Hirdetés
-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
virtual
tag
Amúgy nem tudjátok, valamilyen módon lehet realtime DivX capture mellett valamilyen programmal egyből mp3-ba digizni? Most DivX-be szoktam felvenni 324*288@25fps 1-pass 2200 bitrate mellett, 50 képenként kulcskockával. A hangot sztereó PCM-be veszem fel (44.1kHz 16bit). Csak miután így bedigitalizáltam még egyszer át kell tolni az mp3 miatt. Radiumos külső codecet használok Virtualdubbal 128kbit-en, esetleg 160-on (főleg MTV-ből veszek fel). Néha a Videót is áttömörítem 900-as bitratara, sokkal jobb képet ad mintha egyből 900-ban rögzítenék.
Ez mondjuk megintcsak furcsa, mivel azt gondolná az ember hogy a realtime 900kbit/sec ugyanazzal az 1-pass tömörítéssel ugyanolyan mint az offline 900kbit. Pedig nem.
Szóval marad a kérdés:
realtime divx+mp3 capture valamilyen módon lehetséges? -
virtual
tag
Ha van hozzá normális driver (értem ezalatt hogy XP-hez pl.) akkor úgy van ahogy mondtad, simán digizhetsz vele, csak adókat nem tudsz befogni. Arra bőven jó egy rákapcsolt videómagnó, aminek még jobb minőségű is a képe általában mint egy TVkártyára szerelt tunernek. Amúgy a többi TVkártya esetében is a hangkártya végzi a hang digitalizálását, a tunerkártya csak kiadja a hangot. Amúgy meg ha valaki jó minőségben akar digizni, ajánlom a HUFFYUV codec-et. Ez elvileg veszteségmentesen próbál tömöríteni (jó nagy is lesz a file méret), amit utána egy jó mpeg2 készítő segítségével (pl. canopus procoder
) áttömörítve nagyon jó minőséget lehet elérni. A TVkártyák mellékelt realtime szoftveres mpeg2 minőségéről inkább nem beszélek, mert az nagyon silány. Kicsit zavarosabb képnél egyből elhasal. Ha mag csak valami idétlen műsort kell felvenni arra elég DIVX-be digizni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- LEGO klub
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Üzletből, gyártói garanciával, bontatlan dobozában, Macbook Pro Retina 14" 2022, M2 Space gray
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest