Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
válasz
Alexios #5528 üzenetére
Bocsi a megkésett válaszért.
Na, igazából az a helyzet, hogy egy .sqlite fájlt akarok deploy-olni az xap-ban.
Eddig futásidőben hoztam létre az adatbázist, de most megváltozott valami, ezért már külső fájlból kell belerakni. A futásidőben való létrehozás nyilvánvalóan az izolált tárhelyre hozta létre az adatbázist, és pontosan ugyanez kellene nekem.Ezt csináltam:
Behúztam az adatbázist a solutionbe. (Databases/db.sqlite az útvonal)
Jobb klikk rá, Properties->
Build Action -> Content
Copy to output directory -> Copy alwaysNa most, ha jól tudom, ez csak olvasható tárhelyre fogja rakni, tehát írni nem lehet majd. Ami nem jó, ezért ezzel a kóddal, amikor indul app átmásolom az izolált tárhelyre, ahol írni és olvasni is lehet:
public void CopyDatabaseToIsolatedStorage()
{
// Obtain the virtual store for the application.
IsolatedStorageFile iso = IsolatedStorageFile.GetUserStoreForApplication();
// Create a stream for the file in the installation folder.
using (Stream input = Application.GetResourceStream(new Uri("Databases/db.sqlite", UriKind.Relative)).Stream)
{
// Create a stream for the new file in the local folder.
using (IsolatedStorageFileStream output = iso.CreateFile("db.sqlite"))
{
// Initialize the buffer.
byte[] readBuffer = new byte[4096];
int bytesRead = -1;
// Copy the file from the installation folder to the local folder.
while ((bytesRead = input.Read(readBuffer, 0, readBuffer.Length)) > 0)
{
output.Write(readBuffer, 0, bytesRead);
}
}
}
}Ez van a MainPage osztály konstruktorában:
if (!database.IsDbPresent().Result) // Ez egy bool-t ad vissza
{
Debug.WriteLine("Database file not found in Isolated Storage. Copying...");
database.CopyDatabaseToIsolatedStorage();
}Na most az a probléma, hogy ez szépen működik, amíg debug módban emulatorban, vagy telefonon tesztelem. Onnantól kezdve, hogy lehúzom a telefont a gépről és később indítom el, valamiért nem tudja olvasni az adatbázist.
Hogyan kell ezt "rendesen" megoldani? Van ennek egy bevált módszere?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest