- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Három lett, maradhat?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen joysticket vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Az átlagnál nagyobb eséllyel pusztulnak el a Western Digital egyes HDD-i
- Kompakt vízhűtés
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudikpal
senior tag
válasz
joysefke
üzenetére
Neked is Köszi!
Szép kis könyvecske a maga 1000+ oldalával
Először átrágom magam a magyaron, aztán majd jöhet ez.Lenne egy noob problémám: kontroller Add-nál a data context list nekem üres, pedig már próbáltam minden eddig utánaolvasott, másoknál megoldást hozó fogást: clean-rebuild solution, unload-load csproj, close reopen solution és/vagy VS, model törlés-recreate-kód paste, de semmi, ugyanúgy üres a contextem.
Add-nál a read/wrie with views verziót választom, metr ugye kellenének a view-k is.
Ja, meg VS2017-et leszedtem, felraktam a 2019-et, mert olvastam, h 2017-nél bekavarhat a 2-es sdk(ezt jelezte is, nem volt hajlandó lefordulni emiatt, ezért tettem fel inkább a 2019-et, asp.net-nél bepipáltam a .NET Core 2.2 dev toolst is(olvastam, h másnál megoldotta a problémát)). Meg is oldotta, most már szépen lefordul, de controller add-nál továbbra is fennáll a fent említett üres context lista hiba.
Valakinek volt hasonló tapasztalata? -
dudikpal
senior tag
válasz
martonx
üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek az iránymutatást!
Közben persze utánaolvasgattam, és amennyire ki tudtam hámozni, az MCV lesz az irány.
Több helyen is láttam, hogy Reiternek van MCV jegyzete(webshop lépésről-lépésre fordítása, 123 oldalas), viszont a leltöltő link már sehol sem működött.
Nincs meg valakinek esetleg?Egy másik pdf-et sikerült letölteni, a szerző neve most nem jut eszembe, 2-300 oldalas, jelenleg azt bújom.
-
dudikpal
senior tag
Sziasztok!
PLC, mikrovezérlő programozás, vagy C# lehetőségek közül arra jutottam, hogy ez utóbbi lesz nálam a befutó, ez "tetszik" a legjobban a felsoroltak közül.
Azoktól kérdezném, akik ebben a környezetben dolgoznak, hogy miket kell alapvetően tudni, akár csak címszavakban is, hogy egy állásinterjún ne röhögjenek ki?
A szakdolgozatom témájának keretében egy gépjármű nyilvántartást készítettem localhost adatbázissal, winformmal, amiben nem sok mindent valósítottam meg idő hiányában(user reg, login, adatok felvitele db-be, userhez kapcsolódó adatok megjelenítése lekérdezéssel).
A tervem az lenne jelenleg, hogy ezt bővítgetem (admin form adatbázis szűréssel, bevitellel, törléssel, update stb...szóval GOD mód
,meg egyre bonyolultabb, "magasabb" szintű dolgok implementálása).
Azért esett erre a választásom, mert nem csak kizárólag C# tudásra épül.Ez így szerintetek jó irányvonal, vagy inkább kezdjek egy teljesen más vonalú, új, relevánsabb projektbe?
Ezért is kérdeztem fentebb, mert nem vagyok tisztában manapság mire van szükségük a munkáltatóknak.Ha nem számít mérvadónak vmilyen referencia munka állásinterjún, vagy egyáltalán nem számít, akkor is érdekelne, mert csinálni akarok vmit, gyakorlás, tanulás, okulás miatt. Meg szeretek problémás feladatok megoldásán agyalni

-
dudikpal
senior tag
Sziasztok!
Már egy ideje agyalok rajta, de minél jobban próbálom, annál jobban távolodom a képzeletbeli céltól, így inkább rápihenek egyet, de előtte idekérdezek, hátha vki tud segíteni.
Adott 1 textbox, amibe a tulajdonos a nevét írhatja be. Viszont ezt csak az első alkalomkor akarnám neki megengedni, mikor regisztráció után felviszi az adatbázisba az első autóját. Utána ha még több autót szeretne felvinni, az egyedi azonosítója alapján lekérdezésből kitölteném ezt a név textboxot, és read only-vá tenném.
Lehetséges ilyen? Gondolom h igen, de ma már túl sok volt a jóból, ilyenkor már nem forog úgy az agyam, túlbonyolít stb

Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Vicces képek
- Szemüveges topik
- Automobilista 2
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Pitterix: Gyógytorna
- További aktív témák...
- Lenovo T14 (Intel Core I5 32Gb DDR4 512Gb SSD) laptopom eladó kifogástalan műszaki állapotban!
- Orient Sun and Moon RA-AK0309B10B
- HP OMEN 17 // RTX 3070 Ti // i7-12700H // 16GB RAM // 1TB SSD
- Villámgyors 11.gen Core I7 Lenovo T14 S gen2 32Gb DDR4 rammal és 512 Gb SSD-vel eladó!
- Siguro TURBOVac Elite AI robotporszívó - Új, 3 év garancia, akciós ár!
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 4GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

,meg egyre bonyolultabb, "magasabb" szintű dolgok implementálása).