-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Q Gab
csendes tag
válasz _Hunter_ #400 üzenetére
Ez mit jelent pontosan? ''hardveresen digitalizálni''
Én csak tömörítetlenül szeretnék a gépre átvinni adatot, majd ott mindent megoldok!
Erre alkalmas lesz a Video Xpress?20 fps = 20 foot/shoot, vagyis 20 lábnyit kell visszalépni minden újabb fotózásnál a témától...(by Pisti)
-
Chili7
őstag
válasz Macilaci457 #393 üzenetére
Igen, laptop, de AMD Turion ML-37, ATI X1300-al. Lehet,hogy tudja mert írják, hogy van ilyen kétmonitoros megjelenítés funkció!
Köszi -
Macilaci457
őstag
Szerintem pontosan erre alkalmas. Amit nem látok a leírásban, az az MPEG ENCODER, vagyis azt a hardvert, ami a számítógép processzora nélkül csinál mpeg videót.
Itt a végső fájl attól függ, milyen formátumba mented el, kódolod, a választék az összes olyen codec amit a számítógépedre telepítettél, nem csak mpeg, de a CPU fogja számolni.
Valós idejű rögzítésre a processzorod teljesítményének függvényében leszel képes, nyilván MPEG-et realtime tömöríteni szoftverrel sokkal több erő kell mint tömörítetlen videót írni a winyóra. Tárhellyel készülj! ;-) -
_Hunter_
őstag
válasz Macilaci457 #396 üzenetére
Újabb infók az ADS DVDXpress DX2-s digitalizálóról.
Tegnap sikeresen hozzájutottam. Elsőre azt hittem, hogy egy nagyobb doboz lesz.
Maga a digitalizáló egy pici és könnyű doboz. (rakok róla fel majd képet ha érdekel valakit)
A szükséges driver és szoftverek telepítése után gondoltam gyorsan ki is próbálom. Régi videókamera elő, kábelek be, aztán progi indítása. Általános beállítás aztán capture. Már csinálta is.
Amit elsőre mondanék róla, hogy a kezelése pofon egyszerű. A laptop processzorát kb. 30-35 %-san terhelte le a felvétel során.
Egyenlőre ennyi, mivel még csak próbálgatás volt, de nem hinném hogy bármilyen gond lenne vele.Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!
-
Macilaci457
őstag
-
_Hunter_
őstag
válasz Macilaci457 #407 üzenetére
Hp Compaq nc6120
Proci: Centrino 2 Ghz
Memória: 512mb
A terhelés még egyenlőre nem mérvadó mert kb. másfél perceket digiztem vele. Majd ha neki tudok állni rendesen meglássuk.
Amúgy most az Ulead Video Studio progival szívok. Van a gépen pár mpg fájl és valami miatt nincs hang. Pedig ha simán valami lejátszóval megnyitom akkor meg van.Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!
-
Fecsy
tag
Hi!
Tudnátok nekem ajánlani egy jó kis digitalizáló progit?
Az LG-hez kaptam,de kíváncsi lennék a többire is,hátha azok mégjobb minősében tudnak felvenni.. A Windows Movie Maker-el már próbáltam,de a wmv. formátum nem mindig eredményezett olyan húde...minőséget.. (Főleg TV-adásoknál lehetett belőle kihozni a legtöbbet,de a VHS-kazik elég gyászosak voltak...
Tapasztalt digit-addiktoktól várom a segítséget
Köszi
Fecsy -
wassermann
addikt
Az igazán jó minőséghez az alábbit ajánlom:
- 1. valamilyen nagyon gyors, félképenként tömörítő kodek-kel felvenni (pl.MJPEG). Nagyon gyenge tömörítésre állítani (pl: 1 óra 720*576 kb. 40GB)
- 2. összevágni, szerkeszteni, zajt szűrni majd egy kétmenetes DVD-készítővel elkészíteni a DVD-t.
Nem reklám, de havernál láttam a fentieket pl. a Pinnacle Studió 9-el teljesen végig lehet csinálni -
Fecsy
tag
válasz wassermann #410 üzenetére
Köszi szépen Wassermann
Utánanézek,bár elárulom,hogy a winyóm unblock 40GB úgyhogy asszem ez így konkrétan nem menne,de hálás vok a tanácsért -
chgergo
tag
Egy 250GB-os HDD 15 nettóért már kapható, nem érdemes ezen spórolni.
A DVD helyett próbálhatsz izmosabb mpeg2 beállításokat is, a legtöbb DVD játékosnak (még a nem divx-eseknek sem) nem jelent gondot.
Tmpgenc pl. az egyik, aki iylen általa XDVD-nek propagált formátumot támogat -
fradi81
veterán
hali
a satás vinyós problémára tvtunernél(szemetelő csíkok) nincs még semmi megoldás?moto g72, Ninebot d28e
-
bypet
tag
válasz wassermann #410 üzenetére
Annyit hozzátennék, hogy nekem legjobban bevált szűrők azok csak VirtualDub alatt voltak, azzal átkódoltam a forrást szűrés+deinterlace, kiement ugyan olyan MJPEG ( lehetőleg jpeg 2000 alapú tömörjtő, mivel ez nem dct-t használ, hanem waveletet ), ezután a szerkesztéshez ( Premiere, UleadMediaStudio, Vegas ) vmelyike.
Pinnaclet nem ismerem szűrőügyileg, de a Vdubot nagyon ajánlom hozzá.**
-
wassermann
addikt
-
pillesoft
csendes tag
hahopihe
olvasgattam a téma hozzászólásait, de mégis úgy döntöttem, hogy felteszem a konkrét kérdésemet:
én kizárólag csak vhs azaz analog felvételeket szeretnék dvd-re írni. engem igazán nem érdekel tv nézés a számítógépen.
azt is tudom, hogy ebbe a témába az ár a csillagos ég, de maradjunk meg vmi 15-20e ft. körül.
tehát akinek van ez irányba tapasztalata, legyen szíves ossza meg velem is.
olvastam, hogy van különbség, hogy pci, vagy usb-s az eszköz, nekem jó a pci is, mert van hely a gépben, ill. rossz-e az usb?
köszönet. -
chgergo
tag
Sata vs tuner probléma az alaplap műve. Legalábbis, hogy a SATA a PCI sínnen ül. Lehet próbálgatni másik PCI slotban a tunert, nekem szintén nf7-s -ben az AGP melletti volt a legjobb, de ott sem szűnt meg teljesen. Sajnos az nvidia időzítései túl agresszívek, csak a nyamvadt tesztekre gyúrnak, nem az ésszerű használatra. Így a magas PCI használatnál a tuner adataira nem jut elég sávszélesség, oszt jónapot...
-
progamer
csendes tag
Az a problémám, hogy amikor vhs kazettáról kódolok mpeg 2 be , akkor a kép nem lesz teljesen folyamatos, kicsit szaggat, utánhúzásos. Leadtek winfast 2000 em van, és a hozzáadott leadtek programot használom. Az érdekes az, hogy ha mondjuk mpeg 1 be tömörítek, akkor a kép folyamatos, viszont az mpeg 2 t nem szereti...
Lehet hogy vmi codec ütközés van? -
chgergo
tag
-
sh4d0w
félisten
Nekem a VHS-ről érkező anyag olyan, mintha egy háló lenne a kamera előtt, amivel felvették a műsort. Ezt mivel lehetne kiküszöbölni? (Próbáltam azt is, hogy rögzítés után külön lépésben tömörítek - kevés a CPU a realtime-hoz - de az sem mossa el annyira a képet, hogy ne legyen látható.)
https://www.coreinfinity.tech
-
tavi007
csendes tag
hello
segítségre lenne szükségem: van egy avermedia digitalizálásra is alkalmas kártyám. Rádugtam a vhs lejátszót a hangot mindent beállítottam a programban hogy svideot nézze, de valamiért nem ad képek..
segítségeteket előre is köszönöm -
fulopdaniel
csendes tag
Erről mi a véleményetek? Szeretnék venni egy digitalizáló kártyát a kamerámhoz, de előbb megkérdezlek titeket, jobban értetek hozzá.
ADS TECH PYRO Basic DV FireWire 3 port PCI illesztő kártya - PC & Mac kompatibilis
http://www.pixmania.com/hu/hu/87483/art/ads-tech/pyro-basic-dv-firewire-3.html
http://www.adstech.com/products/PYROBasicDV/intro/API310intro.asp?pid=API-310
Egy Sony DCR-TRV255E kamerához lenne, ami egy digitális kamera (Video8, Hi8, Digital8..
Nos mi a véleményetek? -
zaba
tag
Hős vagyok! Elolvastam az egész topicot! Továbbra sem értem, hogy lehet az elcsúszott hangot és képet összefésülni. Erre lenne a megoldás az IU_VCR? Még nem sikerült azt a programot megfejtenem.
Én ezt az eszközt néztem ki magamnak, vélemény?
[link]
A cél gondolom ismert: VHS-ek digitalizálása, nem feltétlenül 1 gombnyomásra, de nem halálra bonyolítva (a VirtualDub pl nekem magas). Valami más?
TV-t is szeretnék rajta nézni, ha nem lesz nagyon szar. A kommentek azt írják a hozzá adott pvr progi nem a legjobb. Ajánlhatnátok hozzá valami tuttit: pl ChrisTV jó lesz?Red meat can kill ya'. Enjoy!
-
moya
csendes tag
SZisztok!
Abszolút sűrgős lennek a válaszotok.
Lakásunk biztonsági kamerája rögzített egy eseményt. A felvétel VHS-en, van
de csak a felvevő készülékkel lehet lejátszani. Magyarul ki tudom küldeni a jelet
egy TV outra, de ennyi.
A felvételen szeretnék digitális utómunkával javítani.
Mit tanácsoltok mit tegyek?
A készüléket nem lehet mozdítani, tehát ha szakszerű digitalizálást szeretnék
akkor is házhoz kell hoznom a digitalizálót.
Van egy LeadteckWinFAST2000 tunerkártyám, ez gondolom nem sok
de ha ezzel szeretnék digizni, akkor milyen programot használjak?
Milyen beállításokkal - gondolok itt arra, hogy progreszív scan, páros, páratlan sorok
szóval mi az a megoldás amivel a legjobb eredményt tudom elérni?
Esetleg van olyan cég, digitalizáló egység, aki természetesen pénzért kijön és
elvégzi a munkát.
Köszi.
És tisztelettel a forumozóknak. -
wassermann
addikt
Az iuVCR-ben valahol a FILE beálításoknál lehet megadni, hogy automatikusan mekkora darabokra tördelje felvételkor a filmet. Ezek teljesen független rövid AVI-k lesznek (pl. 3perc). Mivel ennyi idő alatt nem csúszik el észrevehetően a hang, használható megoldás. További előny, hogy így a DVD készítéshez használható, léptethető ''jelenetek'' lesznek.
-
pbalu
aktív tag
Üdv!
Én mpeg2-be rögzítek, de ha hozzányúlok (konvertálás, tömörítés, dvd készítés) máris elkezd csúszni a hang. Ezt úgy oldottam meg hogy TMPEGEnc DVD Authorral vagy Ulead DVD MovieFactoryval készítem a DVD-t és 10-12 percenként fejezeteket iktatok be.
A gondom a következő: a TMPEGEnc klafa meg eccerű, de ha túl nagy lett a felvett film nem tudja tömöríteni 4.7 GB-ra. Az Ulead meg jó minőségben tömörít is, de itt amikor bedobálom a filmet nem Chaptert (fejezetet) hanem Title-t (új címet) hoz létre, és ezért az asztali minden vágásnál gondolkodik 1-2 másodpercet.
Én vagyok láma, vagy tényleg nem lehet egy címen belül fejezetekként létrehozni a több filmrészletet? (Ulead DVD MovieFactory 3.5)
THX: Balu''...Ayrton azt mondta: Látod, nem lehet. Egy folyó van a fal mögött, úgyhogy nem lehet máshova tenni. ...Pontosan ezen a helyen vesztette el az életét.''
-
HorvBalint
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Szeretnék vásárolni egy TV tunert de nemigen értek hozzá, hogy milyen paramétereket fell figyelni hogy ne egy rossz típust vegyek meg. Én olyan 12-17 ezer forint körül szánnék rá. Ennyiért lehet már venni olyant amine ka képe szép és akár fel is tudok venni vele? A PCI-os vagy az USB-s a jobb?
Előre is köszi mindenkinek. -
wassermann
addikt
válasz HorvBalint #428 üzenetére
Az USB-sek többe kerülnek, viszont adott esetben könnyebben átrakhatók más gépre.
A mostani árban középkategóriás kártyák hardvere már mind jó minőségű, inkább a hozzájuk adott szoftverben lehet különbség. Olyat keress amivel lehet szerkeszteni és DVD-t készíteni. Általában PINNACLE vagy ULEAD szoftver amit adnak ilyenkor a kártyához. Itt körülnézhetsz: 1.[link], 2. [link], 3. [link] -
HorvBalint
tag
válasz wassermann #429 üzenetére
Körülnéztem a neten. Ha jól láttam akkor 3 féle TV tunert lehet kapni.
-Analóg: Ezzel tudom nézni a földi és a kábel tévét is ha jól tudom.
-Digitális: Ezzel csak a földit? És majd később mikor bejönnek a digitális műsorok 1-2 év múlva akkor a kábel tv-t is?
-Hybrid: Ez meg mindkettőre jó?
Légyszi ebbe segítsetek hogy jól ondolom-e hogy ígyvan. Megéri a hybridet megvenni? -
törölt tag
válasz HorvBalint #430 üzenetére
A digitálissal csak a digitálisan sugárzott műsorokat lehet fogni. Ha analógot is nézni akarsz, akkor analóg, vagy hibrid tunert kell venned.
-
wassermann
addikt
válasz HorvBalint #430 üzenetére
Sajnos nálunk az elkövetkezendő néhány évben még nem várható igazi változás, ezért tisztán digitálisat venni még nem érdemes...
-
HorvBalint
tag
Sziasztok!
A következő karit néztem ki magamnak:
Hauppauge WinTV HVR1100 PCI, Hibridtuner
Erről mi a véleményetek és tapasztalatotok? Ezen van valamiféle zavarszűrő? Olyan 17000ft körül van. Ennyiért tudtok ajánlani jobbat?
Előre is köszi. -
S0!L
tag
HI !!! Szeretnek egy kis segitseget igenybe venni, a napokba vasarlok egy ilyet :
pinnacle mediacenter 110i (hasznaltan) . Es az lenne a kerdesem hogy ha felveszek mondjuk egy filmet az rtl klubrol Pl: Kardhal cimu filmet, akkor ha jon a reklam , megtudom -e allitani hogy ne vegye fel a reklamot? vagy hogy van -e ilyen progi vagy nem tom .... na csak ennyi lenne , privibe irhattok, vagy ha bonyolult akkor msn : adataim
koszi
udvIntel Power !!!
-
HorvBalint
tag
Sziasztok!
Nagyon fontos lenne hogy segítsetek nekem. Szeretnék egy DV kamerával felvett filmet megszerkeszteni. A filemt már egy asztali DVD felvevőn keresztül átvettem DVD lemezre. De most nemtudom megszerkeszteni. Légyszi ajánljatok valamilyen progit amivel kö nnyen megtudom szerkeszteni. Ja és aminek létezik demó verziója amit le is tudok tölteni a netről. Végülis szöveget akarok írni hozzá, kivágni részeket, egy kis zenét, és effekteket beletenni. kb ennyi kellene.
Köszi -
HorvBalint
tag
Ha van valakinek tapasztalata vagy véleménye MSI Digi Vox Analóg/Digitál USB kártyáról az légyszi ossza meg velem. Ez mennyire számít jó kártyának? Fontos lenne.
-
wassermann
addikt
JÓ LENNE HA KIVÁLASZTANÁD A KÉT TOPIK KÖZÜL MELYIK A SZIMPATIKUSABB ÉS EGY HELYRE ÍROGATNÁL, KÖSSZ!
-
chgergo
tag
válasz HorvBalint #435 üzenetére
Szerintem kezd onnan, hogy elhajítod a DVD lemezt, és áttöltöd a DV avi-t a PC-re. Órákat fox dolgozni vele, nem éri meg hitvány forrást használni...
-
legendary
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik kodek a jobb XviD vagy 3IVX? (a 3IVX gyorsabb )
előre is köszi"Mindenki arra született, hogy azt tegye amire született..."
-
legendary
tag
válasz wassermann #440 üzenetére
És innen nézve mi a helyzet a 3IVX-el? Nekem nincs asztali lejátszóm, így fogalmam nincs hogy támogatják-e.
"Mindenki arra született, hogy azt tegye amire született..."
-
vivienv
csendes tag
Sziasztok.
Tudna nekem valaki segíteni?Nem tudom mi van a videómmal.Ha benne van a kazetta csak azt írja ki ''ERR'', mi lehet a gond nem hajlandó felvenni. -
chgergo
tag
válasz #65675776 #447 üzenetére
Többnyire a részleteket szokták csalni a codecek, ezért furcsa, ha a szín jelentősen megváltozik.
A divx meg a legjobb példa rá, hogy az új nem mindíg jobb! A srácok már egy ideje csak a marketinggel vannak elfoglalva, minden ''advanced'' funkciót kiheréltek a codekből. Lehet, hogy eccerű meg gyors meg van már menü is, de a minősége ROSSZABB az 5.02 utániaknak!!!
Én nap mint nap használom ezeket, nem viccelek. Nézz csak utána a jelentősebb fórumokon, minden divx rajongó ezen kesereg.
Az Xvid szerencsére minél frissebb, annál szebben dolgozik, így egyenlőre neki áll a zászló... -
törölt tag
Ha egy video nézése közben nem tűnnek fel ezek a ''hibák'' csak ha framenként vizsgálod, akkor nem érdemes foglalkozni velük. A gyorsulás viszont lényeges lehet, néha egy kis minőség feláldozása emiatt belefér.
Ahol számít a frame-enkénti precizitás és színhűség, ott véletlenül sem használnak se DivX-et, se XviD-et és úgy általában MPEG4-et. Otthonra bármelyik megfelel, sok különbséget az átlagember nem lát közöttük. -
Hoosie
csendes tag
Sziasztok!
Összekötésre került itthon a UPC műholdvevő a tunerrel, rca kábellekkel, bejön szépen az adás de ilyen ''képhiba'' van a sugárzás közben...
[link]
[link]
Ahogy a képen látható van egy sáv ami random végigfut a képen, van mikor gyakrabban, van mikor ritkábban de csúfítja az adást és nem lehet rögzíteni
Találkozott már valaki ilyen jelleggű hibával? kipróbáltam, leszedtem a upcről a splittert és csak a tuner kötés maradt de a hiba fennt áll... nemigen vagyok jártas ebben a témában, de lehetséges hogy a kábel nem eléggé árnyékolt és zavarja más berendezés? a kábelek 3méteresek, audiót nem zavarja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest