetére
Ja nem, nem ez a hiba, ezeken túlvagyok/voltam anno is. Ha csak ennyi lett volna arra rájövök azért elég hamar, win telepítőnek sose próbálkoztam apfs-el.
King Unique adta meg a helyes választ a dd-vel. Ezért működött nekem a linuxos iso így kiírva és nem a windows 11. Köszi a tippeket mindenkinek. -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
kazsmerlaca #19005 üzenetére
Na az az ami nekem soha az életbe nem működött.
Úgy sose bootolt be, mindig kidobta, hogy nem talál bootolható meghajtót. Pedig találtam erre számtalan leírás, hogy ennyi. Soha egy pen-el sem volt jó így. Aztán találtam bővebb leírást azzal kiírta és bootolni is tudott, volt amikor működött a telepítés és volt már, hogy így jártam mint most, hogy nem lát meghajtót, de uefi és tökéletesen bootol az installer. Csak nem jutott ma eszembe ez.
Köszönöm mindenkinek! Mac alól kiírt telepítő volt a probléma, wines gépen mediacreationtool-al kiírt tökéletesen működik. Már másodszor csesztem ki magammal. Mindig megfogadom mióta nincs win-es gépem itthon, hogy tartok egy direkt win11 installert egy pendrive-on, de mindig valamire pont kell a pen.
Nem értem mac-en ezt, simán felmásolva egy fat32-es penre sose volt jó, terminalból kiírva, egy debian vagy mac os installer tökéletesen működik. Windows mindig kicseszik velem.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
Csorbi #19002 üzenetére
Mac OS Sonoma alól terminalban. Viszont ez egy nagyon jó kérdés volt, mert egyszer mintha már megszívtam volna ilyennel évekkel ezelőtt. Mediacreation tool-al szoktam win alól kiírni, de mióta nincs win-es gép itthon kicsit nehéz helyzetben vagyok. Lehet erőt veszek magamon és átgurulok az ősökhöz, náluk még van win és kiírom újra. Most így beugrott, hogy pont ilyen nem látja a lemezt téma volt az is, de jópár éve, csak elfelejtettem.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
VDM disable-n van, "Hybrid Storage Detection and Configuration Mode Disabled" ilyen nálam nincsen sehol. sata AHCI-n van. CSM disable. Lehet még valami bios nyavaja? Win11-ből számít az installer? Innen szedtem le a lemezképet: Link
Még azt kipróbálom este, hogy kiveszem az nvme ssd-t, hátha az kavar be. Viszont csak arra kéne a rendszer.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
Doky586 #18996 üzenetére
Bios teljesen jól látja mindkettőt. Vadi új alkatrészek és egyiket sem látja a telepítő. Mintha nem lenne benne meghajtó. 0-ás sata portban van a 870 qvo, nvme meg a proci alatti első slotban. Az a fura, hogy a satásat nem látja, sose volt ilyen gondom még. nvme-vel szenvedtem már, de satával még így sose. Telepítésnél amikor a meghajtókat látnom kéne egyből beirányít egy jelölje ki a telepítendő illesztőprogramot részhez és "hiányzik egy adathordozóhoz szükséges illesztőprogram" Ezt akkor is eljátsza, ha tiltom a sata vezérlőt, tehát csak az nvme aktív. Még azt megpróbálom, hogy kiveszem az nvme meghajtót. Raktam már win-t 970 evo plusra nem volt vele gond. Viszont ilyen 14th genes cuccom még nem volt, az utolsó gépem gen11 volt.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni picit? Most lett összepakolva egy gép ismerősöméknek, i5 14.gen asrock z790 rs pro wifi lap, samsung qvo 870 1tb, 970 evo plus 1tb. 32g ddr5, gf rtx 4060ti. Az istenért nem ismeri fel a win 11 installer a lemezeket... Frissítettem bios-t a legújabbra, alapbeállításokkal sem látta, CSM disable-n van, de próbáltam enable-re is, de úgy tudom itt már nem kell ez. secure boot enable-n van, uefi boot pen win11 installerrel. Már leszedtem a intel rapid storage tech drivert, betallózom a vdm mappát és semmi. LEszedtem mindenféle drivert már az asrock oldaláról és amit lehetett betallóztam, semmit nem eszik meg. "Hiányzik egy adattárolóhoz szükséges illesztőprogram." Ha kimegyek a telepítőből, számítógép javítása, hibaelhárítás, parancssor, diskutility-ben látszódik 2db 1TB lemez. nem vágom. VDM enable/disable szintén nem segít. Van valami ötletetek? Az a baj én egy ideje kiléptem a win világból és linuxot meg mac os-t használok így nem vágom már a win11 es dolgokat. Valakinek valami ötlet? Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy J4+ 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Asrock PG 4 GAMER!! Kamatmentes részletre!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest