Új hozzászólás Aktív témák
-
Dunstan
tag
válasz
Dunstan #4815 üzenetére
Nos, nekem egy Canon A570IS-em van. Bedugtam, és a PNA rögtön azonosította azonosíthatatlan USB eszközként, továbbá kérte, hogy adjam meg a hozzá való drivert. Megpróbáltam megadni az USB mass storage drivert a registryben, de vagy én írtam el valamit, vagy más driver kell, mivelhogy nem ment. Összefoglalva: szerintem meg lehet csinálni, de bonyolult.
-
jgui
csendes tag
válasz
Dunstan #4815 üzenetére
Az elméletnek az szab határt, hogy milyen a fényképezőgépe, milyen az arra telepített rom, vagy frimware. Mivel, ha kártyaolvasóként működik az USB porton keresztül, akkor ok, viszont ha külön program kell hozzá (pl.: Kodakok esetében), akkor felejtős, vagy megvárjuk azon porgramok CE-s kiadását
-
PLaci58
addikt
-
wfalcon
tag
válasz
Dunstan #4657 üzenetére
Nem tudom, hogy a navival mire tud csatlakozni, mert nekem ez nem működik.
Viszont PC-n kipróbáltam az adaptert és először csak a szomszéd nyílt AP-ra volt hajlandó csatlakozni. Nálam DHCP=0, WPA/PSK-TKIP, IP és MAC-szűrés van. Az adapter rendesen beállítva (SSID, titkosítás, passphrase, IP, stb.), mégsem érzékelte a hálózatot. Aztán utánaolvastam és ideiglenesen bekapcsoltam a broadcastingot, rögtön megtalálta hálózatot. Most már a broadcasting nélkül is azonnal csatlakozik a saját hálózatra.Még mindig várom a segítő szándékú javaslatokat a problémám megoldására.
-
PLaci58
addikt
válasz
Dunstan #4587 üzenetére
1. Ez túl dúrva. Nem hiszem, hogy csak 1 dióda lenne. Egy töltő áramkörnek kell benne lennie, áram korlátozással, feszültség érzékeléssel stb. Nem is értem minek a 2A-es töltő, amikor az USB-n max 0,5A-t vehet fel a szabvány szerint. Különben minden PC USB csatlakozóját leégetné.
2. Próbáltam!
Első dolgom volt. Nem működik sajna a dolog.
Viszont megjegyzem, hogy az N770 töltőinek a 4. pontja (ID) +5V-on van.
Gondolom ezzel kerülik el az adatkapcsolat elindítását. Mondjuk, ha belül egy ellenállással testre húzzák, hogy a +5V-ot érzékelje, akkor mi már hiába húzzuk testre
( Nem tiszta nekem ez az USB-töltős dolog. Minek a +5V, ha nincs adatvezeték? Ráadásul direktbe kötve, ellenállás nélkül.)
A GNS TMC vevőben a 4. pont fix testre van kötve. Bemenet és kimenet is
Ráadásul ezeket az átkötéseket az öntött dugóban csinálják és a 4. pont a dugókban nincs forrpontra kivezetve, csak az aljzatoknál.wfalcon! Jó drága bolt
A dugókban nem biztos, hogy ki van vezetve a 4. pont!
Az USB-nek nagyon pontos szabvány írja le a működését és a feszültségeket.
[link] -
wfalcon
tag
válasz
Dunstan #4587 üzenetére
Lehet kapni forrasztható mini-USB csatit, nem is olyan vészes az ára (300-500 között, panelos vagy SMD kivitelben). Én kitermeltem egy rossz kütyüből.
Degeczi
Az USB-eszközök 5V-ról működnek? Nem lehet, hogy ebből állítják elő a nekik szükséges 3,3-3,6V-ot? Mert akkor elég a lítium akku feszültsége is a működtetésükhöz. -
snowdog
veterán
válasz
Dunstan #4526 üzenetére
Idézet Dunstan-tól: "Én továbbra is úgy tartom (és a sok kérdező, attól tartok, engem igazol), hogy egy fórumon keresgélni nem ugyanaz, mint hogy ha pl. TMC-t akarok használni, akkor a FAQ-ban a TMC pont alatt elolvasom, hogy vegyek egy RTA3000-et, dugjam be, a másik felébe dugjam a töltőkábelt, és hangoljam be az iGO alatt a TMC-t. Nem akarom SnowDog fórumát leszólni, pompás munka, én is gyakran olvasom, és mindent meg lehet találni rajta - ha az ember végigböngészi az összes hozzászólást."
--------------
Csak hogy mindenki értse miról is volt szó. Hogyan lehet megtalálni, milyen TMC vevő kell az N770-hez?
Nyitó oldal - TMC vevő
Első kattintás - TMC vevő Wayteq N770BT-hez
Második kattintás - RTA-3000 TMC vevő és külső RDS-TMC antennaKét kattintással megvan. Akkor nem értem a görcsölést, hogy miért kellene ehhez az egész fórumot végigböngészni?
-
snowdog
veterán
válasz
Dunstan #4526 üzenetére
Én továbbra is úgy tartom (és a sok kérdező, attól tartok, engem igazol), hogy egy fórumon keresgélni nem ugyanaz, mint hogy ha pl. TMC-t akarok használni, akkor a FAQ-ban a TMC pont alatt elolvasom...
Komolyan mondom, hogy nem értem a problémádat. A témák csoportosítva vannak.
"Géphalál
Kezelési útmutató
TMC
Software - Programok
WinCE elérése, kezelése
MioPocket
Xania WolfNCU
SI - SysInfo
Minden ami iGO!
Program gyűjtemény
Navigáció
Audio - video
Játékok - GAPI
Internet
Hasznos programok
CeRegEdit
USB - ActiveSync
stb..."A példádnál maradva, ha valakit a TMC érdekel, akkor ott a nyitó lapon látja, hogy melyik rész foglalkozik a TMC-vel, belemegy és elolvassa. Amit Te javasolsz FAQ-t, abban hogy találod meg ennél könyebben?
De nem is ez a lényeg. Ha neked az a véleményed, hogy az az egyetlen üdvözítő megoldás, akkor logikusan adódik a kérdés, MIÉRT NEM CSINÁLOD MEG?
mindent meg lehet találni rajta - ha az ember végigböngészi az összes hozzászólást.
Gondolom a fentiekből meg egyenesen következik, hogy ez (már ne is haragudj) egy nagy hülyeség!
-
snowdog
veterán
válasz
Dunstan #4511 üzenetére
Mellesleg már az első néhány hozzászólásom egyikében felvetettem, hogy kellene egy tudástár (magyarosan: FAQ), ahol utána lehet nézni ezeknek a dolgoknak, de sajnos nem akadt jelentkező az összeállítására.
Akkor ez itt alul szerinted mi? Ráadásul ott is regisztrált tag vagy, ezek szerint neked nem tetszik? Szabad a pálya, lehet mégjobbat készíteni!
Valaki megcsinálta azt a tudástárt !
14 mp-el megelőztél!
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
Dunstan #3843 üzenetére
Én ezt találtam 37k-ért,ez jó vétel,vagy várjam az uj tipust.Sokat nem tudok várni.
A doboz tartalma:
Wayteq N770 BT + FM PNA navigációs eszköz
Autós tartó (tapadókorong+kar)
Szivargyújtó töltő (autós használathoz)
mini USB kábel
Használati utasítás
Térképszoftver (Teljes EU, legújabb magyar térképpel, magyar hanggal, trafipax, sebbességfigyelés, sávinformációk )
TMC antenna -
Tom-y
csendes tag
-
-
PLaci58
addikt
válasz
Dunstan #3408 üzenetére
Ez a lényeg :
Azt javasoljuk, próbálja ki vásárlás előtt.
A YF a romjaiba állítólag az említett vevő adatait teszi.
Mennyire eredeti a készülék romja?Ez meg a legjobb ködösítés:
de nem mindegyik RTA3000 megfelelő az N770-hez, mert különböző RTA3000-ek vannak a piacon.
A gyors fórumon már végre leírták, hogy nem támogatja a TMC vevőt az N770. -
Rocky11
csendes tag
válasz
Dunstan #3386 üzenetére
Megnéztem a txt-met wordben, az valóban tartalmaz ékezeteket. Ezek szerint a gyári E-Book olvasó nem tud ékezeteket. Leszedtem PLaci skinjét, de abból nekem csak az uBook kellene. Tud valaki abban segíteni, hogyan lehetne csak az uBookot kicserélni a gyári E-Book olvasóra úgy, hogy marad a gyári skin? (nekem nincs bajom a gyári skinnel, valamint ha valami baja lenne a kütyümnek és garanciális javítása válna szükségessé, a szervízben a gyári skin mellett nem biztos, hogy kapásból észrevennék, hogy valamit piszkáltam benne)
-
PLaci58
addikt
-
snowdog
veterán
válasz
Dunstan #3206 üzenetére
...és rengeteg programozás van vele....
Ehhez kapcsolódva. Nagynehezen befejeztem a mortscript parancsok végeláthatatlan sorának tanulmányozását, és nekikezdtem a MioPocket 2.0 Rel.45 scriptek feldolgozásának. Sorról sorra haladva egyre bonyolultabbnak látszik. Most úgy érzem, sohasem érek a végére!
Persze azért nem adom fel!
-
rel55
csendes tag
-
PLaci58
addikt
válasz
Dunstan #3096 üzenetére
Milyen igazad van! Elfelejtettem, hogy a russának kell az explorer.exe.
Ennél egyszerűbb scriptel is meg lehet csinálni.Kill ("\ResidentFlash2\YFAP20\shell.exe")
Kill ("\Windows\YFloader.exe")
Run ("\Windows\explorer.exe")
Runwait ("\SDMMC\Russa\Russa.exe")
Sleep(20) ez nem tudom kell-e!
Kill ("\Windows\explorer.exe")
Run ("\ResidentFlash2\YFAP20\shell.exe") -
snowdog
veterán
válasz
Dunstan #2916 üzenetére
Legális verziót nem tudnak feltelepíteni. Warezt meg már egyre kevesebb helyen mernek feltenni, mert nagyon megnőtt a lebukás veszélye. Elég egy elégedetlen vásárló aki felnyomja őket, és bezárják a boltot. Rájöttek, hogy nem éri meg. Az NNG-nek nem egy főállású jogásza foglakozik ezzel a témával. És mint az időnként a sajtóban olvasható, igen hatásosan. Házkutatások, letartóztatások, üzlet bezárások, és hasonlók.
Az lehet, hogy az eladó majd felajánlja, hogy magánban feltelepíti, de ebbe meg épeszű ember nem megy bele. Pénzt adni egy olyan verzióért, ami a netről ingyen is letölthető meg badarság. Ugyanis az ember azért megy be egy üzletbe, hogy legálisan frissíthető verziót tegyenek a gépére. Ezért hajlandó fizetni. Nem egy esetben derült ki, hogy warezt tettek fel, és amikor frissíteni akart a vevő, akkor nem tudott. Na ekkor van bukta.
-
gyurma111
aktív tag
válasz
Dunstan #2905 üzenetére
Valóban abban a csomagban van csak az a számológép.Menüből nem,de önállóan
előhívható.Mivel nem használom az eredeti menüt,nekem nincs "kibontott" állapotban.
Dunstan elérhetővé tehetnéd csak magát az exét,mivel illeszkedik a gyári menühöz
és nem kellene alternatív megoldást keresni sokaknak.Üdv
-
snowdog
veterán
válasz
Dunstan #2902 üzenetére
Szerintem van egy egész jó kalkulátor a gépben \ResidentFlash2\YFAPP20\Calculate.exe néven.
Akkor azt utólag tehetted be, mert gyárilag nincs benne (legalábbis az enyémben nem volt).
A következő "órán" azt fogom megtanulni, hogy mi az az ActiveSync, és hogy ez a \ResidentFlash2\ satöbbi hogyan varázsolható elő...
A TC-vel belemész a ResidentFlash-be, és a felső soron mögé írsz egy kettest, így: ResidentFlash2. Ennyi az egész. De mielőtt bármit csinálsz vele, mentsd el PC-re a teljes tartalmát. Biztos ami biztos.
-
Mikeke
csendes tag
-
Trianrta
aktív tag
válasz
Dunstan #2728 üzenetére
Mindenesetre köszönet jár mindenkinek, aki időt és energiát fordít rá, hogy bővítse a Navi képességeit és ezt megossza velünk.
Hát, bizony, döntened kell: a módosított menüvel felülírod az eredeti skint (át kell váltani előbb egy másik skinre, átnevezni a DongFangST_New.dat file-t az eredeti névre (DongFangST_BT_T410.dat), és átmásolni ezt, és a shell.xml fájlt a Shells\DongFangST_BT_T410 könyvtárba, majd kitörölni a DongFangST_New bejegyzést az AvailableSkins-ből), vagy lemondasz a kiterjesztett menüről.
Azt nem értem, miért kellene átneveznem dat fájlokat, hiszen a Te skin-ed egy külön könyvtárban van, aminek nem ugyanan az a neve, mint a gyári skinnek...
-
Trianrta
aktív tag
válasz
Dunstan #2720 üzenetére
Nos. Eredetileg van ugye a gyári skin, amellé feltettem kb 2 hete a kék Ramar skint.
Aztán most feltettem az általad módosított eredeti skin új verzióját, így összesen 3 skin van (vagyis már csak volt, mert töröltem az utóbbit) a gépen.
Tehát, amikor 3 skin volt fent, és kiválasztottam az újat, akkor megvolt a BT menü, de ha visszaléptem az eredeti gyári vagy a normál Ramar skinre, akkor nem volt BT menü, viszont a 6 ikon megmaradt, de BT nem volt.Végül rájöttem, hogy nekem nem is kell a WinCE felület, hiszen a játékok nem érdekelnek, és egyéb hasznos programokhoz is kicsi a képernyő.
Talán a számológép meg egy szótár használható, meg ha lenne wifi, akkor messenger vagy skype.Tehát, amire valóban lehet használni a gépet (Navi, Zene, és Fotók, esetleg még film, de kinéz filmet ekkora képernyőn...), azok benne vannak a gyári skin menüben.
-
PLaci58
addikt
válasz
Dunstan #2723 üzenetére
Mindkettőre már 404 not found-ot ad a data.
A link jó, felhozza hogy letölthető, de aztán nem találja. Szokott ilyet csinálni a data.A WinCE kilépés biztos, hogy jó?
Nem kell a shell.exe teljes elérési útját megadni az mscr-ben?A settings.ini-t onnan ki lehet törölni.
Az a Navitelhez tartozott még mobilenavigator könyvtárnév korában -
Trianrta
aktív tag
válasz
Dunstan #2709 üzenetére
"te hová másoltad be a menüket? A ResidentFlash-re, vagy a ResidentFlash2-re"
Persze hogy a ResidentFlash2-re.
Korábban már feltettem az alap Ramar menüt és azműködik is jól.A Mainmenu=2 opciónál mit jelent a "2"?
Azt hogy a második menüvel induljon a gép, vagy azt hogy összesen 2 menü van a gépen?Mert, ha fent van a 2 alap és a 2 módosított menü is, akkor oda nem 4-et kellene írni?
-
-
-
snowdog
veterán
válasz
Dunstan #2663 üzenetére
Dunstan, próbáld ki a következőt!
Nekem az alábbi zip fájlban levő anyag van az SD kártyán Mobilenavigator könyvtárban, Mobilenavigator.exe és Mobilenavigator.mscr néven (ezeket most átneveztem!).
Ha bent van az SD kártya, és az eredeti menüben megnyomom a "Navigáció" gombot, akkor megjelenik a WinCE felület.Ezt az átírt változatot másold be a ResidentFlash-be, és a menüdből a WinCE gombnál hívd meg a ResidentFlash\WinCE\wince.exe-t. Erre szerintem ki fog menni a WinCE felületre.
Az átalakított csomag: [link]
Várom a visszajelzésed!
Figyelem!!!
Más ezzel a verzióval ne kísérletezzen vele, mert ezt kimondottan ehhez a kísérlethez hoztam létre. Az exe és az mscr fájl át lett nevezve. Ha valaki mégis ezt akarja használni akkor a WinCE könyvtárat mobilenavigator-ra, a wince.exe-t mobilenavigator.exe-re, a wince.mscr-t mobilenavigator.mscr-re kell átnevezni. A módosított könyvtárat fel kell másolni az SD kártyára. A többi a fent leírtak szerint működik. -
snowdog
veterán
válasz
Dunstan #2656 üzenetére
Köszönjük, nekem nagyon tetszik!
Engedj meg egy kis kiegészítést a leíráshoz, ami rendkívül alapos és hasznos.
"A Beállítások -> Nyelvek ablakban válaszd ki az új skint."
Erre módosítanám:
"A Főmenü -> Rendszer -> Nyelv ablakban a Felület menüpontban válaszd ki az új skint."
-
-
Dunstan
tag
válasz
Dunstan #2610 üzenetére
Csepnyi magyarázat:
1. Nekem sima N770-em van, ezért a főmenüben a CECmd került a BluetTooth-ra.
2. A Játékok lehet, hogy át fog kerülni a PDA Cuccba, mert talán inkább oda tartozik. Ez esetben a Média megint 4 ikonos lesz.
3. Az App2, App3, stb. és a Játék6 még nem definiált alkalmazások, ahova mindenki azt rak, amit akar. A Játékokban jelenleg 2 képernyőn 12 játék fér el (a Játék7-12 van a következő lapon).
4. Az Alkalmazásokat is lehet olyanra csinálni, mint a játékokat, ha valaki tele akarja rakni a gépét alkalmazásokkal.Igyekszem feltölthető formába hozni, és felrakni valahova, ha valakit érdekel.
-
gyurma111
aktív tag
válasz
Dunstan #2566 üzenetére
A betöltő képernyő nem az a logo fájl a ROM-zipedben? Lehet, hogy könnyen cserélhető, csak kéne egy Intensa. Vajon hol tarthatja ez a vacak gép?
De igen az.Valóban könnyen cserélhető,csak ez legyen az SD-én: logo72C.bmp
Lehet ilyet készíteni,fontos a méretek betartása.Nem csak a 480x272 hanem a
fájl mérete is fontos.Végül is csinálhatsz "Dunstan" logot isAz elkészült képet
nevezd át logo72C.bmp-re és csak ezt rakd a kártyára.
Miért is nem jó a Wayteq? -
Dunstan
tag
válasz
Dunstan #2562 üzenetére
Elnézést, pánik visszavonva. Bekapcsoltam az FM opciót, ettől némult el a szerkentyű. Azért egy Intensa logót még szeretnék, mert véletlenül azt is frissítettem (véletlenül mindent frissítettem, mert nem volt kezelési útmutató a ROMhoz
). Nem tud valaki adni egy Intensa logót? Egyáltalán, hol van eltárolva a logó?
-
gyurma111
aktív tag
válasz
Dunstan #2558 üzenetére
Igen arra gondoltam.Az OS angol nyelvű.Csak OS72C.img fájl legyen a kártyán.
Ez elég egy sima flesshez.Ha a shellt /YFAPP.wzp/ is cseréled akkor sincs gond,
tudja a magyart.A bootloadert csak végső esetben frissítsd!Az SD kártyát
FAT32-re formázd XP-vel,mert a Vista elcseszi.Mondom mégegyszer elég csak
az OS-t frissíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged