- nVidia GeForce GTX 1060 (GP106)
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Nos, nekem nem is magával a fordítással van bajom, hanem a függőség felrakással. (ezért szeretem a MDK-t, mert ott ha fordítani kell, akkor a 3CD-n a gyakori függőségek fent vannak, a maradék meg letölthető .rpm-ben, szinte kivétel nélkül). Valószínűleg most is Gentoo-t használnék, ha nem omlott volna össze :( (máig nem értem, hogy mi történt :F)
-
Cathfaern
nagyúr
Ne sértődj meg, de utolsó. Abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy 1. nem ment csak más kernellel a gépemen, ezért külön szórakoznom kellett vele. 2. Engem nagyon zavar, hogy mindent fordítani kell hozzá. Persze mindez nem azt jelenti, hogy rossz lenne a Slack, csak nekem nem jött be.
Btw. ebből is látszik, hogy mennyire nem ''szakmai'' szempontok alapján van összeállítva a lista.
[Szerkesztve]
Most jut eszembe: az egész csúszik eggyel felfele, tehát a Slack van az utolsó előtti helyen. Ennek az oka: Rad Hat. Az az oprendszer, ami nem enged egy mp3-at lejátszani, az max. egy nagy nulla a szememben. -
Cathfaern
nagyúr
Jaj. Bocs, ez csak kiszaladt a számon :)
Szóval konzol előszedése: nos két féleképp lehet, vagy egy grafikus felületű konzolt használsz (most nem tudom a GNOME-nak mi az alapértelmezettje, de a ''felső tálcán'' ott van az ikonja), vagy a ctrl+F1/F2/F3...-al átváltasz karakteres módba (az F1 ugyebár az épp futó, így oda hiába lépsz be, nem tudsz mit kezdeni, mert épp fut a grafikus felület). Vissza a ctrl+F7-el lehet lépni.
MOD: Most azon filózok, hogy lehet hogy shift+ctrl+F1 billenytű? :F De régen használtam linuxot! :(
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
A legújabb UHU nem béta, hanem rc (relase candidate). De ez lényegtelen.
Nos, a net nem is fog menni, ha az UHU vezérlőpulttól várod a segítséget. Nekem azzal legutoljára talán az 1.0-ban ment (de lehet, hogy az 1.0 rc3-ban).
Megoldás:
konzolba beírod:
adsl-setup (megjelenő kérdésekre értelemszerűen válaszolva)
majd
adsl-start
s már megy is a net. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Don Vittorio #99 üzenetére
Ehh...ráadásul ha az ember vmi nagyobb dolgot tölt (>50MB, vagy egyéni ízlés szerint), akkor egyértelmű, hogy olyan programot használ, ami tudja folytatni a megszakított letöltést, nem? :U
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest