Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lopa
csendes tag
Úgyértem, hogy akkor az nem utp. Hanem ? stp ? ftp ? Mi a különbség ? Melyik kell nekem ? Mibe fog az nekem fájni ? Megtud dobni valaki egy url-lel ahonnan megokosodok ?
köszi -
Lopa
csendes tag
Osztán amme' hogy ?
köszi -
Lopa
csendes tag
Sziasztok. 5 éve nem regisztráltam semmilyen fórumba, demost kérdésem van
Ez a topic talán ami a legközelebb áll a problémámhoz. Meséljetek nekem tapasztalatokat arról, hogy akkor is elmegy e a 100 mbit 100 méterig ha nagyfesz mellett megy az utp. Utca felett kellene átvezetni a villanypóznán, a 380V (vagy mennyi) mellett. Mik az esélyeim ? Ha ne is reménykedjek, akkor mit ajánlotok ?
köszönöm -
Pötyi
őstag
Most sóhajtok... Tehát igenis NEM TUDTOK olvasni...
KOAX: (Tudod, ami olyan, mint a TV antenna) a szabvány szerint max hossza 200 m lehet
UTP: (Tudod, amiben 8 színes kis kábelecske van párosával összepödörve) szabvány szerint max hossza 100 lehet
Attól függ, hogy direkt akarod őket kötni, vagy közéjük akarsz iktani egy aktív eszközt, mondjuk egy HUB-ot, vagy egy SWITCH-et?
Ha nem akarsz közéjük iktatni aktív eszközt, akkor használd a koaxot, vagy CROSS-OVER UTP kábelt.
Ha akad a kezed ügyében aktív eszköz, akkor használj sima UTP kábelt...
Esküszöm, mint a dedóban! Csak tudnám, minek van a kereső?! -
Krisz@1975
tag
Nekem nem jött le ebből infó inkább kérdezek mégegyet!
Egy laptopot és egy PC-t kellene falban elhúzott kábelen összekötni hálóban(gép-gép)
Milyen tip. kábel kell és milyen hosszú lehet max?!!
Köszi! -
aluser
tag
Igen lehet 1hálózaton belül 2 switch!
A kábel hosszáról annyit, hogy bármilyen hosszú lehet a kábel, csak bírja a sebességet. Kb. 100 m-ig bírja a 100MB/s-t, a fölött már gyengül a jel minősége (csomagok vesznek el), így a hálókártya/switch újra küldi az elveszett csomagokat, és így lassab lesz az átvitel, mint 100Mb/s. Persze a jel minősége függ a csatlakozók szerelésétől is. -
Pötyi
őstag
Ez meg a másik! Igenis olvasd végig a topikot, mert ha nem, akkor Twollah hozza a faszkorbácsot!
Ha vennéd a fáradságot, és nem a 60 hozzászólás közül a negyediknél reagálnál, akkor megkímélnéll minket is, meg magadat is olyasmitől, amit már elmondtak! Lehet, hogy hárommal lejjebb, a hetedik hozzászólásnál... -
kymco
veterán
Nem olvastam végig a topicot, de nálunk a 25 m akkor nem működött, ha
100 Mbps makartu nk működtetni egy ''rosszul'' krimpelt kábelt. Fizikailag a krimpelés helyes volt, csak nem szabványos (Szabvány: nf,n,zf,k,kf,z,bf,b). Ha ''rosszul'' krimpeljük, akkor rossz a zajszűrés, és akkor nem működik... -
Pötyi
őstag
Különben is, kár az interneten vitakozni.. Inkább a kocsmában verekedjünk!
-
Pötyi
őstag
Nem kell nyugizni, nem vagyok ideges, nem azért lett vastag az egész szöveg, mert ordítást akarok vele kifejezni, egyszerűen csak elbasztam a vastag szöveget záró ]-tagot...
Mondjuk elolvastam mégeccer a témaindító üzenetet, nem volt benne szó olyasmiről, hogy szabványt leszarva...Ne felejtsd el, hogy az, aki megalkotta a szabványt, az csak az adott kábelhosszig garantálja a a hibamentes átvitelt. LEHET, hogy átvisz nagyobb távolságot is, de már nem garantált a hibamentes működés...
(Hasonlat: LEHET, hogy a 600-as SEL Merga tud gyorsabban is menni, mint 300 km/óra, de azért a biztonság kedvéért elektronikusan le van tiltva a nagyobb sebesség. A fiúk ott Stuttgartban tudhatnak valamit... Te meg próbálj magyarázkodni a Mozaik utcában a Közlekedési Főfelügyeletnél, amikor nem kapod meg az üzemben tartási engedélyt, hogy miért piszkáltál bele...)
-
Dr.Burn
őstag
Olyan lehet hogy 1hálozaton belül legyen 2switch?
-
Flashcash
Közösségépítő
azért nem kell ennyire idegesnek lenni
A szabvány valóban leírja a maximális távolságot a felhasználható kábeltipust a méretezési módszereket stb.
De itt most otthoni, hobbi felhasználásról volt szó a gyakorlatban. Nem ipari, céges egyéb nagy megbízhatóságot és szabványos sebességet megkövetelő alkalmazásokról.
A szabvány tartalmazhat megfelelő ráhagyásokat, biztonsági tényezőket, emiatt lehetséges az hogy otthon működhet a rendszer szabvány max. hossztól eltérő távolságokra is persze kisebb sebességgel és megbízhatósággal. -
simbazz
aktív tag
Na jó! Nyugi van!
Ember. A szabvánnyal legtöbbünk tisztában van. A topiknyitó arra volt kíváncsi, hogy a szabványt lesz*rva kinek mennyi sikerült. Nálam BNC-s (koax) háló van, a (gyagyás) szabvány szerint 185 méter lehet a max. szegmenshossz, és max 5 szegmens lehet. Ezzel szemben van 4 szegmensünk és összesen 1 kilométerünk. A szabvány meg menjen Kenyába. -
Pötyi
őstag
(Egy moderátor legyen szíves és rakja be a záró ] tagot a BOLD után...
)
-
Pötyi
őstag
Na jó! Egyszer és mindenkorra ELÉG VOLT[/B a lelkes amatőrök hozzászólásaibó! Nincs több ''szerintem 100 méter'' meg ''nekem azt mondták 150 méter'' és ''nálam 200 méterre is elmegy a jel''!
Mérnökök vagyunk! TUDJUK, hogy az ethernetet egy SZABVÁNY írja le! Egyszerűen csak rá kell kerseni a Xerox honlapján!
De mivel tudom, hogy az ember egy lusta állat, ezért adok egy linket...
http://www.ictp.trieste.it/~radionet/1998_school/networking_presentation/ethernet.html -
Dr.Burn
őstag
Nekem 40m hosszu UTP kábel van a lakásban. 20+20 meter egy toldoval. ami 1500ftba került. És tökéletesen müködik rajta a hálozatt és a net. Nekem azt mondták hogy max.200-300m.
-
simbazz
aktív tag
Hosszabb táv áthidalására nem kellene erőltetni az UTP-t... Maximum a 100 MBit miatt, amit nem hinném, hogy tud hozni nagyobb távolságon.
Nálunk van egy 1 kilométeres LAN, BNC-s (koax), 2 helyen repeater, az egyik repeater egy 3-as elágazásban. Villám megnyalta már párszor a rendszert, az említett 3 portos repeater el is pukkant, helyette egy 386-os gép van beállítva 3 ISA-s hálókártyával és Brilan softtal. Belekerült az egész kb. 0 forintba... Tökéletesen működik, hozza a maxos 10 MBit-et.
UTP mellett szólhat még az egyre divatosabb onboard LAN, ami ugye UTP only. Btw nem bízok az ilyenekben, pláne ha kültéren menne a kábel. Összeszed egy villámot, küldi a levesbe az alaplapot meg úgy alles zusammen az egész gépet. Nálam eddig 2 hálókártyát küldött el a villám, a gép többi cucca simán megúszta.
Szóval... -
hiper
tag
Az UTP kábel hossza mindig attól függ mennyi van még a dobon.
De komolyan:
A router és számítógép között szabvány szerint max 100m lehet a távolság, ekkor lehet minősíteni a hálózatot, gyakorlatban csináltunk már 180m-est is, és müködött persze egyes frekvenciákon már csúnyán csillapít, de azért még elment rajta egy gép.
Viszont figyelni kell még a helyes érbekötésre is, ahhoz, hogy akár 1m-in is működjön a rendszer. -
Bally
senior tag
Látom már megvan a válasz, azért elmondom, én kb. ~85m-re vagyok a routertől
-
Flashcash
Közösségépítő
Igen sikerült megcsinálni.
A házilag készített kábel volt a hibás.
A rendes boltban összerakott kábellel már működik a cucc.
Kösz a segítséget mindenkinek. -
FaBatka
aktív tag
Úgy tudom 100m a max, utána jelerősítő kell(repeater). Fogó nélkül meg jobb ha neki sem állsz. Nekem eddig 80m volt a max, amit egy gyártelepen kellet kihúzni és nem volt semmi gáz.
-
Ploszi
senior tag
mi fogóval tettuk fel a csatikat és 40m körül volt a szakaszhossz, problémamentesen, a koli elektomos hálózata mellett
-
Flashcash
Közösségépítő
akkor most hibakeresés és majd leírom mi volt a gond.
szerintem a csatlakozóknál vagy az összeszerelésnél lesz a hiba forrása -
The_Tom
senior tag
-
Flashcash
Közösségépítő
Az összeszerelés a kábel és a csatlakozók minősége (házi
), mennyire befolyásolhatja a kábel csillapítását?
-
The_Tom
senior tag
-
Flashcash
Közösségépítő
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy egy Router és a számítógép között mekkora a Maximális UTP (patch) kábel hossz?
20-25m áthidalható így?
Ha nem akkor létezik valamilyen jelregeneráló eszköz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest