- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fjoe
tag
Az árnyékolásnak örülnék igazából, csak nem tudom, hogy akkor is van-e, tehát nem szakad meg, ha így épül fel a rendszer: optikai bejövő->ONT->router->switch->fali kábel->keystone->patch kábel->PC
Egyébként szerintem árnyékoltat veszek, láttam utp-t is a kábelfutáron cat 6a-ban, de már ilyen utolsó darabos. -
Fjoe
tag
Köszönöm az információkat, talán most már kezd tisztulni a kép
Viszont ha cat6a sftp kábelt húzunk be, akkor ahhoz milyen keystone lenne megfelelő? A kábelfutáron nézegettem őket, ott találtam kettőt, ami szerszám nélkül szerelhető, az egyik stp a másik ftp. Egyébként nálam 1 vagy 2 csatlakozó lenne csak szobánként, azért is gondoltam ilyen "egybeépített" aljzatra. Bocs linkelni most nem tudok, telefonról most vmiért nem jön össze.
-
Fjoe
tag
Köszi szépen a tanácsokat és a segítséget, így már vmennyire megnyugodtam, de egy építkezésnél mindig történik vmi, ami felhúzza az embert
Megnéztem a Cat6-os panelt, az jó lehet Cat6A-s kábelhez is? Bár jelenleg még olyan 50 ezer körül mennek a 10 gbites ethernet kártyák, lehet hogy pár év múlva már sokkal olcsóbbak lesznek és talán a szolgáltatók is 10 év múlva elérik azt a sebességet
Igazából ezért gondoltam a cat6a-ra vagy esetleg cat7-re. Bár lehet addigra a fali kábelek is csereérettek lennének. A Diginek utánanéztem a szomszéd címe alapján, elvileg elérhető nálunk az ftth-s kiépítés. UPC is lehetne, de ott még nem sikerült kiderítenem a bejövő kábel típusokat, bár náluk talán "csak" 500mbites net van.
-
Fjoe
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot és egyre jobban úgy érzem, hogy teljesen megkeveredtem. Most épül a házunk, és szeretném a falban elvitetnii a hálókábeleket a szobákba, de nem igazán tudom eldönteni, hogy milyen kábelre lenne szükségem. A villanyszerelő cat 5e falu u/utp kábellel szerel, de mondta, hogy ha nem felel meg, akkor más fajtát is behúz, azt viszont nekem kellene vinnem. Ez nem is lenne probléma, de teljesen tanácstalan vagyok.
A rendszer úgy nézne ki, hogy lenne egy "rack szekrény" a szolgáltatói modem/HGW valaminek, plusz a routernek illetve a NAS-omnak az előszobában, ide futnának be a szobákból a kábelek.
A legnagyobb problémám az, hogy a jelenlegi netemet nem tudom majd a "célhelyre" átvinni, ott ugyanis nem szolgáltat a szolgáltató, így maradt a DIGI vagy az UPC. Úgy gondoltam, hogy ha már lúd akkor legyen gigabites net a házban, viszont azt nem tudjátok esetleg, hogy a DIGInél vagy az UPC-nél, milyen kábelt hoznak be a lakásba? Mert a villanyszerelőm kérdezte, hogy coax lesz-e.
De visszatérve a dolgokra, a fali kábelek külön csatornában futnának az erősáramtól, ezért szerintetek elég lehet a fali UTP vagy kellhet FTP kábel? Aljzatnak a villanyszereő a Schneider Asfora termékeket favorizálja, ott egyelőre olyan RJ45-ös fali csatlakozókat láttam csak, amire az van írva, hogy cat 5e vagy cat6. Ezekbe be lehet szerelni mondjuk Cat 6a-s kábelt is?
Bocs, ha hülyeségeket írtam, de már kezdek megőrülniVárom a tanácsaitokat.
+ a jövőre kitekintve melyik cat szabványt lenne célszerű alkalmazni hosszútávon?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest