Új hozzászólás Aktív témák
-
^Boss
őstag
bocsi, lejárt a mod idő.
most olvastam, hogy ez a 111 - 113 párosra nem fog jó megoldást adni. mit kellene változtatni ahhoz, hogy ez és a társai is jók legyenek? hisz pontosan 2 számjegy egyezik meg, ha úgy nézem.
igazából azért érdekel, mert visszahívtak, mivel a többi feladat jó lett, és ha megkérdeznek, nem emiatt szeretnék bambám nézni -
^Boss
őstag
bár nem ismerem a nyelvet, nagyjából felfogtam. Én eddig pszeudokódban gondolkodtam, ezért az ilyen Count és társai ki is estek (ami ugye C#-ban szintén van).
gyakorlatilag ha jól értem, akkor adjuk össze őket, ha stringként összesítve a két számot, összesen 4db olyan szám van, aminek van párja? -
^Boss
őstag
-
^Boss
őstag
Sziasztok!
nem épp c# specifikus, de egy algoritmusos kérdésem lenne.
voltam egy tesztet írni, ahol egy feladatot kivéve minden ment ,az viszont azóta sem akar összejönni, csak nagyon bonyolultan, ami szerintem a hely, és az idő alapján nem a legjobb megoldás, és nem is ezt várták volna.
a feladat: adott egy algoritmus, ami 2db, háromjegyű számot kap meg. a feladat, hogy csak akkor adjuk össze őket, ha pontosan két számjegyük azonos.köszi előre is
-
^Boss
őstag
nem kell nagy dologra gondolni. egyrészt tervezési meg ilyen dolgok alapvetően nem merülnek fel, ez egy szakdoga, konzulens utasításai alapján ment a dolog. csak most az ünnepekkor nem igazán érhető el, és elég sürgős lenne eljuttatni beadási állapotba a projectet.
localhost-os dolog
tomcat fut meg egy specifikus ecm kezelős manager. és akkor atompub-on keresztül meg lehet szólítani a kiszolgáló szervizt. itt jön a képbe a localhost, hiszen mivel praktikusan ugyanazon a gépen fut a tomcat+ecm manager progi ami indítja a megfelelő service-eket (felteszem), ezért localhost:xxxx/atompub/cmis/blablabla módon férek hozzá, ott tudok küldeni login adatot, és egyben így férek hozzá a szolgáltatásokhoz is (pl csináljon egy mappát, listázza ki a tárhely tartalmát, checkout, checkin, import, stb.)
ezt kellene ugye azure-on keresztül elérni.
két lehetőség kínálkozik
1. válaszol a konzulens, és az lesz a válasz, hogy tudnak adni egy publikusan elérhető ecm elérhetőséget, és akkor csak átírom appconfigban a connection adatainál ezt a localhostot egy ip-re
2. de ha ez nem lenne ilyen álomszerű, arra is szeretnék felkészülni:
-leírás mellékelve az ecm rendszer telepítéséhez
-azure-ra feltéve a "webapp"-om
-működjenek együtt, azaz azure + localhoston elérhető ecm rendszer lássa egymást - ez jelenleg nem megy, az előzőekben felvázolt miatt, gondolom a localhost-ot az azure hostjának értelmezi a böngésző.remélem mindent le tudtam írni, igazából a virtuális gépes dolog is játszhatna még, de ott is jelenleg csak a gány visual studio-ból való indítással megy a dolog.
nem tudom, hogy milyen windows kell egy rendes IIS-hez, de valószínűleg nem tudnám most hirtelen előrántani az egyik server editiont eredetiben, máshogy meg talán nem kéne beadninem mellesleg egy cd-re fel sem fér ez a sok hülyeség, de talán még egy dvd-re sem.
-
^Boss
őstag
válasz
Peter Kiss #6203 üzenetére
Szia!
ennél kicsit bonyolultabb a dolog:
[link]
egy ilyen repohoz kellene csatlakozni, de ezt a localhoston lehet elérni, ott hostolom. (persze jó kérdés, hogy hogy adom be ezt egy cd-n, nem igazán tudom, mit várnak el)
amíg ugyebár a gépen belül futott a "web app", addig a localhost elérési út simán működött. de most a localhost gondolom az azure tárhelyen értendő. böngészőnek meg lehet valahogy mondani, hogy ahol fut, annak a localhostját nézze? vagy nem tudom, milyen más lehetőség lenne még. -
^Boss
őstag
a kérdés az, hogy hogy éri el az eddigi "localhost/....." helyett az én ecm rendszeremet így a dolog?
-
^Boss
őstag
válasz
Peter Kiss #6200 üzenetére
ma kipróbálom, köszönöm
-
^Boss
őstag
válasz
Peter Kiss #6198 üzenetére
mennyiben változtatja meg a preferált megoldást, hogy egy lokális ECM adatbázist kell használni ? ( DotCMIS library-val van az elérése megoldva )
-
^Boss
őstag
válasz
Peter Kiss #6195 üzenetére
köszi!
csináltam egy free reget (régebben egy kurzus miatt volt már, de az lejárt), elég sok ideig pendinggel, szóval remélem este mire hazaérek, halad az ügy. elvileg VS-ből lehet oda egyből deploy-olni igaz?
-
^Boss
őstag
válasz
rgeorge #6190 üzenetére
esetleg erről a setup projektről valami bővebbet tudnál mondani? nem találtam túl sok ilyen jellegű funkciót a VS-ben. Szakdolgozatos projektről van szó, úgy kellene beadnom egy CD-n, hogy minimális leírással meg tudják nézni, ha érdekli őket maga a program is.. így elég fontos lenne, hogy ne kelljen esetleg VS-t telepíteniük, ott NuGet package-eket restore-olni, stb.. nem szeretném, ha esetleg valami user error miatt nem működne a dolog, és buknám az államvizsgát
-
^Boss
őstag
köszönöm mindkettőtöknek
-
^Boss
őstag
Sziasztok!
ASP.NET webes programhoz lenne egy kérdésem:
működik, meg minden, de ugyebár csak VS-ből indítva (így indul az IIS Express).
Mit kell tennem, hogy ha rámegyek a kívánt aspx-re, akkor indítsa az IIS-t, és működjön VS-es bohóckodás nélkül, egyszerű halandók gépén is?
köszi -
^Boss
őstag
Sziasztok!
lenne egy problémám, ASP.NET-es, így kicsi ajax is ide fog keveredni
az ajax hívás így néz ki: (abszolút példa, nem a saját nevekkel, de pont jó)
$.ajax({
type: 'POST',
url: 'popup.aspx/GetJewellerAssets',
contentType: 'application/json; charset=utf-8',
data: { jewellerId: filter, locale: 'en-US' },
dataType: 'json',
success: AjaxSucceeded,
error: AjaxFailed
});míg az én saját popup.aspx.cs-emben a Webmethod így néz ki:
[System.Web.Services.WebMethod]
public static void DoRename(string newName, int id)
{
InitConnection(); //
ICustomObject actualObject = session.GetObjectByPath(path);
IEnumerable<ICustomObject> folders = (actualObject as IFolder).GetChildren();
folders.ElementAt(id).Rename(newName);
}probléma:
be sem dob a debugger szerint a webmethodba.
csak úgy működik, ha az ajax hívást megváltoztatom, és &Option=DoRename-mel hívom, majd a c# kódban a Page_Load metódusban ezt továbbküldöm az igazi DoRename-nek. de így csak fix paraméterekkel tudok dolgozni, tudtommal.valakinek van valamilyen ötlete?
-
^Boss
őstag
erre valaki?
azóta haladtam:
hozzáadtam egy új page-et, ami így generált egy aspx-et, és egy code-behind file-t is (aspx.cs). nyilván az aspx megkapta a régi connector aspx tartalmát, eddig jó is. most szeretném elérni, hogy az aspx.cs-ben public mezőket el tudjon érni az aspx.
[link] eszerint ez sima kéne legyen, mégsem látom az aspx-ből a public mezőket.
valakinek van ötlete? -
^Boss
őstag
hali!
lenne egy újabb kérdésem asp.net c# témában
van egy fileTree ajax fájl browser, megy is, akkor a connector aspx-ben lévő adatokhoz hogy lehet hozzáférni mondjuk a default.aspx.cs-ből?
connector aspx-nek nincs code-behind cs fájlja, gány módon, de létrehozza a sessiont.
..
ISession session = factory.GetRepositories(parameters)[0].CreateSession();
ezt a sessiont szeretném átpasszolni valahogy a default.aspx.cs-nek, hogy tudjak vele dolgozni. a gond hogy mivel sima aspx fájlon belül zajlik a connection kiépítés, session nyitás, ezért a nincs névtér se semmi, egy sima
<%@ Page Language="C#" AutoEventWireup="true" %>
<%
után jön a fenti kód, illetve a szükséges előzményei.
(elég kezdő vagyok, így ha ez áthidalható/hülyeség, bocs), így nem tudom usinggal egyszerűen megoldani.
előre is köszi! -
^Boss
őstag
késve, de talán érdemes beszúrnom az idevonatkozó kódrészt. nem épp c#, ezért offba teszem, de kár lenne másik topicba átmenni és reménykedni, hogy odanéztek
<script type="text/javascript">
$(function() {
var con = $.hubConnection();
var hub = con.createHubProxy('folderTreeTest');
hub.on('childLister', function(i) {
$('#child').text(i);
});
con.start(function() {
hub.invoke('GetFolderList');
});
})
</script>ezt kellene bizonyos időintervallumonként frissítenem, hogy real-time adatot tartalmazzon.
-
^Boss
őstag
köszönöm mindkettőtöknek!
sikerült eljutni eddig:
kliens megkapja pl egy fájl nevét egy mappában.
ezt kiírja a html példaoldalra.
frissítem az adatot (átírom a fájl nevét) a rendszerben, ahonnan az adatokat kellene kiszedni.
real-time NEM frissül, de frissítés gombbal a böngészőben frissül a fájl neve.tényleg nem sokat dolgoztam ilyenekkel, így adódik a kérdés: mit tegyek, hogy menjen a real-time frissítés? mit hagytam ki?
ami kész:
signalR + háttér dolgok a lekérdezéshez (kapcsolat, lekérdezés külső libraryvel, stb)
jól sejtem, hogy ide kellene az ajax?köszönöm ismét, előre is!
-
^Boss
őstag
válasz
Peter Kiss #6110 üzenetére
dinamikusan hogy érdemes a wcf service-ből adatot kérni a html alapú "kijelzőfelületre"?
-
^Boss
őstag
Sziasztok.
Kis segitseg kene!
Elkepzeles: lenne egy service, ami kinyer adatokat egy rendszerbol ( kinyeres megvan, kerdes: milyen service legyen? )
Ezt a servicet kellene hasznalnia egy weblapnak, es dinamikusan frissitve ki kene rakni a tartalmaz a servicebol nyert adatokkal ( ehhez kevesbe ertek, nagyobb melysegu segitseg is jol jonne )Termeszetesen nem kod segitseg kellene, hanem elv, bevett megoldasok, tippek.
Koszonom!
-
^Boss
őstag
hali!
egy olyan kérdésem lenne, hogy hogy lenne célszerű egy MVVM alapokon nyugvó programban egy töltőképernyős view-n keresztülvinni az adatot?
feladat: 1. oldal (nevezzük codeview-nak) beszed egy kódot, amit a codeviewmodel kezel.
2. oldal: töltőképernyő lenne, amíg az adatra érkező válasz hálózaton visszaérkezik.
3. oldal: a kód alapján tennék ki rá adatokat.eddig úgy van megoldva a dolog, hogy a mainview adja a keretet a dolognak, az hivogatja meg a többit, majd jeleníti meg középen azokat.
nem annyira vagyok még benne az mvvm-ben, főleg nem mélyen, csak most kell, és akkor már szeretném értelmesen megoldani, nem "összedrótozva".köszi
mod: WPF, C#
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest