Új hozzászólás Aktív témák

• bepken

veterán

sziasztok!

a sokadik kezdő kérdésem lesz, szóval bocsi azoktól, akik korábban már nem egyet megválaszoltak más topic-ban :D

egy egyszerű programot szeretnék, ami tartalmaz:
    - egy access adatbázist
    - egy "azonFind" TextBox-ot, ahová beillesztve egy azonosító számot
    - egy "btnFind" gombot, mely segítségével a TextBox-ba beírt azonosítószámot tudom kikeresni
    - egy "btnSave" gombot, mellyel hozzá lehet adni az adott azonosítószámot, hogyha még nincs benne az adatbázisban

Public Class Form1

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    Me.Munka1TableAdapter.Fill(Me.AzonositoDataSet.Munka1)

End Sub

Private Sub btnFind_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnFind.Click
    Me.Munka1BindingSource.Filter = "[Azonosítószám] = '" & Me.azonFind.Text & " ' "

End Sub

Private Sub btnSave_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnSave.Click
    Me.Validate()
    Me.Munka1BindingSource.EndEdit()
    Me.TableAdapterManager.UpdateAll(Me.AzonositoDataSet)
    End Sub
    End Class

eddig meg is vagyok - bár valamiért az adatbázist nem mindig akarja módosítani..... :D

na de ezekhez az azonosítószámokhoz az adatbázisban tartozik egy checkbox is!
    szeretném, ha a program ezek értékeinek megfelelően (true/false) meghatározott szöveget adna vissza.

egyébként az ilyesmit Label segítségével szokás kiíratni? (tehát amikor nem MsgBox féle ablakot szeretnénk, hanem csak egy szöveg változót valahova)

remélem nem kérdeztem sok hülyeséget... :D

köszi erőre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák