Hirdetés
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
Aktív témák
-
e-biza
őstag
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=3808[/L]
talán a leghalkabb megoldás :)) -
shtml
őstag
Ha a teljesítmény mindegy:
Pár napja vettem egy 5ALI61 alaplapot + K6-2 380 MHz-es processzort, házzal és 200 wattos AT táppal. A táp ventilátorát rákötöttem 5 V-ra, úgy is kiválóan és teljesne hangtalanul ment, de most a biztonság kedvéért kb. 7 V-ról megy (7 dióda sorosan bekötve a 12 V-ba). A processzort 380 MHz-rol underclockoltam 266 MHz-re, a Vcore-t meg levittem 2.2 V-ról 2 V-ra. Egy régebbi bordán a venti 5 V-ról megy, de próbaképp rátettem egy Titan d5tb-t, amellyel venti nélkül is órákon át stabilan ment. Letöltéshez, mailszervernek bőven elég és egy folyadékcsapágyas Barracuda HDD-vel nincs semmi hangja.
Ha kell egy kis teljesítmény, akkor Tualatin processzor underclockolva és csökkentett Vcore-ral. -
salazol
őstag
12-16 kameráig tudok egykártyás megfigyelőt.
A tv és műhold meg szeret veszekedni egymással.
Egyébként hardveresen adolog nem kizárt, mert a fordítópanel, ami a PCI-t merőlegesen forditja, tartalmazhatna 2 csatit is. A PCI elve nem zárja ki. Csak konkrétan ez a házmegvalósítás csak 1-et tartalmaz. -
wipes
senior tag
Nagyjából elolvastam a topicot, és epia összerakható venti nélkül is.
Azt írtad, hogy az ár és a teljesítmény mindegy.
Külső tápos ház epiűhoz, nincs venti:
VIA 2699RSW fehér + Riser card - EPIA M szériához 21 295 Ft 26 619 Ft
Itt van róla 1 cikk is:
[L]http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=821&oldal=1[/L]
Ez pedig egy epia lap, ezen sincs venti, csak 1 nagy borda:
VIA EPIA-ME6000 26 690 Ft 33 363 Ft
[L]http://store.ituner.com/ituner/viaepiame6000.html[/L] -
klumbik
tag
na itt egy hangtalan (ventilátor nélküli) táp, 350w, 220 eur
[L]http://www.silentmaxx.de/nt_prosilence_fanless.php[/L] -
_George
senior tag
-
gesuz
senior tag
Valaki próbálta már pl. zalmant ventinélkül?
-
salazol
őstag
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Igen, ez inkább a tápventi beállásából származó hibákat küszöböli ki.
Egyébként úgy veszem ki a szövegből, hogy kis fogyasztású CPU-val elmegy házhűtő nélkül is, VIA C3-at irnak. -
kamikaze boci
őstag
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Azért ez nagyon jó:
During the tests the temperatures were around 40-41°C (5 case fans where running).
Nesze semmi.. -
gesuz
senior tag
Minden mozgó alkatrészt likvidálni akarok, ami a folyamatos üzemhez kell.
-
gesuz
senior tag
Valaki próbálta már pl. zalmant ventinélkül?
-
HiperG
addikt
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Tápventit átrakod 5V-ra, nekem is úgy van semmi gond nem következett ebből.
Vinyó meg muszály hogy legyen max veszel egy réginek számító 5400rpm-est ;] -
salazol
őstag
[L]http://www.siliconacoustics.com/silpc.html[/L]
-
salazol
őstag
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Ne kérd, hosszú keresés volt (google).
Arra emlékszem, hogy német nyelvű oldal volt, a táp mormál ATX méretű, hátán nagy fekete borda. Eddig volt szimpatikus.
Volt szétszedett kép, akkor látszott, hogy belül is van egy nagy aluszínű borda, amin át kell áramolni kis mennyiségű levegőnek. -
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Ilyen célra tényleg 4-500MHz cerka elég. Rá egy komolyabb hűtőborda, izomgépbe meg bele a halk venti, kecske ismarad, farkas sem éhezik. (Csak én. :) )
-
_George
senior tag
Van egy két dolog ami nélkül még menne a dolog....
gondoltam, hogy a ház oldalára egy 30*30as nagy ventit, alacsony fordulaton
benne zalman hűtőkkel, és semmi heng....
ebben csak egy szépséghiba van: nem kapni ekkora ventit... -
kamikaze boci
őstag
Ez inkább második gépnek jó, letöltéshez, mozizáshoz. Az egész megáll mondjuk 30-ból. Játékhoz erőmű kell, szinte reménytelen a proci passzív hűtése. Bár létezik az OZC-nek is passzív hűtése P4-re (és Opteronra :DDD), de nem hiszem, hogy nálunk kapható, és ha igen valószínűleg rohadt drága lehet. A játékban a halálsikoly úgyis elnyomja a ventik zaját :DDD.
-
gesuz
senior tag
válasz
kamikaze boci
üzenetére
hmm...
-
HiperG
addikt
Vegyél 1700+ amd-t rá meg egy glacialtech silent breeze 462-t (nem a II-est).
Az 19 dB, az szerintem hangtalan :) -
gesuz
senior tag
válasz
kamikaze boci
üzenetére
A Procit, hogy oldottad meg?
-
Egy normális tápnak főlegaz újjaknak alig van hangja. Amúgy mihez kell hogy ennyire halkgépet akarsz?
-
salazol
őstag
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Már találtam külföldi honlapon ventimentes tápot, de vigyázni kell, mert a fordításkor kiderült, hogy a házhűtés által áramoltatott levegőre azért szüksége van. Átszámítva közel 50e Ft volt az ára.
-
Nekem egy 400MHz-s cerko ment 1 hónapot állóventivel egy duron SCS bordával.
Játszottam is vele(UT, Diablo2). Igaz a borda kb.50-60 fokos volt és néha szaggatott de ment. 6 hónapra rá meg leégettem az alaplapot. De a proci még most is jó. -
kamikaze boci
őstag
Egy hangtalan táp engem is érdekelne, a többi passzív hűtéses alkatrész már megvan. Nem hiszem, hogy egyetlen cég sem gyárt ilyet elfogadható áron....
-
Deadexpert
tag
Ha a pénz nem számít...
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=3808[/L] -
bizi990
senior tag
Procit meg lehet oldani venti nélkül pl.: VIA, mobil proci vagy szorzó visszavétele. A gong inkább a táp, de szvsz itt is el lehet játszani azzal, hogy veszel egy márkás nagyteljesítményű (ha már a pénz nem számít) tápot és kiszereled a ventit, esetleg a bordákat moddolod. Persze ez nagyon nem üzembiztos megoldás.
Amúgy egy visszavett fordulatszuámú ventinek nem sok hangja van...
Meg vannak olyan minipc-k, melyek ha nem is teljesen hangtalanok, de szinte majdnem.
bizi -
PeliScan
addikt
Ráadásul a régebbi procik a nagyobb csíkszélességnek köszönhetően jobban bírják a forróságot! Én ezért vmi Tua PIIIra szavaznék, ami esetleg downclock-olva van, így már biztos h megold6ó passzívan. És ha veszel bele egy 300Wos CsífTek tápot, amit persze alig fog kihasználni a konfig, akkor azt a 800-900 RPMet biztos h nem fogod meghallani!
-
zsoltee10
addikt
Nekem van egy 566 cerkám, ami egy falcon2 bordával vígan el van venti nélkül is. a táp 250W Acorp, ez is elbírja venti nélkül, bár ezt nyilván moddolni kellett.
-
rzoli
senior tag
A munkahelyemen van 3 gép, 2 Compaq, meg egy IBM NetVista, 300 ill. 700 MHz-es Celeronok, ezekben nincs venti a procin, csak egy hatalmas, tenyérnyi hűtőborda.
Ha a pénz nem számít ezeknél a cégeknél nézz szét.
Z -
-
Obi-1
őstag
Én is kiváncsi lennék, hogy egy 300-450 MHz-es proci menne-e, ha csak valami szép nagy hűtőbordát rápakol az ember. De már nem tudom kipróbálni.
-
gesuz
senior tag
Desktop gép kellene. Olyas mire gondolok vett-e valaki Barebone-t és próbálta-e venti nélkül hajtani esetleg tett rá valami nagyobb hűtő bordát. 165-200W tápot venti nélkül hajtani.
úgy tudom az AMD-k 34W körül.
P4 celerongya mennyit fogyaszt?
Esetleg akinek Celerongya van megírhatná mit ír a Sandra. -
gesuz
senior tag
Megoldható-e, hogy moddolás nélkül venti nélküli gépet vegyek vagy rakjak össze?
A teljesítmény majdnem mindegy.
Aktív témák
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Villanyszerelés
- Fotók, videók mobillal
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Magyar rap és Hip-Hop
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ÚJ ASUS TUF GAMING Geforce RTX 5080 OC Edition 16GB VRAM Ray Tracing DLSS4
- Honor Magic6 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest