- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- E-book olvasók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dobrika
tag
válasz proci985 #59039 üzenetére
A csöcsöv keresztül? Ne szórakoztassál már, inkbb csak szivárog a víz valahol szép lassan. Az AIO-k a frogócsatlakozóknál szoktak szivárogni,c sak nem annyira, hogy fletűnő legyen, de, ha megrángatod a kivezetéseket, akkor megjelenhet egy csepp. De, hogy nem a csövön keresztül tűnik ez a víz az 102% 2%-os hibahatárral.
-
Dobrika
tag
Még soha nem kellett rátöltenem. A párolgós elméletet nem is értem, mert zárt rendszerekről beszélünk. Levegő maradhat jellemzően a radiátorokban, ami később kerül a tartályba, de, ha folyamatosan fogy a víz, akkor szivárog és baj van.
-
Dobrika
tag
válasz DigitXT #58980 üzenetére
Veletek? Nem vagyok érintett, effektíve semmi közöm hozzá, csak haverom a tulaj és olykor beugrottaam építgetni. És Igen az AT is tróger, minden egyes szállításnál alaposan át kell nézni, hogy a visszaigazolt cuccból mennyi jött meg és ez mindegyik kereskedőre igaz, teljesen hétköznapi, csak ti vagytok ezen ennyire meglepődve.
-
Dobrika
tag
válasz DigitXT #58978 üzenetére
Masszív pénzből lett fejlesztve a webáruház, ami figyeli a nagykereket, ezért is változhat olykor naponta az ára valaminek, de mint már mondtam korábban, a nagykerek a legnagyobb trógerek. Ha nem beszerezhető valami belátható időn belül, az mindíg el lett mondva a user-nek, ha a nagyker visszaigazolja, hogy küldi, aztán mégsem küldte, azzal nem nagyon lehet mit csinálni. De hagyjuk ezt.
-
Dobrika
tag
válasz mackosajt #58970 üzenetére
Te rendlesz valamit, amivel keresnek 10 ajrót, de más nem kell a AT-től például, akkor rendeljék le fix 30-50 eurós futárral? Nem csak a usereknek drága a futár, sőt a céges futár fix áras, ami fasza, ha sok cuccot rendelsz. És maradjunk ennyiben, továbbra is azt hinni, hogy szándékosan nem akarnak pénzt keresni, brutális butaság, csak próbáljátok picit végigondolni, hogy vajon miért nem rendelnek kapásból minden apró szart a németektől Kicsi, csóró ország ez, nem lehet ilyen cuccokat nagytételben adni venni, mert nincs aki megvegye. Amúgy esélyes, hogy a rendelgetős cuccok meg is fognak szűnni szerintem. Vége.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz MPowerPH #58937 üzenetére
Ebből ebben az országban nem lehet annál többet keresni, amit a merlin csinál. Oké, megy itt a puffogás, de azért dőlnek ám befelé a rendelések és viszik onnan a motyót folyamatosan, de ez így is kevés ahhoz, hogy megérje egy nagyobban cisnálni. Az a gáz, hogy nem veszitek figyelembe az ország méretét, na meg a csóróságot, ami nyugaton jól megy és jó pénzt lehet vele keresni, az nálunk nem feltétlenül megy, mert kicsit és csórók vagyunk. A kereskedőknél a lista végén vagyunk, mindenből utoljára kapunk, ha ehhez hozzávesszük, hogy egyre jobban utál minket európa a kretén kormányunk miatt, akkor aztán pláne elfelejthető a prémium PC-s kereskedés.
A PCX-et inkább hagyjuk, mindenkinek van műhelye, de attól, hogy inkompetens emberek kamera előtt tákolnak még nem lesz belőle nagy durranás.
-
Dobrika
tag
válasz MPowerPH #58935 üzenetére
Szoval kerdem en, hogy lehet az, hogy ok szerzodott partnerkent nem jutnak hozza olyan dologhoz, ami a gyartonal hegyekben all?
Ekkora a tróger a gyártó! Tényleg baszki, szerinted azért nem tudják neked beszerezni, mert nem akarják? Tényleg komolyan gondolod, hogy ők nem akarnak pénzt keresni? Azzal meg ne egyere, hogy UK-ban mi volt, köze nincs magyarországhoz és már számtalanszor kifejtettem, hogy miért.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz holczy #58933 üzenetére
Tudom, ilyennél dolgozok. De ha eladják a portékát, akkor a sajátjaiknak először, aztán azoknak, akik nagyonnagy tételt vesznek. Ha a merlinesek vennének mindenből mennyiséget sok cuccot kapnának időben, de nincs az egész országban annyi pénz amiből ez kijönne. Tavalyelőtt én leltároztam, volt raktáron 6 különböző összeállítású EK D5 tartály pumpa kombó, aztán bejött a rendelés és mit rendeltek? A hetedik fajtát, amire azt mondta az EK, hogy bocs mégsincs raktáron. A vevőnek fel lett ajánlva a raktáron lévők közül mindegyik, de nem, neki az kell, ami nem elérhető, és mindíg ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz holczy #58929 üzenetére
Ez érdekes, mert mi meg rendszeresen csúszúnk 10+ ezer eurós tételeknél, csak nem gombaölőt, hanem ipari elektronikai cuccokat rendelünk, a panasonic rendszeresen ugyanígy szivat. De, ha azt hiszitek, hogy széndékosan nem akarnak pénzt keresni, akkor éljetek ebben a tudatban boldogan, csak nem tudok elképzelni olyan józan gondolkodást, ami ezt szűrné le.
-
Dobrika
tag
válasz holczy #58926 üzenetére
Pedig elhiheted, hogy nem azért késnek a cuccok, mert nem akarnak pénzt keresni. Ami nem raktáron van, annál rendelésre felirat van, nem raktár. A rendelős cuccok automatikusan kerülnek fel, a beszerzési idő pedig szintén a forrás infói alapján van kalkulálva, elég sokba volt a webáruház fejelsztése ami ezt tudja, de igen, ha hiszitek, ha nem, ennyire trógerek a gyártók, nagykerek.
BMW001
Ez szerintem csak duma, rendeld meg tényleg (mert ez elmélet részedről), majd cosdálkozz, ha véletlenül épp ott is elfogy. Az aquatuningosok a legnagyobb trógerek egyébként..
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz MPowerPH #58918 üzenetére
Komolyan azt hiszed, hogy rajtuk múlik? Ha igen, akkor lelövöm a poént, a nagykerek és maguk a gyártók szivatják őket folyamatosan, a hivatalos partnerség ellenére is, a megadott raktárkészletek legfeljebb marketingértéket képviselnek, folyton minden késik, vagy, ha meg is érkezik, akkor nem az, ami rendelve lett, vagy nem annyi, amennyi rendelve lett. Azt sem árt tudni, hogy középeurópa a prioritási lista végén áll, ha egy gyártónak van 100db legyártott cucca, abból középeurópa akkor kap valamit, ha más lemondja kb. egyébként elérhetetlenek az ilyesmi cuccok errefelé, nem véletlen, hogy máshol nem árulnak ennyi minden vízcuccot.
-
Dobrika
tag
válasz MPowerPH #58881 üzenetére
De, azokat mind én csináltam.
És én még mindíg nem azt mondtam, hogy kazán lenne a ryzen, szó sem volt erről. Kezdem úgy érezni, hogy tökmindegy mit írok, el sem olvassátok, csak beleköttök mindenbe.
Kiváncsi lennék hogy néz ki a házad, ha annyira egyszerű volt.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz MPowerPH #58879 üzenetére
Nézd meg a merlinhardver oldalán a tower gépeket. Amúgy ha hátra tolod tartályt persze, hogy hozzáférsz, de, ha elöl van, mert a user látni akarja, akkor az oldalsó lemez rohadtul útban van. Ha a csövek a lemez alatt és felett is mennek, akkor nem tudod utólag belerakni. A középső HDD-s doboz a kedvencem, attól hülyét kaptam, amikor hátul kellett bedugdosni kábeleket már a végén.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz varmi2 #58875 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a kazán, hanem, hogy a hőmérő szenzor elég nagy baromságokat mutat. Láttam több ryzenes gépet és úgy tűnik még mindíg minden mag hőmérséklete "szinkronban van".
Semmit sem kell gyakorlonom, azok rendesen meg lettek töltve és pont minden lemez úgy áll, hogy nem lehet hozzáférni semmihez, a fittingeket alig tudtam lehúzni, mert nem fért be a kezem a tartályok alá stb. SLI rendszernél túl közel van az alsó kártya az oldallaphoz, szar volt normálisan behajtani a csövet például. Nagy a ház, de annyira rosszak az arányai, hogy macerás szerelni.
-
Dobrika
tag
válasz TESCO-Zsömle #58872 üzenetére
Ha elfér miért ne? Ezt feldobom majd a falra, ott nem lesz útban, a mostani házam üveg oldallapját rárakom az előlapra, akkor a pucc is meglesz.
Több merevvizet is csináltam már Tower900-ba, ami böhöm nagy hűtőszekrény, de egyszerűen abban sem lehetett elférni normálisan, mert az arányai és a belső elrendezése, kialakítása egyszerűen rossz, szóval átérzem a problémádat a mostanival.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz TESCO-Zsömle #58869 üzenetére
Jaa, hogy AMD gép, azoknál mindíg 50-60°C a processzor már phenom II óta tuningtól függetlenül..
Nekem rég elegem lett gyári házakból, aztán melóból kaptam egy használt kapcsolószekrényt... Már szinte minden rögzítő kész, fizetéskor veszem a radiátort felülre és faszaság.
Felülre egy 480-as pont jó lenne, de arra nincs keret, így marad a 360-as 60mm-es phobya, a maradék lukat mellette meg lezárom. Azon fog fújni három ventilátor felfelé, a jobb alsó sarokban lesz egy 120-as ugyanolyan dundi radiátor, amin egy szívó lesz és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz TESCO-Zsömle #58865 üzenetére
Miféle rendszer az, hogy 55°C-ig felmelegszik a víz, de emellett a processzor csak 5C°-al melegebb? Ilyen nincs.
-
Dobrika
tag
válasz TESCO-Zsömle #58858 üzenetére
Ez hogy?
-
Dobrika
tag
válasz DigitXT #58776 üzenetére
Nem tudom, nem ismerem. Eddig az egyetlen normális kártyamerevítés az ASUS GTX560ti DCII-őn volt, na az tényleg szépen tartotta a kártyát és nem kellett rá hátlap, csak rendes merevítő a külső széléhez. Utána vettem GTX580-at ugyanebből, na az katasztrófa volt, borzalmasan lógott, akárcsak az MSI 780lightning, az kvázi üzemképtelen volt, mert annyira vetemedett támasztás nélkül, hogy a ventilátorok is belekaristoltak valamibe. Az ASUS dual 1060 is jól tartotta magát, ott a műanyag keret volt jól megcsinálva. Az MSI armorok kegyetlenül görbülnek, mert pont a támasztó tövében van ellapítva a "merevítő", és egyszerűen simán lelógnak egy slotnyit.
-
Dobrika
tag
válasz DigitXT #58774 üzenetére
Inkább lenne, de a rögzítési pontok kevesek és rossz helyen is vannak, így az sem nyert sajnos. A hátlapi kivezetéseknél és a expressznél kellene jól rögzíteni, de ott pont nincsenek rögzítve és mindkét végén ugyanolyan görbék a kártyák. Lehetne hasznos és jó egy hátlap a VGA-n, de a gyártói megoldások mind borzalmasak.
-
Dobrika
tag
válasz Plasticbomb #58772 üzenetére
Igen, amúgy annak lenne is értelme, pláne a tekercsek és a kondenzátorok fölött, mert jelentősen csökkentené a nyák és azáltal a kondenzátorok hőmérsékletét, ami jótékony lenne az élettartamra. De, ahogy a gyártók használják a hátlapot az inkább ballaszt, az MSI kártyámon belül még szigetelőréteg is vana hátlapon, nem hogy hővezetőpad. Porosan még mindíg jobb, mint leburkolva légáramlat nélkül.
-
Dobrika
tag
Úgy látom nem láttatok még pumpát belülről. A legtöbb ilyen pumpa a mosógép lugszivattyúját is beleértve úgy van megoldva, hogy a vasmag, a tekercs és a vezérlőelektronika is a szigetelésen kívül van, míg a forgórész (mágnes) a hűtőfolyadékban forog ezért a folyadéknak kennie is kell, különben elkopik a jellemzően műanyag forgórész, ami a legtöbb pumpában kerámiatengelyen forog. Ez is az oka annak, hogy szárazon nem illik forgatni a pumpát. A hiedelemmel ellentétben, terhelés nélkül nagy fordulaton a pumpa áramfelvétele nem nő, hanem kb. a negyedére esik, ami azt jelenti, hogy a szárazon járatott pumpa nem "leég", hanem szétkopik.
Igen, jó lenne, ha kivenné a desztilláltvíz és alkohol keveréket, mert mellette erősen kopik a pumpa..
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz Leon77 #58730 üzenetére
Nem elég a pumpa rotorja? Eléggé fontos része a vízkörnek. Az alkohol nem hogy nem ken, ráadásnak minden kenőanyag maradványt is lemos, így az alkoholos vizet a legalkalmatlanabbnak tartom. És továbbra sem értem, hogy miért párezer forintot kell spórolni a vizen egy méregdrága rendszer mellett...
-
Dobrika
tag
válasz MPowerPH #58686 üzenetére
Vagy a nem megfeleléő lé miatt valami nem képes úgy működni, ahogy kell. Nem véletlenül találták ki az egyszerre korroóziógátló és kenő gyári folyadékokat, amik lehet, hogy picit drágábbak, mint a benzinkúton vett fagyálló, de teszik a dolgukat. Amúgy ez nyílvánvaló dugulás, vagy mozgó alkatrészeknél szorulás (pumpa, mérő).
-
Dobrika
tag
válasz abridabri #58660 üzenetére
Dehogy kell hetente pucolni én kéthavonta szoktam és rohadt poros a kecó, levegővel kifújom és kész is van kb. 5 perces művelet, amiből 3 a hosszabító és a fujóka beüzemelése. A fordulatot nem befolyásolja a szűrő, de a légáramlást már nagyon, ha jó a szűrő. Persze ha szunyoghálót raksz rá, annak semmi értelme, csak a pucolást teszi nehezebbé.
BMW001
A rezonáns tápoknak szokásuk eldurranni, ha valami "elhangolódik". Amúgy masszív pákával és klaszik ólmos forrasztóónnal meg lehet forrasztani. Segít, ha előtte az egész radiátort felmelegíted hajszárítóval mondjuk, ha nincs hőlégfúvód.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz proci985 #58649 üzenetére
Én szétszedtem, kipucoltam a blokkokat, mindent alaposan kimostam és másik csöveket használtam. Mivel sejtettem, hogy lesz nyoma első körben átlátszó vízet öntöttem bele, ami egy hét múlva nagyon halvány zöldes árnyalatú lett (előtte zöld lé volt és sárgára váltok). Ez egy hónapja volt, hétvégén cserélem a processzort alaplapot is és most öntöm csak bele a szines vizet, így már remélem rendben lesz. Mindíg fog maradni valamiben egy kis folt, ami elszinezi az új folyadékot, szóval, ha neked volnék, először járatnám tiszta lével is a mosás után.
-
Dobrika
tag
válasz garfield545 #58645 üzenetére
Manapság a márka az égvilágon semmit nem jelent. A márkás gyártótól is kaphatsz hulladékot és a kínai olcsó cuccban is csalódhadtsz poztízan, utóbii nálam gyakori jelenség. Szóval, szerintem nyugodtan rendelhetsz akár kínai noname cucot is. Én kétféle fittinget is rendeltem és megdöbbentő volt a különbség a háromszor annyiba kerülő, aquatuning fittingkezhez képest például ( a kínai minden tekintetben jobb volt!).
-
Dobrika
tag
válasz Kiratheonly #58584 üzenetére
Vegyél alphacool lightowert és hozzá egy phobya pumpát. Olcsóbb lesz és karácsonyfa sem lesz belőle. Ha valahoza azok nem férnek be, akkor nincs is értelme építeni a vizet oda.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz MPowerPH #58574 üzenetére
Pontosan tudom mit tudok, nincs süzkségem ehhez youtub-ra.
Az, hogy az átlag user könnyebben felapplikálja a folyékony fémet pedig aztán teljesen nonszensz. Azt nagyon macerás jól felkenni. Ha nem dörzsölöd bele a felületbe, akkor az lesz levegős és nem látszik, mert ráfolyik ugyan, de ha hozzáérsz simán ottmarad egy tiszta folt. Azt jól odaszorítva kell dörszölni, nem csak felkenni, a sima pasztát levegősre kenni, pedig kifejezetten művészet.
-
Dobrika
tag
Egy kérdésem volna. Amióta kicseréltem a csöveket 13/10-re azóta jóval melegebb minden, miközben a víz hőmérséklete alacsonyabb. Ez hogy a frászba lehet?
A tartály és a pumpa közé 90°-os aquatuning fittingeket raktam, amiknek a menetes oldalán nagyon vékony a luyk 5-6mm maximum. Ez akár vissza is foghatja az áramlást, de hiába pörgetem fel a pumpát, az sem segít rajta, ráadásul a hidegebb víz eleve nonszensz, mert gyengébb áramlás mellett melegebbnek kellene lennie a víznek a radiátor bemenő oldalán. A blokkokat nem szedtem le, tehát a pasztázás nem lehet az ok és a GPU és a pocesszor is melegebb és ugyanazt a folyadékot öntöttem vissza. Töltéskor is ment a víz rendesen, nem tűnt úgy, hogy gyengébb lenne az áramlás.Wtf
-
Dobrika
tag
Annyit is, de, ha a 2080ti rövidzárba megy, akkor normális áramkorlát mellett leáll a táp és kész. Nem normális áramkorlát mellett, ha nem vagy mellette leég a ház. Iparban mindenhol áramkorlátozókat használunk, egy 24V 10A-es táp is 4 ágra van osztva, ágankét néhány amperre beállítva, pedig ott a tűzveszély sokkal kissebb, mivel minden fém.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz MPowerPH #58532 üzenetére
De, csak ahhoz van köze! Mivel alacsony a feszültség és a csatlakozók vezetőképessége is hagy kívánnivalót magaután, ráadásul a kábelek is vékonyak, ezért a 60A + áramkorlát nevetségesen magas. Max 1mm2 kábelek vannak a tápokon, ha abból egy kábelen sérül a szigetelés és hozzáér a brukolathoz például, akkor nem lesz 60A a zárlati áram, tehát a táp nem fog leállni, hanem kiégeti az egészet a francba. Ahogy az ábra is mutatja, a srác kártyáján sem folyt elég áram ahhoz, hogy leálljon a táp, ezért kigyulladt ki az egész a fenébe.
-
Dobrika
tag
válasz xyvalaki #58499 üzenetére
Az egyetlen hátránya az egybeépített kombóknak, hogy a tartály felerősíti a pumpa zaját, ezért raktam, most külön a kettőt. Ez is olyan tartály, amibe belemegy a pumpa csőre és sajnos hangos volt, így viszont teljesen rendben van. Amúgy ezért is cseréltem a csöveket 13/10-re, még a 19/13-as is elég jól vezette a rezgést a radiátorra, a merevcső, meg az egész házat rázta mint egy HDD.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz xyvalaki #58470 üzenetére
A pumpát is oda kötöd ahova akarod, teljesen mindegy,c sak legyen szabad aljzat, de godnolom az9on a lapon van egy rakás. A hőmérsékletek elég jók, ha alacsonyabban szeretnél, nagyobb, több radiátor kell.
hash99
Most adtalm el az EK uniblokkomat és a legkissebb luyktávolság amire rámegy 53mm, a vevő is megszívta mert 1050ti-re akarta tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Dobrika
tag
válasz abridabri #58438 üzenetére
Ettől függetlenül lényegesen hangosabb a pull, mert a ventilátor lapátok masszív örvényt keltenek, ha közel vannak a lamellákhoz, vagy ventilátorrácshoz, ezért szedem le a rácsot is a PC tápról például. Ha nem hiszed, próbáld ki, ahogy közeledsz valamivel a szívóoldalhoz egyre hangosabb szélzaja lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- ThermalTake processzor vízhűtés újszerű 6hó jótállással!
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest