Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fitzgerald

veterán

válasz csibe1 #3351 üzenetére

Egy időben én is inkább arpg és akciójáték irányba húztam, és számítógépen nem kötöttek le a lassú folyású, klasszikus, turn based rpg-k annak ellénre, hogy komoly tabletop szerepjátékos múltam van. A 40k meg egyébként is egy olyan setting, aminek a központi tematikája a folyamatos konfliktus, illetve a másik totális megsemmisítése; és egy akciójáték talán megfelelőbb keretet tud biztosítani az ilyesmihez. De aztán idővel visszataláltam a gyökereimhez is, és jól szórakozom mindenféle játékkal. Ahogy láttam igényes, 40k témájú kurrens rpg-ből meg kb. a Rogue Trader van ami kritikai-és közönségsiker is lett, meg jön a Dark Heresy majd ugyanettől a csapattól. De nekem nem is kell több, az isten ideje sem elég ezekhez a 100+ órás játékokhoz.
    Egyébként tipikusan a kisebb, vagy éppen indie csapatok szállítják manapság ezeket az igényes, klasszikus erpégéket. Nyilván nem esik ki mindenkinek annyi pénz ebből mint 25-30-35 éve, de azért jó hogy vannak még ezek a kisebb csapatok, akiken érezni hogy fanok, és értenek ahhoz, amit csinálnak.

Új hozzászólás Aktív témák