- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
VargaI
senior tag
390-es hsz
, időben észrevetted azért
amúgy tényleg kiváncsi leszek arról a monitorról készült első tesztekre, meg hogy mibe fog ez itt kis hazánkba fájni, bár ennek a sok új monitornak van egy nagy előnye a: régiek ára megy le mint az állat
, pl: ACER 1916WS már csak 66k
, alakul ez,
(mondjuk múltkor tecsoba is volt 19''-os, 8ms-es, DVI-s Yakumo 65k-ért)
-
Harti
senior tag
Huhuuuuu!
A PH! cikkben ez a Samsung SyncMaster 215TW EZAZ!
Ez kell!!!!! -
Harti
senior tag
Közben énis rájöttem hogy nemfeltétlen érett még meg az idő a váltásra!
Mutasson valaki olyan game-et ahol kitudná használni az 1600X1200-at....
Ha kiis lehet valahol ahhoz brutális vga kell....
És egyenlőre nemérzem azt hogy a P19-2 nél létezne jobb moncsi a wide-ok között!
Egyedül a viewsonic 2030b de az meg nem wide és még 200k!
Egyedül a Philips ami mozgatja a fantáziám de asse tudni végülis mi van belül és az adatai alapján rosszabb a P19-2-nél! Lehet marad ez még egy ideig! -
-
wassermann
addikt
Én sem váltanék még ''széles''-re. Mi a normál használaton kívül nagyrészt TV-t nézünk az LCD-n, amihez még mindig a 4:3 a legjobb.
-
-
VargaI
senior tag
ebben ez sajna még nincsen benn
:
Samsung SyncMaster 215TW
amúgy a cikkben nekem az Acer AL2051W jön be legjobban kinézetre, de most néztem csak a színeit eléggé fikázzák
, amúgy érdekes a teszt TN panelosnak dícsérik a színeit egy P-MVA-hoz képest
, a ''tesztgyőztes'' szvsz ViewSonic VX2025wm lett
-
Harti
senior tag
Iszonyat jó ez a cikk....
Ahogy kivettem a végén a viewsonic VP2030b vizsgázott a legjobban ha nem nézzük az árat! Viszont drága! Ez a moncsi az egyetlen most amire az FSC P19-2-t lenne értelme lecserélni az adatok alapján! De ez se wide!!!
Race te melyikre cserélnéd le a te P19-2 det és miért?
Tényleg nagyon érdekelne!
A korábban emlitett Philips szted milyen? Az még elis érhető igy hirtelen!
[Szerkesztve] -
Racecam
nagyúr
Ide is beteszem ezt a linket, hiszen a legtöbb monitor a tesztben ''wide''-os!
[link]
-
VargaI
senior tag
válasz
#18538752 #379 üzenetére
amúgy én is ezt akartam írni még, csak dolgom volt
, szóval használd natív 4:3-ban, akkor ''levág'' a két szélén csíkot a képből/monitorból -> nem torzít semmit, mintha egy sima 17''-ost néznél, film meg játék mardhat 16:9-ben (vagy 16:10-ben)
többiek: nézegettem én is korábban az acer 26''-os LCD TV-jét, az milyen moncsinak használva 1024x768-ban? kb 20'' körül lenne, (eredeti felbontása 1366x768), elég ekkora felbontás 50 cm-re?
, mert a mostani 17''-os CRT-men is 1024x768 van, és ez mégis csak 43 cm, (TFT-ben pl a sima 17''-osra én sokallom az 1280x1024-et, inkább 19''-oson viselem azt el, nekem kicsik rajt a betűk
)
-
wid22
aktív tag
A kártyám 6600GT és 84.21 a driver.
-
Rover623
félisten
De ugy olvastam a két kimenet közt nem sok a különbség képminöségbe.
Ebbe inkább nem menjünk bele megint...lerágott csontika...
De speciel a dolognak most semmi köze nem volt a képminőséghez...technikai jellegű a dolog...
Kíváncsivá tettél: milyen VGA-t használsz pontosan? Melyik drivert?
[Szerkesztve] -
wid22
aktív tag
Acer ba nincs DVI kimenet csak analog. De ugy olvastam a két kimenet közt nem sok a különbség képminöségbe.
-
wid22
aktív tag
Most vagyok internetközelbe most tudok válaszolni Sid nek
Nekem 19'' Acer monitorom van a képet normál modon jeleniti meg nem huzza szét a két szélen csik van középre rakja a képet az internetnél is ez a hekyzet a két szél nincs kitöltve a betük nem széthuzottak hanem normál minöségüek.A 17'' monitornál is kétszélen üres hely van ha 1280x a felbontás.
Ja és nem mindegy hogy 17'' vagy 19'' van 12180x768 felbontásba.
A 17'' t is max 1024 be használtam. -
CocooN-z
őstag
válasz
#18538752 #379 üzenetére
Hidd el jó lesz. Ha az arány 16:10 akkor nem értem miből gondolod hogy nyulni fog. Csak azért mert tv n eltolódott a 4:3 kép source a 16:9 esen nem jelenti kapásból az, ne légy laikus. Mellesleg egy jobb fajta tv n az arányt is pöpecül be lehet lőni, hogy élvezhető legyen a 4:3 16:9 en is.
pc n nincsenek ilyen gondok. egyértelmű hogy akkor 16:10 es képet lát. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Stalker-2572 #365 üzenetére
Hát Stalker... Az a rajz szerintem nem igazán kóser. Nézd meg a 19'' 20'' és 21'' közti változást. Nem egységesnek kellene lennie a növekedésnek? A rajz nem igazán azt mutatja.
-
Racecam
nagyúr
válasz
B.A.T.21 #376 üzenetére
Akkor az a VN, az Vietnam!
De nem ezért írtam, hanem mert teljesen egyetétek Veled, szándékosan nem kötik a vásárló orrára, hogy milyen alkatrészekkel készül az adott termék.
Jól megfigyelhető, hogy még a paneltípusokat sem szívesen adják meg, tüntetik fel a gyártók. (Azt hiszem, ezt egyszer már írtam!)
-
B.A.T.21
tag
Hello!
Philips sorszámban az első két betű a gyárat jelöli ahol készült a monitor
Természetesen a sorszám alapján a gyárban tudják, hogy az adott készülékben milyen alkatrészek vannak, de ez szigorúan üzleti titok, hiszen pont azt akarják elkerülni, hogy a vevők ''válogassanak'' (hasonlóan pl az autóiparban se kötik a vásárló orrára, hogy hol készült a gépjármű)
LCD-TV, mint monitor:
Alap monitor funkciókra megfelelnek, habár az említett 1366x768 natív felbontás határt szab (már akinek, szerintem az 1024x768 pont elég)
(Amúgy a legtöbb gyártó sajnálatosan DDC-ből kisebbre állítja az elérhető maximális felbontást, így csak egyéb trükkökkel lehet elérni a natív felbontást)
No meg általában ezek elsősorban még mindig televízió készülékek , így néhány monitor funkció hiányzik belőlük. (ráadásul a 26''-os tv még mindig drágább, mint egy jó monitor)
Ami viszont pozitív: jó nagy
A komolyabb típusok általában S-IPS vagy MVA-sok, szóval az utánhúzás sem szokott gondot okozni... -
törölt tag
Ehhez a Benq-hoz volt már valakinek szerencséje?
[link] -
törölt tag
-
wid22
aktív tag
Nem tudom másnak mit jelent a wide monitor de nekem a 19'' játszani meg filmet nézni akkora élmény mint amikor az elsö 3D kártyámat megkaptam. Nekem már a 4:3 arányu monitor lenne furcsa.
-
törölt tag
-
wid22
aktív tag
Bocs most látom hogy 26'' TV röl van szó.
Én a monitorról irtam. -
wid22
aktív tag
1280x720 (ez már tényleg kevés, kerüld!)
1280x768 (ez legalább PC-s felbontás)
Oltári nagy különbség van a kettö közt. Én már kiprobáltam mindegyiket 19'' monitornál aki észre veszi a különbséget annak a fötéren dobszolora.........
És mi a jó 1440x900 s felbontás? Árulja már elvalaki legyenszives hogy miért jó boha f.... betükkel olvasgatni cikkeket? -
Rover623
félisten
válasz
#18538752 #367 üzenetére
Nem a méret a lényeg...a felbontás...
A függőleges felbontást kicsinek fogod találni...
Persze ez függ attól is hogy mihez szoktál hozzá, mit használtál eddig...
A 26-27''-os wide LCD TV-k felbontása manapság jellemzően:
1280x720 (ez már tényleg kevés, kerüld!)
1280x768 (ez legalább PC-s felbontás)
1366x768 (HDTV-hez jobb, de PC-hez nem...nem szabványos...) -
törölt tag
Egy 26'' LCD-TV szerintetek milyen lenne monitornak? Nagy volna már hozzá?
-
Lujko
csendes tag
válasz
#18538752 #364 üzenetére
azzal meg tudod csinálni h a képet úgy rendezze hogy a széleiből ''levág'' egy egy csíkot, vagyis feket csíkot hagy ott és így egy 5:4 es arányt lehet csinálni, de csak olvastam itt a PH-n racecam vagy rover biztos tud részletesebben válaszolni, vagy dobni egy linket mert én már nem emléxem h hol volt róla szó
-
Stalker-2572
veterán
Ebből a képből [link] sikerült gyorsan leszűrni, hogy nem éremes lecserélnem a monitorom 24'' widenál kisebbre... annak a felbontását meg valszeg nincs olyan gép ami rendesen elbírná legújabb játékokkban, szóval marad a felállás
-
veresp
tag
Megnéztem előben is a Philips 200W6CS TFT-t. Így annyira nem is csúnya mint a képeken!
De feketében biztos még jobb lehet!
Igaz, hogy csak filmeket mutatak rajta, de szerintem abban már nem IPS panel volt.
Az alatta lévő paírra a követekző adatok voltak írva:
8ms, 800:1, 300
Van egy dolgom ami lehet, hogy segít meghatározni a panel típusát.
Igaz, hogy a monitor nevében és típusszámában nincsen eltérés, de amikor belementem a monitor főmenüjébe, alul a következő serial számot találtam:
VN 018664
Ez hátha mond valakinek valamit! Még én sem néztem utána. -
Rover623
félisten
válasz
#18538752 #357 üzenetére
Vagy van valami állítási lehetőség hogy ne torzuljon el a kép?
Igen van...ugyanaz mint amit most használsz: a képernyőd fizikai kialakításának megfelelő felbontásokat használsz...most valószínűleg 4:3-as vagy 5:4-es képarányú felbontásokat állítasz be a monitorodon...
A widescreen monitorokon meg 16:9 vagy 16:10-es arányúakat kell használni...ilyen eccerű...
De azért ez elég triviális nem...? Magadtól is rájöhettél volna...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Sziasztok!!!!
Összeségében nézve a dolgot ha valaki éppen monitor vásárlás előtt áll akkor milyen monitort érdemes venni? 4:3 vagy 16:10/16:9 ? Filmre és játékra biztosan jobb a wide-os, de netezésre? Nem nyújtja el a képet a wide-os túlságosan, mint a 16:9 képarányú TV a 4:3-as adást? Vagy van valami állítási lehetőség hogy ne torzuljon el a kép?
Előre is köszi a válaszokat. -
Racecam
nagyúr
Ez kétségtelenül nem elegáns megoldás, de ha figyelmesen elolvasod a monitorok leírását (pdf), mindenhol szerepel valami ilyesmi: ''Megjegyzés : A műszaki adatok és a kivitel külön értesítés nélkül változhat.'' (Samsung 970P kézikönyv 47. oldal.
Minden esetre nem a Philips az első, és tartok tőle nem is az utolsó, aki ilyesmit csinál. (Lásd. ViewSonic VP191b, legalább 3x váltott panelt!)) -
VargaI
senior tag
lehet az ''olvass vissza''-t vagy, amit belinkeltél már többször (nem lehet progival válaszidőt mérni
) állandó részévé kéne tenned a hsz-eidnek
,
ja ha csak nem kaparnak elő vmelyik sarokból éppen neked égy régebbi S-IPS-eset, szánalmas, típusjelzés megkülönbeztetés nélkül váltani/két külöböző dolgot árulni
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
B.A.T.21
tag
Interneten rákeresve a Philips 200w6-ban
AUO M201EW01 MVA panel.
Úgy látszik változtak a monitor paraméterei is az idők folyamán, mert különböző oldalakon különböző válaszidők voltak megemlítve...
[Szerkesztve] -
EmThor
addikt
szűk 2 hónap után nyertem egy alig zavaró, szürke subpixel hibát - viewsonic va 1912w
-
Racecam
nagyúr
-
B.A.T.21
tag
Sziasztok!
Mielőtt túlzottan elkezdenénk találgatni:
Elsődlegesen a Philips 200W6-ban LG Philips LM201W01 S-IPS panel van. Persze a gyártókat ismerve ez változhat, de amit láttam abban ez volt...
[Szerkesztve] -
Harti
senior tag
Nagyon jonaktünik ez a Philips!
[link]
FSC P19-2-t lecserélni érdemes ezért???
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
dr42
tag
sztem azert nema mediamarkban kene biznunk,., ha nem lehet venni hogyan van annak a devbreceni boltnak az arlistajan amit belinkeltel?
-
T-CAT
tag
Ezt most találtam róla:
''A termék: PHILIPS 200W6CS (8 ms) 20'' TFT képernyő
Ára: 119 523 Ft
Leírása: Always an ear for its customers, Philips offers displays that suit everyone: company or individual users. Philips' mission is to offer ergonomic devices that have the international norms regarding radiation emission and visual comfort as well as simple configuration and handling. Philips' screens are the ideal solutions and ergonomic at the same time for both the office and the home use. They have numerous features that you generally can find on high productive products. New version: 8 ms !!!
Hozzáadva: 2006-04-26''
[Szerkesztve] -
veresp
tag
Ugy látom külföldön is észrevették a Philips monitor ''másságát''!
[link]
Keressetek rá az oldalon az MVA szóra! -
veresp
tag
Most voltam a MediaMarkt-ban. Azt mondták hogy beszéltek a ViewSonic beszállítójával és még legalább egy hónapig nem lesz Magyaroszágon (vx2025wm)!
Ez nekem nagyon furcsa, mert szerintem már volt csak esetleg elfogyhatott! Tud erről valaki valamit?
Próbáltak rábeszélni valami másra. De azt Ők sem tudták mi van a Philips-ben? Azt mondták kérdezzem meg a Philips-et! Lehet hogy holnap meg is teszem, de szinte 90%-hogy nem fogják tudni hogy miről is szeretnék információt! -
dr42
tag
ezt nagyon megkoszonom, mivel gyakorlatilag 100% hogy ilyen fogok venni (hacsak nem szakad ram a bank es veszek egy 24'' wide-t
-
dr42
tag
otlet, hogy hol kapok itthon 2025w-t?
-
Elrond
senior tag
Sziasztok!
Nagyon megtetszett ez az Asus moncsi,
érdemes ilyet venni szerintetek:
[link]
elég olcsó szerintem
[Szerkesztve] -
T-CAT
tag
Ok! Bocsesz, tényleg volt már ilyesmiről szó!
Nem is foglalkoztat igazán, hogy ténylegesen mennyi a válszidő! Lényeg az, hogy nekem megfeleljen!
CoD2, Quake4, NFS mv.
Ezekkel teszteltem elég sokáig és ilyen szempotból szerintem teljesen renden van ez a monitor! Semmiféle utánhúzást nem tapsztaltam. Meg is lepett egy kicsit! Rosszabbra számítottam!
Ami viszont egy kicsit zavart, hogy a fekete inkább szürke a bevilágítás miatt! Ez a tulajdonsága nem is nagyon orvosolható a fényerő és a kontraszt állítgatásával! -
Rover623
félisten
...a Tfttest.exe- 16-ot írt!
Ezzel azért erősen romlott a szakmai hitelességed...
Ez csak annyit jelent hogy 60Hz-en hajtottad a monitort...
szerk: Racecam! Látszik hogy öregszem...no meg a cizellált fogalmazás is időt vesz el...jelen eseteben legalább fél percet...
[Szerkesztve] -
T-CAT
tag
mod:
[Szerkesztve] -
T-CAT
tag
veresp!
Az IPS-nél a technológia sajátossága, hogy nincs (Gray to Gray)!!! Ott minden váltás egyforma időt vesz igénybe! (Ezt olvastam!)
Én személy szerint annak örülnék jobban, ha lenne valami 8 ms körüli S-IPS paneles, mert sokkal szebbek a színei! SZVSZ...
Itt egy pár kép, mert kérdezted hogy nincs-e írva rá valami konkrétum, hát nem nagyon!
[link]
[link]
[link]
[link]
Mod: elszúrtam a likelést!...
[Szerkesztve] -
veresp
tag
Nem akarom kétségbe vonni a szavaidat, sőt örülök neki, hogy ilyen segítőkész vagy. Csak ilyen árban már szeretnék biztosra menni!
Ugy érzem nekem nem felelne meg az IPS panel az olvasottak alapján, bár sajnos még nem volt alkalmam összehasonlítani a két típust!
A TFT panelon olvastam a cikkedben olyasmit, hogy IPS monitorok válaszideje nem ugyanazt jelenti mint PVA -nál!?
Ezt pontosan mit jelent? Az IPS-nél is van minimális és átlagos frissítés???
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Dell Alienware AW3225QF - Új, Bontatlan - 31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC -
- AOC AGON PRO PD49 - 49", OLED, 5120x1440, 240Hz, 1800R, 0.03ms, HDR400 - Új - Eladó!
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged