Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Srácok, segítséget kérnék. Rendkívül egyszerű webszerver class készítése a cél, HttpListener segítségével. Kicsit már ismerkedtem vele. Azért nem kész webszervert használok, mivel a cél eléréséhez kicsit ágyúval verébre eset lenne. A lényeg, hogy van egy solution két projecttel. Az egyik a server, a másik a client. Ők ketten belső hálón, XML-ek segítségével kommunikálnak. A server különböző (kapott bemeneti XML alapján) feladatokat old meg (pl. lekér a netről dolgokat, átalakítja, kioutputolja). A feladattól függő végeredményt pedig kiköpi szintén XML-ben a kliens felé (Webrequest).
Nos, ez frankón működik, itt a main()-ből ki is szedtem és betettem egy Webserver class-be. A cél az lenne, hogy a Webserver class Run() metódusa lenne ez a kiszolgáló kódrészlet, de ezenkívül lennének a végrehajtó metódusok, amik mind-mind string returnnal rendelkeznének (a HTML vagy XML stringje).
Ez eddig mind megy. Most jön az, amiben segítséget kérnék.
Hogy tudom megvalósítani, hogy a hívott URL szerinti metódus fussék le és a kimenetét (return string) adja vissza a HttpListener outputjaként?
Pl:
- http://serverfqdn:8080/teszt/ -> Webserver.Teszt() metódus string outputja
- http://serverfqdn:8080/anyamegyszent/ -> Webserver.AnyamEgySzent() metódus string outputjaAnnyi, hogy a server.exe egy lokális Win szerveren futna, nyilván ezt task scheduler egyszer elindítaná és ott szépen futna. Ennek a helyi szervernek nincs nyitott portja a net felé, alapvető biztonság tehát megtéve. És nem is a 80-as portot használná a program.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest