- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Canon EOS DSLR topic
Aktív témák
-
-
S.p.A
tag
És hidd el nem bántásból mondjuk, hogy olvass doksit. Mikor vki hasonló helyzetbe kerül mint te szívesen fogsz neki segíteni. Elmagyarázod neki, vagy adsz egy kapcsot erre az oldalra. de csak Először! A következő bajba jutottnak már legfeljebb csak az oldalt adod meg, meg így jönnek egymás után. A 20. emberkét - pedig ő is annyira tudatlannak érzi majd magát, mint most esetleg te - már a jó, büdös francba fogod küldeni, hogy hogy nem képes dokumentációt olvasni, meg keresőt használi.
Egyébként meg lődd be a hálót minnél hamarabb, mert kellemetlen lehet ide-oda váltani. -
S.p.A
tag
Na akkor:
Töltsd le ezeket:
[L]http://www1.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/fonts/font-arial-iso-8859-1.tar.bz2[/L]
[L]http://www1.mplayerhq.hu/MPlayer/Skin/Blue-1.0.tar.bz2[/L]
A libpng-t és a libpng-dev-et vhogy a Yast-tal kéne felnyomni, nem tudom, utálom a suse-t. :)
Majd:
tar xjf MPlayer-1.0pre3.tar.bz2
cd MPlayer-1.0pre3/
./configure --enable-gui --language=hu
make
ide kell még egy ''su'' (szerk.)
make install
cd /usr/local/share/mplayer/Skin/ - kitömörít a Blue-1.0.tar.bz2
cd /usr/local/share/mplayer/font - kitömörít a font-arial-iso-8859-1.tar.bz2, ezenbelül választasz egy könyvtárat és abból mindent a cd /usr/local/share/mplayer/font-ba másolsz
logout (CTRL+D)
gmplayer
[Szerkesztve] -
-
S.p.A
tag
válasz
Alvin_ti4200 #153 üzenetére
Attól függ mit akarsz lejátszani.
Az UHU alapból felpakolja a fontosabbakat. -
S.p.A
tag
válasz
Cathfaern #150 üzenetére
Azért ez nem igaz. Hiszen az UHU-t is azzal telepíti fel az ember. Meg az UBK-ról is azzal szedem le a csomagokat (nem kell egyesével letölteni, és felrakni dpkg-vel).
Szerintem a legnagyobb baja, hogy a csomag leszedésekor viszont nem kezeli a függőségeket: nem veszi észre, hogy ha leszedek vmit, akkor előfordulhat, hogy az (és csak az) támaszkodott egy másik csomagra, és persze fent hagyja...:)
És működik a winex3-3.1-1?
Tudtad, hogy az rpm-eket át lehet alakítani deb-bé? (alien) -
S.p.A
tag
Sajnos nem igazán lehe kevergetni még uhu-k között sem, nem hogy debiannal. Persze van ami felmegy, de az uhus alapcsomagok neve eltér a debianosoktól. Pl.:
A jEdit nevű programnak (az 1.1-eshez már van UHU [L]http://ubk.uhulinux.hu[/L]) szüksége van java-virtual-machine-ra. Ilyen csomag UHUban nincs. :( Persze van fent java, csak nem ez a csomag neve.
Itt egy kérdés, az uhu-s csomagoknak lehet ''provides'' mezője?
Ha az ember felrakja dpkg -i --force-depeds jedit... -tel akkor semmi gond, de ha újabb csomagok akarok telepíteni apt-vel, szól, hogy hiba van és előbb orvosoljam (szedjem le a jEdit-et). Persze jött az ötlet, hogy felrakom a java-virtual-machine-dummy.deb-et és kész, de annak meg egy csomó (szintén fent lévő, de más nevű) csomag kell. :(
Uhu-k között meg - írtam is a gyermekbetegségeket - változnak a csomagok: ez-az megszűnik, szétbontják több részre, újak jönnek be, ilyesmi.
Ha nem ugranak túl gyorsan a számokkal, az 1.5 már jó lesz, remélem...
[Szerkesztve] -
S.p.A
tag
Hát igen...
Vagyis jó lesz, de én nem így szoktam. :) Ez létrehoz egy csomó könvtárat (lib, bin, man, stb...) a saját könyvtárban és nekem ez nem tetszik. Helyette:
./configure --prefix=/home/spa
make
make install
ln -s /home/spa/local/bin /home/spa/bin # ezt nem kell minden prg-nál eljátszani csak egyszer és nézd meg előtte, hogy a ~/bin üres e és töröld is le
De ha túl bonyolult, akkor:
./configure --prefix=/home/spa --enable-gui
make
make install -
S.p.A
tag
válasz
dr_strange #136 üzenetére
Köszi a linket. Nem akarom még belőni, elég nekem ha benne lesz a stabil ágban, csak az a GYIK volt nagyon jó. :))
-
S.p.A
tag
-
S.p.A
tag
válasz
dr_strange #118 üzenetére
Azért nem találtam, meg mert ki volt kapcsolva (mint mindig) az experimental.
Közben ráakadtam erre a gyöngyszemre:
[L]http://www.kernel.org/pub/linux/utils/kernel/hotplug/udev-FAQ[/L]
:)) :)
Meg persze új ismereteket is szerez belőle az ember... -
-
S.p.A
tag
<MÁS>
Nem vagyok fent egyik listán sem, ezért most kérdezek. (A kereséssel már próbálkoztam)
A 2.6-os kernellel nem találja a ''default console''-t. Csak, tipp, de szerintem azért, mert a /dev üres a devfs betöltéséig (hogy ez mekkora baromság szerintem). Az alap kernel is betölt vmi ramdisk-et, nekem is ezt kéne? Mindez UHU 1.0 alatt.
Ja igen, mégvalami. A devfs-t hogy lehet újraindítani, a gép újraindításán kívül? Ugyanis ha létrehozok egy új partíciót, nem tudom rögtön formázni és csatolni.
</MÁS> -
S.p.A
tag
válasz
loszerafin #98 üzenetére
<MÁS>
Többször is elolvastam a hozzászólásod, de még mindig nem értem teljesen...
Az XP-nél jobb oprendszert még nem láttam, pedig az ELTÉN mág TPA-11-t is láttam, ha jól emlékszem.
Miért is a legjobb oprendszer az XP? Nem állítom, hogy nem az, de ugye mikor XP-ről (mint oprendszerről) beszélsz, a magra gondosz, úgy mint a '''linuxoknál'' a linux. Nem arról a temérdek, egyes embereknek (pl. nekem) teljesen felesleges, programhalmazról, ami a 999MB teszi ki.
MEllesleg a TPA-11 (fogalmam sem volt mi az, rákerestem) egy gépnek a neve, ami VAX/VMS-t használ oprendszerként.
Abban igazad van, hogy ismerkedni kell a rendszerrel, meg, hogy nem véltétlenül emlegetik az mplayerhq.hu-n is a RTFM-et, de nem szabad bántani a kicsit.:)
</MÁS> -
S.p.A
tag
<MÁS>
A linux több ponton jobb, mint a windows, a windows pedig több ponton jobb mint a linux! Szerencsére lehet választani, kinek melyik több pont kell.
DE: akkor se win32-es prg-nak kell linuxon futni, hanem linuxra is kell prg-at írni (, amit meg is tesznek elég sokan).
</M>
[Szerkesztve] -
S.p.A
tag
a linux win vitahoz. a linux jo de mig nem futtaja hibatlanul a w32-es progikat nem allok at.
<MÁS>
Az a baj, hogy sokan elvárják ezt, közben meg senki nem cseszegeti az MS-t, hogy a windows az ELFfel is megbírkózzon. A linux ősidők óta kezeli a FATot, (már az NTFSt is úgy ahogy), de az Ablakok csesznek az ext2/3-ra. :)
</MÁS> -
S.p.A
tag
Hát már nem béta, de még még nem is a végleges. Az rc (release candidate), vmi ''kiadás jelölt''.
Már vki javasolta itt is a partition magic-et. Az biztos jó, csak meg kell ... venni. :) Nekem volt vmikor 5-ös, de már az sincs meg. (Nem is lenne jó XP-hez.:) ) Szoktak mellékelni a cd egy split nevű prg-t, de nem javaslom kezdőknek, igaz én még nem használtam. :) Meg lehet (de szerintem nem), hogy az 1.1-es uhunak a telepítője is tud ilyet.
Ja igen! Szerintem csak újraírhatóra írd ki. -
S.p.A
tag
Nem tudom. Ha nem gond egy pár (hó)napon belüli újratepelítés, akkor pakold fel az rc3-at nyugodtan. Sőt az sem biztos, hogy az egészet újra kell rakni, lehet elég lesz pár csomag frissítése. Csak azért javasoltam a véglegest, mert pl én az 1.0-ról csak arra fogok áttérni.
-
S.p.A
tag
Akkor végül mit raktál fel? Kezeli rendesen a SATA-t?
Az nVidia meghajtókat tényleg egyszerű felrakni, igazi windowsos Enter, Enter, Enter, ...
Mondjuk szüksége van kernel-forrásra (talán, vagy csak a kernel-headers-re?), de ha nincs fent és van világháló, akkor letöti magának, ami kell.
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest