Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rocky5
csendes tag
Szia! A Windows beépített tűzfala fixen ki van kapcsolva, a Symantec Firewall-t pedig kézzel leállítottam. Nem változott semmi. Olvastam, hogy Windows host-on nem szerencsés a 3389-es portot meghagyni, ezért átírtam 4777-re, de ezzel sem megy. Pedig ping-elni is tudom a virtuális gépet a host XP alól.
-
harry
veterán
Hát, win alól csatolva jól működik a dolog, linux alól csatolva nem tudtam írni, holott 'valid user' és jogok (filerendszer szinten és megosztás szinten is) elvileg rendben voltak. De kösz, akkor ennek utánajárok. Jelenleg linux alól nfs-sel megy, bár így meg ugye helyi user jogaival jön létre a fájl, ami ismételten nem túl szerencsés... Bár össze lehetne trükközni, hogy uid/gid egyező legyen egy szerveren lévő userrel, de ha megy smb-vel, akkor ezt inkább kihagynám.
-
Milan86
tag
-
Milan86
tag
Windows van feltelepítve egy virtual box és azzal van beolvastatva 3 + 1 gép. Kb ennyi rendes Linux vagy Unix semmi nincs feltéve. Jól megcumiztattam magam pedig kB semmi rossz szándék nem volt abban amit mondtam, elkezdi ok akkor játszunk egy kicsit hogy megszeressem a csodás virtualboxot meg ubuntut erre kezembe nyomta ezt....
-
Milan86
tag
Nem csak mondogatta hogy így a király Linux meg úgy a király Linux erre már mikor az ember hallja majd fél óráig csak annyit mondtam hogyha akkora király lenne nem minden 100dik gépen lenne a windowshoz képest. Sikerült "vérig sérteni vele hogy mit képzelek én "windowsos huligán" Én ugy gondolom hogy a Linux maradjon meg szervernél de napi használatra nem tudnám elképzelni magamnak. Pláne hogy nem is értek hozzá.
-
Speeedfire
félisten
-
macman507
aktív tag
Huh, sikerült megcsinálnom szerencsére, mégpedig a következő módon:
Virtuális "akarmi" (jelen esetben XP) ablakaban: Eszközök>Network Adapters>a "Csatlakoztatva ide:" résznél a legördülő menüből kiválasztottam a "Bridge-elt kártya"-t és már csak az XP-ben megszokott módon csatlakoztam az internetre.
Nagyon néztem mikor működött!
Köszi a helpet, mert már nagyon kétségbe voltam esveViszont van még 1 problémám: kellene pár régi fileom ami a Gazdagépen van (Host).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Tőzsde és gazdaság
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest