- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdee
csendes tag
Sziasztok! Régebben össze volt nekem kötve a VGA a TV-vel, és igy tudtam filmeket is nézni TV-n gépről, csak át kellett húzni a másik oldra a filmet. Nos most VGA csere volt, mert a másik meghalt (régi: 8600GT mostani: 7600GS) össze van megint kötve a VGA meg a TV, de nem ismeri fel, vagy nemtudom. Asztal-Jobb klikk-Tulajdonságok-Beállításoknál nincs is ott a másik eszköz csak az alapértelmezett monitor. Hogy lehetne megoldani a problémát? Üdv.
-
Relisys
senior tag
Hello!
Van egy Fujitsu v5555 -ös notim aminek a vga kimenetét össze szerentém kötni a tv-vel. Tv-n csak svideo vagy scart bemenet van. Láttam vaterán olyan kábelt aminek egyik vége vga a másik meg scart. Ha ezzel összekötöm akkor elvileg simán mennie kéne? Nem tehet kárt a tv-be vagy a notiba?
-
szoda
csendes tag
Hello!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy vgan keresztul szeretnék összekötni laptopot egy fullHD tvvel. Mi lenne a legoptimálisabb számomra, ha azt szeretném, hogy 1080p film se veszítsen a minőségéből? Ha vga-vga -val kötöm össze, akkor az a baj, hogy nem rakja ki szelesbe a tvre, hanem marad a 4:3 akkoris, ha beállítok neki egy 1280x720as felbontást, illetve így max 1300 x 1xxx felbontást tudok csak beállítani neki. u.i.: ha pcvel kotom ossze, akkor dvi-hdmi-vel jol megy minden.
Előre is nagyon kösöznöm a választ, szoda -
Ambrosia
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ATI RADEON 8500 SE kártyám, TV-out-tal. Vettem egy 10 méteres kábelt (nem olcsón), aminek az egyik végén a kábel kétfelé van osztva. Az egyik (rca) megy a hangkártyába a másik (4 tűs) a vid. kariba, a TV-be a másik vége Scart csatival.
A probléma az, hogy a PC-ről NTSC jel megy a TV-be (új Panasonic), ezt kellene átállítanom a vid. kártya megjelenítő eszközökben, csakhogy...!!!, nekem hiányzik az a fül a panelen ahol ezt át lehet állítani. Egyébként a kártya felismeri a TV-T, mert aktív lesz a beállításoknál, igaz hogy annak is ATI Rad. a neve. Sok embert megkérdeztem már és úgy tűnik egyedül vagyok ezzel a fogyatékossággal. Vagy 5 féle Catalyst-ot ráengedtem, köztük a legújabbat is, de semmi változás. Egyszerűen NTSC és kész. Nem tudom elképzelni, hogy ne lehessen a PAL/NTSC-t állítani. Ebből kifolyólag a kép némi kívánnivalót hagy maga után. Amikor először összekötöttem a TV-vel a PC-t színes volt ugyan, de nagyon halványan. A sokadik próbálkozás után már színek sincsenek. A kép halvány, kicsit homályos, és gyenge minőség, de nézhető. Azt hallottam azért az avi.-knak nem kéne ennyire gyatrának lenniük.
Mellékesen nem tudom mit takar, de a TV könyvében van egy megjegyzés: ''Ne csatlakoztasson a TV-hez TTL- szintű (5V) számítógép kimenetet''. Lehet hogy nem jelent semmit, nem tudom.
Kérem, ha valaki tud segítsen!
Köszönöm -
Loretto
veterán
kicsit sok, de segíthet
Bővebben: link -
Flashy
veterán
földelés hiba. ha minden berendezésed rendes védőföldelt konnektorban van és akkor is jelentkezik, akkor nemnagyon lehet rajta segíteni. olyan szűrő kéne ami csak az 50Hz-es hangot kiszűri, feltéve hogy létezik ilyen mint ahogy nem, meg feltéve hogy a hálózati fesz pont 50Hz-es, ami szintén nem...
-
Kobe
veterán
nah megint jelentkezek
ami a kellemetlenséget okozza : ha a hangkártyát összekötöm a tvvel, búgó hang jön a tvből....
namármost, ugye a kábel preparátumom így néuz ki : egy dupla kábelen megy a hang és a kép a videóba, a másik végén meg a vga ba éás a hangkariba ....ahhoz hangkariba menjen, le kellett vágnom a kábel végét és jack dugót húzni rá, de jól van felcinezve, ha rosszul lenne akkor nem menne vagy recsegne ropogna
nincs vmi szűr, szoftvers vagy vmilyen egyéb technikai megoldás ami kiküszöböli ezt a gondot ? olyasmi a hang mintha üresjáraton menne, pl video csatornán, halkan búg...és ez filmek alatt is megvan és ugye zavaró -
Kobe
veterán
nah sikerült megoldani a hangot is ...felciniztem egy jack dugót a kábel végére és megy tvn is a hang...mondjuk könyebb mint 10m es kábellal hangfalakat kivezetni másik szobába
-
Kobe
veterán
igen,működik, köszi a segítséget...most már csak a hang problémáját kell megoldanom, mert egy kábelen megy a hang és kép is, csak a csati nemillik a hangkari bementébe, a kábel meg nem elég hosszú, mert 2 tvre rakom ki a jelet 2 másik szobába
de a lényeg hogy kép már van
-
okiDoki
aktív tag
Csak az a baj, hogy ezek a gombok (Átfedés, ''színház mód'' vagy ''mindegyiken azonos'') ''szürkék'', nem lehet egyik megjelenítőnél sem bejelölni.
Bocs, hogy idepofátlankodtam, de nekem sem működik, pedig mindenhol azt hallottam, hogy milyen szép képe van az atinak a TV-n. Csak az asztal van, minden nélkül. -
Flashy
veterán
vagy bekapcsolod a második monitort úgy hogy kiterjeszted rá az asztalt, ekkor mindig az elsődlegesen fog látszani a videó, vagy az ATI füleknél a Megjelenítésnél bekapcsolod a második kimenetet, ekkor klón módba kerül. a másodikon még mindig nem lesz film vagy tv, erre megoldás: ATI fülek, Átfedés, ''színház mód'' vagy ''mindegyiken azonos''. színház módban a második monitoron automatikusan az elsőn levő film vagy tv lesz teljes képernyőn, mindegyiken azonos módban a második mindenképp azonos az elsővel.
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
nos, a topic címe egyértelmű....ha valahol már van ilyen topik, természetesen töröljétek
a gondom, hogy összekötöttem a gépet és a tvt vgan keresztül (sapphire ati radeon 9600pro)
a kép meg is jelenik, csak pl ha filmet akarok tvn nézni, akkor nincs képe, csak fekete képernyő...Mplayert használok lejátszásra, a monitoron megy rendesen...vmi progi létezik amivel ki lehet küszöbölni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest