Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Androidos tablet topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
vagamo
őstag
Ennél a monitornál, ha két gépet rákötök 1 DVI és 1-et a másikra, lehet váltani, hogy melyik gépet mutassa a monitor? Tudja kezelni? Nem megy gajra, ha mind a két dugasza be van dugva?

-
Symbi
tag
De ez már nem rontja a szemet nem?

-
godcorp
csendes tag
válasz
Mega Bass
üzenetére
Üdv!
Valóban van ilyen helyszini garancia is, de azt a bejelentéstől számított 3 munkanapon belül vállalják csak. És mellékesen nekem is csak akkor mondták el ezt, amikor először cipeltem vissza a monitort az üzletbe. Akkoriban még azt hittem, hogy létezik a 3 napos cseregarancia. Hát nem.
Másodszor pedig azért vittem vissza én a monitort, mert szerettem volna, ha egy szerelő ránéz. Ha meg a helyszini garanciánál csak egy futár jönne? Annak magyarázhatom... Meg mellékesen így a szerelő ''otthon érzi magát'', elvégre én zarándokoltam el hozzájuk. Egy fokkal jobban áll hozzá a dolgokhoz ilyenkor az ember. Egy kis pszichológia.
Azóta megtudtam, hogy a ViewSonic 3 éven belül teljes pixelhibánál azonnal cserél. Viszont az én esetemben 7 db szub-pixel hiba megengedett. És mivel nekem csak a zöld szín ment tönkre...
Egyébként hogyan tudom megállapítani, hogy szub-pixel vagy teljes pixel hibám van?
Most elgondolkodtam, hogy a helyszinen mit tudna csinálni egy szakképzett szerelő? Hiszen ezeket már nem lehet szerelni... A bevilágítós változatot is cserélték, nem szerelték.
További jókat,
Godcorp -
godcorp
csendes tag
Sziasztok!
Akkor folytatom is ''kimerítő'' boltos történetem.
Tegnap a munkahelyen üldögélek a ''gondolkodó szobában'' (WC), remeg a gatyám. Hű, sms jött! Ismeretlen szám. Hm. A szervíz küldött egy üzenetet, miszerint átvehetem a csere monitorom. Mégsem kellett 2-3 hetet várnom, húdejó.
Az átvételi elismervény természetesen nálam volt (felkészültem), ezért kicsit korábban lelépve a munkából elmetróztam a világ végére. (Nagytudású kollégák tanácsára nem taxival vágam át a városon.)
Laza 30 perc alatt meg is talált a taxis az Újpest városkapunál. Kissé kezdtem idegeskedni, mert 17.00-kor bezár a szervíz. Ráadásul a taxis az átlagosnál jobban vigyázott a kocsijára és nem a megszokott taxis tempóban mentünk. Na mind1. A Duna magas állása miatt ráadásul kerülni kellett, a taxis nagyon csúnyán nézett, amiért földutakon kellett áthajtania.
Végül odaértünk, odaadták az újat. Nem néztem meg (pedig akartam, csak a rohanás meg az izgulás közben elfelejtettem), beraktam a taxiba és irány haza.
Otthon összeraktam (már rutinosan a CRT mellé állítva), bekapcsoltam. Nincsenek foltok, egyenletesen világító fekete. Ok, ettől nem ilyedtem meg, hiszen erre számítottam. Állítgattam egy kicsit, lefutattam egy teszt programot pixelhibát kereseve, de minden szép és jó. Gyanús. Nem látszanak annyira a sávos színátmenetek (bár azt a ''rácshálót'' még mindig lehet látni - amitől a csíkos, apró négyzetes hátterek ''hullámoznak''), a betűk tűélesek, szép kontrasztos.
Éjfélig játszottam kedvenc játékommal és meg voltam elégedve a teljesítménnyel. Nem olyan szép, mint amilyennek a 970P-t gondolom a leírásotok alapján, de határozottan jó. Kicsit ugyan érzékeny a betekintési szögre (kihasználva a laposságot jól hátra toltam az asztalomon, van kb. 80-100 cm köztem és a kép között), de legalább egyenesen kell ülnöm. Kicsit felém döntve a tetejét szerintem jobb a képe, de fene se tudja.
Azonban ma reggel is bekapcsoltam, gondoltam játszom még egy picit a nehéz munka előtt. És ott volt. Ott virított. Igen. A pixelhiba. Ami tegnap még nem volt ott. Vízszintesen középen, függőlegesen az alsó fertályban. Kicsit zöldes pont. Viszont érdekes, hogy nem ''maradandó''. Sötét háttérnél előjön és ott marad, de ha világosabb lesz ott a szín, akkor egy idő után eltünik. (Megnéztem, figyeltem.) Ilyet se láttam még. Valaki nagy tudású mondja már meg, hogy mi ez? (Meg mellékesen: mi a szub-pixel hiba és mi a pixel hiba?)
Kezd nagyon elegem lenni ebből a monitor típusból. Most majd írok egy mailt a szervíznek, hogy most mi a fene van? Elvégre számomra ez egy új monitor (kicserélték) és valami pixelhibás cseregaranciáról is beszélt a szervízes, amikor előző héten ott jártam.
Legszívesebben már megszabadulnék tőle.
Nem a legjobb monitor, de elég jó lehetne, ha nem ennyit kellene vele szórakoznom. Aki megteheti, az vegyen drágábban jobbat. (Ez a véleményem nem változott.)
Godcorp -
Mega Bass
tag
Sziasztok! Tegnap sikerült jó áron hozzájutni egy ilyen kis monitorhoz. Igzából Vx912-est akartam venni vagy VG 920 de ezek nem voltak a boltban. Alapjában véve meg vagyok vele elégedve . Igaz ez az első saját TFT-m nagy viszonyítási alapom nincsen. Az zavar egy kicsit a képében , hogy mintha minden oldalról középpen egy picit be lenne nyomódva a kép. Csalóka a igy a képe viszont a négyzet az négyzet rajta tehát nem torzít. Ja és amiben csalódtam az a CD feltelepítettem a (4.5 Acrobat Readert nem engedtem neki) az hittem valami komoly progi erre egy sima leírás. Na mindegy, majd tesztelem tovább.

-
godcorp
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is egy ilyen monitorhoz van/volt szerencsém. Látatlanba belevágtam a vásárlásba és az olcsósága miatt választottam ezt a típust. Meg a ViewSonic is jól csengett.
Hazavittem (BKV-val... nem is olyan könnyű egy ilyen lapostetű), összeraktam, DVI-ztem (mivel a videokártyámon csak az van), bekapcsoltam és örültem a fejemnek a gyönyörű képet meglátva. Az XP alap háttere (zöld lanka) jó kontraszttal jött be, gondoltam gyorsan bedobok egy City of Heroest, hiszen az foglalja le napjaim nagy részét. És itt ért az első csalódás.
Ugyanis hihetetlen módon látszik a panel megvilágítása. Az utólag megnézett teszteken látható, világító ''fekete'' háttér eléggé jellemző a monitorra. Ráadásul sávosan jeleníti meg a színátmeneteket, apró ''rácshálót'' látok natív felbontásban is és a sötét színátmeneteket nem tudja jól megjeleníteni. (Egyszerűen egy szín jelenik meg.) És valóban pont középről kell nézni a képet.
Gondoltam ez azért ennyi pénzért túlzás, hát visszavittem az üzletbe. Ott elküldtek a szervízbe (meg gondolatban biztos máshova is). Hazacipeltem újra a monitort, majd elcipeltem a lakástól 2 utcányira lévő felvevő pontra. (A szervíz Pest megye határvonalában van...) 2 hétig vártam, majd visszakaptam. ''A monitor a gyári paramétereknek megfelelően üzemel.'' Aú. Ennyi pénzért ez a megfelelő? Na ne!
Telefonálás az üzletnek, érdeklődnék, hogy mit lehetne csinálni? 110.000 forintért vettem egy porfogót? Mert ezt nem lehet használni. Az üzletben megértőek és segítőkészek voltak, felhívták a szervízt, hogy mégis, mit lehetne tenni.
Vigyem be személyesen. Váááá... Már vagy hatszor kicsomagoltam és becsomagoltam és megutaztattam. Na jó. Türelmes ember vagyok, nem rugok bele a panelbe. Felkapom egyik reggel, kiviszem a világ végére (kézben, mert hülye gyerek módjára monitorra költöm a pénzem autó helyett) és lerakom az ügyintéző kislánynak.
Négyszer kezdtem neki, hogy elmondjam, hogy szeretném, ha egy szerelő is megnézné az orrom előtt, de mindig belekérdezett valami adattal. Végül megtaláltuk a közös nevezőt (látta, hogy vörösödik a fejem) és összeraktuk az Ő gépén a monitort. Analóg kábellel. És nem volt rajra világos folt. Fontolgattam, hogy most tényleg lerugom az asztalról (a monitort, nem a kislányt), de végül csak annyit kértem, hogy nézzük meg DVI-vel is.
''Egyetlen szerelő sincs bent még.'' Vörös fej effekt vissza. Már egy órája nyitva vannak és nincs bent szerelő? Végigcipeltem a városon és nincs bent szerelő? Még soha nem voltam problémás ügyfél, de kezdtem azzá válni. Szerencsénkre pont beérkezett egy szerelő és meglepő módon pont az, aki 2 hétig nézegette...
Korombeli srác, segítőkész hozzáállással. (Gondolom elég vörös lehetett hozzá a fejem.) Hátravittük a monitort, bedugtuk DVI-vel, lekapcsolta a lámpát és azonnal látszottak a problémáim. Első mondata: ''Ez csere.''
1 hónap hurcolászás után. De legalább jó fej volt, bocsánatot kért, amiért nem vette észre. Nincs harag, nem kellett lefizetnem és még bunkóba se kellett átmennem.
Szóval most használom a régi CRT-met átalakítóval (amit tesómtól kellett kölcsönkérnem, mert egy 160.000 forintos kártyához, amin csak DVI van nem adnak.
) És várom a csere monitort, ami már jobb lesz.
De az eddigi tapasztalatok és tesztek alapján én egy kis plusz pénzért másik monitort ajánlanék. pl. a Samsung 970P-t. Vagy egy LG L1730B-t.
üdv
Godcorp -
Symbi
tag
Bocs, hogy szolok, de nem 4 hanem 3ms-es.

-
macy
addikt
Kösz, de sajnos nem jött össze. Nem indultam el Egerből, egész éjszaka esett a hó.
Majd a jövő héten. -
macy
addikt
Nem tudok dönteni. Viewsonic VX924 v. Samsung 930BF?
Pedig holnap megyek az ExtrDig-be. -
vagamo
őstag
Hali nekem 8-nál jelenik meg a négyzett! Nekem lekopogom (kopp-kopp-kopp) fantasztikus képe van DVI-n használom! Ma már fogyasztói társadalomban élünk, ha nem tetszik valami jó kifogásal vidd vissza! 3 év helyszíni garancia van a monitorra!!! Én semmit sem állítottam rajta megvettem-hazahozta-összedugtam-bekapcsolta most pedig használom orrvérzésig! Saját beállítás ''0'' Igaz nem sokat,de talán segítettem!!!
-
K.G.
csendes tag
Na, senki?

-
K.G.
csendes tag
Helo mindenkinek!
Nekem is van egy Viesonic 924-es monitorom, de valami nem stimmel vele. Most azoknak a segítségét kérem legfőképpen, akik rendelkeznek egy ilyen monitorral.
Tehát szerintem a monitor túl sötét. Vagyis szerintem a feketét kicsit eltúlozták. Ez nagyon meglepő, hiszen több külföldi cikkben olvastam, hogy a fekete színek közötti diferenciálódás elég jó ennél az LCD-nél.
Arra lennék kiváncsi, hogy most az enyém gyárilag el lett kalibrálva, vagy ez tényleg ilyen. Ennek érdekében ezt a teszet nézzétek meg: [link]
Az én monitoromon csak SGB 15 körül látok először változást (gyári beállításokon)
Mindenkinek előre köszönöm a segítséget! -
tbalazs2005
csendes tag
[Moderálva. Szakmai témákban nem hirdetünk. Ha el szeretnél adni valamit, ott a hardverpiac. - peterkeT]
-
Racecam
nagyúr
válasz
csotanyka
üzenetére
A fotók - ahogy a kép alatt látod is - különböző záridőkkel készültek. A cikk legvégén található összehasonlítás az FSC P19-2-vel, kb. jól mutatja, hogy teljesen sötét szobában, hogyan néznek ki a teljesen fekete hátterek. (Talán annál egy kicsikét kevésbé világos szabadszemmel.)
-
csotanyka
csendes tag
Hát valami ilyesmi

De akkor ez vszinű nem hiba!
modjuk a képen a bal és jobb oldala sötét nekem viszont világos de lehet hogy a foto miatt csak??
-
csotanyka
csendes tag
Hello Mindenkinek !
Némi infot szeretnék kérni!
Mai nap vásároltam egy VX924es Tft nagyon jo nagyon super csak egyetlen gondom van :
felül és alul a bevilágit a megvilágitás, ez még nem is lenne nagy baj hiszen a teszten is le volt írva hogy ez ilyen ,
ami zavar az hogy jobb és baloldalt foltos a fekete szin ,tehát olyan mintha onnan is bevilágitana egy kicsit , ez most baj vagy teljesen normális,vagy bátran vigyem vissza , ja ! és ráadásul nem is szimetrikus tulzottan a bevilágitás (ez igazábol teljesen sütétben látható)! ??
köszönöm a segitségeteket !
-
neduddki
nagyúr
HI!
hmmm ma rha engedidi 75 fol menni... eddgi meg egeyteln elbeszaott tft-t sem lattam amajjiknel ojjan szar lenne az elektronika hogy tul magas frekinel annyival probalna megjeleniteni:- ))) leginkabbb beaalnak a nekik teccore asztan nem foglalkoznak vele tovabb
udv
neduddki
p.s .kivetelk mindig vanank de az nem az also vegbol:- )))
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OpenMediaVault
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem kárörvendésből félre ne értsd!

Legalábbis remélem, hogy holnap megyek. Ha nem ér térdig a hó.