Új hozzászólás Aktív témák
-
BuboDoktor12
friss újonc
Sziasztok!
Belső hálozatról el tudom indítani a gépem telefonomról egy Wolow nevű appal.
De külső hálózatról nem indult. van egy telekom szolgáltatói routerem(Fast5655v2ac) Mit és hogyan álítsak be a routeren Vagy az appban. Vagy használjak másik appot. Esetleg más teendőm is van?Nem vagyok túl jó ebben úgyhogy szertném kérni, hogy részletes, pontos válaszokat adjatok.
Nagyonszépen megköszönöm a válaszokat és előre is köszönöm mindenkinek! -
aRm1n
aktív tag
Ez sajnos mégsem működik, mert sem az Anydesk, sem a Teamviewer nem kompatibilis ARMv6-os Raspberrykkel, a Pi Zero a pedig sajnos ilyen.
Nincs valakinek ötlete, hogyan tudnék SSH tunnelt léltrehozni ingyen, permanens módon és statikus ip-vel, hogy a hálózaton kívülről is elérjem a Raspberryt valahogy? Már egy hete ezzen kínlódok, bármilyen ötletet szívesen veszek!
-
aRm1n
aktív tag
-
Ha szolgáltatói natod van, vagy nem állítható a portforward akkor marad a 3.félen keresztül: AnyDesk for Raspberry Pi
Illetve a Rustdesknek is van valami, de nem tudom fut-e Pi-n..
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok! Egy Raspberry Pi Zero-val szeretném felébreszteni a PC-met, ami általában alvó módban van. A hálózaton belülről meg tudtam oldani, hogy pl. telefonról SSH-n keresztül belépjek a Pi-be, majd arról a
wakeonlan
eszközzel elküldjem a Magic Packetet a PC-re, ami sikeresen fel is ébred.A cél azonban az lenne, hogy a hálózaton kívülről is meg tudjam csinálni ugyanezt, de ez eddig nem sikerült. A nyilvános IP-met beraktam no-ip DDNS mögé, a Vodafone routeremen viszont port forwarding híányában csak annyit tudtam csinálni, hogy IPv6 Host Exposure-ral nyitottam egy TCP 22-es portot a Pi-hez. Azonban hiába adom meg az SSH kliensben a hostname-nek a no-ip-s hostname-emet, valami még mindig nem jó, gyanítom, hogy a router lesz a szűk keresztmetszet... tudna valaki segíteni?
-
Alteran-IT
őstag
Az más miatt van, hogy kikapcsolás után újra bekapcsol a gép, az a hálózati kártyák hibás adaptációja miatt van, az ASRock-os Intel-es alaplapi, ami jóval újabb annál amit használok, az egyik port ugyan ezt csinálja, de úgy, hogy volt hogy egy hónapig semmi baj sem volt vele, aztán minden kikapcsolás után bekapcsolta a gépet, de volt hogy véletlenszerűen, ezzel a régebbi Intel hardveres kártyával viszont ez eddig nem fordult elő úgy, hogy nincs bepipával a csak magic csomagos rész, szóval ez inkább hardver függő.
Illetve a driveres részt azért mondtam, mert alapértelmezetten a Windows-os drivernél is ott van a felébresztési rész, de ott bármit pipálsz, vagy éppen kiszeded a pipát, akkor is kikapcsolja a kártyát, mert a buzi Intelnek van valami szerződése a Microsoft-al, hogy a régebbi kártyákhoz csak Windows-os driver legyen már, azzal meg ne lehessen használni a WOL-t, de mint mondtam, ez kijátszható egy kis ügyeskedéssel, mert sokaknak van régebbi WOL képes kártyájuk, főleg Intel, azonban a Windows miatt nem tudják használni a WOL funkciót és van hogy ezért nem is foglalkoznak a dologgal tovább, már múltkor én is majdnem így voltam vele, aztán úgy felbosszantott, hogy csak addig szórakoztam vele, amíg sikerült visszahozni
-
válasz
Alteran-IT #407 üzenetére
"Csak magic-csomag ébresztheti fel a számítógépet"
Ha nagyon szó szerint vesszük akkor valóban nem szükséges, csak ahhoz hogy (sokaknál) egyáltalán ki tudják kapcsolni a gépüket. E nélkül esetleg kikapcsolás után másodpercekkel bekapcsol a gép, vagy bármikor érkezhet netről olyan csomag ami újra felébresztené.
Egy egyfajta jelszó, hogy csak te tudd felébreszteni.A drivert még megnézem.
-
Alteran-IT
őstag
Azt is érdemes lenne hozzátenni, hogy az újabb Windows 10 kiadások alatt a beépített driver esetén hogy lehet előhívni ezt a funkciót, ugyanis pl. számos régebbi Intel kártya van (pl. 82576, ami nekem is van, mégis csak jobb hardveres kártya, mint egy Realtek), amik ugyan támogatják a WOL-t, de külön driver már nincs hozzá Windows 10 alá, csak a rendszerbe integrált, amivel trükközni kell, különben hiába állítod be hogy felébresztheti a gép, nem fog működni, mert kikapcsolja a kártyát.
Apropó, annak a beállításnak a megléte nem szükséges, hogy "Csak magic-csomag ébresztheti fel a számítógépet", enélkül is működik. -
-
Statikus
senior tag
Sziasztok,
(kérdésemet a Mikrotik csoportban is feltettem)WakeOnLan-t próbálom életre kelteni, elsőre csak annyit, hogy azonos hálón lévő eszközről működjön, aztán majd mehetünk kifelé.
Adott egy asztali gép integrált hálózati eszközzel, UTP-vel csatlakozva, biosban engedve a WOL, windows hálókártyánál engedve a Magic pocket és a WOL.
Adott egy iphone, rajta a világ legegyszerűbb WOL magic pocketes applikációja (és másik 5 kipróbálva), wifin csatlakozva ugyanahhoz a hálózathoz, amin az asztali gép van.
Az appon be van állítva az asztali gép belső IP-je, MAC addresse, alhálózati maszk /24-re és a WOL-nak 9-es port (ami belső hálón nem biztos, hogy szükséges).
Az app tökéletesen látja, hogy az asztali gép on vagy off állapotban van, on állapotban nem is lehet babrálni.
Amint off, lehetőség van wakeup-ra. Elkezdi szórni a varázscsomagot, majd néhány próbálkozás után time out-tal leáll.
Kérdés: Mi a faxért olyan rohadt bonyolult dolog ez a WOL, miért nincs erről a neten érthető infó, senki nem használja? Nincs szüksége távoli bekapcsolásra senkinek?
És a valódi kérdés: Mikrotiken (routeren) kell bármit beállítani, ahhoz, hogy működjön belső hálóról? Ha már elindulna belülről a gép, akkor kintről bejövök VPN és indítok.
Köszi -
hoktar
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Hosszú napok óta küzdök (olvasok, fórumozok, próbálkozok)
T-Home ZTE Speedport Entry v2i modem távoli elérésével, konkrétan a modem mögötti gépeket, szeretnék felébreszteni távolról.Jelenlegi helyzet helyi hálózat:
- Adott gépek helyi hálózaton (LAN) ébreszthetők, tehát a hálókártya és BIOS beállítások rendben vannak.
Jelenlegi helyzet helyi és külső hálózat:
- NAT kikapcsoltatva szolgáltatóval!
- Modemen PPPoE Pass-through kikapcsolva, nincs mögötte router, csak két switch ami nem managgelhető
- DHCP Binding menüpont alatt mindkét eszköznek foglaltam állandó (külön) IP címet a hozzájuk tartozó MAC adressekkel
- DDNS regisztrálva annál a szolgáltatónál, melyet a modem is felkínál, működik rendben, Minden egyes próbálkozás előtt ellenőriztem, hogy a DDNS szolgáltatónál lévő IP egyezik-e a modem jelenlegi IP címével (de próbáltam direkt WAN IP-re küldött csomaggal is)
- Port forwarding beállítva modemen mindkét eszköznél 10000 feletti portszámmal helyi hálózaton 9-es portra irányítva.
- Adott gépen beállított LAN portot monitorozva a mágikus csomag megérkezik, de a kívánt eszközt, eszközöket külső hálózatról mégsem lehet felébreszteni kikapcsolt állapotban.Mi lehet a baj? Elfogytam teljesen!
Mágikus csomag küldéséhez használt WEB-es program: [depicus]
Mágikus csomag küldéséhez használt androidos program: [WolOn - Wake on LAN]
Mágikus csomag megérkezését ellenőrző program PC: [Wake on Lan Monitor/Sniffer]
Képeket csatolom a "kényesebb" adatok kivágásával, vagy kitakarásával.ZTE DSL Modem típusa:
DSL Connection Status (igaz a modem NAT ON-t jelez, de szolgáltató megerősítette, hogy már kikapcsolták NAT-ot. Az eszköz WAN IP-je egyezik az "enipcimem.hu" által kijelzett IP címmel):
WAN Státusz PPPoE Pass-through kikapcsolva (DSL modem mögött két nem managgelhető switch van):DDNS elérés (DDNS hostnév-hez tartozó IP cím és DSL modem WAN oldali IP cím megegyezik ellenőrizve):
DHCP Binding (Mind a kettő ébreszteni kívánt eszközhöz helyi IP cím foglalva, MAC cím többszörösen ellenőrizve):
Port forwarding beállítások:
Magic packet küldése WEB-ről:
Magic packet érkezésének ellenőrzése számítógép 9-es portján:
-
kulturg
tag
Hali! Internetről a routeren belüli gépem IP címét meg tudom-e valahogy közvetlenül címezni? Most nem a szokásos port forwarding formára gondolok (1.2.3.4:8080), hanem pl. 1.2.3.4:192.168.1.1 vagy ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest