Új hozzászólás Aktív témák
-
belluska
tag
Hali. Van 1 Minolta A 1-em és 1 Minolta 3200i programvakum. Talpfeszültség kérdésében használható- együtt a kettő, anélkül hogy károsodna v.melyik ?
-
j.bravo
addikt
válasz belluska #707 üzenetére
Mérd meg feltöltött állapotban a talpfeszültségét, és ha 6V-nál alacsonyabb, akkor biztos nem lesz baj. De ha nagyobb, még akkor sincs minden veszve, merthogy az A1-en van oldalt vakuszinkron csatlakozó is (kis kerek fém cucc, lehet hogy le kell tekerned a fekete műanyagsapkát róla), ami 250V-ig is bírja.
Whatever.
-
belluska
tag
Köszi a sorokat, de : totál müszaki bunko vagyok, ennek egyenes következménye, hogy ilyesmi mérések meghalladják a képzettségemet. A másik . a gépen van felül egy érintkező és én onnan akarnám a vakut müködtetni. Erről a kapcsolásról olvastam valamit, ami a kérdés lényege.
-
shyksa1
csendes tag
Sziasztok!
Még nem olvastam végig a topicot, úgyhogy ha a kérdésemet már kiveséztétek, egy linket is elfogadok. Szóval, nemrég láttam egy koncerten, h. szinkron vakuztak - a gép beépített vakuja, és egy külső vakuval. Drót és tyúkbél nélkül...persze azt gondoltam, h. van vezeték nélküli módja is ennek, de azt hittem, erre valami fene nagy adóvevő szükséges, vagy mit tudom én mi. De még csak a gép vakupapucsában sem láttam semmit....
Szóval a kérdésem, h. ez most akkor hogyan müködik, van erre vlmi kis egyszerű, MEGFIZETHETŐ szerkezet? Vagy a fickó vakuja volt olyan (nem akartam megzavarni alkotzás közben, utánna meg eltűnt...nem tudtam kifaggatni)
Egy amatőr gyerek vagyok egy panaFZ50-el...kell nekem az ilyen? (persze kell, mert nagyon megtettszett, na de mennyire pénztárcakímélő ez?)Köszi!
Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.
-
Ijk
nagyúr
Hát fz50-el a helyedben lemondanék erről.
Nikon dslr-nél ez könnyen megoldható, mivel a gép saját vakuja irányítja a külső vakut, így ott "csak" egy d80 sb600 kombóra van szükség röpke 350k-ból ki is jönne. A te gépedre vezérlőt kellene tolni a vakupapucsba ami már önmagában horror drága, nem beszélve hogy a géped vakuját nem is használhatnád pluszban.
Megjegyzem sajnos a nikon az alsó kategóriás tükrös gépekbe sem rakta ezt a "commander" funkciót bele, canonoknál nem tudom mi a helyzet, nekem nikonom van.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
shyksa1
csendes tag
Na ettől tartottam...pedig jó kis megoldásnak tűnt...
És házilag? Mert talán mintha John Lehmann-nél táttam egy olyan megoldást, h. kis adóvevőt haszált a célra (gondolom kivezetett vlmi feszültséget, összekötötte a hooky-tolky-val (franc tudja hogy írják!) és úgy vakuzott...) A linket már nem találom, de ha rálelek, felrakom, mert talán voltak ott érdekes dolgok
Mindenesetre köszi, kár, h. nem lehet, pedig már úgy beleéltem magam...Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.
-
j.bravo
addikt
Annyira azért nem reménytelen
Ha azt szeretnéd, hogy teljesen automatán, mindkét vaku pont akkorát villanjon amekkorát kell, akkor valóban kevésbé esélyes a dolog, illetve valamely nagyobb gyártó által erre a célra kitalált rendszerbe illeszkedő vakuk kellenek (például az IJK által említett Nikon iTTL/CLS). De ha "csak" annyi, hogy szeretnél egy másik vakut is elvillantani, a vakuteljesítményekkel és a fényképezőgép beállításával pedig nem vagy rest foglalkozni, akkor van több módszer is.
a) egyszerű, fotocellás slave kioldó (vagy eleve erre a célra készült slave vaku). Ha észleli, hogy a másik vaku villan, akkor elsüti a rákötött vakut. Ha az FZ50-en TTL rendszervakut használsz, akkor célszerű ebből olyat választani, aminél beállíthatod, hogy hányadik villanáskor süljön el (ne süljön el az elővillantáskor).
b) az általad is említett rádiós kütyü, ez egy kicsit többe kerül, de ugyanazt tudja, és a másik vakut úgy is elhelyezheted, hogy nem "lát rá" az első vakura... (pl. fal mögé)
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
Ijk
nagyúr
adóvevővel még működne is, de akkor sem tudod használni a beépített vakudat. Az a gond, hogy adóvevővél vakuval már többe van az egész mint a géped. Olcsó megoldás rárakni vmi olcsóbb vakura egy érzékelőt ami elvillantja, de ez leginkább otthon izolált környezetben működik, ha meg elviszed vhova annyit kell játszani a beállításokkal, hogy megette a fene.
Inkább arra gondolj mennyiszer használnád ezt a lehetőséget kint, mert hogy egyszer-kétszer játszadozz ezzel azért kér vagyonokat beleölni. Meg őszintén szólva egy fz50-et én nem fejlesztenék, mert egyszer vszeg továbbmész dslr-re és akkor macera eladni mindent.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Adóvevős módszert szerintem semmiképp nem fizetné meg ebben a kategóriában.
A fotocellás nagyon jó módszer, ha vki otthon szeretne portrézni, egy kis home-made műhellyel, de ha ki akarja vinni, akkor persze meg lehet barkácsolni, csak kár a beleölt munka, mert vszeg az egész cucc egy doboz mélyén végzi. Nem tudom más hogy van vele, de én szeretem leredukálni minél jobban a cipelni való rendszert.
Most ha az ára nem lenne horrobilis megvenném a sigma dp1-et, mert csak zsebre vágom és akármikor előkapom és kattogtatok, dslr meg nyaraláson úgyis a nyakamban lóg általában, vagy ha ráveszem magam egy kis fotózásra akkor azt használom./人◕ ‿‿ ◕人\
-
stop
aktív tag
eos 400 d-hez vennék vmit nem profi felhasználásra és főleg nem milliókért mit javasoltokí?
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
Surfym@n
senior tag
Az megoldható Canon Speedlite 430EX-szel, hogy a keresőfényét tudjam használni, de a vaku ne süljön el? Partifotóknál sokszor jól jönne, mert szegény 17-70es sigma vaku kikapcsolt állapotában nincs mindig a helyzet magaslatán, viszont a fények miatt meg sokszor jó lenne vaku nélkül expózni. Kapcsolgatni meg nem akarom állandóan minden AF után a vakut.
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
-
gégé
csendes tag
Szia!
Meg tudnád mondani, hogyan vizsgázott Nálad az 580 EX ll vaku?
Nekem egy 350D-n nem régóta fityeg és érdekelne, hogy lehet-e külső vakuként elvillantani, a gép vakujával.
Olvastam, hogy nem lehet, de miért nem?
Ha így van, akkor ez visszafejlődés lenne a használhatóság tekintetébenüdvözlettel
-
Hydra SR
addikt
Infrás annyiból, hogy az infra tartományban érzékeny, a vaku villanása ott is sugároz és ezt érzékeli a szenzor.
Korábban már leírtam, hogy miért nem működik a beépített vakuval, lényegében elvillantja csak nem jókor:
[link][ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
gégé
csendes tag
válasz Hydra SR #734 üzenetére
Köszi a választ és a linket!
Tegnap ugyan átsiklottam felette de - mivel nem jött a megoldás, ezért továbbra is makacskodva- írtam le a kérdésem.
Ha jól értelmezem, akkor az EX580 ( ll -t, nekem konkrétan ehhez kellene megoldást találnom) el lehet villantani zsínór nélkül pusztán egy külső vaku gázkisülésével.
Van egy régi chinon 900c vakum, amivel próbáltam a canont életre kelteni.
Most az lenne a kérdésem, hogy milyen paramétereket kell beállítani, mert külső villanással nem sikerült működtetnem.
A nyúlfarknyi leírásban pedig nem találtam utalást e témában.
Köszönöm előre is!
Üdv!üdvözlettel
-
Hydra SR
addikt
Az az optoelektronikai csatoló attól még kelleni fog hozzá, hogy elsüsse, ha valóban nincs ilyen beépítve az 580EX II-be. De azt a csatolót sem fogod tudni a beépített vakuval helyesen vezérelni, szóval még egy vaku kell amit a gépvázra teszel és tud nem-TTL módban működni. Erre valami legolcsóbb szutyok gyenge régi vaku is jó, ha a talpfeszültsége illeszkedik a vázhoz.
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
-
*Ropi*
félisten
Megvettem az 580EX II. mellé a CP-E4 gyorstöltőt. Le is mentem hídba: nem teljesen teletöltött akkukkal is 1 másodpercnél gyorsabban tölt újra!!! Hihetetlen!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Hydra SR
addikt
Ez a PF-20 XD sem hülyeség. Makróban szerintem kifejezetten jó lehet. És ez is tudja az elővillanás figyelmen kívül hagyását. 20-as kulcsszám olyan közelről még diffúzorral is elég erős lehet.
-
*Ropi*
félisten
Tudja valaki, hogy Magyarországon ki forgalmazza a Pocket Wizardot? A Mikrosat oldalán nem találtam rájuk vonatkozó információt, pedig elvileg ők a hivatalos márkaszervíz.
-
Mirones
tag
Helló!
Szerintetek érdemes mostanában 550 ex-be fektetni vagy inkább egy sigma 500 super-t?
30-40 megérhet?Köszi!
-
*Ropi*
félisten
Nekem van mindkettő. A Sigma EF 500 DG Super egy jó vaku, de nem veszi fel a versenyt a Canonnal: az sokkal gyorsabb a CP-E4-gyel és többet is bír, nagyobb a kulcsszáma (58 a Sigma 43-ával szemben), ráadásul színhelyes a képe, ami a Sigmáról sajna nem mindig mondható el. Ha az ár számít: a Sigmát 49k-ért kapod meg újonnan, a Speedlite 580EX II-őt meg 95k-ért, tehát cirka a duplája. Mondjuk Sigmából vannak már újabbak is, az 530-as és az 550-es.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomi
őstag
Szerintem is inkább úgy éri meg a sigma, hogy egy rendes vaku mellé slave-nek. Persze csak hobbyra tökéletes az is. De egy esküvőre nem mernék elmenni vele. Tüntetésre igen . Az 550 nél pedig a 430 1000x jobb.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
*Ropi*
félisten
-
Mirones
tag
Megint én!
35.-ért egy sigma 500 super jólehet?
Ez a vaku tud slave ként működni azon belül is úgy hogy a 350d-m villanásától elsülni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest