- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashcash
Közösségépítő
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy egy Router és a számítógép között mekkora a Maximális UTP (patch) kábel hossz?
20-25m áthidalható így?
Ha nem akkor létezik valamilyen jelregeneráló eszköz? -
The_Tom
senior tag
nekem a hazban ket emelet kozott van elvezetve az utp, asszem 30 meter kabelt vettem es maradt belole vagy 5 amit levagtam. es a vegen siman 2 rj45-os dugo a lenti be egy hubba a masik vege meg a halokartyamba es megy. mivel ha nem menne nem tudenek most irni...
Üdv.Szerintem.
-
Flashcash
Közösségépítő
Az összeszerelés a kábel és a csatlakozók minősége (házi ), mennyire befolyásolhatja a kábel csillapítását?
-
Sunzi
aktív tag
-
The_Tom
senior tag
-
Flashcash
Közösségépítő
akkor most hibakeresés és majd leírom mi volt a gond.
szerintem a csatlakozóknál vagy az összeszerelésnél lesz a hiba forrása -
Ploszi
senior tag
mi fogóval tettuk fel a csatikat és 40m körül volt a szakaszhossz, problémamentesen, a koli elektomos hálózata mellett
ha hirtelen egy sötét alagútban találod magad, ne menj a fény felé!!!
-
FaBatka
aktív tag
Úgy tudom 100m a max, utána jelerősítő kell(repeater). Fogó nélkül meg jobb ha neki sem állsz. Nekem eddig 80m volt a max, amit egy gyártelepen kellet kihúzni és nem volt semmi gáz.
Mindegy mit csinálsz a Windowsban, a Nagy Kék Halál úgyis ítélkezik feletted...
-
Flashcash
Közösségépítő
Igen sikerült megcsinálni.
A házilag készített kábel volt a hibás.
A rendes boltban összerakott kábellel már működik a cucc.
Kösz a segítséget mindenkinek. -
Bally
senior tag
Látom már megvan a válasz, azért elmondom, én kb. ~85m-re vagyok a routertől
http://www.illatosut.hu/ - 14 nap az élet? | http://www.pwned.nl/ - cheater?
-
hiper
tag
Az UTP kábel hossza mindig attól függ mennyi van még a dobon.
De komolyan:
A router és számítógép között szabvány szerint max 100m lehet a távolság, ekkor lehet minősíteni a hálózatot, gyakorlatban csináltunk már 180m-est is, és müködött persze egyes frekvenciákon már csúnyán csillapít, de azért még elment rajta egy gép.
Viszont figyelni kell még a helyes érbekötésre is, ahhoz, hogy akár 1m-in is működjön a rendszer. -
simbazz
aktív tag
Hosszabb táv áthidalására nem kellene erőltetni az UTP-t... Maximum a 100 MBit miatt, amit nem hinném, hogy tud hozni nagyobb távolságon.
Nálunk van egy 1 kilométeres LAN, BNC-s (koax), 2 helyen repeater, az egyik repeater egy 3-as elágazásban. Villám megnyalta már párszor a rendszert, az említett 3 portos repeater el is pukkant, helyette egy 386-os gép van beállítva 3 ISA-s hálókártyával és Brilan softtal. Belekerült az egész kb. 0 forintba... Tökéletesen működik, hozza a maxos 10 MBit-et.
UTP mellett szólhat még az egyre divatosabb onboard LAN, ami ugye UTP only. Btw nem bízok az ilyenekben, pláne ha kültéren menne a kábel. Összeszed egy villámot, küldi a levesbe az alaplapot meg úgy alles zusammen az egész gépet. Nálam eddig 2 hálókártyát küldött el a villám, a gép többi cucca simán megúszta.
Szóval...Elektromos abakusz
-
Dr.Burn
őstag
Nekem 40m hosszu UTP kábel van a lakásban. 20+20 meter egy toldoval. ami 1500ftba került. És tökéletesen müködik rajta a hálozatt és a net. Nekem azt mondták hogy max.200-300m.
"Later Nerd!"
-
Pötyi
őstag
Na jó! Egyszer és mindenkorra ELÉG VOLT[/B a lelkes amatőrök hozzászólásaibó! Nincs több ''szerintem 100 méter'' meg ''nekem azt mondták 150 méter'' és ''nálam 200 méterre is elmegy a jel''!
Mérnökök vagyunk! TUDJUK, hogy az ethernetet egy SZABVÁNY írja le! Egyszerűen csak rá kell kerseni a Xerox honlapján!
De mivel tudom, hogy az ember egy lusta állat, ezért adok egy linket...
http://www.ictp.trieste.it/~radionet/1998_school/networking_presentation/ethernet.htmlQNX is cool!
-
Pötyi
őstag
(Egy moderátor legyen szíves és rakja be a záró ] tagot a BOLD után... )
QNX is cool!
-
simbazz
aktív tag
Na jó! Nyugi van!
Ember. A szabvánnyal legtöbbünk tisztában van. A topiknyitó arra volt kíváncsi, hogy a szabványt lesz*rva kinek mennyi sikerült. Nálam BNC-s (koax) háló van, a (gyagyás) szabvány szerint 185 méter lehet a max. szegmenshossz, és max 5 szegmens lehet. Ezzel szemben van 4 szegmensünk és összesen 1 kilométerünk. A szabvány meg menjen Kenyába.Elektromos abakusz
-
Flashcash
Közösségépítő
azért nem kell ennyire idegesnek lenni
A szabvány valóban leírja a maximális távolságot a felhasználható kábeltipust a méretezési módszereket stb.
De itt most otthoni, hobbi felhasználásról volt szó a gyakorlatban. Nem ipari, céges egyéb nagy megbízhatóságot és szabványos sebességet megkövetelő alkalmazásokról.
A szabvány tartalmazhat megfelelő ráhagyásokat, biztonsági tényezőket, emiatt lehetséges az hogy otthon működhet a rendszer szabvány max. hossztól eltérő távolságokra is persze kisebb sebességgel és megbízhatósággal. -
Dr.Burn
őstag
Olyan lehet hogy 1hálozaton belül legyen 2switch?
"Later Nerd!"
-
Pötyi
őstag
Nem kell nyugizni, nem vagyok ideges, nem azért lett vastag az egész szöveg, mert ordítást akarok vele kifejezni, egyszerűen csak elbasztam a vastag szöveget záró ]-tagot...
Mondjuk elolvastam mégeccer a témaindító üzenetet, nem volt benne szó olyasmiről, hogy szabványt leszarva... Ne felejtsd el, hogy az, aki megalkotta a szabványt, az csak az adott kábelhosszig garantálja a a hibamentes átvitelt. LEHET, hogy átvisz nagyobb távolságot is, de már nem garantált a hibamentes működés...
(Hasonlat: LEHET, hogy a 600-as SEL Merga tud gyorsabban is menni, mint 300 km/óra, de azért a biztonság kedvéért elektronikusan le van tiltva a nagyobb sebesség. A fiúk ott Stuttgartban tudhatnak valamit... Te meg próbálj magyarázkodni a Mozaik utcában a Közlekedési Főfelügyeletnél, amikor nem kapod meg az üzemben tartási engedélyt, hogy miért piszkáltál bele... )QNX is cool!
-
Pötyi
őstag
Különben is, kár az interneten vitakozni.. Inkább a kocsmában verekedjünk!
QNX is cool!
-
kymco
veterán
Nem olvastam végig a topicot, de nálunk a 25 m akkor nem működött, ha
100 Mbps makartu nk működtetni egy ''rosszul'' krimpelt kábelt. Fizikailag a krimpelés helyes volt, csak nem szabványos (Szabvány: nf,n,zf,k,kf,z,bf,b). Ha ''rosszul'' krimpeljük, akkor rossz a zajszűrés, és akkor nem működik...www.refujvaros.hu
-
Pötyi
őstag
Ez meg a másik! Igenis olvasd végig a topikot, mert ha nem, akkor Twollah hozza a faszkorbácsot!
Ha vennéd a fáradságot, és nem a 60 hozzászólás közül a negyediknél reagálnál, akkor megkímélnéll minket is, meg magadat is olyasmitől, amit már elmondtak! Lehet, hogy hárommal lejjebb, a hetedik hozzászólásnál...QNX is cool!
-
aluser
tag
Igen lehet 1hálózaton belül 2 switch!
A kábel hosszáról annyit, hogy bármilyen hosszú lehet a kábel, csak bírja a sebességet. Kb. 100 m-ig bírja a 100MB/s-t, a fölött már gyengül a jel minősége (csomagok vesznek el), így a hálókártya/switch újra küldi az elveszett csomagokat, és így lassab lesz az átvitel, mint 100Mb/s. Persze a jel minősége függ a csatlakozók szerelésétől is. -
Krisz@1975
tag
Nekem nem jött le ebből infó inkább kérdezek mégegyet!
Egy laptopot és egy PC-t kellene falban elhúzott kábelen összekötni hálóban(gép-gép)
Milyen tip. kábel kell és milyen hosszú lehet max?!!
Köszi!INTEL-ASUS-DÉMÁSZ
-
Pötyi
őstag
Most sóhajtok... Tehát igenis NEM TUDTOK olvasni...
KOAX: (Tudod, ami olyan, mint a TV antenna) a szabvány szerint max hossza 200 m lehet
UTP: (Tudod, amiben 8 színes kis kábelecske van párosával összepödörve) szabvány szerint max hossza 100 lehet
Attól függ, hogy direkt akarod őket kötni, vagy közéjük akarsz iktani egy aktív eszközt, mondjuk egy HUB-ot, vagy egy SWITCH-et?
Ha nem akarsz közéjük iktatni aktív eszközt, akkor használd a koaxot, vagy CROSS-OVER UTP kábelt.
Ha akad a kezed ügyében aktív eszköz, akkor használj sima UTP kábelt...
Esküszöm, mint a dedóban! Csak tudnám, minek van a kereső?!QNX is cool!
-
Lopa
csendes tag
Sziasztok. 5 éve nem regisztráltam semmilyen fórumba, demost kérdésem van Ez a topic talán ami a legközelebb áll a problémámhoz. Meséljetek nekem tapasztalatokat arról, hogy akkor is elmegy e a 100 mbit 100 méterig ha nagyfesz mellett megy az utp. Utca felett kellene átvezetni a villanypóznán, a 380V (vagy mennyi) mellett. Mik az esélyeim ? Ha ne is reménykedjek, akkor mit ajánlotok ?
köszönöm -
-
Lopa
csendes tag
Osztán amme' hogy ?
köszi -
Lopa
csendes tag
Úgyértem, hogy akkor az nem utp. Hanem ? stp ? ftp ? Mi a különbség ? Melyik kell nekem ? Mibe fog az nekem fájni ? Megtud dobni valaki egy url-lel ahonnan megokosodok ?
köszi -
WuDu
tag
Előbb ha lehet akkor kérd a vellanyáram szolgáltatód engedélyét, hogy használhas a póznáját, mert különben kemény pénzbirságot vágnak a fejedhez. De, hogy szakmai is legyek, 380 elég rendesen zavarja majd a kábeledet, ha árnyékolod rendesen, viszont ha lehet akkor ne alufóliával vagy dróthálóval, mert ha belevág a villám a póznába, akkor tuti nem a 380at fogja megenni, hanem a te árnyékolásodat...
Haveromnál a beton alatt vitték el a csatornában, illetve szomszédban pedig a régi kábelTV huzalon futtaták végig... -
Zordkaszás
senior tag
Ilyen hosszú távra, meg elektromos vezetékek mellett, ajánlott stp kábel használata, persze ehhez ugye jó földelés is kell
Még mindig olcsóbb lez (meg gyorsabb is) mintha wireless hálózatot építenél
Engedélyek és mellékhatások terén pedig kérem kérdezze ki háziorvosát vagy az oszlopok tulajdonosát.█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
Blackmate
senior tag
Hat egy kicsit utananeztem, mert engem is erdekel, es bizony nagyon fog fajni egy arnyekolt utp kabel. En itt neztem, de azt hittem eldobom az agyam:
Bővebben: link
6480 egy 20m-es darab
[Szerkesztve] -
Lopa
csendes tag
Sziasztok megint!
Köszönöm a segítséget, márcsak aztmondjátok meg hogy az stp és az ftp kábel között mi a különbség, és melyiket érdemes a lentebb vázolt problémára alkalmazni. Köszi -
kgbrg
tag
Hello
UTP kábelen jön a netem 128kbit/s sebességgel.
Fent ven a tetőn egy antenna + router, ebből jön le nekem CAT5 kábel 55+17 méter. 30 méter kábeltévé vezeték mellett megy, további 20 méter telefonvezeték mellet és nagyon szakadozik a net.
Ez a kábel miatt van vagy a szolgáltató hibája?
Ennyire zavarhatja a többi kábel? -
Lui76
őstag
Én az egy telken levő két gépet hasznlom összekötve egy 100m-es dobot vettem két ''konnektorral'' végükön,elég lenne 80m-körül de nem volt szívem elvágni, játszunk rajt meg minden -nincs gond semmi.
www.kezmuveskeramia.hu
-
hesszan
aktív tag
Üdv. Csak egy gyors kérdés ezért nem akarok külön témát nyitni.
Adott NF7 alaplapi 10/100 hálókártya, benne egy 20 méteres crosskábel a másik vége az én gépemben. NF7 nek modemje is van. Háló, modemnet kiosztva is megy. Két gépen Xp. KÉRDÉS: Hol tudom beállítani a WAKE ON LAN funkciót az NF7en (BIOS? XP?) úgy, hogy az én gépemről fel se kellene állni és elindul a gép. Tehát megy a gépem és mit csináljak hogy elinduljon az NF7. KÉRDÉS2: Le lehet -e állítani a lanon keresztül az NF7et? (ugy hogy az xp csak addig bootol be hogy felhasználót kell választani)
Csak hogy én is megértsem: éjfél után nem akarok átmenni a fél házon csak azért hogy bekapcsoljam az NF7est, majd miután befejeztem a netezést szintén végigcsörtetni a fél házon hogy kikapcsoljam.
Elöre is köszi. Bocs az offért de ez volt a legelső/felső hálózatos topic.Sungdurung
-
TrollBalint
addikt
a wake on lan-nak mindenképpen a biosban kell bekapcsolni. És utánna lehet még xp-be is kell valamit, de ebben nem vagyok biztos. leállitani, meg esetleg lehet egy olyan trükkel, hogy távoli asztal elérés (azt hiszem igy hivják) akkro eléred a géped és tudsz rajta ezt - azt csinálni (mintha ott ülnél előtte)
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
hesszan
aktív tag
válasz TrollBalint #64 üzenetére
még a biossal megbirkoznék (remélem) ám utánna mi van leülök a gép elé és azt mondom csiribá? Bocsi de ez igy egy kicsit felületes nekem. kb ennyit tudtam én is. Távelérésen is gondolkoztam már, ám a problémát ott látom hogy a wake on lan miatt csak a felhasználo választásig ''jön'' be az xp. onnan is távelérem? Ha igen akkor mivel érem el? Kicsit lebegtetem még a témát. (+netes gép xp prof enyém meg csak oem home megy-e)
Most a gép egy free programmal áll le ezt már legalább megoldottam. azt esetleg ha beállítom hogy minden nap adott időpontba kikapcsoljon.... viszont ahhoz be kell jelentkezni a felhasználommal. És áram/letöltés szempontból sem a legjobb hogy mindig fix időpontban kapcsol ki a gép. Áhhh nem igazán látom a megoldást. Wake on lan is segítene mert akkor csak elég lenne a leállításnál ott lenni.
csak gondolkoztam. Bocs az offért. nincs ennek valahol témája? csak én vagyok ilyen *?!%!% hogy ezen gondolkozok?Sungdurung
-
TrollBalint
addikt
az XP topicban tuti megoldják a gondodat. A távol asztal elérés, szerintem benne van a HOME-ba is.
Amúgy szerintem eléred a távoli asztaleléréssel a login képernyőt, de ez csak tipp. Arra alapozom, hogy ha odáig eljut a windows, akkor már egy két progit elinditott, ami indul a windowssal. Pl. a Serv-U is ilyen. Be van állítva, hogy induljon el a windows-zal akkor még be sem lépett az egyszeri user, de már tudnak tőle ftp-n húznihttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
hesszan
aktív tag
-
elektron3
csendes tag
Üdv!
A táp és a router (Linksys WRT54GL) között hány méter utp (poe rendszer), vagy elektromos vezeték lehet, úgy, hogy a router még megfelelően működjön? Tehát hány méterig kapja meg a szükséges mennyiségű áramot? 50m-ig jó? -
z1RoX
tag
Sziasztok.
Jelenleg 120 mbps net van a hazbanami emeletes. Fent jon be a coax sagem thome routerba. Onann oszlik szet 4 helyre egy patch segitsegevel. Mindegyik kabel cat5e. Fent megvan mindenhol a 120 de amit leviszek a nappaliba az bevan rakva egy 100as switch de kozbe megvan hosszabitva is egy toldoval, csak max 80 mbps t nyom egy tp link ap vel, lanon az lg tvn nyomtam speedtestet ott meg csak 50 jon es a nas is erre a switchre van rakotve azon is szinten max50 mbps jon. Kerdes hogy hol lehet a hiba? Az utp toldot offolnam mert kiprobaltam switchel es ugyanannyi volt. A switch egy 8as elosztasu tp link.
Koszonom elore is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest