- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- OLED monitor topik
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- UHD filmek lejátszása
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Ez lenne a kódrészlet, ami az említett hibát dobja?
Azonkívül, hogy kétszer definiálod a querystringet, nem látok benne semmi problémát, futott nálam. Szóval valami olyasmi problémád lehet, ami a többivel (amit nem másoltál be) függ össze.
Ez a kódrészlet gondolom egy fgv része, mivel visszatérési értéke van. A hibaüzenet paramétert említett, ezért jó lenne látni a paraméterlistát. Meg a kapcsolat létrehozását, pl hogy a függvényen belül hozod-e létre a kapcsolatot, vagy csak átadod ( aztán esetleg nem bontod le ), a readert lezárod-e stbstb.
[Szerkesztve] -
-
Lortech
addikt
Ha nem directplay akkor sok lehetőséged nincsen szerintem. Winsock vagy .NET környezetben a System.Net.Socket. Nem annyira lényeges kérdés szerintem amúgyse, kb mintha azt kérdeznéd, hogy autoversenyző szeretnél lenni, és milyen kocsit válassz.
Vagy túl vagy már a teljes absztrakt programtervezési szakaszon, és már csak az alacsony szintű implementáció kell? -
Lortech
addikt
Ilyen bonyolultan fogalmaztam volna?
Azt írtam, hogyha nagyon penge c++-ból. Hol van ettől a ''mint kezdő programozó''. Hadd ne válaszoljam meg azt, amit egyáltalán nem mondtam, csak a számba adtál.
egy olyan projectben ahol gyors és egyben robosztus algoritmusok és adatszerkezetek kódolására nincs szükség?
Az orbano féle MMORPG-kben?Bár relatív, hogy mit tekintesz annak, bizonyára nem egyet értünk ezalatt.
-
Lortech
addikt
Osztály. Objektumnak onnantól hívod, hogy létrejött az osztályod egy példánya. Még mindig nem látom át pontosan a helyzetet.
Hogy hova és hogyan kéne elhelyezni a deklarációt és példányosítást, az attól függ, hogy honnan kell tudnod elérni, és mi az osztály feladata. Hú, hát erről oldalakat lehetne írni kapásból általánosan, ha meg konkrétan látjuk a kódot, akkor fél perc alatt el lehetne dönteni.
Szóval van egy windows alkalmazásod, egy form-ot megvalósító cs fájl (form1.cs), és egy program.cs, te utóbbinak egy részletét adtad meg. Ha úgy deklarálod ahogy írtad, akkor valóban elérhető lesz a program.MyXml-en keresztül az összes osztályszintű mezője és tagfüggvénye az osztálynak a formból is, de csak azok (a static deklaráció miatt ugye), a példányszintűek nem! Ha ez kielégíti az igényeid, az osztályod csak osztályszintű dolgokat valósít meg, akkor akár ez a megoldás is jó lehet(ne), innentől kezdve már csak filozófia kérdése, hogy a vezérléshez tartozik-e az xml-es osztályod, vagy a gui-hoz, előbbinél esetén a form osztályod (form1.cs) mezőjeként kell deklarálnod és példányosítanod, utóbbinál úgy, ahogy csináltad. A feltételes módot azért raktam oda az előbb a ''lehet'' szóhoz, mert ennek így nem biztos, hogy van értelme, mert ha csak statikus metódusokból áll az egész osztályod, akkor nem is kell példányosítanod, egyszerűen csak hivatkozol az osztályneve.fv() formában rájuk (nem változónév, osztálynév), ezt pedig megteheted bárhonnan ( azonos namespaceben ). -
Lortech
addikt
Mondjuk a main függvény belsejében. De mondhattam volna akármit. Erre a marha egyszerű kérdésre nehéz válaszolni, mert érthetetlen, mit akarsz, mit nem tudsz.
Egyébként nem a példányosításon van a hangsúly, hanem a deklaráció helyén.
Anélkül hogy kened vágod a láthatóságot, elég nehéz magadtól összedobni valami értelmeset.
Szóval pontosíts, konkretizálj, esetleg lássuk a kódot, aztán lehet filózni rajta.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Listboxszal:
!A listbox DrawMode property-jét OwnerDrawFixed-re kell állítani!
private void listBox1_DrawItem(object sender, System.Windows.Forms.DrawItemEventArgs e)
{
e.DrawBackground();
e.Graphics.DrawString(listBox1.Items[e.Index].ToString(), new Font(''Arial'', 8, FontStyle.Italic), Brushes.Black, e.Bounds, StringFormat.GenericDefault);
e.DrawFocusRectangle();
}
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- OLED monitor topik
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- UHD filmek lejátszása
- Gurulunk, WAZE?!
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest