- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nabuk
csendes tag
Nabuk
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Régi whs, w8 felvételeket szeretnék digitalizálni. Ehhez keresek egy költséghatékony eszközt. A digitalizálást szoftveresen oldom meg, van megfelelő erősségű számitógépem, és szoftverem is. Adobe Premier, OBS, STB.
Milyen USB digitalizáló kártyát tudnátok ajánlani, ami megfelelő minőségben viszi át a jelet számitógépre, és Win 10-et is támogat?
Köszönöm a segítséget. -
cocka
veterán
Izgi.. Főleg ez a mondat:
A tape produced by this method is not compatible with "native" SECAM tapes as produced by VCRs in the French market. It will play in black and white only, the color is lost. So the world is left with two different incompatible standards for recording SECAM on video cassette.
Akkor qrva nagy mákom volt, amikor megvettem a SCART-HDMI konvertert, mert az támogatja a MESECAM-ot is. Nálam jók a színek, csak az "overscan" részben van egy zöld-lila csík, de ez már így marad. Különben nem tudom miért, de az összes MESECAM felvételem vmi miatt eleve szarabb, mint a natúr PAL-osak.
-
cocka
veterán
És igen! A vélemények rovatnál hasonlókat írtak:
A Magyarországon használt SECAM rendszerű video jeleket fekete-fehéren tudja csak dekódolni
A felvevőről menteni akart filmet az eszköz csak fekete-fehérben látja, és menti, máskor sárga szürke csíkokkal " szinesíti ".
Hát ez ciki.
-
cocka
veterán
válasz
Girmin93 #3082 üzenetére
Hmm.. nem lehet esetleg az, hogy a videómagnón van valami kapcsoló, amivel a különböző színmódok állíthatók? PAL, NTSC stb..
Vagy esetleg maga a digitalizáló csak NTSC-t támogat? (bár elvileg árukeresőn írják, hogy PAL-t is)
Vagy az is lehet, hogy MESECAM-ban van a felvétel és az átalakító ezt rosszul értelmezi.
-
Girmin93
tag
Sziasztok!
Adott egy Daewoo T250k 2 fejes VHS lejátszó. Erről próbáltam digitalizálni VHS kazettákat egy Mediatek MT4169-es usbs digalizálón keresztül. A VHS-be egy Scart-RCA-Svideo átalakítóval összekötve össze is jött a dolog, viszont a kép fekete fehér és olyan mintha negatívak lennének a színek( a narancssárga kék színű)és függőlegesen csíkos a kép. Több programot is próbáltam az eredmény ugyanez. Valakinek esetleg van ötlete, hogy mit csinálok rosszul? Pár éve próbálkoztam ugyanezzel akkor színes volt a kép, de fogalmam nincs mit csináltam másképp. Windows 10 64bit és egy laptop amivel próbáltam nem tudom ez lényeges-e. -
Davidkoma
tag
-
Davidkoma
tag
Köszi szépen a segítséget, az audacity-t mindenképp beszerezzük.
A dolog hardveres részére még annyi, hogy szóba jöhetne koax-os digitális "bejárat" is (hangkártyára), lévén a DAT-on van ilyen kimenet is az optikain kívül.
A lényeg, hogy momentán egy ősrégi Toshiba laptop az összes meglévő hardver.
Kérdés, hogy mekkora lesz az anyagi keret a beruházáshoz.Mégegyszer: köszönöm!
-
garga01
őstag
válasz
Davidkoma #3076 üzenetére
Én még a Creative sound blaster x-fi hd külső USB-s hangkártyát tudom javasolni, ennek van optikai bemenete. Nem tudom lehet-e újonnan kapni, de használtan is megéri az árát. Nekem Omni Surround van, azon csak kimenet van,de hibátlanul üzemel vagy 6 éve és használtan vettem.
-
válasz
Davidkoma #3076 üzenetére
bármi usb hangkártya jó lehet, amin van passzoló spdif bejárat, az audacity pedig egy ingyenes és egyszerű program a rögzítésre.
mondjuk eddig azt hittem, hogy fillérekért vannak interface-ek, amiken van spdif bemenet, de tévedtem... ez az edirol pl jó, csak kérdés, hogy be tudod-e szerezni még.
-
válasz
Ireg310 #3075 üzenetére
a legegyszerűbb, ha nem gond lemezekkel zsonglőrködni: felveszed egy asztali dvd-felvevővel. vagy olyan merevlemezes felvevővel, aminek a vinyójáról ki lehet piszkálni a felvételt.
ha több kontrollra, nagyobb rugalmasságra, közvetlen számítógépre rögzítésre vágysz, mindezt viszonylag olcsón:
kell egy jó lejátszó (legesleginkább egy kései s-vhs gép, jobb esetben tbc is legyen benne), egy dv kamera, amin van analóg bemenet, meg egy számítógép, amin van firewire (itt a modernebb laptopok kiesnek, de egy filléres p4 laptop is bőven elég a feladatra, vagy asztaliba egy firewire kártya).a videót rákötöd a kamerára, kamerát firewire-ön a számítógépre, szimpatikus programmal felveszed a firewire-ön bejövő képet, profit
esetleg a végén ízlés szerint konvertálod valamibe.
ha video8 vagy hi8 a forrás, akkor a legegyszerűbb kamerával lejátszani a kazettákat. -
Davidkoma
tag
Üdvözlet!
Audio anyagot kellene rögzíteni laptopon.
Konkrétan kollégámnak van több DAT-kazettája, hozzá magnó is természetesen, és felmerült a kérdés, miképpen.Ötletként egy jobbféle külső hangkártyára gondoltam, amin van Toslink-bemenet.
Ha nem laptop lenne, hanem asztali PC, nyilván berakhatnánk egy jobb hangkártyát kölcsönbe, de pc nincs a helyszinen, igy marad a laptop.Kérdés, ki mit ajánlana hardverileg,
illetve a másik kérdés, audio rögzítésre milyen szoftvert ajánlanátok?
Lényeges szempont az egyszerű kezelhetőség!Op. rendszer valami régebbi Windows, lévén korosabb a laptop is.
Ha nem jó helyen tettem fel a kérdéseket, irányítsatok a negfelelőbe.
Köszi előre is!
-
Ireg310
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni Tőletek, mint hozzáértő fórumtársaktól.
Otthoni VHS kazettákat, illetve kézi kamerás felvételeket szeretnék digitalizálni.
Nem voltam rest olvasgatni a fórumot, de bevallom őszintén olyan szintű alap hiányokkal rendelkezem ebben a témában, hogy sajnos hiába próbáltam, nem tudtam eligazodni a sok információban.
Amennyiben lenne egy vagy akár több kedves fórumtárs, aki kicsit eligazít és irányba tesz, nagyon hálás lennék.Nem egy lépésről lépésre leírt tutorialt várok senkitől sem, de ha címszavakban valaki leírná a fontosabb teendőket, lépéseket, esetleg hol tudok mélyrehatóbban utánanézni a témának (cikkek vagy video pl.), azt nagyon megköszönném.
Annyi megvan, hogy az első és legfontosabb lépés a megfelelő hardver eszköztár beszerzése.
De sajnos már itt elakadtam, hogy pontosan milyen eszközökre és azon belül is milyen típusra van szükség. Jófogáson pl temérdek VHS lejátszót, felvevőt árulnak, fene tudja melyikre lenne erre szükség.
Köszönöm a segítéséget előre is!
Üdv, Ireg
-
válasz
allfinanz #3070 üzenetére
ha tuti segít, akkor miért kérdezed?
ha mutatsz mintát, az segítene, mert a szemcsés se igazán egyértelmű, hogy zajos, dropoutos, bármimásos...
ha van tisztítókazettád, akkor próbáld meg (leírását nézd meg, hogy mennyi ideig kell használni), ha nincs, akkor csavarhúzó, géppapír, izopropil-alkohol. utóbbi megoldás előnye, hogy rögtön látszik, volt-e kosz a fejen.
-
allfinanz
senior tag
szemcsés. scart-on keresztüli felvétel. fejtisztítás tuti segít.
-
allfinanz
senior tag
ha kásás a kép, akkor a vhs tisztító kazetta segít?
-
válasz
szabi325 #3063 üzenetére
uncompressed ≠ dv. meg úgy egyáltalán, sok értelme nincs dv-t, használni, ha nem dv eszközből jön be a kép... ha az easycappel nem csúszott szét semmi, akkor szerencséd volt
ha a 25p elég, végülis lehet ezekkel az izékkel játszani, de a vhs 50i, aminek így sokkal folyékonyabb mozgása van, a mozgás fele ezekkel a 25p vackokkal rögtön megy is a kukába.
-
szabi325
tag
válasz
sum-blink #3062 üzenetére
Az első amit küldtél működik, én 1 éve vettem aliról fele ennyiért. A minőség is jó volt, nem csúszott a hang nem esett sehol szét a kép a színek is jók voltak. Win10 x64 felvételhez pedig használd ezt az helyett amit adnak. A beállításoknál pedig uncompressed Avi-t használj (DV).
-
sum-blink
aktív tag
Sziasztok! VHS kazettákat szeretnék digitalizálni. Nem kell csúcsminőség, mert főleg kézikamerás felvételekről lenne szó. Milyen egyszerűbb eszközt javasolnátok? Ezeket találtam, de Windows 10 alatt, nem tudom működnek-e valóban.
-
cocka
veterán
válasz
allfinanz #3056 üzenetére
Hmm... hát valahogy a kérdésed alapján nekem nem volt egyértelmű, hogy már megvan-e a cucc vagy még csak most akarod megvenni és azért kérdeztél kettőt, hogy melyik vegyed. Ezek szerint nem.
Ami mondjuk nekem hajmeresztő:
Ebben a videóban bemutatja, hogy 1080p-t és 720p-t is csak 60 fps-ben tud rögzíteni, ami kicsit fail, ha azt veszem, hogy VHS az 50i, de még így is jobb lenne egy 25 vagy egy 50p, mint a 60. Netán automatikusan képes konvertálni? Hát nem vagyok benne biztos.
Na látszik is, betesz két kazettát és úgy vibrál, mint állat, ezért nem érdemes olyan átalakítót venni, ami nem támogat 50 vagy 25 fps-t. Másrészt borzasztó érdekes, hogy ahhoz képest, hogy német a cucc, a menüben nem is kínált fel 576p-t vagy i-t a cucc.
Meg arról sem szól a fáma, hogy a MESECAM-mal mit kezd, megjeleníti rendesen a színeket vagy csak PAL kompatibilis, de úgy tűnik még csak az sem, különben alap lenne az 576p 50 fps.
Zeitgesteuerte Aufnahme menüjét meg se mutatja. Pedig kíváncsi lettem volna, hogy időpontos -tól -igot lehet-e beállítani vagy kezdő időpont és utána fix időtartam van csak. A múltkori max. 150 perc erre enged következtetni.
Na mindegy, szóval ahhoz képest, hogy mennyibe kerül a cucc, én egy alaposabb bemutatóra azért kíváncsi lennék, de még mindig azon az állásponton vagyok, hogy ez nem éri meg.
Kommenteknél:
Relativ nutzlos das Gerät, wenn man damit nur 60p (amerikanische NTSC-Norm) und nicht 50p (europäische PAL-Norm) capturen kann
Na ezt se én írtam.
És még mondja is a csávó a videóban utalván a VHS-ek minőségére, hogy furchtbar = borzalmas. Na vajon miért.
-
cocka
veterán
Mondjuk nincs rajta S-video, ami a másikon meg van, nem mintha annyira kéne.
78828 Ft a jelenlegi ára áfával együtt az amazon.de-n. Azaz vám nincs, a postát meg feltehetően megkerülik, mert EU-n belül nem adóztathat duplán. De ha valamilyen csodálatos oknál fogva ez mégis megtörténne, akkor max. azt a kb. 1200 körüli vámkezelési díjat lehet joguk megfizettetni, ami nem tudom mire kell, ha előre le van zsírozva, hogy vámmentes, áfa előre fizetve neten, szóval... Nekem eddig csak könyv jött így, futár hozta és nem számítottam rá, mert azt hittem a Magyar Postával kell áfamizériázni.
-
cocka
veterán
válasz
allfinanz #3052 üzenetére
Igen ez már tud HDMI-ről is felvenni, viszont az analóg RCA portokat összetolták egy jackbe.
Meg már támogatja az 1080p-t meg a 720p-t is.
30/22/18/12/4 Mbps mondjuk ez a bitráta paletta nem rossz, de azért VHS-hez szerintem a 4 megabit is bőven elég.
De legalább van HDMI passthrough, ami a másikon HDMI in hiányában elég érdekes lett volna.
Van akksi hurrá, csak arról nem szól a fáma, hogy akksi nélkül is működik a hálózatról vagy csak akksival hálózatról?
Mindenesetre durván 95k-ért ez nem éri meg. VHS magnó árát nem számolva ennek a feléből, harmadából is kihozható a digitalizálós móka.
-
cocka
veterán
válasz
allfinanz #3050 üzenetére
Hmm... ebben az első cuccban az a parádés, hogy van kijelzője, ami jó pont, csak éppen emiatt kerül sokkal többe, mint amennyibe kerülhetne valójában. Ott a HDMI kimenete, tehát igazából nem teljesen értem a beépített képernyő létjogosultságát, de biztos menő.
Letöltöttem pdfben az adatlapját. Arra azért kíváncsi lennék, hogy hogy értik a "nahezu allen" részt, mert akkor ezek szerint létezhet olyan analóg videólejátszó eszköz, amit nem támogat.
Na legalább külső USB-s merevlemezt is támogat. Gondolom akkor SSD-t is.
Ó még beépített hangszórója is van. Kemény.
Automatikus felvétel leállítás mondjuk nem biztos, hogy jó pont, ha nem lehet kikapcsolni. Mert ha nem lehet, akkor azért elújságolhatnák, hogy hogy veszel fel egy 240 perces kazettát, ha 150-nél auto off van.
Jópofa, csak éppen távirányító nincs hozzá, tehát állandóan a cucc felett kell állnod, ha valamit állítani akarsz. Ennyi pénzért a minimum egy távirányító szerintem.
Mondjuk érdekes, hogy memóriakártyából max. 32 gigásat támogat, penből meg csak 128 gigásat. Tehát ezek közül még mindig a HDD a legoptimálisabb választás. Vagy terás ssd, mert kb. árban ugyanott vagy, mintha egy 4 terás HDD-t vennél, bár nyilván semmi sem kötelező.
A fájlonként 4 giga remélhetőleg csak a FAT32-re vonatkozik, mert ha NTFS-en is szoftveresen darabol 4 giga után, az nem túl jó pont.
Mondjuk ha igaz az, hogy 150 megát ment percenként, akkor az 1 mp alatt 2.5 megabájt/sec ami iszonyat sok, az ugye 20 megabit/sec. Hát egy mp4-ben rögzített 576p-s anyaghoz képest ez rohadt sok.
Ha meg elírták a 2.5 megabit/sec jóval reálisabbnak tűnik.Hát én SCART-on keresztül digitalizálok SCART-HDMI átalakítóval és az simán "megemésztette" a random vhonnan előkerült tékás kazettákat is, hiába volt másolásvédve. Lehet, hogy nemcsak azon múlik, hogy ki van-e törve a kazettán az a kis pöcök, hanem azon is, hogy a VHS magnó "érti-e" a kazettán lévő másolásvédelmi jelet. Mert ilyen esetben lehet ki sem küldi a kimenetre vagy csak valami zavart jelet küld, ami használhatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest