- Milyen videókártyát?
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Szabesz01 #44 üzenetére
Ha jól látom 9600XT kéne a hűtés Vedd meg ezt ==> Bővebben: link
Elég csendes és jó hűtő -
braunz
tag
Hali! Ez a Zalman hűtés minden 9600XT-re felmegy?
Konkrétan ABIT 9600XT 256Mb-re kellene valami...
''hideg''inditásnál elkezd iszonyatosan zúgni a gyári hűtő egészen addig míg fel nem áll a rendszer..bár most nem csinálja de nekem ez olyan ''lassan meghal'' dolognak tűnik.... -
Hyla
csendes tag
Ha már... Everest:
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya GeCube Radeon 9600 XT Game Buster
GPU kódneve RV360
Memória mérete 128 MB
GPU órajele 500 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 324 MHz (DDR) (eredeti: 325 MHz)
Effektív órajel 648 MHz
Sávszélesség 10.1 GB/mp
--------
de az érzékelőkben nem mutat semmit.
lehet, hogy nincs is hőmérőm a kártyán?
-------------
igen, négyzet alakúak a memória hűtők, amit adnak a D-s Zalmannal.
A kártyán nekem négyzet alakúak a memóriák is. viszont csak az egyik felére raktam, mert a hátoldalon nagyon szépen csináltak rá gyárilag bordákat....
egyébként olvastam itt valahol, hogy annyira nem gáz, ha nincs rajta borda, csak akkor legyen OP-1 venti... -
Nedudgi
aktív tag
Biztos 9600XT-d van? Csak abban van hőmérő. Bővebben: link próbáld ezzel, az érzékelőben kell mutatnia...
-
Bobbacsi
veterán
És ha ezzel nézed :
Bővebben: link -
Hyla
csendes tag
köszi.
de abban hol?
A számitógép/érzékelő-ben csak CPU, HDD, Alaplap, Aux van.
A megjelenités/Gpuban nem találtam hőmérsékletet.
bizots csak vak láma vagyok... -
Szabesz01
tag
Bővebben: link
de valaki nekem is segíthetne!
max.: 5000em lenne mos /pill rá
[Szerkesztve] -
Hyla
csendes tag
Helló mindenkinek. csekély 1, másfél óra alatt, de összeraktam. benn figyel a gépben, és működik. különben nemigen tudnék irni.
még egy kérdésem lenne...
ajánlajot valami progit, amivel lehet mérni a videókártya hőjét!
(érintésre nem volt meleg...de akkor a ház is nyitva volt.)
köszke. -
Szabesz01
tag
vagy
Zalmann VF700-ALCu?
Az felmegy a karira? -
Szabesz01
tag
Hi!
Segítsetek pls!
a videókarimon elviselehetelenné nőtt a hűtő hangereje
kéne egy másik (lehetőleg nem gyári) hűtő, az alábbiakat találtam
VANTEC ICEBERQ4 PRO
THERMALTAKE CRYSTAL ORB
REVOLTEC PRO
REVOLTEC
Ezeket a Mistral nál találtam. máshol még nem néztem. ha tudtok másikat osszátok meg velem
Kérlek segítsetek mert megőrülök a a zajtól! -
bamboo
csendes tag
Én egy régi socket370-es hűtőt dobtam rá a kártyámra... A ku*va asus szinte mindennel inkompatibilis cuccokat dob ki... A procihűtőre nem gondoltak a mocskok...
(viszont egy új vga hűtő elviszi a régi celeronomat)
[Szerkesztve] -
NoLF
veterán
válasz
somodisoma #27 üzenetére
én itt most a gyári hűtő pöckéről beszéltem, 9800se gyári fekete aluhűtő fekete műanyag tartójáról, amit elég nehéz beszerezni.
-
rup1u5
nagyúr
Jól jön a gari,
ha beszart a kari.
yo yo
(hip-hopper smiley-t!) -
somodisoma
senior tag
Akkor pontositok: nem ertem, hogy nem tudtal szerezni egyet. (persze lehet, hogy tevedek, de) a tuninghutok kozt csak van olyan, aminek megegyezik s pocke az eredetivel nem? Akkor meg mindig olcsobb venni egy uj hutot (megegyezo pocokkel, aminek csak a pocket hasznalod fel), mint venni egy uj kartyat.
-
NoLF
veterán
válasz
somodisoma #25 üzenetére
szerinted?
-
NoLF
veterán
a lényeg hogy a pöcköket valahogy nagyon ügyesen nyomd össze hogy levehesd a gyári hűtőt, mert nekem sikerült úgy összenyomorgatnom a pöcköket fogóval, hogy már a boltban visszaadták a kártyát hogy húzzak a picsába...
-
cocki
tag
Nekekm sapphire 9600 pro-m volt és annak ezüstpaszta volt a gyári hűtő allat szóval a paszta miatt annál nem lehet hiab a ha gariztattam volna.
-
válasz
oceanearth #20 üzenetére
ha ez valami kártyaspecifikus dolog, akkor azért belenyúlhatsz a lecsóba...
-
oceanearth
őstag
ne mondjátok már nekem, hogy a szervizsek meg akik cserélik és ellenőrzik a kártyát, fejből tudják, hogy milyen színű paszta van rajta. sztem marhára nem tudják.
-
BOBO6
aktív tag
Én egy 9550-esről operáltam le a gyári hűtést, és nem fehér paszta volt alatta hanem az a rózsaszín rágószerű ragadós anyag... Namost ha valami oknál fogva behalna a kari, gyári hűtő vissza de fehér pasztával, akkor ezekszerint jó eséllyel elfogadják?
-
Nem szép dolog, hogy visszavitted gariba, ugyanis fizikai behatás miatt halt meg a kártyád, ami egyértelműen a garancia vesztésével jár. Ez olyan, mintha leejteném a tv-met, betörne a képcső, és visszavinném gariztatni. Engem sem érdekel, hogy lecserélted a hűtést vagy nem, mert nem a miatt ment tönkre.
-
TexT-BoY
addikt
neem 9600proSE volt a mistalbo... TT giant 2 volt rajta.. apám vitte gariztani mikor csikozott a memo ...
1.körbe elvitte a akrit a TT hűtéssel!!! és tesztelték a szervizben persze uyagn olyan szar volt a ygerek mondta hogy gyári hűtést paticncsa vissza adott fehér pasztás és viszont látás következő nap ugyanott megkezdődött a gariztatás...
aztán 3hét volt mire jött a következő szállitmány azóta nyuzom egy 9550el...
szal nekem is szerencsém volt! -
Neck
veterán
válasz
somodisoma #12 üzenetére
Már folyamatban van az új kari beszerzése, elvileg.
Remélem egyikőtök se dolgozik pont annál a cégnél, és gyanút fogva a kari alá pillant
Ugye nem? Ha mégis, akkor plsplspls ne áruljatok el, énis PHs vagyok, tuninger, tartsunk össze. A főnöknek nem kell tudnia mi miatt van a gari, garis volt oszt kész, írja le veszteségnek, nektek attól nem lesz jobb h megfogtok a garival
Szal ennyi -
Neck
veterán
Ha ez érdekel, akkor elmondom az esetemet:
Connect3D 9600XTről cseréltem le a zúgós hűtést, ZM80C+OP1re.
Nagyon faszául ment minden, letöröltem a gyári fehér pasztát, (csak ezüst pasztát tudtam szerezni sajnos, szal vigyáznom kellett,de vigyáztam) és feltettem a Zalmant.
Ment is nagyon sokáig, aztán egyszercsak, LANpartyn eldőlt a házam.
Összedugom a gépet, bekapcsolom. Setupba csíkos minden.
XP bootlogo is csíkos...
Játékról ne is beszéljünk.
Borzasztó volt
Szerintem a nagy ''súly'', mikor eldőlt a ház, szétzúzott benne valamit. Vagy valahova pergett egy kis ezüstpaszta. (Ami vezet ugyebár) Nemtom. Mindenesetre a kari halott volt. 2Dbe kis tulzással el lehetett viselni a képet, de 3D alatt egyáltalán nem. SZVSZ pipeline halt meg rajta, de ez csak egyéni vélemény. Visszavittem, 1 év gar volt rá. (Azaz már csak 1 hetem volt vissza amikor visszavittem) Ezüstpaszám volt csak, ugye. Visszaraktam a gyári hűtést,alá ezüstpaszta, aztmondtam h no tuning volt, CS közben elszállt a cucc.
Most beszéltem velük, felküldték Pestre, érvényes a gari.
Kapom az új kártyát.
Mondjuk annyira nem érdekelt a cucc, mert tesómé lett közbe a gép, én meg újítok, 3D1 rullzz.
Jelenleg egy Matrox Millenium PCI 4MB VGA figyel most a gépbe, de ha megjön az új XT, akkor rulz lesz.
Szal tanulság: Próbálkozz bátran, nem lesz baja, elvileg gari is marad. Csak vigyázz h el ne dőljön a házad
U.I.: ZM80C+OP1el nagyon fasza a 9600XT, nekem 32-33 fokos volt, full terhelés mellett, enyhe tuninggal.
MOD: A hűtést szépen visszaraktam, de az ezüstpaszta nagyon nem gyári állapot
Ennek ellenére van gari, kapom a karit, szal no para.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Meg lehet valahogy oldalni a hűtéscserét úgy hogy megmarad a garancia,''
Akkor, ha teljesen vissza tudod állítani a gyári állapotot, és nem veszik észre.
Ha jogilag nézzük, akkor csak az átalakított rész veszti a garit. Viszont jótállás alatt nem téged terhel a bizonyítás (hogy gyári hiba-e vagy sem), viszont ha át van alakítva akkor kapásból arra fognám, hogy az átalakítás miatt hibásodott meg a kártya. És ettől kezdve Tied a bizonyítás, ami úgy indul, hogy 12500Ft-ot kicsengetsz az FVF labornak. Ha neked van igazad, akkor ezt a lóvét peres úton visszaszerezheted. -
Hyla
csendes tag
Milyen szívás?
-
Hyla
csendes tag
Köszi a biztatást.
megpróbálkozom vele -
somodisoma
senior tag
Arra figyelj, hogy a kis muanyag pocok viszonylag konnyen eltorik, tehat ne eroltesd, hanem nyomd ossze rendesen a szarnyait, valami arra alkalmas fogoval.
Maugymeg csak csatlakozni tudok: lassan, megfontoltan, ugyesen!
nem igenyel semmi szaktuddats, vagy ugyesseget, vagj bele nyugodtan! -
BOOSTER
aktív tag
A legfontosabb talán összefoglalva hogy: ésszel, lassan, megfontoltan...
A Gpu-t az új borda belrakása előtt célszerű újrapasztázni...Nagyon figyelj rá hogy az új hűtő semmilyen elektromos kütyüt ellenállás kondi stb ne zárjon rövidre...Inkább többször is nézd át mielőtt bepakolod a gépbe...Ja és a régi cuccot próbáld meg a lehető legkiméletesebben leszedin és az újat ugyanígy felrakni (csak semmi erőltetés)...
Kb. ezekre érdemes alaposan odafigyelni, hogy holnap ne nyiss újabb topikot azzal a címmel hogy: Efüstölt a videokártyám....
Sok sikert!!! -
Hyla
csendes tag
ZALMAN ZM80C-HP-ra szeretném cserélni.
Ha jól emléxem, ehhez nem kell semmit fúrni a felrakáshoz....
VAlami tipp, javaslat, mire figyeljek... -
somodisoma
senior tag
-
BOOSTER
aktív tag
Ha eddig nem volt gond a kártyával akkor talán nem is lesz és anno. így gondolkodtam mikor a Ti4200-ról ledobtam a régi bordát...
Ráadásul ha szabványos hűtésre cseréled le a régit (a felrakásához nem kell fúrni-faragni) akkor ha mégis tönkremenne vissza tudod rakni az eredetit.....
Ha rájönnek hogy hűtéstcseréltél akkor leveszett a gari, arról nem is beszélek ha esetleg a csere miatt lesz baja...
A döntést szerintem neked kell meghozni hogy bevállalsz-e egy kis kockázatot a kényelem vagy a tuning érdekében...:
[Szerkesztve] -
Hyla
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem videókártyám. (Radeon 9600XT)
Még garis, a javából, de a ventillátor hangja zavar.
Mistralba vettem, én balga.Azt mondták a telefonba, hogy ha akár ők, akár más leveszi a gyári hűtést, elveszik a garancia.
Ez igy igaz? én úgy tudtam, hogy ha nem szakember (gyk: aki papirt is ad róla) szereli, hanem itthon barkácsolva, akkor veszitem csak el a garanciát.
Meg lehet valahogy oldalni a hűtéscserét úgy hogy megmarad a garancia, vagy hallgassam még 9 hónapig, ha garit akarok?
Biztassatok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest