Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • narumon

    őstag

    Segítsetek nekem please.

    Úgy döntöttem, hogy egy szinttel feljebb emelném a kamerázást, a lelkes hobbistából mondjuk egyelőre a lelkes amatőr szintre :)
    Segítenétek összeszedni milyen kötelező dolgokra lenne szükségem? Lehetőleg a cost effective dolgokra gondoltam. Jelenleg ezek vannak:

    Canon 550D + kitobi + 50 1.8 + manuál M42, MD obik forítóval (Soligor, Helios, Minolta) 28-38mm között
    Panasonic GH2 hekkel + 17mm + Kit 14-42 + átalakító M42-ről
    SpiderRig
    egy szarul használható steadycam

    Nos a legfontosabb szerintem valami jó IS obi lenne, mert sokszor (szinte mindig) kezemből kell kamerázni és a mikroremegéstől kihal a warp stabi is.
    A minőség miatt L IS obi kéne de ez horror áron van. Ráadásul ugye nem is tudom melyik Obi-t kéne nézegetni. A nagy fényerő kellene de mellé az IS is. Bár azt sem tudom, hogy akkor maradjak-e Canon vonalon vagy lépjek a Pana felé - ez esetben hülyeség lenne Canon obit venni. Nagyon tetszik a Panasonic GH4 lehet be is ruházok rá akkor ebbe az irányba kell elmozdulni - de van bennem félsz mert a GH2 is kurvajó képet csinál mégsem az az elsődleges kamerám az 550 annyival jobban kézre áll (persze valószínűleg csak tanulmányozás kérdése).
    Ezzel kapcsolatban egy kérdés - Canonnál autófokuszt belövöm a félig lenyomva tartásával a kioldónak és az úgy marad ameddig csak akarom.
    Panánál ez milyen opció? Eleve van három állása a fokusznak amiből 1 a manuál de a másik kettő között pontosan mi a különbség? És akármelyiken van a kettő közül mindig folyamatosan fókuszál pedig a menüből kikapcsoltam a folyamatos AF-et. (Vagy ha kikapcsolom akkor a félig lenyomásra se fokuszált na most hirtelen nem emlékszem).
    Ebből is látszik, hogy válságban vagyok - nem tudok dönteni merre menjek, ráadásul az m4/3-ak esetén az obi kínálatot sem ismerem. Ide mégkisebb még nagyobb fényerővel rendelkező obik kellenének a kisebb szenzor és a 2x crop miatt.
    Ezenkívül a stúdióba szándékozom 2-3 lámpát venni - ha konkrétan ilyen lámpát veszek akkor lehúzzák rólam a gatyát is, az építéseken használt reflektoros nem megfelelő ide? Akkár diffúzorral?

    Szerintetek? Minden véleményt elvárok, és az itt felbukkanó profik véleményére meg külön kíváncsi lennék!

    https://www.facebook.com/Naruvideo

Új hozzászólás Aktív témák