Új hozzászólás Aktív témák
-
__H4X0R__
senior tag
Egy motorizalt CableCam megepitesen torom az fejem DSLR-hez, keszitett mar valaki hasonlo DIY szerkezetet? Ha igen, az ne tartsa magaban, szivesen fogadok barmilyen otletet!
[ Szerkesztve ]
www.kristofnagy.com
-
HollyBoni
veterán
Nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
Segítsetek nekem please.
Úgy döntöttem, hogy egy szinttel feljebb emelném a kamerázást, a lelkes hobbistából mondjuk egyelőre a lelkes amatőr szintre
Segítenétek összeszedni milyen kötelező dolgokra lenne szükségem? Lehetőleg a cost effective dolgokra gondoltam. Jelenleg ezek vannak:Canon 550D + kitobi + 50 1.8 + manuál M42, MD obik forítóval (Soligor, Helios, Minolta) 28-38mm között
Panasonic GH2 hekkel + 17mm + Kit 14-42 + átalakító M42-ről
SpiderRig
egy szarul használható steadycamNos a legfontosabb szerintem valami jó IS obi lenne, mert sokszor (szinte mindig) kezemből kell kamerázni és a mikroremegéstől kihal a warp stabi is.
A minőség miatt L IS obi kéne de ez horror áron van. Ráadásul ugye nem is tudom melyik Obi-t kéne nézegetni. A nagy fényerő kellene de mellé az IS is. Bár azt sem tudom, hogy akkor maradjak-e Canon vonalon vagy lépjek a Pana felé - ez esetben hülyeség lenne Canon obit venni. Nagyon tetszik a Panasonic GH4 lehet be is ruházok rá akkor ebbe az irányba kell elmozdulni - de van bennem félsz mert a GH2 is kurvajó képet csinál mégsem az az elsődleges kamerám az 550 annyival jobban kézre áll (persze valószínűleg csak tanulmányozás kérdése).
Ezzel kapcsolatban egy kérdés - Canonnál autófokuszt belövöm a félig lenyomva tartásával a kioldónak és az úgy marad ameddig csak akarom.
Panánál ez milyen opció? Eleve van három állása a fokusznak amiből 1 a manuál de a másik kettő között pontosan mi a különbség? És akármelyiken van a kettő közül mindig folyamatosan fókuszál pedig a menüből kikapcsoltam a folyamatos AF-et. (Vagy ha kikapcsolom akkor a félig lenyomásra se fokuszált na most hirtelen nem emlékszem).
Ebből is látszik, hogy válságban vagyok - nem tudok dönteni merre menjek, ráadásul az m4/3-ak esetén az obi kínálatot sem ismerem. Ide mégkisebb még nagyobb fényerővel rendelkező obik kellenének a kisebb szenzor és a 2x crop miatt.
Ezenkívül a stúdióba szándékozom 2-3 lámpát venni - ha konkrétan ilyen lámpát veszek akkor lehúzzák rólam a gatyát is, az építéseken használt reflektoros nem megfelelő ide? Akkár diffúzorral?Szerintetek? Minden véleményt elvárok, és az itt felbukkanó profik véleményére meg külön kíváncsi lennék!
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
HollyBoni
veterán
válasz narumon #3062 üzenetére
Simán vissza szeretném húzni a csúcsfényeket hogy ne legyenek olyan világosak, ennyi. Fotónál mindig megcsinálom, egy sima higlights csúszka visszahúzása az egész Photoshopban vagy Lightroomban, de itt nem tudom normálisan megcsinálni semmivel. Az input output levelsnél nem tudom visszahúzni a csúcsfényeket semmivel, max az egész képet sötétíten.. Van az effectsnél egy higlight shadows csúszka, az azt csinálja amit szeretnék, de összevissza villog tőle a kép, stb.
Pl egy ilyen kiégett ég helyett egy ilyet szeretnék videóban, erre jó a csúcsfények visszahúzása.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz narumon #3068 üzenetére
Gondoltam én is, de mit állítsak a görbén?
CS6. Ha bent van az auto amounts nekem sem villog, ha manuálisan állítom az értékeket szinte mindig, és amúgy is még csinál valami a képpel, olyan hatása lesz mint a gusztustalan HDR képeknek. Nem egyedi eset a villogás, tele van vele az adobe fórum. DE nagyon néha vannak olyan esetek hogy nekem sem villog.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz HollyBoni #3069 üzenetére
Hát a Curves az úgy néz ki hogy átfogja az egész tartományt. Ráklikkelve rakhatsz kis pontokat és úgy csavargathatod - ekkor el lehet érni, hogy csak a highligh-tot tekerentyűzze. Jobb ötletem sajnos nincs
Esetleg próbáld ki, hogy felrakod a CC-t....https://www.facebook.com/Naruvideo
-
HollyBoni
veterán
válasz narumon #3070 üzenetére
Lehet megpróbálom a CC-t, de most utánaolvasva ott is ugyanúgy van villogás. Olyan felvételeknél ahol mondjuk állványon van a kamera, nem nagyon történik semmi ott nekem sincs villogás, de ahol mozgok a kamerával gyorsan, és változnak a fények, villog rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz narumon #3063 üzenetére
M4/3-ra rengeteg jó obi jött ki plusz van az a speed-booster előtét, ami a nagyobb képkört vetítő objektívek képét összesűríti kisebb 4/3-os körre ezáltal ott megnő a fénysűrűség, virtuálisan, de effektíve nő az apertúra. (nem tudom, hogy van-e FF képkörhöz és APSC-hez külön) de mondjuk FF üveggel nyernél vele ha jól tudom 2 Fényértéket. f/4-ből f/2, nem rossz. és így a mélységélesség, is kellően filmes lehet.
De gyáriban is van sok jó üveg, pl. SLR Magic, Samyang videós sorozata, stb.
A GH4 az most olyan ütős, és aktuális, hogy én ezt venném.
A másik:
Az épületreflektor azért jó, mert olcsó, és megvan benne a teljes spektrum (jó sok infrával sajnos), és azért rossz, mert nem túl effektív (sokat fűt -> infra), és nehéz megszelidíteni a fényét. Persze nagy lágyítókkal lehet, de ha irányított fény kell, akkor nehéz ügy, árnyékoló lapokkal (barndoor) meg lehet oldani, lehet csökkenteni a "látószögét" de akkor a fényteljesítmény csak elnyelődik a fekete lapokon. Ezért találták ki a fresnel lencsés reflektorokat, csak hát az nem ez a kategória.(P.H.)
-
MrChris
nagyúr
speedbooster elsősorban nexekhez lett 0.71 szorzóval, hogy ff legyen minden ff lencse és kb 2/3 fé előnyt jelent. Késöbb tették m4/3 adapterbe horror áron és kb apsc lefedést biztosít. Egy 0.5-es adna ff képet m4/3-on és elvileg 2fét. De már ez a 0.71 is ken picit a széleken, a kínai occók meg max videóra
-
narumon
őstag
Akkor ha jól gondolom nem marad más választásom csak ezek az óccó reflektorok? Obiból egyébként konkrét ajánlatod van? Gondolom Panánál is OIS obi jöhetne szóba.
Nézegettem én is a Metabones féle speedboostert mert jókat mondanak róla csak azt nem értem, hogy ez közben egy átalakító is? Merthogy ugye m4/3-m4/3 speedboostert nem láttam, azaz csak más rendszerről származó manuál üvegek mennének alá?https://www.facebook.com/Naruvideo
-
.DLL
veterán
válasz narumon #3077 üzenetére
Igen, mert csak nagyobb képkört lehet összesűríteni 4/3-osra.
Konkrét ajánlatom nincs, mert én nem m4/3-ot használok, azt, hogy milyen látószögekre van szükséged csak te tudhatod, de én fix párti vagyok, nem tudom, hogy ott van-e stabilizátor..
Az OIS megdrágíthatja picit a dolgot, de általában mit videózol, hogy ilyen sokszor csak kézből tusz lőni?
(P.H.)
-
orko
tag
Miért van az,hogy GH3-ra feladapterezve a Canon 50/1.8 ,Tamron 17-50/2.8 szar képet ad?Szemcsés,szarok a színek,sötét...Viszont az M42 objektivekkel nem olyan rossz az eredmény..why?
-
narumon
őstag
Hát eleve nem fényképezőnek vettem őket, hanem kamerának. Ha valahova megyünk nyaralásra vagy érdekes helyre családdal, akkor is többnyira kamerázok, asszony úgyis kattingat össze-vissza valami kompakttal azok bőven elegek erre a célra. Ha meg fotóstudióban vagyok/vagyunk akkor ott meg Nikonnal megy a kattingatás - az meg alkalmatlan videóra.
Szóval így alakulthttps://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
Az OIS megdrágíthatja picit a dolgot, de általában mit videózol, hogy ilyen sokszor csak kézből tusz lőni?
Hát sokszor van valami divatbemutató, ruhafotózás amiről készül egy kis egyszerű videó is. Ilyenkor az egyik általában állványon van de a másik a kezemben.
-
narumon
őstag
Panasonic kérdés. Próbálom megszokni. Auto White Balance és a Canonhoz (ami ugyanúgy AWB) képest sokkal ilyen sárgásabb tónusban vesz fel. Ennyivel más neki az AWB vagy csak szimplán szar, vagy manuálisan állítgassam - ötlet, javaslat?
-
.DLL
veterán
válasz narumon #3090 üzenetére
Meglehet hogy máshogy érzékeli, de a menüben nem lehet még az általános színtónust állítani? (550D-nél lehet, de csak zöld-magenta tengelyen)
Monopot: van sokféle, sokféle fejjel, keresd meg az ideálisat számodra, amit könnyű kezelni. Nagyon szűk helyeken kívül nem hiszem, hogy ne férnél oda vele bárhova.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
cOxeR
Ármester
Ez kicsit talán off, de azért bedobom, időben még úgy is elég messze van...
Van egy idei pár akinek az esküvői fotóit mi csináljuk és úgy néz ki a videót is.
Azonban 3 fővel kevesek leszünk ehhez, így felmerült az ötlet, hogy szükséges lehetne +1 beugró ember.
Ez egyelőre 1 adott alkalom... augusztusban... várható több is... szerencsére érdeklődés van.
A felvételben kell segítség... műszaki háttér szükséges. (állvány, slider, steady van... logikusan ezeket lehet rotálni... váz nincs, üveg korlátozottan)
Pü-ben írjon rám, akit esetleg érdekel... fontos, hogy csak személyes ismeretség után dolgozunk bárkivel, és elég fontos a szimpátia és a gyakorlat, megfelelő kommunikáció. -
MrChris
nagyúr
válasz HollyBoni #3094 üzenetére
erre sajnos már nem emlékszem, de mintha lett volna valami négyzethálós hangolósdi. Esetleg egy usermanualban megtalálhatod.
megvan ezaz![ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
most este már nincs kedvem szarakodni vele, de hétvégén a fejemhez szorítom az 550d-t és megnézem mennyit segít egy stabi nélküli objektívvel
[link]https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Nikon D90-el rögzített videót szeretnék vágni valamivel, mit ajánlotok?
Eddig Premiere Pro 1.5-öt használtam, de az csak nyers avit tudott. Ezt tanultam ezt részesíteném elényben. Valahogy Motion-Jpeg-et lehetne vele vágni?PinnacleStudiót mondták, néztem, annyira nem nyerte el a tetszésem, Sony Vegast meg nem ismerem.
Kösz!
Core i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA
-
HollyBoni
veterán
válasz kriszwells #3098 üzenetére
Maradj Premiere Pro-nál, válts újabb változatra. CS6 vagy CC. Szinte mindent megeszik natívan.
[ Szerkesztve ]
-
kriszwells
aktív tag
válasz HollyBoni #3099 üzenetére
Azt mondod?
Kösz!Akkor rápróbálok. (régi kamerámról miniDV kaziról egyből kezelte a Premiere, de mire felraktam megszenvedtem vele, most meg már nem is megy)
szerencsére könnyebb a D90-ről felrakni, csak a vágás nem ment vele
alap vidit moviemakerban megcsináltam, de komolyabb trükkökhöz jobb lenne PremiereCore i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Kupon kunyeráló
- Külpolitika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Newton harmadik törvénye
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest