Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gregorius

őstag

válasz Pazo #291 üzenetére

Naszóval.

Errõl én nem tudtam ;]
    Úgy értettem, hogy ahol maradéktalanul tudsz .NET-es programot futtatni, ott MSSQL-t is fel tudsz tenni.

Ja és ugye nem biztos, hogy azt is meg akarja venni...
    Az MSSQLEx Ingyen van.

ahol fut a .net 2.0, ott azt valaki direktbe felrakta, mert kellett neki vagy
    a visual studio 2005-tel együtt került fel, ahol a telepítő automatikusan rakta fel.

Vagy ingyen és bérmentve letöltötte MS-től ([link]) és úgy rakta fel.
    Mellesleg az MSSQL2005 felrakja magával a .NET 2.0-t is.

mert egyébként én sem vagyok hülye és nem szivatnám magam egy alig támogatott adatbáziskezelővel.
    Van egy sajnálatos hírem: ahol a .NET a trendi, ott a MySQL az alig támogatott, ahol meg az utóbbi a bevált, ott meg szarnak a .NET-re.

igenis ki lehet rakni, sőt ki is van rakva a mysql a netre, ajánlom a figyelmedbe:
    Értelmes szolgáltatóval nem nagyon találkozni, amelyik a localhost kivételével más gépről is közvetlenül elérhetővé tette volna a MySQL-jét (ez biztonsági okokból van így). Márpedig ha csak a localhost-ról éred el, akkor ugyanitt kellene futnia az adatlekérő kódnak is, amiből el akarod érni az adatbázist, vagyis jobb esetben windows-on kell hogy hosztoljanak hozzá, amire az ember általában igen csúnyán néz (főleg ha nem dedikált szerverek vannak, kicsit körülményes a rendes izolációt megcsinálni a különböző tárhelyek között, nem is sokan vállalják el).
    Szóval vagy átvered a kedves üzemeltetőn, hogy márpedig neked külsö kapcsolat kell a MySQL-hez (hozzáteszem szerény véleményem szerint nincs olyan agyatlan barom a világon aki közvetlenül kirak egy adatbázisszervert az internetre a legkisebb rosszérzés nélkül), vagy elfelejtheted a .NET Connectort és írhatsz helyette egy kellemesen csúnya adatelérő wrappert, amivel ugyanúgy biztonsági problémák vannak. Az meg egy vizsgáztató rendszernél nem jó dolog, hogy a furfangos tanuló betör a rendszerbe és átírkálja a saját eredményeit.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák