- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoz
őstag
Panasonic videót kellett volna venni
Azok nem köpik ki a kazettát és nem kapcsolnak ki... Sőt még azt is tudja, hogyha kikapcsolod, akkor tovább küldje az egyik Scart-ról a másikra a bejövő jelet!
Nemrég vettem egy NV-HV61EP-t, és tudom úgy nézni a filmeket gépről a tv-n, hogy közben a videó ki van kapcsolva. -
simbazz
aktív tag
Na újra itt.
Kiagyaltunk egy átmeneti megoldást, eddig rendesen működik.
Van egy időzíthető impulzus jeladó. Olyan külsőre, mint egy szokványos 220V-os időzítős kapcsolóóra, de 220V helyett rövidzárimpulzust ad ki. Namost az impulzusadó drótját bevezettük a video távirányító power on/off gombja alá a panelre. Videokazi lejárta, visszatekerése, kiköpése utánra van beállítva a jeladó, 10 másodpercig úgymond nyomva tartja a power on/off gombot a távirányítón, video visszakapcsol. Elég favágó módszer, de működikRáadásul a videot se kellett szétborítani.
Próbáltam még azt is, hogy lefogom a kazettaajtót. Nem nyert az se, háromszor próbálta kiköpni a kazettát, utána megunta és power save...
Valóban, anyagi okai vannak, hogy ilyen felszerelésekkel dolgozunk, ez van, a céloknak megfelel. A régi, tizenvalamennyi éves Samsung videoval nem volt gáz, nem volt ostoba power save módja, ment jól. De megadta magát, ezért kellett azonnal válogatás nélkül venni valamit helyette.
Szervizes haver is kiábrándított, hogy ezekben az új videokban az ilyen kényelmi funkciók alapértelmezett dolgok, elég lehetetlen dolog kiiktatni a procik ezen részeit. -
Flashy
veterán
válasz
Drótszamár #13 üzenetére
ha jól veszem ki a szavaiból, a kikapcsolás a nagyobb gond, mert akkor semmit sem továbbít a videó. de én is valami ilyen brutál dolgot írtam, hogy valamivel visszalökni a kazettát
-
Drótszamár
őstag
A kis ajtót nem lehet valahogy kitámasztani? Ha elég erősen megtámasztod akkor nem tudja kidobni a kazettát.
-
Flashy
veterán
most így belegondolva nálunk egyik videó se kapcsol ki ha lejátszás közben ér végig. csak akkor, ha felvételben van, de nem a sima REC, hanem a másik amit mindenhol máshogy hívnak, amelyiknél be lehet állítani hogy mostantól mennyit vegyen fel.
-
Husky
aktív tag
A legegyszerűbb hardveres módszer ami most így hirtelen eszembe jut:
- Jobboldali fotodióda/tranzisztor megkeres (ő szól be a procinak hogy átlátszó lett a szalag)
- Drótja elvág...
- Valami egyszerű komparátoros-astabil vibrátoros kapcsolásra átköt.
- Aminek a kimenete a stop gombbal párhuzamosan van kötve.
Ha jön a szalag vége, nyom egy kockát. Viszont innentől nincs automatikus visszatekerés, max ha hozzácsapsz még egy kis elektronikát a fenti impulzusgenerátorhoz...
MOD: persze ha a videó procija túl okos akar lenni és szalagbefűzéskor is használná azt a detektort, akkor az pech....
[Szerkesztve] -
koax
tag
Talán az eredeti kapcsoló valamint az ehhez tartozó elektronika kiiktatásával megolható lenne. Gondolom olyan a kapcsolója, hogy megnyomod bekapcsol, ha megint akkor meg ki. Szoval egy manuális kapcsolóval megolható szerintem. Egy valamire való szakember siman megcsinálja.
Az más kérdés hogy elég ''éredekes'' megoldás ez. Gondolom anyagi okai vannak. -
Ez tényleg eléggé kicsi kábelTV stúdió lehet, ha egy szegény videómagnót használtok keverő helyett
(Bár az ötlet nem rossz, de akkor keresgélni kellett volna egy megfelelőbb típust)
Gondolkodva a dolgon, szinte bármilyen video jó, ha tudja az alábbiakat
- van valamilyen video kimenete,
- lejátszás után nem kapcsol ki, hanem átkapcsol a saját tunerjére,
- a saját tunerjéről át lehet állítani ezt egy jelbemenetre.
Pl. az én 15 éves AKAI videóm tudja ezt. Elcserélem a te videódra
[Szerkesztve] -
Luxurka
tag
A rendes audio deckeknél a szalag feszességből állapítja meg a
szalag végét, (befeszül és kilöki a playt)
ez nálad nem annyira jó igaz?? lehet, hogy leég a kazi.. -
simbazz
aktív tag
Nem egyszerű az ügy
De röviden:
Kis kábelTV stúdió, képújsággal, miegymással. Képújság számítógépről, tvoutos videokártyával, aláfestésnek régi rádiósmagnóról Danubius rádió. Ez a video+audio jel bemegy az LG videomagnó egyik SCART (1) csatiján. A másik SCART (2) csatin megy ki a video+audio a kábelTV modulátorra.
A végső cél az lenne, hogy pl. lemegy egy 120 perces műsor a videokazettáról, utána menjen a képújság a számítógépről. Ezt akadályozza meg az a tény, hogy a videomagnó a 120 perces kazi lejárta után visszateker, kiköp és lepihen power saver módba. Ezáltal nem továbbítja a SCART1 csatin a számítógép felől érkező video+audio jelet a SCART2 csatin keresztül a kábelTV modulátor felé. Normál power on módban átmegy a jel minden további nélkül. De nem ülhet ot állandóan az ember, hogy nyomogassa a power gombot, ha lepihenni támad kedve a videomagnónak...
Na ennyi a mese -
Flashy
veterán
csak az jutott eszembe tegyél a kazettanyílás elé valami rugalmas dolgot, ami visszalöki bele a kazettát ha kiadja. nem lehet befalazni, csak annyira legyen rugalmas hogy ki tudja lökni, de elég határozott legyen ahhoz hogy visszatolja. vagy belül hekkeld meg a kiadóberendezését hogy ne tudja kiadni, de akkor viszont gondban leszel ha direkt akarod kivenni
az ellen nem lehet tenni semmit, hogy visszatekeri. egy videó firmwarejét nem lehet meghekkelni, az nem olyan dolog mint egy PC-s program. -
tomcs
őstag
mert van akit az ilyen szintu ''tudom mit akar a felhasznalo'' ize is idegesit. pl engem is.
az is idegesit hogy a nero automatikusan ki akarja adni a cd-t pedig az meg olyan 60%ban el is talalja a szandekaimat
(amugy.. ha mar itt tartunk. ajtos gephaznal ez hogy mukodik? ki le7 ezt vhogy kapcsolni? regebbi neronal valahogy ki tudtam, 6nal meg nem neztem meg) -
koax
tag
Megtudhatnám hogy ez miért kell?
-
simbazz
aktív tag
Nos, adott egy LG LV4981 videomagnó, de azt hiszem a típus nem lényeges, a'la global VHS magnó ''betegségre'' keresnék gyógymódot. Ugye ismert dolog, hogy a videomagnók többsége (ha nem mind) olyan, hogy ha a videokazi a végére ér, automatice visszatekeri és kiköpi a kazettát, alternatív esetben még ki is kapcsol utána. Ezt kéne megszüntetni akár lájtosan, akár valami hardcorebb módszerrel, az eljárás mindegy
Automata visszatekerés nem gáz, az kell azért, de ne köpje ki utána a kazit és főleg ne kapcsoljon ki / kapcsoljon le félig power saver módba. Csak maradjon szépen ''online'' a magnó, mert csak.
Mindenféle okosság érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest