Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
virtual
tag
Amúgy nem tudjátok, valamilyen módon lehet realtime DivX capture mellett valamilyen programmal egyből mp3-ba digizni? Most DivX-be szoktam felvenni 324*288@25fps 1-pass 2200 bitrate mellett, 50 képenként kulcskockával. A hangot sztereó PCM-be veszem fel (44.1kHz 16bit). Csak miután így bedigitalizáltam még egyszer át kell tolni az mp3 miatt. Radiumos külső codecet használok Virtualdubbal 128kbit-en, esetleg 160-on (főleg MTV-ből veszek fel). Néha a Videót is áttömörítem 900-as bitratara, sokkal jobb képet ad mintha egyből 900-ban rögzítenék.
Ez mondjuk megintcsak furcsa, mivel azt gondolná az ember hogy a realtime 900kbit/sec ugyanazzal az 1-pass tömörítéssel ugyanolyan mint az offline 900kbit. Pedig nem.
Szóval marad a kérdés:
realtime divx+mp3 capture valamilyen módon lehetséges? -
virtual
tag
Ha van hozzá normális driver (értem ezalatt hogy XP-hez pl.) akkor úgy van ahogy mondtad, simán digizhetsz vele, csak adókat nem tudsz befogni. Arra bőven jó egy rákapcsolt videómagnó, aminek még jobb minőségű is a képe általában mint egy TVkártyára szerelt tunernek. Amúgy a többi TVkártya esetében is a hangkártya végzi a hang digitalizálását, a tunerkártya csak kiadja a hangot. Amúgy meg ha valaki jó minőségben akar digizni, ajánlom a HUFFYUV codec-et. Ez elvileg veszteségmentesen próbál tömöríteni (jó nagy is lesz a file méret), amit utána egy jó mpeg2 készítő segítségével (pl. canopus procoder ) áttömörítve nagyon jó minőséget lehet elérni. A TVkártyák mellékelt realtime szoftveres mpeg2 minőségéről inkább nem beszélek, mert az nagyon silány. Kicsit zavarosabb képnél egyből elhasal. Ha mag csak valami idétlen műsort kell felvenni arra elég DIVX-be digizni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Milyen TV-t vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Synology NAS
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...