Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
WayteQ x920BT
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbitalion
tag
válasz
ultima62 #2749 üzenetére
Bevallom én is először 5V-os megoldáson törtem a fejem, de elvetettem több okból!
- Ahogy látod a rajzon, ez egy nem visszacsatolt táp, azaz a kimeneti feszültsége nem stabil. Ennek az előnye az egyszerű felépítés és a magas hatásfok(nem kell hűteni).
- Ha netán a feszültség elmászna, az az 5V-os táp esetében a PNA halálát okozná(pl. a visszacsatolás meghibásodása ezt okozná), valamint a jótállás is veszne, mert nem a saját tápegységét használtuk, ami a legtöbb készüléknél tilos(tudom, hogy le lehetne tagadni, de nem hülyék a szervizben, és nem is érdemes visszaélni a jóindulatukkal).
- Ezzel a megoldással nem éri veszély a PNA-t, mert a gyári autós táp 24V-ig bírja, annyi meg sose lesz a kimenő fesz(12...15V körülire lehet számítani az autó töltésétől függően)A trafó nagyon egyszerű, csak a megfelelő magot kell beszerezni hozzá. Én egy halogénlámpa tápegységéből mentettem, de ki fogom próbálni egy itt (korábbi link rossz lett) kapható ferrit gyűrűvel is. A tekercselése semmi trükköt nem igényel. Egymás mellé fel kell csévélni a 2x8 menetet a 3szál 0.4mm-es trafózsinórból(CuZ) sodrott (fúrógéppel 1m hosszt simán fel lehet sodortatni) vezetékből. Mindent ebből a vezetékből kell megtekerni, nincs faxni.
A nyák félig furatszerelt, félig SMD lesz, de kézzel simán lehet mindent forrasztani és sokkal kissebb és olcsóbb is. A dobozt nyákból tervezem, hogy egyszerű legyen, de bármilyen kis dobozba be fog férni.
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!