Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Syl

    nagyúr

    Nos, én bizonytalan időre kiléptem a VBox használói közül. Pedig nagyon szeretem ezt a programot. Azóta használom, amikor még az Innotek készítette :B

    Pár hónapja ugyanis olyan problémába ütköztem Mac-en, amit nem tudok megoldani.
    Röviden:
    Amikor egy új oprendszerű gépre felteszem a VBox-ot, akkor hibátlanul teszi a dolgát. Mennek a régi vm-ek (win xp a régi szkenneremhez, win7 amivel dolgoztam régen, a linux only időmben, és persze ubuntu és hasonló linuxok) de akár újakat is létre tudok hozni (pl. win10).
    Viszont, és ez az ami kikészít. Másnap sorra megdöglik mindegyik vm. Vagy el sem induln, vagy "kék halált" / kernel panic-ot dob.
    És hogy még érdekesebb legyen, innentől új vm-et sem tudok csinálni, mert a telepítőt futtatva meghal. Linuxok live üzemmódban sem képesek elindulni, még azok sem, amik előző nap mentek.
    VirtualBox kitakarítása a rendszerből, majd újratelepítése - szintén sikertelen.

    Ez kb 2-3 hónapja van, előtte hibátlanul mentek a virtuális gépek mac alatt. Aztán egyik napról a másikra (se a mac, se a vbox nem frissült) megdöglöttek.
    Nézegettem a vbox fórumot, és bár elég sok baj van a mac-es verzióval, úgy tűnik senkinek nincs hasonló problémája. Általában magával a vbox telepítőjével van gondjuk, ami viszont nálam rendesen megy.
    Most pl. egy újratelepített vbox, frissen letöltött ubuntu iso boot itt áll, mint tehén a lucernásban: [kép]

    Egyszerűen eszem megáll! :W

    Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

Új hozzászólás Aktív témák