-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok,
In-ear fülest keresek, elfogadható hangot szeretnék, nincs audiofil elvárás. Viszont használnám futáshoz, illetve evezőpadon, a stabil tartás fő szempont, ezzek együtt az is, hogy bírja az izzadtságot.
Ahogy néztem, az alábbiak jók lehetnek, van esetleg valakinek tapasztalata velük?Soundpeats Truengine2 (Alza 17k): IPX5, tesztek alapján jobb hang
Soundpeats Trueshift2 (Alza 14,5k): IPX7, tesztek alapján gyengébb hangMás tippet is szívesen fogaadok, előre is köszönöm!
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
neophyte79 #5114 üzenetére
Sziasztok,
nekem is ez a problémám, valakinek van esetleg megoldása?
-
blueye
veterán
válasz
kovimester #6796 üzenetére
Koszi a beszamolot, szivesen olvasnek meg a minosegrol a bejarodas utan. Ez egy eleg komoly beruhazas es meg nem tettem le rola
@dragon1993: ha szerettetek van egy keveset hasznalt kek to-u elado nalam(bocs a hirdetesert)
-
dragon1993
őstag
Barátnőmmel mindketten elvesztettük, az X3 TO-U füllhallgatónkat. Jelenleg van más best buy ajánlat helyette?
(Több eszköz egyszerre való csatlakoztatása hasznos lenne) -
kovimester
aktív tag
Sziasztok!
Blueye; Adamsky kollégának.
Zene hallgatás:
- először is, egy Samsung Note 10+ hallgatom; egyenlőre Spotify-t; LDAC-val; hangerő közép-3/4 volt
- zene hallgatás környezet; utca; bkv; ( metró nem volt! ); normál és szelles idő is!
- eddig semilyen akadozást nem vettem észre; ( egyetlen pont van a Boráros, ott van egy pont ahol egy pillanatra megszakad; ezt azért nem mondanám annak, mivel itt Airpods; Blitzwolf is megakad; de azok több időre.
- applokációban két féle "csatlakozás" van. Az első a hangzás prioritás, a másik a csatlakozás és az átvitel.
-. LDAC csak hangzás prioritásnál van! Ezt az applokációban nem találtam meg ( bekapcsolást ), ez a Bluetooth beállításokban van a csatlakozót Sony-nál.Továbbiakban Power AMP-vel fogom tesztelni; arra még sajnos nem volt időm... ( 200 szám letöltése...)
Ha van kérdése valakinek szívesen válaszolok!
-
blueye
veterán
Miert nem olvasol itt vissza, eleg sok ajanlott TWS van. Vagy az ajanlott scarbir.com [scarbir.com] oldalon?
-
ftc
nagyúr
Tovább keresgéltem a piacon mivel a Philipsekről nem sűrűn írtak...
Ezt találtam - Sony True Wireless WF-XB700, 54EUR-t vagy TCL láttam még... 66-ig
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
kovimester #6791 üzenetére
"Zenére nem térek ... " - pedig azért az is érdekes lenne.
SBC-vel v. LDAC-al hallgatod? Milyen minőségi beállítások vannak az app-ban ezzel kapcsolatban? Utcán hol hordod a telefont? Ja, és milyen telefonod van? Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire hajlamos akadozni a hang a használt codec ill. a beállítások függvényében? -
blueye
veterán
válasz
kovimester #6791 üzenetére
Koszi a beszamolot, orulok h kicsit segitettunk es elegedett vagy, azert a zenei elmenyre is kivancsi(ak) lenne(n)k
-
kovimester
aktív tag
Sziasztok!
Először köszönet: blueye; vicze 1 kollégáknak a tanácsokat a Bose vs Sony között.
Kis beszámoló saját élmény/ tapasztalat: ( ANC; zajszürős füllesem soha nem. volt )
Végül is a Sony wf-1000xm4 re esett a választás!
Mivel feketét sehol nem lehetett kapni így a fehér/ezüstre esett a választás.
Leszögezném, hogy a fehér nem fehér...ilyen piszkos fehér és matt ezüst között mozog. ( nem ez az airpods fehér ).
Applokáció:
-számomra tökéletesen átláthatatlan jól kezelhető és kézre állt amit kell tudja; biztos vannak hiányosságai ; de nekem eddig nem tűnt fel.
- ANC résznél 2 opció van sima ANC vagy Wind(szél) ANC ( lentebb bővebben)
- Ambient(hang áteresztő) mond már többet tud; itt van olyan ami mindent át enged; vagy csak a hangra fókuszál. A fókusz ahogy néztem ha egy személy beszél tökéletes; de ha már több akkor néha egyiket a másik kárára tompítja.
- Van egy olyan funkció is amikor ha elkezdesz beszélni minden lehalkul és a kinti zajok felerősödnek. Nincs nagyot mit írni róla tökéletesen működik!
ANC...
- brutális számomra, mindent kiszűr. BKV zom így azon próbáltam; villamos; HÉV; busz, ajtó csukodástól a le-fel szállás jelzőig mindet szűr,
- szél... tényleg azt kapod amit a videók alatt promoznak. Nagyon szépen szűri a szelet, nem hallatszik be.Mikrofon része:
- ettől féltem a legjobban mivel "lehúzták", de(!) nagyon szépen és tisztán érthető voltam telefonálás közben. Itt is működik a szél elleni "védelem" szépen szűri. Az ANC itt már "csak" tompítja a külső zajokat, de az számomra épp elég. A telefonos partnerek nem tapasztaltak se szél; se külső zajokat.Zenére nem térek, mivel ezt úgy gondolom ember ember válogatja. Röviden szépen tisztán szól minden téren. ( mély magas közép )
-
ProEvoFan
nagyúr
Sziasztok!
Telefonhoz keresek bluetooth fülhallgatót rock zenére.
Mit ajánlotok 10-20k között?
Magyarországon kapható termékek érdekelnek. -
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #6787 üzenetére
"water will get between your ears and the buds"
Ezért adnak általában a vízálló lejátszókhoz tippla illesztéket ami elég mélyre mennek és megakadályozzák már a levegő de így a víz bejutást is.A csontvezetéseseknél nyilván az a probléma, hogy mozogsz és ha mozogsz akkor romlik az átvitel, és nyilván a hang is.
-
<Adamsky>
nagyúr
Na, én is kicsit jobban utána túrtam a dolognak ...
Egy rövid keresés és kis olvasgatás után én arra jutottam, hogy - ha mindenáron kell a zene úszás közben, akkor - valamilyen "bone conduction" (csontvezetéses? - van erre jobb szó?) cuccot keresnék. Mondjuk valami ilyesmit v. még inkább egy ilyet. A bluetooth, ill. a sima hangkeltőt szvsz. el kell felejteni vízben.A lényeg, amit én eddig csak sejtettem, de itt az utolsó link-en le is van írva: One of the main issues I have found with underwater mp3 players is that water will get between your ears and the buds, distorting and muffling the music and making the listening experience infuriating.
#6785 qltsar
Sapi alatt azért nem csak hülyén nézne ki, de szerintem nagyon kényelmetlen is lenne. -
Mr.Wiking
tag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg ajánlani bluetooth fülhallgatókat?
Kettő darabot szeretnék venni. Egy olcsóbbat a családom egyik tagjának és magamnak egy viszonylag drágábbat.
A olcsóbbra max 10 ezret, a drágábbra 25-30 ezret szánnék. A zajszűrő és a minőség a legfontosabb. A kialakítás mindegy.
Köszi! -
blueye
veterán
@patomi koszi
Szvsz nezelodj az ajanlott scarbir.com oldalon, sok uj TWS van, en pl. most beleszerettem a "stickes" fulesekbe de az orok kedvenc a mifo O5 meg mindig vezet
Ha talalsz olyat ami tetszik oszd meg velunk hatha mar hasznaltuk.
Erre is figyelj: "az Aliexpress rátette az áfát magától az EU raktáras rendelésekre is" -
<Adamsky>
nagyúr
Azért tessék vigyázni, mert - remélhetőleg csak átmenetileg, de - lőttek az olcsó TWS füleseknek (is). Most éppen 35,47$ (mindenféle kupon, v. promó kód nélkül) a Type-C-s verzió az official store-ból (Spanyol raktár), ami középárfolyamon 10,5e Ft.
ui: furamód most Kínából olcsóbb: 28,79$
-
Toncos
tag
Alapvetően jó volt, bár mivel más TWS-t nem nagyon próbáltam, nem tudom, hogy ez a műfaj lehet-e kényelmesebb. Most 11 napos szállítási határidőt írnak alin, ezt alapvetően meg akartam spórolni, de ha még mindig ez a tuti tipp ebben az ársávban, akkor végülis jöhet még egyszer. Egy kis detoxikálás sem árt az örök zenéből.
-
s4hu|SyD^
addikt
Ti hogy takarítjátok ezeket? Buds+ van. Körömlakklemosó a szűrőre a szárnyakat, gumikat csak mossam le simán. Többi műanyag rész meg szárazon törlés?
-
Toncos
tag
Sziasztok!
Edifier X3-asom sikerült kimosni... Milyen hasonlót tudtok ajánlani hazai beszerzéssel? Zenehallgatás villamoson, otthon, edzés közben, podcast, meg otthoni telefonálás a felhasználás, és 10-15 ezret szánok rá. Ahogy látom, mostanság nem ilyen ársávban megy a diskurzus...
Köszi előre is! -
TirGael
tag
válasz
TirGael #6688 üzenetére
Közben én berendeltem egy Jaybird vista 2-őt, kalandos volt idáig eljutni.
Z3 kapható az országban de ahova telefonáltam/írtam, ott nem volt raktáron, és akinek volt kéznél annál drágább volt, mint más euróban. Lehet csak bénán guglizok, vagy rossz volt az időzítés.
A lypertek support szerint a Z3 egy faceliftelt tevi, tehát nem ugyanaz, csak majdnem.Z7 csak hongkongból elérhető jelen pillanatban, de tippnek elég jó volt, egyszer lehet még elégetek rá egy kupac pénzt.
Sony-tól elriasztott az IPX4 és ugyan jónak néz ki, de nekem pont a noise cancelling nem annyira fontos, de a strapabírás igen.
Samsung Buds+ -t volt lehetőségem kipróbálni egy 20 percre és valahogy nem lettünk barátok, ez nem az ő hibája, nem tetszett.
Így lett Vista 2. Rendelés közben realizáltam, hogy ők egy logitech vállalat, úgyhogy gyorsan el is használtam egy megmaradt logi kuponom, így 140 eurót fizettem érte, az egész baráti. A vista 1 épp akciós, arra nem lehet kuponozni.
Ha valakit érdekel van még 3db 10%-os kuponom az accountomhoz kötve, egy pacsiért elhasználhatja bárki, mert nem fogok még 3 jaybird terméket rendelni. Úgy a Jaybird Vista 2, 188,10 EUR és épp ingyen szállítás. Modok légyszi ne rúgjatok ki ez nem a hirdetés helye volt mert nem tervezek ezen nyerni semmit, csak lejárnak a kuponok.
-
flash-
veterán
üdv
azt szeretném kérdezni hogy egy zenehlalgatásra már nem olyan rossz BT fülhallgató 10-20 ezer ft árkategóriában egy feltöltéssel kb hány órát bír? -
<Adamsky>
nagyúr
" ... ez az olcsó MP3-as dolog még akár jó is lehet ... "
Mit kezdesz a kábelekkel? Valamint azt gondolom sejted, hogy úszósapkába kell, hogy ússz - amit jól ráhúzol a füledre - különben a füles nem valószínű, hogy a túlparton is veled lesz.
Egyébként milyen úszásnemben fogsz úszni? Az sem mindegy. Gyorsúszás mellett tényleg kizártnak tartom, hogy bármi kényelmesen viselhető legyen, ill. - ahogy írtam - a helyén maradjon. Még, ha össze is jön a dolog, akkor az első métereken fogod kitépni a füledből a fülest mert a füledbe megy a víz, és zavarni fog. Az is elképzelhető, hogy a bejutó víznek hála az egyik oldal máshogy fog szólni. Szóval nem hiszem, hogy így élvezni lehet bármilyen zenét. Ha tényleg nem adod fel a dolgot, akkor viszont mindenképp teszteld a dolgot előtte medencében (min. 2 km), hogy milyen. Mert, ha ott jössz rá, akkor csak egy nyűg lesz, mert nem tudod hová tenni (max. kiadod egy hajóra). Szóval szvsz. 2× is gondold át ez a dolgot! -
Rájmó
tag
válasz
<Adamsky> #6768 üzenetére
Ne viccelj, nem haragszom meg, egy ötlet volt csak csupán, hátha van ilyen.
De ha nincs, vagy ennyiért nem lehet kényelmesen megoldani, akkor azt elfogadom, nem élet halál kérdése.
Mindenesetre köszönöm neked illetve @vicze1 és @ollie segítségét és tapasztalatait is.Szerk.: Illetve körbenézek azért, ez az olcsó MP3-as dolog még akár jó is lehet, ez csak úszásra kellene amúgy is.
-
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #6768 üzenetére
Direkt megjegyezte, hogy MP3 lejátszósat akar, ami elég nyilván valóan az úszás idejére kell és nem BT-n akarja használni akkor.
Vízben lehet zenét hallgatni gond nélkül, nyilván nem a minőségtől fogsz gyorsabban úszni, de működik gond nélkül, mind írtam jó pár termék van erre.
Abban igazad van nyilván ezeket csak elég korlátozottan lehet utólagosan normál zenehallgatásra használni. Ezért is mondtam, hogy inkább a legolcsóbb MP3-ast vegye.
-
<Adamsky>
nagyúr
Meg ne haragudj, de szerintem felejtesd el ezt a butaságot!
Vízben nem lehet zenét hallgatni (vagy legalábbis nem érdemes). Az egy dolog, hogy - ahogy ollie is írja - a bt.-t blokkolja a víz (akárcsak a GPS jeleket, de ez más sztori...), de ha valamilyen vezetékes megoldás mellett döntenél, abban sem hiszem, hogy nagy örömödet lelnéd. Egyszerűen kényelmetlen lesz és/vagy sz@rul fog szólni. A telefont v. MP3 lejátszót is tenni kell valahová. Hacsak nem veszel egy MP3-at kezelő órát (talán ez lenne a legkényelmesebb), de csak ez már simán kifutnál a keretből ...
Nem tudom, hogy hányadik alkalommal mész, de én már többször átúsztam a Balatont és egyszer sem unatkoztam. -
tigerjoco
tag
Halihó! Valakinek van tapasztalata esetleg a Soundpeats T2 vagy Soundpeats Truengine SE fülesekkel?
-
vicze
félisten
Sony NW-WS620-as sorozat valamivel az árad felett van, de van jó pár olcsóbb kínai is.
Vízálló MP3 lejátszóra keress lesz elég sok olcsón. Ugye a mem kárty berakás+víz nem feltétlenül kompatibilis dolgok, igy többségnek elég kicsi nem bővíthető belső tárhelye van. BT újabb valamivel drágábbak esetében általános most már, de azért extra dolog. Mondjuk nem tudom, hogy vizen kívűl miért használnád, többnyire a szól valahogy kategória. -
A BT-t blokkolja a víz, nameg nincs is teljesen vízálló BT-s fülhallgató, szóval nincs. Kérdés az is, hogy mihez akarod haszálni, mert egy mobil sem fogja neked kibírni a Balaton átúszást.
mod: ja beépített memóriás. Szerintem olyan sincs, de ha lenne sem működne jól, mert a 2 füles közötti kommunikációt könnyen blokkolja a víz (igen, kell a 2 oldalnak is kommunikálnia egymással, hogy sztereó maradjon a sztereó).
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Honor choice-nál van jobb vétel most 10k körül?
-
iceman007
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék, egy vezeték nélküli fülhallgatót Xiaomi Mi 10 Lite telómhoz, max 20-25ezerért. Bár lehet, hogy nem volt az agyamig benyomva és ez lehetett az oka, de a Spar promóciós JBL-t (Tune 115TWS) próbáltam és nem volt megfelelő a hangzás, nem tetszett,. Ennél mindenképpen jobb hangzásút szeretnék.
Köszi!
-
Rájmó
tag
Sziasztok, olyan vezeték nélküli fülhallgatót keresek, ami vízálló illetve beépített memóriával rendelkezik vagy lehet bele tenni memóriakártyát. Igazából balatonátúszáshoz kellene majd, hogy ne legyen annyira unalmas az esemény.
Van ilyen füles egyáltalán? Ha igen, akkor tudnátok ajánlani max 25-30 ezer környékén?
Köszi előre is a segítséget! -
bufi01
tag
sziasztok.vettem egy Tronsmart onix ace tws fülest aliról sajnos ugy tünik elromlott a jobb oldali,nem szól hiába reseteltem 100x.a gomb reagál rajta leállítja ,elindítja a lejátszást. az eladó nem reagál rá persze .van valakinek ötlete erre ,azon kívül ,hogy rálépek
.De én voltam a hülye mert már szaladtam velük lyukra Spunky beatt-al ugyan ez a hiba..
Szerencsére megjött Anker-től Life P2 TWS ,az egy más világ... -
mikej95
aktív tag
Múlt hónapban vettem egy Jabra 85t fülest. 50k volt, hogy megérte-e az minimum kérdéses.
Hangzás jó volt, olyan amit ebben az árkategóriában elvár az ember.
ANC működött bizonyos zajokat szinte teljesen megszüntetett, illetve állítható volt appból erőssége.
Maguk a fülesek egész kényelmesek volta, nem az a teljesen agyba nyomós, de nagyon stabilan ültek a fülemben.
Ráadásul egész korrekt ideig ment egy töltéssel, tudta a multipontot és 8 eszköz is párosítható volt.
Hátrányok:
Bal és jobb füles közötti kommunikációt egyes elektromos gépek meg tudták zavarni. Egy helyen találkoztam ezzel de ott teljesen konzisztensen produkálta popcorn hangot jobb füles. Elég érdekes jelenség ebben az árkategóriában.
Ezzel még nem is lett volna baj, de 3 hét után megadta magát töltő tok. Fülest beleraktam, fülesek érzékelték, villantak négyet, kikapcsoltak. Lezárás után ugyanakkor töltőtok nem kezdett el tölteni. Pénzemet vissza kaptam, de nem veszek ezután Jabra cuccot egy darabig az szent. -
tengeritehen
csendes tag
Sziasztok!
20-30k között mit ajánlanátok? Fontos lenne,hogy a mikrofon telefonálás esetén jó legyen. Illetve, hogy EU-ból be lehessen szerzni. Köszönöm. -
martinHUN202
friss újonc
Sziasztok!
Hordozásra kellene vezeték nélküli fülhallgató
tudnátok-e ajánlani 24 ezer forintig?
előre is köszönöm szépen!
-
blueye
veterán
-
contaxg
veterán
Sziasztok, van egy Maginon BIK3 TWS füles aminek a bal és a jobb csatornája is látszik a telefon BT eszközök listáján és így is kezeli a nyavalyás, vagyis külön-külön mindkettő működik de együtt sehogy nem akarnak működni. Van erre vmi trükk, hogy lehet újra párosítani ezeket? Resetelni próbáltam, de az nem segített.
-
cd930
senior tag
Sajnos hiába töltöttem rádugott és becsukott töltővel, semmi változás.
A bal oldali ledje pirosan világít a töltőben, de ha kiveszem, semmit nem csinál.
A jobb oldali 6 másodpercenként zölden felvillan, a bal nem, olyan mintha nem kapcsolódna be automatikusan. A zöld még sosem villant fel a balon.
Párosítani nem tudom, egyik telefonom sem érzékeli, bármikor is kapcsolom be a bluetooth-t.
A töltőben a párosítás törlést meg tudtam csinálni, 10 mp-ig rajtuk tartva az ujjam, 3x felvillant a piros.
Egyre biztosabb vagyok, hogy hibás a példányom -
stellaz
veterán
Törölhető
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Bluetooth hangszórók
- Nyaralás topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest